Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1640 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 82  Następna
Autor Wiadomość
#941 PostWysłany: 22 Maj 2015 16:39 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Piotras_5 napisał(a):
1. Czy ktoś testował sposób, żeby lecieć z starym paszportem? Ma 60 dni ważności od daty ślubu, no ale nie ma chyba światowej bazy, która by sprawdzała jego aktualność? ;)

Ja latałam na starym paszporcie, aż do zakończenia jego ważności.
Piotras_5 lubi ten post.
Piotras_5 uważa post za pomocny.

W😍W❗ Sycylia bezpośrednio za 152 PLN 🔥☀️ W😍W❗ Sycylia bezpośrednio za 152 PLN 🔥☀️
Tydzień w Turcji z all inclusive 🍹🏖️ 4* hotel z widokiem na góry za 1499 PLN 😎🏊‍♂️ Tydzień w Turcji z all inclusive 🍹🏖️ 4* hotel z widokiem na góry za 1499 PLN 😎🏊‍♂️
#942 PostWysłany: 23 Maj 2015 20:18 

niebieski
Witam.
Lece do Los Angeles i mam przesiadke w Nowym Jorku. Czas na przesiadke to tylko 1:27h. Czy w Nowym Jorku przejde juz rozmowe w sprawie wizy czy dopiero w Los Angeles? Pytam gdyz z doswiadczenia wiem ze kolejka w sprawie wizy jest dluga i obawiam sie ze te 1:27h moze nie wystarczyc, zwlaszcza ze mam zmiane terminala
 Profil Relacje PM off  

#943 PostWysłany: 23 Maj 2015 20:39 

W Nowym Jorku. Rzeczywiście trochę mało czasu
 Profil Relacje PM off  

#944 PostWysłany: 25 Maj 2015 15:30 

Loty: 644
Kilometry: 1 419 433
niebieski
Jezeli wszystko masz na jednym bilecie to gdybys nie zdążył bez problemu znajdą Ci kolejny lot

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#945 PostWysłany: 03 Cze 2015 14:35 
Awatar użytkownika

Loty: 31
Kilometry: 69 563
Witam
mam pytanko czy podczas odprawy online w Ryan mogę wcześniej wprowadzić dane (dowód osobisty itp) , a dokończyć odprawę później 7 dni przed odlotem?

pytam dlatego że odprawę muszę zrobić już na Kanarach i nie wiem jak będzie z dostępem do komputera i netu

dzięki

#946 PostWysłany: 03 Cze 2015 14:59 

Tak, dane osobowe i dokumentu podrozy bez wykupowania miejsc i odprawy mozesz wpisac na 30 dni przed lotem
 PM off
wacha88 uważa post za pomocny.

#947 PostWysłany: 06 Cze 2015 12:58 

Cześć, mam pytanie, wybaczcie jeśli jakieś głupie i banalne, ale naprawdę nie mogę nigdzie znaleźć na to odpowiedzi :) Kupiłam bilet w Ryanairze i chciałabym sprawdzić ile miejsc w samolocie jeszcze zostało na ten lot - da się to jakoś sprawdzić?
 Profil Relacje PM off  

#948 PostWysłany: 06 Cze 2015 13:07 
Site Admin
Awatar użytkownika

Do 7 dni przed odlotem nie :P
 Profil Relacje PM off  

#949 PostWysłany: 16 Cze 2015 18:02 

Może głupie, ale pierwszy raz lecę tradycyjnymi liniami (i w dodatku z bagażem, wcześniej tylko podręczny), konkretniej LOT i mam kilka pytań:
1. Na e-mail przyszedł e-ticket. Czy mam to wydrukować i zabrać na lotnisko?
2. Czy mogę odprawić się w aplikacji LOT i mieć kartę pokładową na telefonie/tablecie (Android)?
3. Przeczytałem, że bagaż rejestrowany musi mieć oznakowanie teleadresowe. Czy dostanę to przy odprawie czy mam sam to zorganizować? I czy konieczne jest ofoliowanie?
 Profil Relacje PM off  

#950 PostWysłany: 16 Cze 2015 18:11 

niebieski
1. Nie
2. Możesz, ale nie musisz
3. Jest szansa, że otrzymasz przywieszkę podczas nadawania bagażu, wszystko zależy od dostępności. Folia nie jest konieczna.
 Profil Relacje PM off
Balin lubi ten post.

#951 PostWysłany: 16 Cze 2015 18:11 
Awatar użytkownika

srebrny
Na lotnisko idziesz z dowodem lub paszportem. Nic nie trzeba drukować.
Możesz odprawić się na telefonie i korzystać z mobilnej karty pokładowej. Dla pewności zrób screena mobilnej karty pokładowej. Wtedy masz do niej dostęp zawsze nawet jak nie będzie Internetu lub appka się wysypie.
Nie musisz opisywać niczym bagażu. Jeśli chcesz to zrób sobie to sam, często w walizkach jest miejsce na taką karteczkę, ale pierwszy raz słyszę żeby było to obowiązkowe. Foliować nie trzeba, choć jeśli masz nową ładną walizkę to można to zrobić żeby się nie zniszczyła :D Najlepiej folią spożywczą z marketu, a nie na stoisku na lotnisku.
Balin uważa post za pomocny.

#952 PostWysłany: 16 Cze 2015 19:06 

szymonpoznan1 napisał(a):
Możesz odprawić się na telefonie i korzystać z mobilnej karty pokładowej. Dla pewności zrób screena mobilnej karty pokładowej. Wtedy masz do niej dostęp zawsze nawet jak nie będzie Internetu lub appka się wysypie.

Po pierwsze dzięki za info :) Ale jeszcze sobie czytałem i na stronie LOT jest informacja, że mobilna karta pokładowa jest tylko na iOS. Ja nie mam nic Apple ani żadnego innego smartfona, ale korzystam z tabletu na Androidzie, więc czy będę mógł na nim mieć mobilną kartę pokładową, jak w Ryanairze? Czy jednak info na stronie LOTu jest aktualne i tylko na iOS jest taka możliwość? W jedną stronę odprawię się przez Internet i wydrukuję kartę, ale spowrotem nie będę miał takiej możliwości, a nie uśmiecha mi się stanie w kolejce...
 Profil Relacje PM off  

#953 PostWysłany: 16 Cze 2015 19:21 

niebieski
Odprawiasz się przez mobilną stronę LOT (zwyczajnie przez przeglądarkę internetu w tel) i robisz zrzut ekranu z kartą pokładową (sprawdź w sieci czy Twój telefon to potrafi). Jest to o tyle łatwiejsze niż w Rajanie bo nie potrzebujesz aplikacji.
 Profil Relacje PM off
Balin uważa post za pomocny.

#954 PostWysłany: 16 Cze 2015 19:29 

Ok, rozumiem, czyli się odprawiam normalnie i robię po prostu screena karty pokładowej. Dzięki wielkie :D
 Profil Relacje PM off  

#955 PostWysłany: 18 Cze 2015 19:48 

W lipcu lecę do Bristolu tanimi liniami - wyłącznie z podręcznym. Z tego co zdążyłam się dowiedzieć robię odprawę online i.. no właśnie i co dalej?
Na lotnisku w Pyrzowicach będę minimum 2h przed planowanym lotem.
Gdzie się udać po kolei? Od razu do security czy najpierw jeszcze gdzieś? I co po security? Od razu pod wskazany gate czy jeszcze gdzieś po drodze? (nie mam na myśli sklepów itp, tylko pytam o miejsca "obowiązkowe") I jeśli piszą na stronie z informacjami o lotach, że bramki są zamykane 40 minut przed odlotem to chodzi o ten gate, którym człek udaje się do samolotu czy jeszcze o coś innego? :)
I czy to znaczy, że od otwarcia bramek - takiego słowa używa wizzair na stronie (2h przed odlotem) już ludzi do samolotu wpuszczają czy jak?
Przepraszam, za te durne pytania, ale nigdzie nie ma tak czarno na białym napisane a nie znam nikogo kto leciałby samolotem, żeby móc dopytać o takie szczegóły.
I seria druga: ląduję w Bristolu - wychodzę z samolotu, co dalej? Kontrola paszportowa? Co po kontroli? Nie odbieram bagażu bo mam ze sobą, jakieś kolejne security albo coś czy zwyczajnie wychodzę?

Mam nadzieję, że post we właściwym dziale - jeżeli nie proszę moderację o przeniesienie i przepraszam za kłopot. Z góry również dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
 Profil Relacje PM off  

#956 PostWysłany: 18 Cze 2015 19:59 
Site Admin
Awatar użytkownika

Pomijam kwestię pójścia na kawę, do sklepu, toalety gdziekolwiek na lotnisku to wygląda to tak:
wejście na lotnisko -> security -> (kontrola paszportowa w drodze do bramki, nie sposób nie zauważyć i ominąć, bo innego dojścia do bramki niż przez kontrolę po prostu nie ma - chyba, że chcesz się poznać ze Strażą Lotniska :P ) gate -> samolot. Nic więcej.
Wpuszczają do samolotu zazwyczaj 40 min przed odlotem najwcześniej w praktyce.
2h przed to otwierają check-in, czyli tam, gdzie walizkę wrzucasz

Wychodzisz z samolotu, idziesz za tłumem, tłum staje przed kontrolą paszportową, więc też stoisz w kolejce, pokazujesz co masz i kierujesz się na exit cały czas nie martwić się o nic innego ;)
 Profil Relacje PM off
Sheila86 uważa post za pomocny.

#957 PostWysłany: 18 Cze 2015 20:03 

Loty: 713
Kilometry: 899 175
niebieski
Po kolei / tylko podręczny :
1/ Kontrola bezpieczeństwa
2/ tuż za nią kontrola paszportowa
3/ Sala odlotów - boarding czyli wejście do samolotu - około 30 minut przed planowym odlotem / dojście pieszo lub dowóz autobusem /
Miłego lotu !!!
 Profil Relacje PM off
Sheila86 uważa post za pomocny.

#958 PostWysłany: 18 Cze 2015 20:09 

Bardzo Wam dziękuję, czytam, googluje od miesiąca i taki miałam mętlik w głowie, że w końcu postanowiłam spytać wprost :) Teraz wszystko nareszcie jasne. BARDZO, BARDZO (za trzecie bardzo wyłapię pewnie bana jako spam), ale co tam BARDZO dziękuję :*
 Profil Relacje PM off  

#959 PostWysłany: 23 Cze 2015 20:52 

Cześć, pytanie pewnie padnie po raz setny, chciałbym się upewnić, skorzystaliśmy z promocji Turkish Airlines WAW-IST-KUL-IST-WAW i pytanie odnośnie WAW-IST-KUL, jako że stop w Stambule to ok 6,5 godziny, czy możliwe jest wyjście poza lotnisko (widziałem odp, że jest, ale proszę o potwierdzenie), no i pytanie, które mnie bardziej interesuje, oczywiście kwestia bagażu, czy jest potrzeba odbierania go i "przerzucania" ręcznie, czy linie zrobią to z automatu i nie potrzeba go odbierać, w związku z czym możemy bez balastu iść na miasto? (stawią drugą opcję, ale jak pisałem chciałbym potwierdzić)

dzięki z góry za odpowiedź
 Profil Relacje PM off  

#960 PostWysłany: 23 Cze 2015 21:00 

srebrny
Domyślnie wasz bagaż powinien zostać nagany do KUL, w IST nic z nim nie musicie robić. Na miasto możecie wyjść, ważne abyście o czasie stawili się przy bramce. 6h to w sumie dość mało czasu, biorąc pod uwagę kontrolę graniczna i security, oraz czas dojazdu do centrum
lsk uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1640 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 82  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość