Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Kwi 2015 22:49 

Loty: 180
Kilometry: 424 089
niebieski
Właśnie dostałem emaila z informacją, że w końcu 29 maja 2015 roku zostanie otwarty nowoczesny punkt obserwacyjny na Manhattan w nowiutkim
One World Trade Center. Te osoby, które wybierają się w tym czasie do NY mogą już rezerwować bilety. Widok na pewno przedni, bo czasu katastroft
9/11 nie było możliwości podziwiania Manhattanu od tej strony.

Bilety do kupienia TUTAJ

Image
5 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Spróbuj Azji w wygodnym wydaniu 🏖️ 10 dni w Sri Lance 🤩 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2914 PLN 😱 Spróbuj Azji w wygodnym wydaniu 🏖️ 10 dni w Sri Lance 🤩 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2914 PLN 😱
Sułtański start wakacji w Alanyi 🌊🏖️ Tydzień w 4* hotelu z all inclusive przy Plaży Kleopatry w Turcji od 2599 PLN 😍 Sułtański start wakacji w Alanyi 🌊🏖️ Tydzień w 4* hotelu z all inclusive przy Plaży Kleopatry w Turcji od 2599 PLN 😍
#2 PostWysłany: 08 Kwi 2015 14:30 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 137 396
niebieski
Właśnie miałem pisać ;)

Adult: 32$
Senior: 30$
Child: 26$

ps. see you 31.05 6:15pm!

#3 PostWysłany: 09 Kwi 2015 00:47 
Awatar użytkownika

srebrny
Dobre info. Wygląda fajnie, zawsze to zupełnie inna część Manhattanu niż Top of the Rock czy Empire. Ceny zbliżone. Póki co widzę tylko jedną wadę: wygląda na to, że całość będzie z widokiem przez szybę, choć dokładnych info nie widać nigdzie, może na ostatnim piętrze jednak zrobią coś na wzór Empire czyli przerwy między szybami tak by móc wcisnąć obiektyw aparatu.

Z ciekawostek wygląda na to że nie będzie limitu czasowego pobytu na górze, można wnosić lustrzanki, ale nie można wnosić statywów. Jeśli chce się wnieść statyw trzeba pisać pismo z prośbą na 4 tygodnie przed przyjazdem :D

#4 PostWysłany: 23 Maj 2015 21:49 

niebieski
Tutaj polska zajawka wraz z animacja:
http://biznes.onet.pl/wiadomosci/nieruc ... sci/c3xscl

#5 PostWysłany: 10 Cze 2015 12:42 
Awatar użytkownika

srebrny
Kilka informacji ode mnie, jako że jestem świeżo po wizycie.

Na zbyt wielu wysokich budynkach w życiu nie byłem, ale mogę porównać choćby z: Top of the Rock w Rockefeller Center, Empires State Building czy Burj Khalifa w Dubaju.

No i niestety moim zdaniem przy choćby trzech wyżej wymienionych One World Observatory wypada blado. To znaczy sam widok jest ok – jest to inna część Manhattanu niż ESB czy Top of The Rock, więc widoki ciekawe, bardzo fajny widok na dolny Manhattan, oraz w oddali górny. Oczywiście także NJ, czy Statuę, albo Brooklyn Bridge czy Manhattan Bridge. Oczywiście nie widać Central Parku co jest zaletą Top of The Rock, czy troszkę mniejszą zaletą ESB.

Do minusów zaliczę przede wszystkim fakt, że wszystkie 3 piętra które odwiedzamy są ‘za szybą’. Nie ma typowego tarasu, ani nawet dziurek w oknach – co za tym idzie ciężko zrobić porządne zdjęcie, zwłaszcza nocne… Wszystkie trzy wyżej wymienione budynki mają taką możliwość – są dziury w szybach na obiektyw lub typowy taras.
Średnio podoba mi się też organizacja obiektu. Nie mam zastrzeżeń do samego wejścia – wjazdu – tutaj bardzo sprawnie, wizytę miałem na 18:00. Byłem na miejscu o 17:45 i już o 18:05 byłem na górze. ‘Do dyspozycji’ mamy 3 piętra (100, 101, 102) – tak reklamuje się obiekt, wydaje się więc, że miejsca dla nikogo nie zabraknie. Niestety – 3 piętra są, ale tak naprawdę, wjeżdżamy na 102, gdzie oglądamy filmik + niespodziankę i zaraz po tym jesteśmy przeganiani na 101. Tam natomiast jest restauracja i bar, a właściwe piętro do oglądania widoków to 100, gdzie mamy pełną panoramę 360*. Z 3 pięter robi się właściwie jedno, ewentualnie półtora, wliczając restaurację.
Co do cen do góry to przykłady: cola 5$ (no limit), Muffiny 5$, Hot dog 8$, Piwko 8-12$. Nie są to więc zaporowe ceny jak na NYC, powiedziałbym nawet, że rozsądne jak na miejsce w którym jesteśmy.
Na górze bardzo tłoczno, kolejki do szyby zwłaszcza od strony górnego Manhattanu, do tego ogromna kolejna do windy na dół.
Jest darmowe wifi. Brakuje lornetek do zomowania widoczków.
Co jakiś czas odbywają się prezentacje multimedialne w dwóch częściach piętra – na monitorach ułożonych w okrąg – ostatnie zdjęcie.

Podsumowując, widok super, sam obiekt i organizacja średnia, największe wrażenie wywarły na mnie multimedialne windy oraz prezentacja na wejście, a w zasadzie jej końcówka, której większość się nie spodziewa. Jak zobaczyłem ekran złożony ‘z klocków’ od razu domyśliłem się co się na końcu stanie :D

Cena 32$ - kupiłem przez Internet, na miejscu można też było kupić bez większych kolejek.

Na koniec 3 filmiki:

Wjazd na górę i to co wyświetla się w windzie:

Zjazd i inna prezentacja:

Film po wjechaniu na gore i pierwszy widok na Manhattan.

Oraz kilka zdjęć (słaba jakość – robione ajfonem):

Załącznik:
IMG_7411.jpg
IMG_7411.jpg [ 562.1 KiB | Obejrzany 2391 razy ]

Załącznik:
IMG_7501.JPG
IMG_7501.JPG [ 1.21 MiB | Obejrzany 2391 razy ]

Załącznik:
IMG_7505.jpg
IMG_7505.jpg [ 1.09 MiB | Obejrzany 2391 razy ]

Załącznik:
IMG_7507.JPG
IMG_7507.JPG [ 954.76 KiB | Obejrzany 2391 razy ]

Załącznik:
IMG_7508.jpg
IMG_7508.jpg [ 874.07 KiB | Obejrzany 2391 razy ]

Załącznik:
IMG_7518.JPG
IMG_7518.JPG [ 1.48 MiB | Obejrzany 2391 razy ]

Załącznik:
IMG_7547.JPG
IMG_7547.JPG [ 916.35 KiB | Obejrzany 2391 razy ]

Załącznik:
IMG_7552.JPG
IMG_7552.JPG [ 335.38 KiB | Obejrzany 2391 razy ]

Załącznik:
IMG_7497.JPG
IMG_7497.JPG [ 1.41 MiB | Obejrzany 2391 razy ]

Załącznik:
GOPR3372.JPG
GOPR3372.JPG [ 1.4 MiB | Obejrzany 2391 razy ]

Załącznik:
IMG_7565.jpg
IMG_7565.jpg [ 526.06 KiB | Obejrzany 2391 razy ]
3 ludzi lubi ten post.
Grzegorz40 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości