Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 27 Sty 2012 13:07 

niebieski
W dobie internetu korzystanie z biur podróży jest dla mnie taką samą czynnością jak wezwanie elektryka do wymiany żarówki - wyzrucanie pieniędzy z własnej próżności. Sam proces przygotowywania wyjazdu jest już czystą przyjemnością, do tego bezpłatną. A satysfakcja z wakacji zorganizowanych we własnym zakresie na pewno sporo większa. Nawet za cenę oszczędności rzędu 2 zł.
 Profil Relacje PM off  

Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎 Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎
Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛 Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛
#2 PostWysłany: 27 Sty 2012 13:21 
Awatar użytkownika

srebrny
Robin napisał(a):
Czy opłaca się kombinować samemu taką wycieczkę, po to by
a) stracić masę czasu na planowanie
b) zyskać 200pln

bo imho się to nie opłaca
Maciek78 napisał(a):
Sam proces przygotowywania wyjazdu jest już czystą przyjemnością, do tego bezpłatną.
Zgadzam się w 100% z Maćkiem. Gdzieś czytałem, że to właśnie planowanie jest najprzyjemniejszą częścią podróży, bardzo dużo się uczysz, poznajesz, cieszysz się tym - i trudno mi się z tym nie zgodzić. Nie chodzi nawet o opłacalność, po prostu daje to dużo frajdy.
Oczywiście zorganizowane toury mają swoje zalety, wszędzie dojedziesz wg planu, w razie problemów nie martwisz się Ty, ale biuro. Ale jest też druga strona medalu, a tą są często ludzie podróżujący tą samą wycieczką, nie zawsze możesz wybrać konkretny hotel, jedzenie hotelowe zazwyczaj jest średnie i bardzo standardowe. Byłem na objazdówce dookoła Chorwacji (trudno tam tanio dolecieć, własny samochód odpadał) - cenowo wyszło ok (spora promocja była), ale nigdy więcej, głównie z powodu ludzi, którzy zamiast pobyć trochę w fantastycznych nadmorskich miasteczkach, zamówić na miejscu kawę albo krewetki, chcieli po godzinie wracać do odrapanego hotelu...
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 27 Sty 2012 13:24 

niebieski
Robin napisał(a):

Maciek, czyli wygląda że jesteś leniem do potęgi, który dla własnej satysfakcji planujesz wakacje? ;)
Czy naprawdę nie masz co robić z czasem?

Zamiast chlać piwko w knajpie lub siedzieć bez celu na ławce wolę sobie poszukać fajnego hotelu. Proste. Wolę też - będąc na wakacjach - iść tam, gdzie ja chcę a nie tam, gdzie mi usłużna Pani Pilot każe ;)
Poza tym Twój tok rozumowania jest dla mnie mało zrozumiały, bo nie mam pojęcia co ma lenistwo do planowania wakacji?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 22 gości