Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Nie wiemy kiedy będzie pula nowych biletów. Posty z pytaniem o nową pulę biletów będą kasowane

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 5534 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147 ... 277  Następna
Autor Wiadomość
#2861 PostWysłany: 13 Maj 2015 19:08 

Co do przesuniętych kursów z Wrocławia do Pragi na 00:40 kolejnego dnia, to dostałem odpowiedź:
Cytuj:
Witam,

Wszyscy pasażerowie zostali przetransferowani na właściwą listę pasażerską . W przypadku problemów kierowca kontaktuje się z nami.

Pozdrawiamy,
Zespół PolskiBus.com

W systemie dalej mam dzień poprzedni. Odpowiedź przyszła po jakimś tygodniu...
 Profil Relacje PM off  

Hiszpańskie Costa Dorada w 3* hotelu 🏨🌊 Maj w słonecznej Katalonii za 2469 PLN 😎 Hiszpańskie Costa Dorada w 3* hotelu 🏨🌊 Maj w słonecznej Katalonii za 2469 PLN 😎
Poszukaj zorzy za kołem podbiegunowym 😍❄ Wycieczka do Tromsø za 789 PLN (loty + ⭐⭐⭐ hotel) 🏔️💙 Poszukaj zorzy za kołem podbiegunowym 😍❄ Wycieczka do Tromsø za 789 PLN (loty + ⭐⭐⭐ hotel) 🏔️💙
#2862 PostWysłany: 13 Maj 2015 19:27 

Zbanowany
Żyjemy w kraju w którym kłamstwo to tradycyjna metoda rozwiązywania problemów.
Jak najbardziej że tak jak w zarządzaniu rez. tak i na listach kierowców bilety są z dnia następnego.
PB nie stać na pełnoetatowego informatyka, to wycebulił sobie taką akcje: we Wro na autokar czekał kierowca z listą do podmiany, myk-myk i wszystko ok.
Ale z tego pośpiechu zamiast wczorajszej PB wydrukował mu... jutrzejszą :D
Także można nawet jechać dwa razy na jednym bilecie :P
 Profil Relacje PM off
qazwsxedc lubi ten post.

#2863 PostWysłany: 13 Maj 2015 19:48 

W zeszły czwartek kupowałem bilet na pb. Kasę z karty zjadło biletu nie dostałem do dziś. Po zaksięgowaniu transakcji podesłałem im potwierdzenie bankowe plus wpisałem w mailu na który konkretnie kurs kupowałem bilet. Dziś otrzymałem takiego maila:
Cytuj:
Witamy,

Prosimy o pomoc w ustaleniu płatności.

Mariusz
Pozdrawiamy,
Zespół PolskiBus.com

Co jeszcze mogę zrobić, żeby im pomóc "ustalić płatność"? :?
 Profil Relacje PM off  

#2864 PostWysłany: 13 Maj 2015 19:51 

srebrny
pomoc napisał(a):
Żyjemy w kraju w którym kłamstwo to tradycyjna metoda rozwiązywania problemów.
Jak najbardziej że tak jak w zarządzaniu rez. tak i na listach kierowców bilety są z dnia następnego.
PB nie stać na pełnoetatowego informatyka

Co do pierwszego zdania, to ja mam wrażenie, że w tym kraju wszystko tak działa - zarządza się spontanicznymi decyzjami i zamiata problemy pod dywan. Ale co do informatyka, to akurat system rezerwacji mieli narzucony przez właścicieli, serwery były gdzieś tam w Australii i przynajmniej na początku strasznie na niego klęli.
 Profil Relacje PM off  

#2865 PostWysłany: 13 Maj 2015 21:06 

Zbanowany
No baaa, intensywne prace nad wprowadzaniem linii P20 Lublin Praga trwają już ponad pół roku :D

Żałuję że nie mam zdjęcia, ale RegioJet SK (no prawie pl...) reklamował się w marcu na billboardach "Vítejte v kraji korupce a klientelismu". Polskibus też mógłby podobnie, osiągnąłby większy sukces niż komunikatem prasowym "przewieźliśmy kolejny milion pasażerów" - tych samych (przypomnienie redeakcja). Bo trasy do Pragi ze wschodu chyba prędko się nie doczekamy...
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#2866 PostWysłany: 14 Maj 2015 10:47 

Jak wygląda sprawa z wysiadaniem z autokaru na dymka na przystankach pośrednich? Będę jechał na trasie Gdańsk - Praga i powiem że nie wiem jak rozwiązać tą kwestię :|

Drugie pytanko: Czy jest ktoś na forum kto podróżował tą trasą? Jak wygląda frekwencja na tej trasie? Jest duże obłożenie?
 Profil Relacje PM off  

#2867 PostWysłany: 14 Maj 2015 10:54 

niebieski
Ja bym zrezygnował z dymka. Jakiś czas temu było głośno o linii Warszawa-Praga, gdzie w Łodzi miał być postój 30 min. a autobus odjechał po 10 min bez dwóch pasażerek :)
 Profil Relacje PM off  

#2868 PostWysłany: 14 Maj 2015 11:53 

Ja bym stał przy autobusie a dokładniej przy pierwszych drzwiach. Nigdy bym się nie oddalił nawet jakby autobus miał stać godzinę.
 Profil Relacje PM off  

#2869 PostWysłany: 14 Maj 2015 12:42 
Awatar użytkownika

niebieski
Odpowiedz w sprawie P19 (dlaczego nie ma rozkładu na wakacje):

Witamy,
Rozkład jazdy jest w trakcie weryfikacji i niebawem pojawi się na stronie.

Pozdrawiamy,
Zespół PolskiBus.com
 Profil Relacje PM off  

#2870 PostWysłany: 14 Maj 2015 12:43 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
Stajesz z dymkiem przed przednią szybą autobusu i nie ma szansy, żeby odjechał niepostrzeżenie :D

Ile razy jechałem na długich trasach z przystankami, zawsze udawało się odetchnąć świeżym powietrzem (nie palę :) ), wyjść do toalety MCD w Kielcach, zjeść "na granicy" w drodze do Pragi... raz na SXF było tylko 10 min. ale tylko dlatego że nikt nie wsiadał.
 Profil Relacje PM off  

#2871 PostWysłany: 14 Maj 2015 19:41 
Awatar użytkownika

niebieski
cute napisał(a):
[..]Będę jechał na trasie Gdańsk [..] Jest duże obłożenie?
Dość łatwo sprawdzić, czy jest co najwyżej 9 miejsc wolnych - wyszukujesz po prostu na swój termin bilety dla 9 podróżnych i już wiesz.
 Profil Relacje PM off  

#2872 PostWysłany: 14 Maj 2015 21:41 

mashacra napisał(a):
Stajesz z dymkiem przed przednią szybą autobusu i nie ma szansy, żeby odjechał niepostrzeżenie :D

Ile razy jechałem na długich trasach z przystankami, zawsze udawało się odetchnąć świeżym powietrzem (nie palę :) ), wyjść do toalety MCD w Kielcach, zjeść "na granicy" w drodze do Pragi... raz na SXF było tylko 10 min. ale tylko dlatego że nikt nie wsiadał.

Czyli twierdzisz że na tej trasie będzie można wyjść na przystanku na chwilkę? Nie wiem jak to jest w PB bo jadę z nimi pierwszy raz.

Cytuj:
zjeść "na granicy" w drodze do Pragi...

Dłuższy postój na granicy w przypadku Polskiego Busa?

@WaldekK

Sprawdziłem i wyskakuje cena na dany dzień dla 9 osób.
 Profil Relacje PM off  

#2873 PostWysłany: 14 Maj 2015 21:52 
Site Admin
Awatar użytkownika

cute napisał(a):
mashacra napisał(a):

Czyli twierdzisz że na tej trasie będzie można wyjść na przystanku na chwilkę? Nie wiem jak to jest w PB bo jadę z nimi pierwszy raz.

Bez przesady, 5 min na wejście/wyjście pasażerów musi być...
cute napisał(a):
Cytuj:
zjeść "na granicy" w drodze do Pragi...

Dłuższy postój na granicy w przypadku Polskiego Busa?

Tak samo, z 5 min
 Profil Relacje PM off  

#2874 PostWysłany: 14 Maj 2015 22:16 

Czyli pytanie brzmi... Czy jeżeli autobus staje na przystanku pośrednim w celu wypuszczenia i wpuszczenia nowych pasażerów kierowca PB pozwoli na opuszczenie pojazdu na ten czas pasażerowi który kontynuuje podróż? Polski Bus na swoim FP Facebook nie odpowiedział mi a pytałem z 2 razy. Dlatego pytanie kieruję do Was którzy podróżowali z tym przewoźnikiem jak to wygląda w praktyce?
 Profil Relacje PM off  

#2875 PostWysłany: 14 Maj 2015 22:31 
Site Admin
Awatar użytkownika

Tak, można wyjść, ale sam musisz pilnować żebyś pojechał dalej i żeby nikt miejsca Ci nie zajal, nikt specjalnie wołać nie będzie. Chyba z tego co pamiętam przed otwarciem drzwi jest krótka informacja ile będzie postój (a może z se mi się pomyliło)
 Profil Relacje PM off  

#2876 PostWysłany: 14 Maj 2015 23:28 

Loty: 40
Kilometry: 33 710
niebieski
nie odbiegajcie od tematu , temat dotyczy oficjalnych promocji a nie puszczanie dymka , gdzie podział się admin ??
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#2877 PostWysłany: 15 Maj 2015 10:04 

Szukałem odpowiedniego działu na taką dyskusję ale próżno szukać na forum...
 Profil Relacje PM off  

#2878 PostWysłany: 15 Maj 2015 10:17 

Loty: 15
Kilometry: 12 258
niebieski
Miałem przypadek w środę we Wrocławiu i nie zauważyłem,że była zmiana godzin odjazdów.Miałem bilet na godzinę 18,niestety okazała się,że kursu o tej godzinie nie ma :-P Byliśmy w trójkę(studenci) i nie bardzo było na rękę nam kupować kolejne bilety. Poszliśmy do biura obsługi i udało się załatwić sprawę,że możemy jechać o 23. Przychodzimy 25 min wcześniej,wchodzimy do autobusu,a pani nas nie chce wpuścić,dzwoniła na infolinię. Dopiero po 10 min ktoś z góry powiedział jej,że możemy wsiąść :) Poza nami była druga grupka,która nie wiedziała o zmianie. 8 osób z godziny 18 na szczęście dojechało do celu xD
 Profil Relacje PM off  

#2879 PostWysłany: 15 Maj 2015 10:23 

srebrny
@luck1991
Łaski nie robili, skoro skutecznie nie poinformowali o zmianach.
Zawsze można zakupić nowy bilet i dochodzić zwrotu za niego.
pomoc napisał(a):
A PB mało kalkuluje się przewóz po 12 zł z waw do łodzi jak może sprzedać z 5-10 biletów po 100 zł do Pragi/Berlina i mieć zapas miejsc last-minute :P
Choć mało perspektywiczna ta wersja jak dla mnie.

W tym celu posluguja sie programami, by okreslic oblozenie i dostosowac do niego odpowiednia cene, oraz niepotrzebnie nie blokowac miejsc na inne odcinki, skoro prawdopodobienstwo ich zajecia jest nikle :D
Podejrzewam, ze ceny maja optymalnie wyliczone, wylacznie w oparciu o twarde dane.
 Profil Relacje PM off  

#2880 PostWysłany: 15 Maj 2015 11:58 

Promocja na bilety do Wilna z Warszawy i Białegostoku. 29 zł + 1 zł opłaty rezerwacyjnej.
Sprzedaż biletów odbywa się od dzisiaj do końca niedzieli. Promocja dotyczy przejazdów realizowanych w terminie: 15 maja - 2 czerwca

Kod Promocyjny - WILNO

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 5534 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147 ... 277  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości