Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 20 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 16 Mar 2015 11:04 

Jak w temacie mam problem z dokonaniem płatności za hotel ciągle wyskakuje info Oops something went wrong !!!. Próbowałem płacić różnymi kartami Visa (kredytowa, debetowa, elektron) wszystko na nic, dodam że karty są aktywne i w zeszłym roku płatności przechodziła bez problemu.
Czy ktoś miał taki problem i się z nim jakoś uporał ?
Czy przy wypełnianiu danych karty wypełniacie tylko *-wymagane pola czy też wypełniacie date startu karty i issue number - mimo iż tych informacji nie ma na karcie.
Starałem się uzyskać jakąś informacje przez czat na stronie ale każą dzwonić na infolinie.
 Profil Relacje PM off  

Lato w Złotych Piaskach 🌊✈️ 4* hotel Atlas z ultra all inclusive za 2509 PLN Lato w Złotych Piaskach 🌊✈️ 4* hotel Atlas z ultra all inclusive za 2509 PLN
Przywitaj wakacje w Maroku 🌴💆🏽 Tydzień w 4* hotelu w Marrakeszu za 2609 PLN Przywitaj wakacje w Maroku 🌴💆🏽 Tydzień w 4* hotelu w Marrakeszu za 2609 PLN
#2 PostWysłany: 16 Mar 2015 11:08 

niebieski
Też miałem podobny problem. Niestety dopiero dzwoniąc na infolinie udało mi się go rozwiązać.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 16 Mar 2015 11:22 

lasan82 napisał(a):
Też miałem podobny problem. Niestety dopiero dzwoniąc na infolinie udało mi się go rozwiązać.

W jaki sposób rozwiązałeś ten problem? Rezerwując hotel przez telefon? Czy odblokowali Ci kartę?
Z tego co udało mi się dowedzieć to przez telefon nie akceptuja kodów zniżkowych no i do tego koszt połączenia - robi się to trochę skomplikowane i mało atrakcyjne.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 16 Mar 2015 11:34 

niebieski
Właśnie musiałem do nich dzwonić i rezerwować przez telefon! Też przeczytałem sporo newsów i tak skończyło się na telefonie.
Co do kuponów zniżkowych to nie mam pojęcia czy prze telefon akceptują!
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 16 Mar 2015 17:37 

A może jest ktoś kto ostatnio rezerwował hotel przez tą stronę i może mi powiedzieć czy przy wypełnianiu danych karty wypełniał tylko *-wymagane pola czy też wypełniacie start date karty i issue number - mimo iż tych informacji nie ma na karcie?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 16 Mar 2015 20:29 
Awatar użytkownika

Loty: 561
Kilometry: 1 077 142
srebrny
Aby zapłacić w hotels4u należy wypełnić datę wydania karty. Czyli ten sam miesiąc i rok/dwa czy ile tam lat lat wcześniej kartę otrzymaliśmy. Przy przekierowaniu do 3dsecure też miałam trochę kłopotu, bo nie chciało mi wyświetlić miejsca na wpisanie SMS-a, ale po kliknięciu na logo Mastercard (płaciłam MC debit) poszło. Kody zniżkowe działają.

#7 PostWysłany: 17 Mar 2015 08:22 

elwirka napisał(a):
Aby zapłacić w hotels4u należy wypełnić datę wydania karty. Czyli ten sam miesiąc i rok/dwa czy ile tam lat lat wcześniej kartę otrzymaliśmy. Przy przekierowaniu do 3dsecure też miałam trochę kłopotu, bo nie chciało mi wyświetlić miejsca na wpisanie SMS-a, ale po kliknięciu na logo Mastercard (płaciłam MC debit) poszło. Kody zniżkowe działają.

Z moimi kartami nie działa :( - w styczniu tego roku jedna z moich kart (electron) straciła ważność i wymienili mi na nową czyli start karty musiałbym wpisac 01/15 a kalendarz w H4U sięga tylko do 12/14 :( (wpisałem i tą date i dalej nic )- szkoda bo fajne oferty mają ale cóż czas chyba zmienić dilera :)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 17 Mar 2015 12:33 
Awatar użytkownika

srebrny
A że strona ma mnóstwo niedoróbek to fakt bezsprzeczny. Swego czasu wybrane na kalendarzu daty same przesuwały się o jeden dzień i trzeba było uważać, by prawidłowo zarezerwować wyjazd. A co do cen. Większość hoteli mają w podobnej cenie jak inne serwisy. Ale zdarzają się też duże, ogólne obniżki dostępne dla wszystkich. Opłaca się u nich rezerwować zwłaszcza hotel z HB czy all inclusive.

#9 PostWysłany: 07 Kwi 2015 13:59 

Witajcie,
Czy komuś udało się wreszcie zrobić rezerwację i płatność na hotels4u?
Od ponad tygodnia codziennie próbuję na różnych komputerach,różnych przeglądarkach na różne karty i nic, a karta visa do konta walutowego w euro ta sama co rok temu rezerwowałam na nią hotel na Teneryfie i wszystko działało wtedy. A teraz nic,na chacie odesłali żeby napisać maila, napisałam i na razie nie ma odpowiedzi...czy jest możliwe że nie obsługują już kart i płatności spoza UK?
Wiecie coś na ten temat?
Mam już bilety na samolot na czerwiec i potrzebuje hotel z HB a na hotels4u są korzystne oferty na hotel z wyżywieniem, na innych serwisach sam jest hotel jak już....a i tak dużo droższy...
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 09 Kwi 2015 06:28 
Awatar użytkownika

srebrny
W ostatnim miesiącu zrobiłam trzy. Mastercard Debet. Wszystko potwierdzone.
dynastia15 uważa post za pomocny.

#11 PostWysłany: 13 Kwi 2015 10:51 

Czyli karta Visa debit by nie działała :(
Nie mam Mastercart :(
A jakiego banku ta karta ? która działa na hotels4u ? Jaka konkretnie?
Ja mam Visa debit z mbanku....
Please help bo mi sie termin wyjazdu zbliża :)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 13 Kwi 2015 11:03 
Awatar użytkownika

srebrny
Mastercard Debit z PEKAO. Mastercard Credit też płaciłam. Też z PEKAO. Obydwie z 3D secure (nie wiem, może to ważne). Początkowo też nie chciało przejść, dopiero jak wypełniłam datę wydania karty przeszło. Issue number pozostawiłam pusty!
dynastia15 uważa post za pomocny.

#13 PostWysłany: 13 Kwi 2015 11:26 

Dzięki wielkie,
Spróbuję poszukać wśród znajomych może ktoś ma mastercart...., ostatecznie widzę że w mbanku też mają mastercart,albo założę sobie....ale hmmm może to nie o rodzaj kart idzie a o bank?
w zeszłym roku zwykła visa debit do konta walutowego działała ....dziwne to
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 15 Kwi 2015 14:03 

Niestety nie da się zrobić tej rezerwacji na żaden sposób :( Karta mastercard też nie działa z innego banku nawet.
Ten sam tekst oops something went wrong.

Dzwonic raczej nie będę bo to się mija z celem 1funt po 5,60zł, a za minute na infolinii jest 5 funtów, to jest 28żł za minute czyli za 10 minut rozmowy 280zl a pewnie na tym siĘ nie skończy ;( Szkoda

Może jest blokada na kierunki do Afryki, bo próbuje zarezerwować hotel w Maroku w Agadirze :(
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 01 Maj 2015 19:34 

Znizka w hotels 4u 12%- probuję jednak zarezerwowac hotel i niestety platnosc nie przechodzi.
Na chacie jak zwykle radza dzwonic,ma ktos sprawdzony sposob?
Probowalam Mastercard i visa euro i nici
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 02 Maj 2015 14:11 
Awatar użytkownika

Loty: 156
Kilometry: 375 442
niebieski
ja miesiąc temu poddałem się i w końcu zarezerwowałem przez alpharooms.
U mnie nie działała Raifeisen Mastercard kredytówka.

p.s. co to za kod na 12%?

#17 PostWysłany: 02 Maj 2015 16:10 

H4U12 kod dziala do 02 maja czyli do dzis
Noclegi do 31 grudnia 2015, moze komus sie przyda,mi juz ręce opadają z nimi.

-- 02 Maj 2015 16:37 --

Wczoraj dzwoniŁam na infolinię hotels4u, niestety po 4 minutach czekania rozŁączyŁam się.
dzię sprawdzaŁam w plusie za 4 min pobrali mi 6złoty,nie jest zle
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 02 Maj 2015 18:04 

niebieski
U mnie przed chwila bez problemów przeszła karta maestro z ING
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 10 Cze 2015 18:46 

Dla tych co natkneli się na błąd wczoraj przerabiałem temat:

Przetestowane karty
Alior Sync MasterCard Debit
Millenium Visa
Credit Agricole MasterCard Debit
ING Bank Visa

Wszystkie Oopsy, generowane były na Chrome. Błędy pojawiały się nawet jak wpisywaliśmy start date mimo, iż jest nieobowiązkowe. Problem ustąpił dopiero po użyciu Mozilli Firefox i nie jest to żadna reklama. Wowczas wpisalem raz jeszcze start date i dostaliśmy voucher. Dajcie znać czy Wam też pomogło. Ja sam tej odpowiedzi szkoda, że nie znalazłem oszczędziłbym na hotelu który ciut zdrożał przez brak kuponu.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 21 Cze 2015 18:32 
Awatar użytkownika

srebrny
effecto napisał(a):
Problem ustąpił dopiero po użyciu Mozilli Firefox.

I może to właśnie jest przyczyną. Ja używam Firefoxa i problemu nigdy nie miałam.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 20 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości