Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 05 Cze 2015 14:27 

niebieski
Witam,

Przeglądam oferty wynajmu auta na wyspie Karpathos np. poprzez economycarrentals i atrakcyjne ceny (auta z segmentu A i B) oferowane są przez globalne marki jak Avis czy Hertz. Dziwi mnie to ponieważ przy wcześniejszy wyjazdach lokalne firmy (Pluscar, Autoreisen w Hiszpanii) były znacznie korzystniejsze cenowo, przy dobrych warunkach (ubezpieczenie, rozliczenie paliwa itp.).

Pytanie do Was, czy znacie dobrą i rozsądną cenowo wypożyczalnię na Karpathos ?

Sprawdziłem wypożyczalnie wskazane w aplikacji, którą podawał Zeus, ale ich oferta jest porównywalna ze wspomnianymi wyżej.

Z góry dziękuję za ewentualne odpowiedzi.
 Profil Relacje PM off  

Albański raj przy prywatnej plaży 🏖️ 4* all inclusive nad Adriatykiem za 2459 PLN Albański raj przy prywatnej plaży 🏖️ 4* all inclusive nad Adriatykiem za 2459 PLN
Słoneczny Cypr w dobrej cenie 🏝️🌞 Loty i 7 noclegów w Ajia Napie za 809 PLN Słoneczny Cypr w dobrej cenie 🏝️🌞 Loty i 7 noclegów w Ajia Napie za 809 PLN
#2 PostWysłany: 03 Lip 2015 01:38 

rok temu korzystaliśmy z
http://www.rentacarkarpathos.gr/

wypożyczaliśmy fiata doblo dla 6 osób - auto nówka wtedy:) bezproblemowo
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 12 Cze 2019 13:38 

Odświeżę trochę temat i zapytam czy pojawiły się na rynku jakieś nowe godne polecenia firmy na tej wyspie, u których wynajmie się auto?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 29 Lip 2025 10:42 

Loty: 54
Kilometry: 69 463
srebrny
Rezerwowałem auto na okres 29 czerwca, godzina 10 do 5 lipca, godzina 17, czyli na siedem dni. Rezerwacja na Discover Cars. Płatne od razu przy rezerwacji 155,98 EUR, na karcie zablokowało 666,97 PLN.
Wypożyczalnia EXER. Na stronie samej wypożyczalni było zdecydowanie drożej. Punkt odbioru samochodu w okienku zaraz po wyjściu z przylotów AOK. Dostałem takie auto A1 jakie zamówiłem, Suzuki Celerio. Raczej 10-letnie, w dobrym stanie. Miało jakieś tam rysy i wgniotki, które pani, wydająca auto pokazała na swoim tablecie. Zdjęcia wysłała na maila z rezerwacji i powiedziała, że jak znajdę coś nowego, mam ją powiadomić tą samą drogą. Nic takiego nie zrobiłem, bo nawet specjalnie nie szukałem jakiś felerów. Nie polecała, żadnego ubezpieczenia, tylko poprosiła o kartę kredytową i zrobiła na niej poprawną blokadę na 800 EUR. Podpisałem standardową umową, dostałem kluczyki i sami z żoną poszliśmy po samochód na parking przed terminalem lotniskowym. Czekało na nas klasyczne Celerio z mocnym przebiegiem prawie 80 tys. km, z bakiem zatankowanym w 7/8.
Przejechaliśmy tym autem 314 km. Pojechaliśmy we wszystkie najważniejsze miejsca wyspy, gdzie prowadziła droga asfaltowa.
Oddałem samochód z pełnym bakiem tankując dwa razy:
TUTAJ, płacone kartą 42,53 PLN
Załącznik:
IMG_20250701_124033.JPG
IMG_20250701_124033.JPG [ 205.87 KiB | Obejrzany 663 razy ]

oraz TUTAJ, płacone kartą 157,36 PLN
Załącznik:
IMG_20250705_115703.JPG
IMG_20250705_115703.JPG [ 135.16 KiB | Obejrzany 663 razy ]

Przy oddawaniu było sprawdzone tylko tankowanie. Podeszliśmy do tego samego okienka, w którym odbieraliśmy auto, pani wzięła kluczyk i tylko zapytała o paliwo. Powiedziała, że blokada zejdzie z karty do miesiąca (zeszła po trzech dniach). Żadnego protokołu zdawczo-odbiorczego nie podpisywałem.

Samochód rezerwowałem dwa tygodnie przed wyjazdem. Ceny sprawdzałem od stycznia i były takie same jak w momencie rezerwacji. Wypożyczalnię EXER polecam.

Jazda po wyspie bajka. Średni ruch, tylko przy stolicy większy, drogi bardzo dobre, szerokie. Przejeżdżając przez miasteczka i wsie się zwężają. Trasa między Σπόα / Spoa a Olympos / Όλυμπος przepiękna. Majestatyczne góry z jednej strony, z drugiej ogromna przestrzeń poniżej wraz z widokiem na morze. Do tego bardzo silny wiatr. Trochę to budzi grozę, szczególnie jadąc późnym popołudniem, kiedy słońce zachodzi i jest już po drugiej stronie pasma górskiego. Zdarzało nam się jechać po nieutwardzonych piargach, ale na płaskim. Samochód bardzo dobry na strome, asfaltowe wzniesienia, zjazdy oraz żonglowanie biegami, ale na jakieś większe wertepy się nie odważyłem.
Załącznik:
IMG_20250630_121910.JPG
IMG_20250630_121910.JPG [ 351.19 KiB | Obejrzany 663 razy ]

Załącznik:
IMG_20250703_152642.JPG
IMG_20250703_152642.JPG [ 365.54 KiB | Obejrzany 663 razy ]

Załącznik:
IMG_20250701_123551.JPG
IMG_20250701_123551.JPG [ 352.72 KiB | Obejrzany 663 razy ]
 Profil Relacje PM off
Gadekk lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości