Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 52 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 14 Kwi 2015 08:23 

niebieski

:o :o :o :o :o :o

https://www.youtube.com/watch?v=cNfBn4Fn1Hw
 Profil Relacje PM off  

Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎 Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎
Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛 Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛
#2 PostWysłany: 14 Kwi 2015 08:33 
Awatar użytkownika

srebrny
Oczywista oczywistość.
Tu ładnie z backhandu pociągnął

W taki oto piękny sposób załatwili mi i żonie 6 albo 7 walizek.
Ostatnio naszą najlepszą pod względem żywotności american tourister zmasakrowali. Połamali w drobny mak stelaż, niestety żona nie zauważyła :lol: i nie zareklamowała.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 14 Kwi 2015 09:07 

I dlatego wolę latać tylko z podręcznym plecakiem. Od 3 lat nikt nim nie rzucał nie połamał stelażu ani nie rozerwał zamka błyskawicznego. No i nikt nie wmawiał mi że w moim bagażu rejestrowanym znaleziono kilogram kokainy :-)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 14 Kwi 2015 09:22 

niebieski
Zdarzają się akcje penetrowania walizek przez smakoszy :evil: - nowy filmik z CNN

https://www.youtube.com/watch?v=cNfBn4Fn1Hw
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 14 Kwi 2015 09:24 
Awatar użytkownika

Loty: 526
Kilometry: 1 259 184
niebieski
Niektorzy podrozuja bez walizek ;-) Zdjecie z Las Vegas zrobione przez znajomego.

Image
2 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 14 Kwi 2015 09:43 

srebrny
Przedwczoraj lekkie zdziwienie mnie ogarnelo, gdy zobaczylem na tasmie w TXL taka torebke i wygladala na prawie pusta, pewnie tylko dokumenty i kase tam paniusia miala, odwazna :D

Nie zdążyłem foty zrobic, ale identyczna byla.

Załączniki:
image.jpg
image.jpg [ 17.99 KiB | Obejrzany 3276 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 14 Kwi 2015 10:18 
Awatar użytkownika

srebrny
właśnie te drogie,porządne maja szanse takie rzucanie wytrzymać
tanie zamienniki sa z kiepskich materiałów i się szybko rozlatują

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#8 PostWysłany: 14 Kwi 2015 10:41 

Loty: 391
Kilometry: 612 796
niebieski
Dlatego też zawsze wszystkie wartościowe rzeczy należy mieć w podręcznym by potem nie mieć niemiłej niespodzianki.
Mi w listopadzie Emirates uszkodziło plecak.
Musze jednak zaznaczyć, że reklamacja przebiegła wzorowo. Kilka maili do customer service i w przeciągu miesiąca kasa już była na moim koncie. Swoją droga oddali więcej kasy niż ten plecak był wart :D

#9 PostWysłany: 14 Kwi 2015 11:10 
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 227 790
niebieski
Powiem Wam, że kiedyś kupowałem tanie torby i walizki. A bo rzeczywiście szkoda, jak się uszkodzi... a bo lepiej częściej zmienić... ale gdy kilkakrotnie ciągnąłem tanią walizkę za sobą, odpoczywając co parę metrów (bo było tak strasznie ciężko, a na lotnisku trzeba było pokonać spory dystans) i zamiast pojechać sobie busem, musiałem wziąć taksówkę, bo zwyczajnie fizycznie nie miałem siły - od tamtej pory kupuję porządny sprzęt. Lekki, z dobrymi kółkami, itp. Jak uszkodzą - dostanę odszkodowanie, nie ma problemu. Ale takich po 200-300zł. już nie kupuję ze względu na własne zdrowie. Inne torby mają po prostu inną wytrzymałość, fajne rozwiązania (schowki, wodoszczelność, itp.) - warto kupić raz a dobrze.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 14 Kwi 2015 11:13 

Pff, ja to wiem i bez tych filmików, wszak nawet najdroższa walizka nie jest niezniszczalna:P
 PM off  

#11 PostWysłany: 14 Kwi 2015 11:17 
Awatar użytkownika

Loty: 138
Kilometry: 226 439
niebieski
pomijając źródło :lol: :

http://jbzd.pl/obr/250082/czyje-to

#12 PostWysłany: 14 Kwi 2015 11:21 
Awatar użytkownika

niebieski
Tytuł powinien brzmieć, dlaczego nie warto latać z rejestrowanym ;)

Bo takiego traktowania na dłuższą metę to nie przeżyje anie tania ani droga walizka.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 14 Kwi 2015 11:22 
Awatar użytkownika

niebieski
becek napisał(a):
właśnie te drogie,porządne maja szanse takie rzucanie wytrzymać
tanie zamienniki sa z kiepskich materiałów i się szybko rozlatują

Dokładnie tak - zobaczcie sobie pancerne 10 letnie Samsonity, które wygladaja jakby psu z gardła, ale ciągle w jednym kawałku. A walizka z marketu po pół roku ma połamane wewnętrzne plastiki. A taka bardziej szanowana po 3 latach, pewnie bardziej z samej jakości plastiku niż od urazów. Pytanie czy lepiej raz wydać 4 cyfrową kwotę na walizkę, czy lepiej co pół roku zmieniać taka za 100-200PLN. Ale na to odpowiedź każdy będzie miał inny. Moje walizki szczęśliwie nawet pokiereszowane tak że były do wyrzucenia nigdy nie rozsypały się tak żeby rzeczy się pogubiły. A już widziałem wyjeżdzające luzem ciuchy na taśme....
Generalnie jedna z ważniejszych reguł to żeby walizka była dobrze wypchana, pustawa jest bardziej narażona na uszkodzenia. Swego czasu latałem również sporo z torbą typu sportowego, twarde dno z kółkami, reszta szmaciania. W słabszej jakościowo w którymś momencie urwali rączki. Ale mam do dziś jedną porządniejszą, gumowe rzeczy zaczynają się wykruszać po kilkunastu latach, ale materiał nie do ruszenia.

#14 PostWysłany: 14 Kwi 2015 11:53 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 122 440
niebieski
Japi_29 napisał(a):

Lot 448 z Seattle do Los Angeles zawrócił do Seattle i lądował w trybie emergency po tym, jak okazało się, że w przedziale cargo przebywa jakaś osoba - pracownik obsługi Menzies Aviation, który "przysnął". :D
2 ludzi lubi ten post.

#15 PostWysłany: 14 Kwi 2015 12:11 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
kiew napisał(a):

Bo takiego traktowania na dłuższą metę to nie przeżyje anie tania ani droga walizka.

Albo dlaczego lepiej latać z zafoliowanym plecakiem ;)
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 14 Kwi 2015 12:31 
Awatar użytkownika

srebrny
albo dlaczego latać skoro można płynąć/iść/jechać pociągiem/autobusem

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
Mareckipl lubi ten post.

#17 PostWysłany: 14 Kwi 2015 12:36 

srebrny
nie rozumiem dlaczego boicie się uszkodzenia walizki (pomijam jakieś ekstremalne przypadki w stylu "ciuchy na taśmie").
Przecież to jest jedna z prostszych rzeczy, aby odzyskać od linii lotniczej. Rozwalili mi już nie jedną torbę i były to zarówno drogie Samsonite, Delsey, jak i noname z marketu. Za każdym razem dostawałem zwrot za walizkę lub ją naprawiano (ostatnio zawsze we wszystkich liniach przez Dolfi1920). Nigdy nie byłem stratny, linie nie robią z tym problemu, bo są od tego ubezpieczone. Transport zawsze szybko i przyjemnie kurierem, minimum zaangażowania z naszej strony. A jak rejestruje się bagaż to chyba nie liczy się, że torba nie będzie miała nawet dodatkowej ryski, to nie samochód. Najważniejsze to obejrzeć torbę zabierając ją z taśmy i od razu zgłosić zdarzenie na lotnisku.
 Profil Relacje PM off
Monty lubi ten post.

#18 PostWysłany: 14 Kwi 2015 12:45 

mashacra napisał(a):
kiew napisał(a):

Albo dlaczego lepiej latać z zafoliowanym plecakiem ;)

Już dawno, dałem sobie spokój z walizkami. Drogimi czy tanimi.
Mam porządny plecaczek ( taki jak do Wizza) i wszędzie tylko z nim latam. Przywilej Ryanarowy, że można mieć większy bagaż, mnie nie interesuje. :D
Ręce wolne. Człowiek jest mobilny. Spokojnie można się spakować, nawet na 2 tygodnie.
To tylko kwestia zabrania tego co naprawdę potrzebne.
A reszta łachów i fatałaszków WON !
 PM off
Mikolaj23 lubi ten post.

#19 PostWysłany: 14 Kwi 2015 13:06 

opo napisał(a):
nie rozumiem dlaczego boicie się uszkodzenia walizki (pomijam jakieś ekstremalne przypadki w stylu "ciuchy na taśmie").
Przecież to jest jedna z prostszych rzeczy, aby odzyskać od linii lotniczej.

Dlaczego? Bo rzeczywistość bywa mniej kolorowa:P.
Raz jeden jedyny LH mi uszkodziła walizkę, owszem kasę oddali ale wiązało się to z powtórnym przyjazdem na lotnisko, żeby....oddać im zniszczoną walizkę i przedstawić kwit za nową.Dobrze, że do lotniska mam tylko 45km a co gdybym miała 200km?

Wychodzę z założenia, że zniszczyć mogą każdy bagaż,
MNIE mniej boli jak zniszczą walizkę marketową, co nie znaczy, że jest ona najtańsza z możliwych.
 PM off  

#20 PostWysłany: 14 Kwi 2015 13:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Anonymous napisał(a):
Spokojnie można się spakować, nawet na 2 tygodnie.
To tylko kwestia zabrania tego co naprawdę potrzebne.
A reszta łachów i fatałaszków WON !

Eeee tam - facet tego nie zrozumie :mrgreen:
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 52 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości