Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 57 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 12 Kwi 2014 23:16 

srebrny
jajciucha napisał(a):
A fast boat w ile czasu pokonuje tę trasę? I jaka jest cena za os? Orientujesz się, czy sa zniżki na dzieci? :)

znizek nie wiem, nie ma raczej. szybka lodz pokonuje trase w okolo 2 godzin z gili islands do bali, z transferem do kuta to okolo 4 h.
koszt - przy odrobinie szczescia okoo 20 euro.
 Profil Relacje PM off  

Słoneczna majówka na Costa Dorada od 1965 🇪🇸🌊 Tydzień w 4⭐ hotelu z wyżywieniem 🏖️ Słoneczna majówka na Costa Dorada od 1965 🇪🇸🌊 Tydzień w 4⭐ hotelu z wyżywieniem 🏖️
🚨Ferie w karaibskim LUKSUSIE ✨Loty i 5⭐ hotel w Meksyku za 3323 PLN 🤯🌴 🚨Ferie w karaibskim LUKSUSIE ✨Loty i 5⭐ hotel w Meksyku za 3323 PLN 🤯🌴
#22 PostWysłany: 13 Kwi 2014 21:59 

Przy odrobinie szczęścia, czyli to tez należy negocjować? Najlepiej w hotelu/biurze z wycieczkami w Sanurze na przykład? Na stronie internetowej są sztywne ceny.
 Profil Relacje PM off
Meduzy uważa post za pomocny.

#23 PostWysłany: 08 Lip 2014 11:58 

hej! Byliśmy na w Indonezji i na wyspach Gili w kwietniu 2014, po relacje i informacje praktyczne zajrzyjcie na naszego bloga www.zlaptrop.com. W razie pytań piszczcie :)
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 04 Sty 2015 20:12 
Awatar użytkownika

Loty: 141
Kilometry: 275 605
Czy ktoś miał przyjemność płynąć ostatnio z Bali na Gili Island? Interesują mnie aktualne ceny za transfer szybką łodzią.

Image
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 04 Sty 2015 20:35 

Loty: 152
Kilometry: 352 160
Garuda88 napisał(a):
Czy ktoś miał przyjemność płynąć ostatnio z Bali na Gili Island? Interesują mnie aktualne ceny za transfer szybką łodzią.

W listopadzie płaciłam za transport na Gili Trawangan 170 000 rupi w jedną stronę (odbiór z hotelu w Ubud, transport do portu na Bali i tansfer łodzią na Gili).
W 2 strony cena łączna wynosiła 300 000 rupi z tego co pemiętam.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 04 Sty 2015 20:51 
Awatar użytkownika

Loty: 141
Kilometry: 275 605
Dzięki wielkie ;)

Transfer na wyspy odbywa się w godzinach rannych, czy jest organizowany przez cały dzień?

Image
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 04 Sty 2015 20:52 

Transport z hotelu w Sidemen busem do portu ...szybka łodz na Gili Meno..,powrot a następnie transport do Sanur busem ...cztery osoby 3 mln rupi....zwróć uwagę czy na pewno masz transport szybka lodzia ( na Meno ok 1,5 do 2 godzin) i czy bezpośrednio na wyspe która chcesz ...dużo plynie na trawangan a potem jeszcze trzeba doplacic na Meno lub Air...transport ladowy tez wazny ...w moim przypadku sanur a Sidemen całkowicie w innych kierunkach ...
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 04 Sty 2015 21:42 
Awatar użytkownika

niebieski
Garuda88 napisał(a):
Dzięki wielkie ;)

Transfer na wyspy odbywa się w godzinach rannych, czy jest organizowany przez cały dzień?

Jakiś czas temu były 2 rzuty z hoteli na Bali (rano i w okolicach południa). Pewnie w samym porcie da się coś więcej załatwić.

#29 PostWysłany: 08 Sty 2015 09:10 

Loty: 152
Kilometry: 352 160
Ja także zróciłam uwagę na 2 tury. Jedna wcześnie rano ok. 7, a my płyneliśmy o godz. 10,30.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 16 Lut 2015 20:05 

Z Padangbai odplywa kilka speedboat na gili,pierwszy o 8 rano ostatni ok.12 , sa dwie firmy obsugujace ta trase.plynie sie okolo 1,5 h w zaleznosci o pogody. Cena 200.000 rupi w jedna strone .
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 26 Lut 2015 21:46 
Awatar użytkownika

Garuda88 napisał(a):

Zapłaciliśmy jakoś 225.000 IDR za łódź Amed - Gili Air. Maj 2014.

Image
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 13 Maj 2015 16:30 

hej,

będę w sierpniu w Indonezji i marzy mi się 1-2dniowy wypad na jakąś "rajską" wysepkę. Brałam pod uwagę wyspy Gili, Nusa Lembogan i Karimujawę (na płn od Jawy).

Najbardziej zależy mi na spokoju i czystości (!!) (nie chciałabym pływać wśród śmieci) niekoniecznie interesują mnie imprezy, raczej piękne szerokie piaszczyste plaże :)

Wiem że Karimujawa jest b. daleko dlatego na pierwszym miejscu w tej chwili wybrałabym Nusę Lembogan... O Gili słyszałam że jest imprezowo i głośno, raczej tłumy mnie nie interesują.

Może ktoś z Was zna te wyspy, może coś doradzić?
:)

dzięki
Agata
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 14 Maj 2015 09:19 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
niebieski
Wypowiem się jedynie o Gilis. Szerokich, piaszczystych plaż tutaj za wiele nie znajdziesz, chociaż te co są również są piękne, śmieci obecnie nie ma. Rafy koralowe za to ładne i dostępne z brzegu. Co do imprezowości, to zależy którą wyspe wybierzesz. Gili Trawangan jest imprezowa, ale juz Gili Meno już nie. Mieszkam obecnie na Gili Air, są tutaj lekko imprezowe regiony koło niektórych barów, ale nie jest jakoś głośno, są też zupełnie spokojne miejsca. Ja chodzę spać dość wcześnie i absolutnie nie narzekam na hałas. Generalnie jest relax i chill out.

Na Lembongan nie byłem, ale słyszałem dobre opinie. Najlepiej będzie skoczyć i na Lombongan i na Gilis :)
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 14 Maj 2015 10:02 
Awatar użytkownika

Szerokie plaży znajdziesz na Lomboku, zwłaszcza w południowej części,ciszę i spokój również. Na Gili w wakacje jest trochę bardziej imprezowo, poza tym okresem na pewno znajdziesz jakąś cichą miejscówkę.
pozdr
bm

#35 PostWysłany: 14 Maj 2015 10:10 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
niebieski
Na południu Lombok chociażby Kuta Lombok - szerokie plaże i to kilka, ładne widoki. Miejsce może bardziej na surfing, więc fale i to często dość spore. Są też jednak osłonięte miejsca ze spokojniejszą wodą. Piękne i puste plaże są też na północ od Senggigi (również Lombok), ale sama miejscowość nie jest zbyt ładna.
Osobiście jednak wolę Gilis, ale o gustach się nie dyskutuje ;)
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 14 Maj 2015 10:59 

dzięki za odpowiedzi :)

Znalazłam jeszcze wczoraj inną wysepkę - Nusa Nanggu, przy zachodnim wybrzeżu Lombok . Przeczytałam gdzieś że jest to prywatna wyspa stąd obawiam się że mogą być drogie noclegi.
Ktoś zna, może coś polecić?

Jadę do Indonezji w sierpniu, także prawdopodobnie będzie tłoczno.

Ostatnio edytowany przez Zeus, 14 Lut 2017 17:42, edytowano w sumie 1 raz
dubel
 Profil Relacje PM off
boberek1 lubi ten post.

#37 PostWysłany: 26 Cze 2015 03:05 
Awatar użytkownika

- są bankomaty na GILI
- najtaniej można z Lombok dostać się tam za pomocą public boat
- najlepiej zrobić to rano
- Lembongan jest ok ale raczej trochę przereklamowana
- plaże Kuty na Lomboku są faktycznie ładne z tym że przebywając w tamtej okolicy lepiej wieczorami poruszać się grupą. Nadal zdarzają się napady rabunkowe na turystów.

#38 PostWysłany: 08 Lip 2015 23:49 

- są bankomaty
*na Gili Meno jest
- najtaniej można z Lombok dostać się tam za pomocą public boat...
*ale traci się z 12h i zyskuje 100k IDR. - my płyneliśmy promem 'dla przygody', następnym razem speedboat, chyba że z cenami będą wariować.
- najlepiej zrobić to...
*bladym świtem (4 rano) z Padang Bai...żeby być na 8-9 rano w Lembar
- Lembongan jest...
*naprawdę ok
- plaże Kuty na Lomboku są faktycznie ładne ...
*i nie słyszałem o napadach, nas (2 osoby) przez 5 dni szwędających się wszędzie i o każdej porze nic złego nie spotkało, wręcz przeciwnie. Uważajcie tylko na miejscówki gdzie chcecie popływać, bo prądy są na niektórych plażach strasznie wyczerpujące..
 Profil Relacje PM off
boberek1 uważa post za pomocny.

#39 PostWysłany: 10 Lip 2015 12:19 

Nusa Lembongan ma szerokie piaszczyste plaże od strony Bali, jednak baaaardzo daleko od plaży jest głębsza woda. Nawet nie za bardzo nadaje się do pływania. Jest głębsza z drugiej strony wyspy, jednak z racji otwartej wody sa duże fale. Generalnie bardziej do plażowania i nurkowania z łodzi (manty!). Fajne plaże i blisko rafy są na gili air (zwłasza na północy). Plaże jednak wszędzie są z koralowców i do wchodzenia do wody zalecam specjalne buty.
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 18 Lip 2015 16:53 

na Gili Meno, na polnocy wyspy, przy "two brothers" jest najlepsza miejscowka do nurkowania.
na wyspie organizuja tam wypady z lodki ale to nie jest konieczne. rafa jest swietna (zolwie itd), po prawej stronie zatopiony wrak, dostep z plazy.
tylko trzeba rano wstac, zeby byc przed tymi lodkami, bo plosza zolwie i wieksze, ciekawsze ryby.
 Profil Relacje PM off
mashacra lubi ten post.
mashacra uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 57 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości