Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 88 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 29 Sty 2012 20:29 

[quote="Blackall"][quote="kerad85"]Odświeżam nieco temat. Potrzebuję się dostać do Pyrzowic z lotniska z Krakowa. Kursuje jakiś autobus pomiędzy tymi lotniskami?[/quote]
Nie kojarze nic takiego. Najszybsza opcja to:
1. Kolejka/autobus na dworzec w Krakowie (około 7/3.5PLN, nie powiem ci dokładnie)
2. Autobus do Pyrzowic - musisz pogooglowac, nigdy nie korzystalem. Koszt bodajze 45PLN.

Druga, w miare szybka opcja:
1. jw
2. Bus do Katowic http://bus-inter.pl/rozkladKK.php (12PLN)
3. Bus Lotnisko http://rozklady.kzkgop.pl/index.php?co=rozklady&submenu=trasy&nr_linii=Lotnisko (23/20PLN jesli masz karte)

Trzecia opcja low-costowa:
1. jw
2. je
3. Autobus do Kamienia (kzkgop)
4. Autobus 85 do Pyrzowic (kzkgop)

Generalnie jakiekolwiek połączenie Krakow - Pyrzowice za normalne pieniadze to masakra. W lecie to chyba i prosciej i taniej kzkgopem do Siewierza i stopem do KRK, ale to inny temat..[/quote]

Kolejka kosztuje 10zł. Niedawno nią jechałam....

Ogólnie moim zdaniem straszna lipa jest jeśli chodzi o dojazd z Balic na Pyrzowice:(
 Profil Relacje PM off  

🤌 Pizza, pasta i piękne widoki 🍕🍝😍 City break w Bergamo za 460 PLN 🇮🇹 🤌 Pizza, pasta i piękne widoki 🍕🍝😍 City break w Bergamo za 460 PLN 🇮🇹
Turcja all inclusive w 4* hotelu 🏖️🍹 Blisko plaży w centrum Alanyi za 2117 PLN Turcja all inclusive w 4* hotelu 🏖️🍹 Blisko plaży w centrum Alanyi za 2117 PLN
#22 PostWysłany: 30 Sty 2012 02:01 

wntl napisał(a):
Zawsze jeszcze można poszukać na http://www.carpooling.pl lub nawet utworzyć zapytanie ;)

Pierwszy raz widzę tego typu usługę, z pewnością się przyda nie raz. Jest już to opisane na forum? może jakaś notka o tym na stronie głównej?
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 09 Lut 2012 16:07 

W Zimie odpada takie dojście:(
Czy znalazł ktoś coś lepszego, jak dostać się do Balic z Katowic?
Oczywiście najlepiej jak najtaniej :)

P.S Jest już autobus Kraków - Pyrzowice ale Katowice - Balice ni :(
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 16 Lut 2012 13:13 

niebieski
Z Katowic do Krakowa jedziesz Unibusem (12 zł, ok. 1,5 h)

rozkład - http://www.uni-bus.com.pl/krakow

Następnie z RDA do Balic autobus linii 292 (3,2 zł; ulgowy 1,6 zł; ok. 40 minut) rozkład - http://www.mpk.krakow.pl/pl/page-f3044045/

LUB

pociągiem (10 zł, 18 minut) rozkład - http://www.krakowairport.pl/pl/3/176/35/pl

#25 PostWysłany: 17 Lut 2012 01:46 

Oraz z Dworca Głównego Zachód (tak dokładnie nazywa się przystanek początkowy) obok RDA autobusy:

208
http://mpk.krakow.pl/pl/page-f3044045/

nocny 902
http://rozklady.mpk.krakow.pl/aktualne/ ... 02rw01.htm

#26 PostWysłany: 17 Lut 2012 03:24 

199abc napisał(a):
Oraz z Dworca Głównego Zachód (tak dokładnie nazywa się przystanek początkowy) obok RDA autobusy:

Dworzec Główny Wschód w sensie ;)
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 01 Mar 2012 22:25 

Jeżeli ładnie poprosimy kierowcę, on zatrzyma się przy Balicach, tj. zjedzie tam mowa oczywiście o Unibusie z Katowic :)
Sprawdzone.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 06 Mar 2012 20:53 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
HON fly4free
Pacjonek napisał(a):
Jeżeli ładnie poprosimy kierowcę, on zatrzyma się przy Balicach, tj. zjedzie tam mowa oczywiście o Unibusie z Katowic :)
Sprawdzone.

Sprawdzone dziś naocznie. Jeśli tylko bus zatrzyma sie za bramkami po prawej to idąc wdłuż siatki autostradowej dochodzimy do jej końca, po lewej jest betonowa barierka. Śmig w prawo za siatką i jesteśmy na mostku (btw to jedna z miejscówek spotterskich)

#29 PostWysłany: 06 Mar 2012 21:21 

Potwierdzam :)

Dziś specjalnie się przyglądałem i nawet ktoś tamtędy pomykał
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 22 Kwi 2012 22:01 

Raz wracałam z Pyrzowic do Krakowa opcją lowcost przez Bytom - miałam akurat dużo czasu. Ogólnie prawdziwy survival i polecam tylko wytrwałym. Mnie się akurat transport zupełnie nie złożył. W Pyrzowicach wylądowaliśmy jakoś zaraz po 15:00, autobus z lotniska do Bytomia przyjechał przed 16:00, potem bitą godzinę spędziłam w tym pojeździe nim znalazłam się na dworcu w Bytomiu. Bytom. Pociąg uciekł, następny było o 18:00, potem przesiadka w Katowicach, remont dworca (czyt. dworca na powierzchni ziemi nie ma, a przynajmniej wtedy nie było), deszcz ze śniegiem, pociąg opóźniony i do domu do Krakowa dotarłam na 22:00.
Widocznie miałam pecha, bo moi znajomi nawet nie narzekali, gdy kiedyś korzystali z takowego połączenia.

Mam natomiast inne pytanie. Czy ktoś korzystał z opcji transferu na lotnisko dostępnej przy dokonywaniu rezerwacji na wizz? Zrażona tym, co opisane powyżej, na nadchodzącą w niedługim czasie podróż na stronie wizza zaznaczyłam transfer Kraków - Pyrzowice (nawiasem, drożyzna okrutna). Dostałam informację, ze e-ticket będzie wygenerowany na jakieś trzy dni przez odlotem. Nigdzie, ale to nigdzie nie ma rozkładów jazdy tego busa. Czy ktoś wie, czy to, hmm, działa? Lot mam o 15:40. Czy mogę liczyć na to, że bus nie będzie odjeżdżał z Krakowa bladym świtem, tylko w godzinie adekwatnej do planowanego odlotu?
Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi.
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 22 Kwi 2012 22:58 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
mmroofka napisał(a):
Raz wracałam z Pyrzowic do Krakowa opcją lowcost przez Bytom - miałam akurat dużo czasu. Ogólnie prawdziwy survival i polecam tylko wytrwałym. Mnie się akurat transport zupełnie nie złożył. W Pyrzowicach wylądowaliśmy jakoś zaraz po 15:00, autobus z lotniska do Bytomia przyjechał przed 16:00, potem bitą godzinę spędziłam w tym pojeździe nim znalazłam się na dworcu w Bytomiu. Bytom. Pociąg uciekł, następny było o 18:00, potem przesiadka w Katowicach, remont dworca (czyt. dworca na powierzchni ziemi nie ma, a przynajmniej wtedy nie było), deszcz ze śniegiem, pociąg opóźniony i do domu do Krakowa dotarłam na 22:00.
Widocznie miałam pecha, bo moi znajomi nawet nie narzekali, gdy kiedyś korzystali z takowego połączenia.

Mam natomiast inne pytanie. Czy ktoś korzystał z opcji transferu na lotnisko dostępnej przy dokonywaniu rezerwacji na wizz? Zrażona tym, co opisane powyżej, na nadchodzącą w niedługim czasie podróż na stronie wizza zaznaczyłam transfer Kraków - Pyrzowice (nawiasem, drożyzna okrutna). Dostałam informację, ze e-ticket będzie wygenerowany na jakieś trzy dni przez odlotem. Nigdzie, ale to nigdzie nie ma rozkładów jazdy tego busa. Czy ktoś wie, czy to, hmm, działa? Lot mam o 15:40. Czy mogę liczyć na to, że bus nie będzie odjeżdżał z Krakowa bladym świtem, tylko w godzinie adekwatnej do planowanego odlotu?
Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi.

Nie wiem czy cos sie zmienilo, ale jakis czas temu te uslugi swiadczyl Matuszek i rozklad masz tu http://www.matuszek.com.pl/transfery.html
nie wiem, czy mozna polecic ta firme, ale z pewnosci nie polece Car Polonia - znajomy po wyladowaniu po polnocy dostal SMSa od nich, ze kurs anulowano i wlasciwie tyle mieli do powiedzenia. Radz sobie czlowieku sam w srodku nocy w KTW. Na drugi dzien po telefonicznym opr... stwierdzili, ze bus im sie zepsul. Profesjonalizm typowo polski.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 22 Kwi 2012 23:58 

niebieski
ja w listopadzie jechałam z Pyrzowic do Krakowa korzystając z usług firmy Matuszek. Wszystko odbyło się bez problemu.

Przyjechaliśmy do Krakowa szybciej niż było to planowane. Niestety zmuszona byłam wydać te 45 zł na przedostanie się z Pyrzowic do Krakowa późnym wieczorem w niedzielę.
Mając czas zawsze korzystam z autobusów miejskich i pociągu.
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 29 Maj 2012 10:35 

Jadę w piątek (1.06) do Pyrzowic z Krakowa. Wyjazd koło 4, żeby zdąrzyć na 6.05 na lot do Rzymu. Mam 3 miejsca w aucie. Wracał będę tydzień później tj 8.06. (wyjazd ok. 10.30 z Pyrzowic). Jeśli ktoś potrzebuje transportu w jedną bądź w drugą stronę, zapraszam.
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 10 Cze 2012 23:15 

Loty: 61
Kilometry: 102 896
niebieski
Właśnie, jest szansa na jakąś sensowną cenowo opcję na poranne wyloty z Katowic o 6 rano?
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 10 Cze 2012 23:20 

niebieski
w najtańszej wersji pozostaje jedynie dojazd późnym wieczorem i nocka na lotnisku...
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 11 Cze 2012 23:40 

kurczę, pełna optymizmu weszłam w ten wątek, bo byłam pewna, że jest MNÓSTWO tanich połączeń krk-kat, ale się rozczarowałam :/ mam samolot z katowic 17.35, powrót 8.20. chyba zdecyduję się na matuszka, chociaż przez to, że to lot krajowy (mam przesiadkę w wawie), nie jest uwzględniony w ich rozkładzie i tak będę musiała czekać na lotnisku.
mam nadzieję, że niedługo zostaną wprowadzone jakieś nowe połączenia.

ale żeby tak nie marudzić tylko - we wrześniu jechałam busem z firmy rapid.net.pl. fajna sprawa, bo podjeżdżają pod wskazany adres o wskazanej porze, to samo z odbiorem z lotniska. minusy - niezbyt tanio (no ale bardziej to przypomina taksówkę) i możliwość zakupu miejsc od 2 osób wzwyż (więc chociaż już byłam gotowa dopłacić i tak nic z tego, bo podróżuję sama). jednak ostatnim razem byłam z nich zadowolona, więc może komuś akurat przyda się na przyszłość.

pozdrawiam :)
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 26 Gru 2012 15:21 

Widzę, że bieda z tymi połączeniami...
Czy wie może ktoś w takim razie, gdzie można w Pyrzowicach bezpiecznie i tanio zostawić samochód na tydzień?
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 17 Mar 2013 11:08 

Mariola89 napisał(a):
Widzę, że bieda z tymi połączeniami...
Czy wie może ktoś w takim razie, gdzie można w Pyrzowicach bezpiecznie i tanio zostawić samochód na tydzień?

No bieda bieda, jesteśmy skazani na matuszak i carpolonia
Odnośnie parkingu to jest ich sporo i zostawiając samochód obsługa parkingu podwozi Cie na lotnisko.
Sam tam zostawiałem na tydzień osobówkę gdy leciałem na wczasy.
Tutaj pomocne linki do parkingów:
http://www.pyrzowice-parking.com/
http://www.parkingpyrzowice.pl/

i sporo innych, poszukaj w necie

#39 PostWysłany: 17 Mar 2013 11:32 

Loty: 189
Kilometry: 213 328
niebieski
polecam
http://parking.auto.pl/

dobre ceny, 150m od lotniska, dojście zajmuje 3-4 minuty :)

PS. Na forum mógłby powstać temat, coś co zajmowałoby się carpoolingiem. Co najmniej 1-2 razy w miesiącu jeżdżę na lotnisko z południowej części GOP, wyloty są najczęściej o 6 rano i można byłoby się zgadywać na wspólne przejazdy.... :P

mod - zob katowice-pyrzowice-mam-szukam-miejsc-w-samochodzie-do-z-ktw,38,20069

#40 PostWysłany: 17 Mar 2013 13:54 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
marcino86 napisał(a):
polecam
http://parking.auto.pl/

dobre ceny, 150m od lotniska, dojście zajmuje 3-4 minuty :)

PS. Na forum mógłby powstać temat, coś co zajmowałoby się carpoolingiem. Co najmniej 1-2 razy w miesiącu jeżdżę na lotnisko z południowej części GOP, wyloty są najczęściej o 6 rano i można byłoby się zgadywać na wspólne przejazdy.... :P
mod - katowice-pyrzowice-mam-szukam-miejsc-w-samochodzie-do-z-ktw,38,20069

Świetny pomysł!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 88 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości