Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 50 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: plecak - ok. 30l
#1 PostWysłany: 05 Kwi 2015 20:32 

Loty: 277
Kilometry: 430 135
niebieski
Cześć,
szukam dosyć uniwersalnego plecaka ok. 30l - chciałabym, aby służył mi na krótkie (2-3 dniowe) wyjazdy, jako plecak dzienny przy jakiś dłuższych wyjazdach czy chodzeniu "na lekko", a także jako plecak miejski (basen, siłownia).
Słysząc zachwyty nad Forclazem 40 szukałam oferty z Decathlonu, ale na ten moment niewiele mają w sklepie internetowym.

Udało mi się znaleźć dwa poniższe modele - który uważacie za lepszy? Może macie do polecenia coś od innych producentów?
http://allegro.pl/plecak-turystyczny-qu ... 10349.html
http://allegro.pl/plecak-turystyczny-qu ... 09584.html
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Florydzie za 3234 PLN 🌤️👙⛱️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Miami Beach Relaks na Florydzie za 3234 PLN 🌤️👙⛱️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Miami Beach
Wakacyjne loty na Maltę z Polski od 263 PLN (w obie strony) 🌤️😎 Wakacyjne loty na Maltę z Polski od 263 PLN (w obie strony) 🌤️😎
 Temat postu: Re: plecak - ok. 30l
#2 PostWysłany: 05 Kwi 2015 20:42 

Loty: 285
Kilometry: 460 659
złoty
Wydaje mi się, że kupowanie produktów z Decathlona na Allegro to pomyłka - zapłacisz dużo za dużo, bo ktoś to kupił w sklepie i teraz odsprzedaje z marżą.
Myślę, że najlepiej odwiedzić sklep osobiście - często bywa, że mają więcej produktów, niż w sklepie internetowym.

#3 PostWysłany: 06 Kwi 2015 12:46 

niebieski
Zależy jak na to patrzeć. Czasem warto zapłacić trochę więcej za wygodę niż szukać po kilku sklepach, jeżeli tych modeli nie ma już w standardowej ofercie. Ale sposób zakupu to już po mojej stronie.

Bardziej chodziło mi o to, czy wiecie czym się te plecaki różnią, czy wiecie coś więcej o ich jakości?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 06 Kwi 2015 15:18 
Awatar użytkownika

niebieski
Mam ten pierwszy 30l i super jakość - wszędzie go biorę czy to w mieście, na nartach, czy w górach lub na plaży - z tego co widzę na ich stronie nie ma już tego modelu - są tylko nowsze i nie widzę w nich tych kieszeni - więc moim zdaniem ten starszy model lepszy
 Profil Relacje PM off
dd89 lubi ten post.

#5 PostWysłany: 06 Kwi 2015 18:34 

srebrny
Polecam plecaki (nie tylko zresztą) firmy HI-TEC. Cena podobna jak te z Decatlonu a jakość moim zdaniem lepsza.
Mam 2 plecaki kupione w outlecie po ok 90zł i spisują się bez zastrzeżeń
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 06 Kwi 2015 22:04 

niebieski
Wintermute napisał(a):
Polecam plecaki (nie tylko zresztą) firmy HI-TEC. Cena podobna jak te z Decatlonu a jakość moim zdaniem lepsza.

Jakieś konkretne modele możesz polecić?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 06 Kwi 2015 22:28 

Image
Używam od ponad roku tego India Quechua Forclaz 30, do wszystkiego.
Na razie złego słowa nie powiem.

A taki by nie siadł? Też fajna cena i wykonanie powinno być ok :)
Image
https://www.mall.pl/plecaki-miejskie/4f ... pcu010-s14
 Profil Relacje PM off
dd89 uważa post za pomocny.

#8 PostWysłany: 08 Kwi 2015 22:28 

tylko dziś za 64 zł
http://www.ibood.com/health-beauty-pl/p ... gatta.html
Image
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 09 Kwi 2015 07:27 

srebrny
dd89 napisał(a):
Wintermute napisał(a):

Jakieś konkretne modele możesz polecić?

Ja mam TORO - 30l i OROD - 35l
oba lekkie i na tyle elastyczne (brak sztywnego stelaża) żeby można je było ewentualnie zgiąć
w U2 i FR przechodzą bez problemu, nawet przy zapakowaniu ich na maxa nikt nie zwraca uwagi
no ale to akurat główna zaleta podróżowania z plecakiem
 Profil Relacje PM off
dd89 uważa post za pomocny.

#10 PostWysłany: 10 Kwi 2015 00:59 

srebrny
Kilka razy w tematach o bagażach przewijał się model http://www.decathlon.pl/plecak-forclaz- ... 01665.html
Forclaz 37 Speed.
Jako że Forclaz 40l 2013 jest już raczej niedostępny, to teraz zastanawiam się nad modelem 37l.
Ktoś może posiada i przetestował go jako bagaż podręczny w FR / Wizz i chciałby się podzielić informacją jak wypadł?
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 10 Kwi 2015 01:14 

wersja 25L jest za 99 zł
http://www.manaslu.pl/pl/p/Plecak-Forclaz-Speed-25/263
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 10 Kwi 2015 02:11 

srebrny
W Białostockim Decathlonie jeszcze dużo tych 37l w takiej samej cenie (99 zł przecenione ze 199 zł)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 10 Kwi 2015 19:00 

polecam ten z decathlona, tym bardziej jeśli jest tego typu obniżka, warto zajrzeć samemu, bo często są inne promocje, niż na sklepie internetowym, sporo sprzętu tak kupiłam

#14 PostWysłany: 21 Kwi 2015 23:31 

niebieski
Dzięki wszystkim za rady.
Skończyło się na plecaku z Go-sport. Idealny nie jest, w weekend spisał się dobrze, ale to za wcześnie na jego ocenę.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 25 Kwi 2015 13:53 

Jeśli ktoś jeszcze szuka to w dobrej cenie jest teraz http://www.decathlon.pl/plecak-forclaz- ... 01664.html
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 26 Kwi 2015 08:36 

Loty: 2
Kilometry: 3 738
No ale tytuł jest 30 l a mówimy o 25 l. Ja polecam kupowanie plecaków w francuskim decathlonie - wybór mega i niższe ceny. Sam chciałem kupić 40 l ale były już tylko nowe. 30 l - 14.99 e. 40 l - 19.99 e. Zagapiłem się i nie wziąłem polecaną na forum 37 l air.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 26 Kwi 2015 18:11 

Ale te ceny nie są jakieś super atrakcyjne w stosunku do promocji w polskiej sieci. Do tego dochodzi wysyłka (jest za darmo do Polski?) i problem z ewentualną reklamacją :roll:
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 26 Kwi 2015 18:51 

Loty: 168
Kilometry: 361 697
platynowy
Na plecaku jeżeli ma służyć długo i często nie warto oszczędzać. Ciężko kupić dobry plecak w niskiej cenie. Ja się kierują prostą zasadą,wydaję więcej jednorazowo ale rzecz służy mi o wiele wiele dłużej niż gdybym kupił po kosztach. Najlepszy przykład plecak 45l Rossignol, który tani nie był ale służy mi już ponad 12 lat (i służy dalej) i wart był każdej złotówki.Jakość wykonania i komfort użytkowania warta wydanych pieniędzy.
Takich przykładów podać można więcej w zasadzie w każdym segmencie rzeczy często używanych. Kupujemy często i tanio albo drożej i rzadko, efekt ekonomiczny na koniec jest podobny a komfort użytkowania nieporównywalny.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 26 Kwi 2015 20:42 

Dorabiasz ideologię do zakupów ;) Jasne, że za wzrostem ceny zwykle idzie lepsza jakość ale ogólna zasada – im więcej płacisz tym więcej przepłacasz, a skok technologiczny czy jakościowy jest odwrotnie proporcjonalny do przyrostu ceny. Zasadnicze pytanie – co złego w tym, że przepłacam? przepłacam bo mnie stać, przepłacam ale tylko w bezpośredniej relacji cenowej bo przez pryzmat zarobków już niekoniecznie. Dopłacam bo marka zwykle gwarantuje wyższą jakość produktu, choć niekoniecznie musi tak zawsze być. Poza tym różnice w cenach pozwalają na pewną dozę indywidualizmu, za który niestety czasem trzeba słono płacić. Natomiast nie zgadzam się z tezą, że raz i drogo to na lata, a taniej to w efekcie mniej oszczędnie bo częściej. Wiele osób trenuje w butach z Decathlonu bo gwarantują wystarczający komfort, a są wielokrotnie tańsze niż markowe odpowiedniki. Jeśli ktoś dużo biega to potrafi w sezonie zajechać kilka par takich butów, a wtedy rachunek ekonomiczny jest prosty. Co więcej, skoro jesteśmy już przy bieganiu, to w sieci jest wiele rzetelnych testów gdzie osoby wyczynowo uprawiające ten sport sprawdzają trochę dla draki najtańsze buty oferowane w dużych marketach. Konkluzja jest zwykle taka, że jeśli nie trenujesz wyczynowo to prawdopodobnie nie poczułbyś różnicy. Zresztą wiele plecaków z Decathlonu zyskało sobie sporą rzeszę zwolenników, właśnie ze względu na trwałe wykonanie w niewygórowanej cenie. Nie przypadkiem wiele modeli ma 10 lat gwarancji. Więc trochę naciągasz gumę na instrument ;) Aczkolwiek nie mam nic przeciwko bardziej markowym inwestycjom bo wg mnie jest przyrost jakościowy (ale nie aż taki jaki próbuje się czasem wmawiać).
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 13 Maj 2015 08:03 

Też na obecną chwilę szukam plecaka, właśnie ok. 30-35L tak żeby zmieścił się ewentualnie jako bagaż podręczny. Budżet ok. 200-250zł. Plecak służyłby do zwiedzania, trekkingu, jakiś wypadów. Ważne, żeby odciążał kręgosłup i miał jakąś wentylację, żeby się za bardzo plecy nie pociły w lato.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 50 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość