Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Nie wiemy kiedy będzie pula nowych biletów. Posty z pytaniem o nową pulę biletów będą kasowane

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 5534 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146 ... 277  Następna
Autor Wiadomość
#2841 PostWysłany: 08 Maj 2015 18:03 

Zbanowany
PB robi się ostatnio agresywny i wredny...
Na Wilanowskiej punkt obsługi klienta reklamuje się sloganem "linia warszawa - kraków i wszystkie inne trasy" czyli wypięcie się na całą resztę klientów że tak powiem, zadkiem (ja to reszta, a kraków to 'szlachta'?)
Na maila odpowiadają BARDZO wybiórczo rozmawiając tylko na tematy im wygodne, jeśli sprawa dotyczy np. ich gwarancji najniższej ceny (co właściwie jednocześnie łamie ich inną, reklamowaną od zawsze zasadę "im wcześniej kupujesz tym mniej płacisz" ) potrafią bezczelnie odpowiedzieć że limit promo-miejsc się skończył (kłamstwo, no chyba że był to limit 0).
W przypadku obrania nawet 3 godzinnej przerwy na przesiadkę - co przekracza ich sugerowane 1,5h - jeśli tylko jedziesz na bilecie promo, nieważne czy trasa była 50km czy 500, nieważne czy nowy bilet kosztował cię nockę w obcym mieście czy też 80zł - olewają cię zupełnie info "nie oferujemy poł skomunikowanych" i czasem ł a s k a w i e zaoferują zwrot 2pln :/
w plaxtonach siedzenia się nie odchylają (no zaprzecz...), stewardessy rozdające poczęstunek starają się się omijać max. pasażerów (szybkie przechodzą, zero pytania czy chcesz, jeśli śpisz już nawet soczku nie dostaniesz [kiedyś tylko loda],) rozsuwanie foteli działa bardzo wybiórczo, waga na Młocinach to już chyba nieodłączny towarzysz bagażowych, ...)
O 'kulturze' kierowców nie wspomnę.

A tak BTW. w komunikatach na P1 nadal leci "calling at Ostróda" bo różnica jest tylko taka że zamiast pasażerów zabieramy sterwardessę... Żal.
 Profil Relacje PM off
qazwsxedc lubi ten post.

Tydzień na Teneryfie za 1829 PLN 🌤️🏖️ Loty z Warszawy i pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Tydzień na Teneryfie za 1829 PLN 🌤️🏖️ Loty z Warszawy i pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
Wypoczynek w Egipcie 🏝️🎄 4* hotel nad Morzem Czerwonym za 1998 PLN Wypoczynek w Egipcie 🏝️🎄 4* hotel nad Morzem Czerwonym za 1998 PLN
#2842 PostWysłany: 11 Maj 2015 11:06 
Awatar użytkownika

niebieski
Moje ponowne pytanie, dotyczące zmiany godziny odjazdu z Wrocławia do Pragi, kolejny raz zostało skasowane bez przeczytania... Jakość obsługi... :/ Niewygodne maile kasują :(
 Profil Relacje PM off  

#2843 PostWysłany: 11 Maj 2015 11:08 

Skad wiedza ze niewygodne skoro nie czytaja. Opowiadasz glupoty.
 Profil Relacje PM off  

#2844 PostWysłany: 11 Maj 2015 11:09 

A i wychodzi, że do końca nigdy nie możemy być pewni, że pojedziemy:
http://www.fakt.pl/lodz/awantura-w-pols ... 43831.html
 PM off  

#2845 PostWysłany: 11 Maj 2015 11:15 

srebrny
qazwsxedc napisał(a):
Skad wiedza ze niewygodne skoro nie czytaja. Opowiadasz glupoty.

A stad, ze idiotyczne emaile zwrotne wysylaja, ze wiadomosc zostala skasowana bez przeczytania.

-- 11 Maj 2015 11:20 --

Anonymous napisał(a):
A i wychodzi, że do końca nigdy nie możemy być pewni, że pojedziemy:
http://www.fakt.pl/lodz/awantura-w-pols ... 43831.html

I znowu czarny PR robia temu wspanialemu PB ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#2846 PostWysłany: 11 Maj 2015 15:04 

Zbanowany
HIT!
Polskibus się cywilizuje i chyba szykuje nam miłą niespodziankę!
Megabus DE zajumał PB astromegi (domysły) a PB zajumał MB routery (domysły) :P
I co za tym idzie - wifi w PB jest teraz dublowane w PL i... DZIAŁA ZA GRANICĄ (sprawdzone!). Póki co muli strasznie i wyrzuca z sieci, ale... wszystko przed nami!
Nazwa sieci: Stagecoach Wifi.
 Profil Relacje PM off  

#2847 PostWysłany: 11 Maj 2015 16:07 

W czwartek kupowałem bilety na stronie polskibus.com i do dziś ich nie otrzymałem, choć kasę z karty zjadło. Na żadnego maila nie dostałem odpowiedzi. Poradźcie czy czekać jeszcze a jak nie to w jaki sposób jeszcze do nich mogę uderzyć, pomijając ich zdzierczą infolinię? ;)
 Profil Relacje PM off  

#2848 PostWysłany: 11 Maj 2015 16:11 

Tak jak Ty nie mam biletów, a pieniądze pobrało. Na maila od 4 dni nie odpisali. Ale czekam ;)
 Profil Relacje PM off  

#2849 PostWysłany: 11 Maj 2015 16:23 

srebrny
Jedyna rada-spamowac ich poczte do skutku!
 Profil Relacje PM off  

#2850 PostWysłany: 11 Maj 2015 17:57 

Loty: 130
Kilometry: 223 475
niebieski
Można też spróbować przez FB ;)

#2851 PostWysłany: 11 Maj 2015 18:15 

Zbanowany
No, znam nawet odpowiedź. "Drogi Zdzisiu/Droga Wiesławo, nasz dział obsługi pracuje naprawde ciężko, ale wysyłanie 7 maili pod rząd nic nie zmieni.
Tak przed rokiem padła na FB taka odp., jak mieli masę problemów z serwerem/-ami. Taki miły PR.
Albo że się zajmują tylko zgłoszeniami mailowymi i tylko w kolejności zgłoszeń i wkrótce napewno otrzymamy odpowiedź. A pod taką notką odp. ludzi że ci co wysłali o 9 nie mają jeszcze, a ci co o 17 że dostali.
 Profil Relacje PM off  

#2852 PostWysłany: 11 Maj 2015 18:55 
Awatar użytkownika

Loty: 51
Kilometry: 29 292
Nie narzekajcie juz na polskiego busa ze Szkocji, ktory typowo polskich standardow obslugi nabiera. Grunt, ze PKSy padly. Mial byc powiew swiezosci, wiec jest.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#2853 PostWysłany: 11 Maj 2015 20:16 

Loty: 2
Kilometry: 830
pomoc napisał(a):
Taki miły PR. Albo że się zajmują tylko zgłoszeniami mailowymi i tylko w kolejności zgłoszeń i wkrótce napewno otrzymamy odpowiedź.

Skandal i wielka ingorancja... naprawdę napisali "napewno"? :shock:

#2854 PostWysłany: 11 Maj 2015 20:35 
Awatar użytkownika

niebieski
limaK napisał(a):
Nie narzekajcie juz na polskiego busa ze Szkocji, ktory typowo polskich standardow obslugi nabiera. Grunt, ze PKSy padly. Mial byc powiew swiezosci, wiec jest.

Za każdym razem, gdy jadę na trasie TXL-Szczecin, kierowca PKS Szczecin dzwoni do mnie potwierdzając godzinę startu, a niejednokrotnie 10-15 minut PKS czekał na mnie (średnie obłożenie 2-4 osoby).

Jakiś miesiąc temu tenże PKS kupił wypaśne vany (chyba mercedesy) z indywidualną klimą, skórzanymi fotelami z podłokietnikami, chłodzoną wodą w schowkach etc , oblepione napisami "vip transfer" które z niezrozumiałych powodów jeżdżą liniowo zamiast standardowych busów w przypadku małego obłożenia trasy - rzecz jasna za 4.99 ;)
I kto teraz kupi PB za 2 zeta?
Konkurencja jednak nam służy 8-)

#2855 PostWysłany: 11 Maj 2015 21:09 

Zbanowany
@encore_re, myślę że za odp. pośrednio możesz uznać post nicka.
TAK mógłby wyglądać transport w Poland krajine. Z tym że oczywiście w większej części zautomatyzowany przy takim rozmachu.
Mi chodzi tylko o to że niektóre firmy - nawet niezbyt chlubny (obecnie) neobus - potrafią rozwiązać sprawe przez FB. A PB robi wszystko pod siebie, klient jest na ostatnim miejscu. O opóźnieniu zazwyczaj man szansę przeczytać dopiero w domu. :P
 Profil Relacje PM off  

#2856 PostWysłany: 11 Maj 2015 21:14 

srebrny
limaK napisał(a):

I pomyśleć, że muszą przyjeżdżać Szkoci, żeby przyspieszyć jakiś postęp.
nick napisał(a):
Jakiś miesiąc temu tenże PKS kupił wypaśne vany

Dla mnie to brzmi jak oksymoron.
 Profil Relacje PM off  

#2857 PostWysłany: 13 Maj 2015 13:32 

Nie wiedziałem, że PolskiBus ma Izizary

Image
 Profil Relacje PM off  

#2858 PostWysłany: 13 Maj 2015 13:36 
Awatar użytkownika

niebieski
@Nowozwiedzacz to były LinkBus ukryty pod szyldem PolskiBus :)
 Profil Relacje PM off  

#2859 PostWysłany: 13 Maj 2015 18:23 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 385
Kilometry: 548 672
Tak się składa, że mam sporo wypraw do Wawy (z Łodzi) w wakacyjne weekendy i muszę przyznać, że jestem nieco zaskoczony cenami biletów. Normą jest 18-20 zł, nieliczne po 12 i w mocno niepasujących godzinach (a jestem elastyczny). W tym momencie - drogi PB - przesiadam się na TLK albo IR (w sumie z IR to już sporo jeżdzę). TLK ma w dniu wyjazdu bilety za 25 zł, IR ma dobre promocje z wyprzedzeniem, więc doliczając dojazd na Młociny, po prostu mało się kalkuluje jeżdzenie PB i kupowanie biletów z trzymiesięcznym wyprzedzeniem.
 Profil Relacje PM off
Nowozwiedzacz lubi ten post.

#2860 PostWysłany: 13 Maj 2015 18:27 

Zbanowany
A PB mało kalkuluje się przewóz po 12 zł z waw do łodzi jak może sprzedać z 5-10 biletów po 100 zł do Pragi/Berlina i mieć zapas miejsc last-minute :P
Choć mało perspektywiczna ta wersja jak dla mnie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 5534 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146 ... 277  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości