Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Cze 2015 20:51 

Witam, czy ktoś się orientuje jaki może być koszt wypożyczenia roweru czy skutera wodnego? W necie nie ma za dużo informacji na ten temat, a może ktoś właśnie korzystał z tych udogodnień podczas swojego wypoczynku i po prostu wypożyczył dany sprzęt na plaży. Chodzi mi o średni koszt takiej przyjemności.
 Profil Relacje PM off  

Azja w sezonie! Bangkok w połączeniu z Hongkongiem za 2754 PLN 🚋🌤️ Azja w sezonie! Bangkok w połączeniu z Hongkongiem za 2754 PLN 🚋🌤️
Ucieczka do Turcji 🎄🏖️ Luksusowy 5* hotel z aquaparkiem za 1619 PLN Ucieczka do Turcji 🎄🏖️ Luksusowy 5* hotel z aquaparkiem za 1619 PLN
#2 PostWysłany: 07 Cze 2015 21:14 

Loty: 170
Kilometry: 241 509
niebieski
gdzie, kiedy (w wysokim sezonie??)na ile i czego konkretnie
od 5 euro do 500, średnio 50
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 07 Cze 2015 21:28 

Może doprecyzuję - rower wodny na kilka godzin (żeby popływać dookoła wysepek), skuter wodny tak na pół godziny/godzinę dla dwóch osób. Wyjazd planuję w drugiej połowie września, prawdopodobnie na Kretę lub Korfu ( nie jestem jeszcze zdecydowana gdzie dokładnie).
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 07 Cze 2015 22:29 

Ceny skuterów wodnych i innego sprzętu pływającego w Grecji różnią się ale mało .Najdrożej jest na obleganych plażach i typowych kurortach. Rowerek do pedałowania po wodzie możesz już mieć za 20e za dzień lub ok 5 za godzinkę. Natomiast skuter jest drogi ,cena ok 20 e za 15 min lub 100e za 2 godz. Takie ceny widziałem na Rodos,Mykonos,Kos,Naxos. Na plażach z niebieską flagą ,gdzie jest najwięcej wypożyczalni jednak nie popływasz po morzu za daleko,tym bardziej na inne małe wysepki.Najlepszym rozwiązaniem jest kupić sobie duży 3 os ponton z wiosłami ,wtedy nikt Ci nie zabroni popłynąć nawet 3 km.
Znalazłem jeszcze coś z przed 5 lat
http://forum.gazeta.pl/forum/w,203,1116 ... y.html?v=2
Tylko jak ja byłem na tej plazy w czerwcu 2 lata temu to była dycha za godzinę. Jednak tam to nie ma żadnej konkurencji.
 PM off
namteH lubi ten post.
incognita uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 07 Cze 2015 22:52 

Czy do wypożyczenia tego sprzętu pobierają jakąś kaucję?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 07 Cze 2015 23:14 

Nie spotkałem się ,aby gdzieś w Grecji w wypożyczalniach brali kaucję. Chyba ,że za auto, to blokadę na karcie masz, jak zrezygnujesz z full pakietu ubezpieczenia. Sam skutera wodnego nie wypożyczałem ,ale zawsze jak gdzieś jestem to podobne cenniki mnie przyciągają.
We dwójkę w 2010 r przy plaży Sarakiniko na Milos brałem kajak aby popływać w tunelach pod skałami i grotach. 20e za 3 godziny po targowaniu się.Płaciłem po oddaniu.
 PM off
incognita uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 08 Cze 2015 00:13 

Dzięki za odpowiedzi. Mniej więcej już wiem jaką kwotę przeznaczyć na wypożyczenie sprzętu. Oczywiście nie wszędzie będzie tak samo, ale koszt będzie zbliżony (man nadzieję).
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 08 Lip 2015 16:23 

Na Krecie w okolicach Chani (Agia Marina czy Platanias) cena za wypożyczenie roweru wodnego niestety jest "kurortowa"
i wynosi odpowiednio: 1godz-18 Euro ; pół godz-10Euro, (ceny z zeszłego tygodnia)
O skuter już się nie pytałem...
 Profil Relacje PM off
Asia Radomska uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość