Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Tanie latanie w TVN24
#1 PostWysłany: 31 Sty 2012 19:27 
Awatar użytkownika

Loty: 128
Kilometry: 82 783
srebrny
http://www.joemonster.org/filmy/41647/M ... _za_grosze

Majówka na Majorce za 1609 PLN ⛱️🌞 Loty + ⭐⭐⭐ hotel przy plaży (z wyżywieniem) 🍴☕ Majówka na Majorce za 1609 PLN ⛱️🌞 Loty + ⭐⭐⭐ hotel przy plaży (z wyżywieniem) 🍴☕
Ateny od piątku do poniedziałku za 519 PLN 🇬🇷🏛️🗺️📷 Loty i pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Novotel Ateny od piątku do poniedziałku za 519 PLN 🇬🇷🏛️🗺️📷 Loty i pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Novotel
#2 PostWysłany: 31 Sty 2012 19:32 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
jacob94 napisał(a):
http://www.joemonster.org/filmy/41647/Marcin_Jedrzejczak_latanie_za_grosze

Widze, ze humbakowy film trafil tez tutaj :D
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 31 Sty 2012 19:40 
Awatar użytkownika

Humbak :-)

#4 PostWysłany: 31 Sty 2012 19:49 
Awatar użytkownika

niebieski
staaare to.. :P
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 31 Sty 2012 20:31 
Awatar użytkownika

Lepiej pooddawałby kasę ludziom których naciągnął zamiast gwiazdorzyć w TVN.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 31 Sty 2012 20:43 

Wylatał tylko 14 tys km?????? Toż to nic. Ja mam prawie 80 tys i tak naprawdę jeszcze nigdzie nie byłem :) Myślę, że można było zaprosić do programu prawdziwych fanów taniego latania, którzy mogą się pochwalić swoimi podróżami. Na tym forum jest ich co najmniej kilkunastu! Ach, ten TVN. Nie dość że kłamią gdzie się da to jeszcze research słaby.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 31 Sty 2012 20:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Markku napisał(a):
Wylatał tylko 14 tys km?????? Toż to nic. Ja mam prawie 80 tys i tak naprawdę jeszcze nigdzie nie byłem :) Myślę, że można było zaprosić do programu prawdziwych fanów taniego latania, którzy mogą się pochwalić swoimi podróżami. Na tym forum jest ich co najmniej kilkunastu! Ach, ten TVN. Nie dość że kłamią gdzie się da to jeszcze research słaby.

cos pomyliles. Jesli przebijasz humbaka to ci szczerze gratuluje :P http://my.flightmemory.com/humbak
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 31 Sty 2012 21:01 

Loty: 253
Kilometry: 419 672
niebieski
Ja dopiero zacząłem bawić się w tanie latanie ale mam ponad 95 tyś km... Gościu mnie rozśmieszył z tymi 15 tyś km... Nie wspomnę już, że jeszcze niedawno kilka razy więcej w ciągu roku autokarem przejeżdżałem...

#9 PostWysłany: 31 Sty 2012 21:04 

http://flightdiary.net/humbak

to jest humbaka profil :) rzeczywiście mu się pomyliło nie ma 14 tys km, tylko 6 :)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 31 Sty 2012 21:07 

Loty: 253
Kilometry: 419 672
niebieski
Coś nie tak z tym jego opowiadaniem... Chwali się, że często lubi latać do Portugalii... Na jego profilu nie ma w ogóle Portugalii a generalnie jeśli lata tak jak mówi, to powinien mieć zdecydowanie większy dystans pokonany...

#11 PostWysłany: 31 Sty 2012 21:10 
Awatar użytkownika

niebieski
malediwy napisał(a):
Ja dopiero zacząłem bawić się w tanie latanie ale mam ponad 95 tyś km... Gościu mnie rozśmieszył z tymi 15 tyś km... Nie wspomnę już, że jeszcze niedawno kilka razy więcej w ciągu roku autokarem przejeżdżałem...

Ziela napisał(a):
http://flightdiary.net/humbak

to jest humbaka profil :) rzeczywiście mu się pomyliło nie ma 14 tys km, tylko 6 :)

malediwy napisał(a):
Coś nie tak z tym jego opowiadaniem... Chwali się, że często lubi latać do Portugalii... Na jego profilu nie ma w ogóle Portugalii a generalnie jeśli lata tak jak mówi, to powinien mieć zdecydowanie większy dystans pokonany...

ehh

1. profil humbaka jest na flightmemory
2. na flightdiary zalozyl kiedy bo zrobilo sie trendy, ale nie potrafil wyimportowac danych z flightmemory i zostalo jak jest :P

3. 14 tys km to PODROZ NA MADERE! Z kontekstu sie mozna domyslic.. ;)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 31 Sty 2012 21:29 

Nie pojmuje jak to logistycznie i finansowo ogarnąć
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 31 Sty 2012 21:33 
Awatar użytkownika

niebieski
wojtano napisał(a):
Nie pojmuje jak to logistycznie i finansowo ogarnąć

logistycznie mozna spokojnie, jesli sie ma jakies doswiadczanie i np zna mniej wiecej rozklady (kto gdzie lata ;))

finansowo.. nie bede sie wypowiadal. viewtopic.php?p=57528#p57528
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 31 Sty 2012 22:17 

Loty: 424
Kilometry: 507 296
niebieski
Moim zdaniem trochę dziwne to hobby: latanie, jako pasażer, dla samego latania. Nie rozumiem, ale życzę wszystkim tyle samo lądowań co startów :-)
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 31 Sty 2012 22:25 
Awatar użytkownika

niebieski
turecky napisał(a):
Moim zdaniem trochę dziwne to hobby: latanie, jako pasażer, dla samego latania. Nie rozumiem, ale życzę wszystkim tyle samo lądowań co startów :-)

dziwne? ja bym wiele dal, by co tydzien czy dwa byc w jakims ciekawym miejscu. Choc bardziej dążę do opcji mieszkania gdzies przez miesiac, dwa, piec a pozniej dalej ;) No i zwiedzanie lokalne przy okazji ale to juz czymkolwiek.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 31 Sty 2012 22:42 
Awatar użytkownika

srebrny
turecky napisał(a):

Hobby jedno z lepszych według mnie. Niektórzy wolą wyskoczyć na Pizzę do centrum Katowic. Inni wolą dołożyć 10 zł i zjeść włoską pizzę w Bergamo a przy okazji nacieszyć oko widokami z samolotu. Oczywiście to jest tylko jeden z przykładów wykorzystania tanich lotów, chociaż sądząc po twoim awatarze dobrze powinieneś wiedzieć na czym frajda polega.

#17 PostWysłany: 31 Sty 2012 22:51 

niebieski
Dla mnie samolot jest tylko środkiem do przemieszczenia się z punktu A do punktu B; lot nie jest celem samym w sobie. Polecę gdzieś, chcę tam spędzić przynajmniej tydzień. Spokojnie, bez nerw i szaleństw nacieszyć się obcym krajem.
A w samolocie czas mija wg schematu: wylot, karmienie, spanie, karmienie, przylot. Im szybciej "zleci" tym lepiej. Nie widzę nic fajnego w siedzeniu w średnio wygodnym fotelu; a widoki opatrzyły się po trzecim razie.
Przepraszam, pamiętam widoki z lotu do Tybetu (Lhasa) - Himalaje jak na wyciągnięcie dłoni: było naprawdę imponująco.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 31 Sty 2012 23:09 
Awatar użytkownika

srebrny
Z jednej strony cię rozumiem, gdyż jest sporo kierunków, że na 2-3 dni nie warto lecieć, choćby nawet Kanary, Maroko i inne przesiadkowe destynacje. Jednak jest też kilka takich, dla, których schemat : lot-kilkugodzinny spacer połączony z zakupami - lot jest nadzwyczaj opłacalny. Szwecja, Norwegia czy Holandia idealnie się nadają na krótki wyskok z szarej rzeczywistości i nikt tego nie zaprzeczy.

#19 PostWysłany: 31 Sty 2012 23:20 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja mysle ze tez czesto chodzi o aspekt finansowy. Skoro lot na kanary z dwoma przesiadkami jest tanszy niz z jedna (kiedys tak bywalo..) to po co przeplacac. Trzy czy cztery godziny w ta czy w ta przy kilku dniach pobytu roznicy zazwyczaj nie robia, a troche $ w portfelu zostaje.

Inna sprawa, jak ktos zarabia w € czy funtach, albo rownowartosc. Wtedy nie musi myslec o paru stowkach do przodu czy do tylu ;)
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 31 Sty 2012 23:44 

niebieski
Chodzi mi o podróże, gdzie się leci nie po to, żeby dolecieć, ale żeby latać.
Jeżeli bohater filmu leci z Krakowa do Poznania przez Bergamo, to moim zdaniem, celem takiej podróży nie jest przemieszczenie się z Krakowa do Poznania, tylko lot sam w sobie. Jeśli czytam na forach opisy wypadów weekendowych, gdzie ludzie spędzają praktycznie cały czas w samolotach i na lotniskach, gdzie krótkie przerwy między lotami nie pozwalają na wypad do miasta - jest to właśnie tego rodzaju hobby, którego nie rozumiem.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Djorkaeff, koncentrator, Pecel87 oraz 3 gości