Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 24 Lip 2015 18:08 

niebieski
Takie zdjęcie przyszło w newsletterze i kilkanaście minut szukałem zanim zgadłem o co chodzi:

Załącznik:
adv-RMBES-600x500-23072015-gijon.jpg
adv-RMBES-600x500-23072015-gijon.jpg [ 106.87 KiB | Obejrzany 2268 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Słońce, plaża i all inclusive 🌴☀️ Tydzień w 4* hotelu w Turcji od 2299 PLN 🏖️ Słońce, plaża i all inclusive 🌴☀️ Tydzień w 4* hotelu w Turcji od 2299 PLN 🏖️
👩‍👩‍👧‍👧 Całą rodziną (2+2) na ferie do Algarve 🤯🌴 Tydzień w 4* aparthotelu za 879 PLN ❗✨ 👩‍👩‍👧‍👧 Całą rodziną (2+2) na ferie do Algarve 🤯🌴 Tydzień w 4* aparthotelu za 879 PLN ❗✨
#2 PostWysłany: 24 Lip 2015 18:13 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
nalewają cydru do szklanki.

#3 PostWysłany: 24 Lip 2015 18:20 

niebieski
Prawidłowa odpowiedź, chcą ten cydr trochę zbąbelkować.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 24 Lip 2015 18:23 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
spienić

#5 PostWysłany: 16 Sie 2015 11:59 

Loty: 270
Kilometry: 536 736
niebieski
Tutaj tak się go właśnie pije. W każdej knajpie sprzedają cydr na butelki, jednak to kelner go regularnie co kilka minut nalewa niewielkimi ilościami z odległości równej rozpiętości obu dłoni i wedle tradycji powinno się jednym haustem je wypijać. Okoliczne bary mają w dodatku takie specjalne kubełki (przypominające nieco popielnice), nad którymi kelner umieszcza szklankę lejąc ten cydr, jako że w sposób oczywisty część się zawsze troszkę rozlewa na boki. W Gijón mamy nawet swoisty pomnik wykonany z butelek cydru.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 16 Sie 2015 12:06 
Awatar użytkownika

niebieski
I i tak niestety przynajmniej połowa tego trunku ląduje na ziemi, po chwili klejąc się i wydając charakterystyczny zapach :) spróbować warto, chociaż kupiony w sklepie (dokładnie taki sam jak w knajpach tylko duuuużo tańszy) i pity prosto z butelki jak dla mnie smakował tak samo, chociaż z drugiej strony smakoszem zdecydowanie nie jestem.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 16 Sie 2015 12:15 

Loty: 270
Kilometry: 536 736
niebieski
Zależy od miejscówki, u mnie na osiedlu spokojnie za 1 euro można całą butelkę w praktycznie każdym barze dostać, przy plaży wiadomo, że będzie drożej. A swoją drogą, że tradycja jest tradycją, a nie zawsze najlepszą formą degustacji. Jak dla mnie cydr rozkłada każde piwo na łopatki, choć i tak chyba najwierniejszy będę winom. Tyle że akurat w Asturii obok cydru po prostu nie da się przejść obojętnie. :D
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość