Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Podczas zamieszczania postów w tym temacie prosimy o skorzystanie z następującego szablonu:

Kod:
Nazwa hotelu: [b].......[/b]

Twój status w programie lojalnościowym: [b].......[/b]

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: [b].......[/b]

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: [b].......[/b]

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): [b].......[/b]

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? [b].......[/b]

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): [b].......[/b]

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: [b].......[/b]

Inne uwagi: [b].......[/b]

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1845 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 93  Następna
Autor Wiadomość
#241 PostWysłany: 06 Lip 2015 14:31 

niebieski
Mercure Torun

Status: Gold

rezerwacja z Hotwire i w zwiazku z tym oznajmiono mi, ze zasady sie zmienily i nie moge liczyc nawet na drinka, ze o upgrade nie wspomna
 Profil Relacje PM off  

🏝️ 5* hotel w Turcji z 24h all inclusive 🍹 Tydzień w Alanyi za 1799 PLN 🏝️ 5* hotel w Turcji z 24h all inclusive 🍹 Tydzień w Alanyi za 1799 PLN
Egzotyczna przygoda 🔥 Grecja, Singapur i Australia w jednej podróży za 2969 PLN 😍 Egzotyczna przygoda 🔥 Grecja, Singapur i Australia w jednej podróży za 2969 PLN 😍
#242 PostWysłany: 06 Lip 2015 15:07 

Zbanowany
niebieski
Są niedouczeni, bo takie zasady obowiązywały już od dawna. A to, że nie były w wielu hotelach przestrzegane, to inna sprawa. ;)
Natomiast teraz zmieniło się tylko tyle, że noclegi rezerwowane przez pośredników nie będą się już zaliczać do liczby nocy potrzebnych do przedłużenia statusu. Z uwagi na mało elastyczny system do naliczania punktów, dzięki temu udawało się otrzymywać punkty Le Club za noclegi rezerwowane u pośredników, o czym pisałem kilka miesięcy temu. Teraz niestety i tą lukę już zamknęli...
 Profil Relacje PM off  

#243 PostWysłany: 06 Lip 2015 21:55 

niebieski
Ostro uszczelniaja system, wprowadzili tez polska ekipe do obslugi reklamacji - na moje ostatnie zastrzezenia co do naliczen w Niemczech zadzwonil do mnie Polak (co wczesniej mi sie nie zdarzylo).
 Profil Relacje PM off  

#244 PostWysłany: 06 Lip 2015 22:08 
Awatar użytkownika

niebieski
Moze i uszczelniają ale liczyć to dalej nie umieją. Chociaz chyba pierwszy raz pomylili sie na moja korzyść ;)

Wysłane z mojego iPhone (łatwo zgadnąć po błędach z "ułatwiacza" pisania), przez Tapatalk

#245 PostWysłany: 06 Lip 2015 22:37 

niebieski
Nie wymagajmy zbyt wiele, w koncu bez tych wszystkich pomylek czym bylby LCAH;)
 Profil Relacje PM off  

#246 PostWysłany: 07 Lip 2015 00:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Żeby było na temat: Mercure Dortmund City Centre
Status: Gold
Rezerwacja bezpośrednio w hotelu dwóch pokoi, drugi w promocji 50% dla dzieci (przez strone dla 5 osób system upierał sie na 3 pokoje)
Pokój głowny typu superior (nie wiem czy to upgrade, nie zgłaszałem potrzeby superiora, ale pokój miał byc na 3 osoby - w superiorze jest duża sofa, która posłuzyła za 3cie łóżko), gratis dwie wody, oraz dwa vouchery na drinki - z sugestią że mozna wziąc drinka z minibarku w pokoju (z czego skorzystaliśmy). Pan w recepcji mial wyraźne wyrzuty sumienia że nie może dać 3go vouchera.
Drugi pokój zwykły. Formalnie nie mial nawet minibarka (w praktyce zamknięty na klucz), bo w końcu pokój dla nieletnich ;) Pokoje przez sciane obok siebie.

#247 PostWysłany: 12 Lip 2015 10:54 

srebrny
Novotel Edinburgh Centre
Status Platinum

Zarezerwowany pokój: standardowy Superior z sofą (dla 2 dorosłych i dziecka)
Otrzymany pokój: Executive
Pokój większy, z ekspresem, dodatkową wodą, szlafroki itd - wszystko zgodnie z opisem pokoju

Dodatkowe benefity:
- talerz słodyczy: ciastka, czekoladki, truskawki
- welcome drink dla 2 osób - tylko na piwo, wino lub napój bezalkoholowy

Plusy: basen na poziomie -1; kącik do zabaw dla dzieci przy barze
 Profil Relacje PM off  

#248 PostWysłany: 12 Lip 2015 18:24 

Mercure Cieszyn

Status: Silver

2 butelki wody w pokoju, zestaw do kawy i herbaty, voucher na drinka dla jednej osoby (do wyboru male piwo, lampka wina, napoj bezalkoholowy). Pozny check out (do 20:00).
Obsluga bardzo sympatyczna i pomocna. Bar prowadzi jeden z najlepszych barmanow w Polsce.
Duzym plusem jest mozliwosc wypozyczenia roweru. Dla gosci hotelowych za darmo.

Wysłane z mojego SM-T805 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#249 PostWysłany: 12 Lip 2015 22:03 

Novotel Poznań Centrum
Status Gold

Zarezerwowany pokój standard, otrzymany executive, voucher na napoje (nie wiem jakie, nie korzystałam).
W pokoju cola, jakiś sok i woda, ekspres do kawy, szlafroki, list od kierownika i słodka niespodzianka (małe rogaliki marcińskie).
 Profil Relacje PM off  

#250 PostWysłany: 13 Lip 2015 12:44 

niebieski
Ibis Styles Bielsko-Biała
Gold

- pokój standardowy na 8 piętrze (po liftingu pokoju i remoncie mini łazienki),
- brak podwyższenia standardu pokoju, bo rzekomo zmieniły im się przepisy od 1 lipca (hotel posiada pokoje rodzinne i apartamenty),
- voucher na napój powitalny x 2 (nie wiem, czy na dwie osoby w pokoju, czy na dwa dni pobytu) - lampka wina, małe piwo, woda, napoje gazowane, kawa, herbata.
- pierwszego dnia brak wody butelkowanej w pokoju; pojawiła się drugiego dnia,
- ogólnodostępny ekspres do kawy w lobby oraz czajnik wraz z zestawem herbat do wyboru,
- możliwe późne wymeldowanie (nie korzystałem).
 Profil Relacje PM off  

#251 PostWysłany: 13 Lip 2015 12:51 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
niebieski
Mercure Gdańsk Stare Miasto
Poziom Silver

- Pokój standard 6 piętro z widokiem na Stare Miasto, brak upgrade - 100% obłożenia
- voucher na drinka

Hotel bardzo fajny, pachniało świeżością w pokoju

Wysłane z mojego ASUS_T00J przy użyciu Tapatalka

#252 PostWysłany: 13 Lip 2015 13:58 

niebieski
Mercure Lublin Centrum
Gold

- zarezerwowany pokój standardowy, otrzymany superior - w pokoju list od dyrektora hotelu, codziennie uzupełniana woda butelkowana (bezproblemowa wymiana niegazowanej na gazowaną), czajnik, filiżanki, uzupełniany zestaw kaw i herbat, płatny minibar, papcie, jeden szlafrok (na prośbę doniesiono drugi), upominek w postaci owoców, czekoladek i ciasta, codziennie uzupełniany zestaw kosmetyków w łazience, codziennie zmieniane ręczniki, nawet jeśli nie były pozostawione na podłodze,
- voucher na napój powitalny x 1 - do wyboru, duże piwo, lampka wina, woda, napoje gazowane, kawa, herbata,
- późne wymeldowanie ok. 16.30 (rzekomo do 16.00 jest to usługa bezpłatna, ale pewnie zależy od recepcjonisty/stki i jego/jej humorów).
 Profil Relacje PM off  

#253 PostWysłany: 13 Lip 2015 15:50 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 385
Kilometry: 548 672
Novotel West Kraków - status Gold.

Pyszne śniadanie, dojazd do centrum 2x w te i we wte w ciągu dnia gratis (poza tym komunikacja miejska z tego hotelu zarówno do Dworca PKP jak i na lotnisko jest b. dobra), truskawki w czekoladzie, lepszy pokój, woda, późny check-out do 16, list od dyrekcji, czajnik + herbatki i kawki, 2 drinki do wyboru, basen, ogólnie w kategorii cena/jakość 14/10. Również bez tego kryterium doskonały hotel. Moja niunia była bardzo usatysfakcjonowana. O nic nie prosiłem, bo przyjechałem późno na online check-inie, wszystko czekało. Na wyjściu fast check-out, bardzo udany pobyt od strony noclegowej.
 Profil Relacje PM off  

#254 PostWysłany: 13 Lip 2015 16:14 

Gold

Mercure Bydgoszcz Sephia
Upgrade do pokoju Privlige bez upominania, czekał na mnie już przy check-in
Dwie małe wody + 3 napoje bezalkoholowe z minibarku gratis
Szlafroki + Papcie
Nesspresso
Pyszne ciasto w pokoju
Drink dla 2 osób
Komplet kosmetyków razem ze szczoteczkami, maszynka do golenia czy grzebieniem czekał w łazience
Widok z tarasu na dachu - wyśmienity.
Obsługa aż za miła;)
Nowy hotel, blisko starówki : baaardzo polecam:)

Ostatnio edytowany przez TMB, 13 Lip 2015 18:12, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#255 PostWysłany: 13 Lip 2015 17:20 

srebrny
Cytuj:
dojazd do centrum 2x w te i we wte w ciągu dnia gratis

To jest dostępne dla każdego klienta hotelu.
 Profil Relacje PM off  

#256 PostWysłany: 13 Lip 2015 17:59 

Roku napisał(a):
Novotel West Kraków - status Gold.

Pyszne śniadanie, dojazd do centrum 2x w te i we wte w ciągu dnia gratis (poza tym komunikacja miejska z tego hotelu zarówno do Dworca PKP jak i na lotnisko jest b. dobra), truskawki w czekoladzie, lepszy pokój, woda, późny check-out do 16, list od dyrekcji, czajnik + herbatki i kawki, 2 drinki do wyboru, basen, ogólnie w kategorii cena/jakość 14/10. Również bez tego kryterium doskonały hotel. Moja niunia była bardzo usatysfakcjonowana. O nic nie prosiłem, bo przyjechałem późno na online check-inie, wszystko czekało. Na wyjściu fast check-out, bardzo udany pobyt od strony noclegowej.

Lepszy pokój ma ekspres na kapsułki, dostałeś podstawę
 Profil Relacje PM off  

#257 PostWysłany: 17 Lip 2015 09:12 

Loty: 177
Kilometry: 387 374
niebieski
Mercure Wrocław Centrum
Silver

- wcześniejsze zameldowanie ok 9:00
- 2x voucher na drinka

#258 PostWysłany: 17 Lip 2015 10:34 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 72 437
srebrny
Novotel Phuket Kamala Beach
Platinum

- upgrade z jacuzzi villa do one bedroom pool villa
- 2x voucher na drinka
- późne wymeldowanie

#259 PostWysłany: 20 Lip 2015 12:03 

niebieski
Novotel Wrocław
Platinum

- upgrade do superior
- drink powitalny - dostałem Hennessy'ego
- w prezencie całkiem ładny pokrowiec na garnitur
 Profil Relacje PM off  

#260 PostWysłany: 20 Lip 2015 12:14 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 385
Kilometry: 548 672
Ibis Kielce - Gold.

1 napój bezalkoholowy, późny check out. Nic więcej (co prawda nie upominałem się o nic więcej).
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1845 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 93  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości