Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 45 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 05 Mar 2014 23:47 

wybieram sie pod koniec kwietnia, z pewnoscia skorzystam
dzieki!
 Profil Relacje PM off  

Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥 Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥
Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥 Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥
#22 PostWysłany: 06 Mar 2014 09:08 
Site Admin

To ja tylko poinformuje że teraz nie latają, nie wiedzą kiedy wznowią, mówią by kontaktować się tuż przed

#23 PostWysłany: 10 Mar 2014 00:14 

Loty: 19
Kilometry: 25 366
Napisałam do biura, które organizuje te przeloty. Jak odpiszą podzielę się informacjami.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 19 Mar 2014 20:31 

Dostałam odpowiedź z biura. Przeklejam dokładnie to co od nich dostałam bo wiadomości są jakie są więc nie chce dodawać nic od siebie.

1.) DEAR DAGMARA REGARDING APRIL FLIGHT ITIS NOT DECIDED SO FAR THE FLIOGHT SHEDULE..

Zapytałam czy wiedzą kiedy loty będą dostępne w kwietniu:

2.)From Tbilisi in 24 Mrach but only Tbilisi to Mestia one way, but availabilities might change any time

A potem zapytałam dlaczego loty zostały zawieszone i kiedy będzie wiadomo coś więcej

3.)On April flights please contact us in April. Some flights were cancalled because of technicall issues..

Kontaktowałam się z nimi przez ich stronę na Facebooku (https://www.facebook.com/pages/Next-Tra ... 3586861239) odpisują szybko bo w ten sam lub na następny dzień. Ja mam w planach lecieć 11 kwietnia także jak będę na miejscu to się dowiem, wiem tez od nich ze biletów nie można kupić online tylko trzeba kupić je osobiście u nich w biurze. Loty są zawsze w piątki i poniedziałku o 12 wylot z Tbilisi a chyba o 16 z Mestii.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 20 Mar 2014 09:46 

Loty: 144
Kilometry: 297 591
niebieski
Byłem w Gruzji w lutym. Udało mi się kupić bilet na helikopter w tej agencji angażując gospodarza guesthouse'u, w którym mieszkałem. Jednak tydzień przed planowanym lotem dostałem informację, że lot został odwołany. Zaproponowano mi inny termin, który niestety mi nie odpowiadał. Skończyło się na zwrocie pieniędzy. Powód ten sam - technical issues.

#26 PostWysłany: 20 Mar 2014 12:10 

Czyli loteria. Bede na miejscu to sie dowiem, poki co planuje busika :) jak plan B
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 20 Mar 2014 14:14 

Loty: 144
Kilometry: 297 591
niebieski
U mnie planem B było zwiedzanie Batumi zamiast Mestii i trafiło mi się 20 stopni ciepła oraz piękne słońce w lutym.

#28 PostWysłany: 04 Cze 2014 09:30 

pisałam do nich wczoraj z pytaniem, czy znają jakieś inne firmy organizujące takie przeloty i niestety dostałam odpowiedz: now tehre are no flight form tbilisi to mestia :(
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 04 Cze 2014 10:04 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
agens napisał(a):
pisałam do nich wczoraj z pytaniem, czy znają jakieś inne firmy organizujące takie przeloty i niestety dostałam odpowiedz: now tehre are no flight form tbilisi to mestia :(

niestety, to nie jest łatwa sprawa i nawet jak ktoś już sobie zaplanował lot, i nawet jak ma bilety - to niech przygotuje sobie obowiązkowo plan B, my się raz odbiliśmy od lotniska.
Po prostu to jest loteria w której wygrana super smakuje ;)
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 04 Cze 2014 10:31 
Awatar użytkownika

niebieski
Cały urok tego kraju ;)

Planuję wybrać się do Gruzji i tak zbieram różne ciekawe informacje od Was, nieocenione forum F4F :)
suszek lubi ten post.

#31 PostWysłany: 05 Cze 2014 23:06 

Loty: 14
Kilometry: 16 620
Ja trafilem na ślad dwóch alternatyw:
1) Kenn Borek Air http://www.mestiaresorts.ge/en/useful-i ... ia/flights
http://upper-svaneti.blogspot.co.uk/201 ... light.html i na lonelyplanet
2) Aviaservice http://www.tbilisiairport.com/en-en/pre ... spx?pid=51
Ale w obu przypadkach nie udało mi sie potwierdzić, że loty sa aktualne mimo wielu maili i telefonów.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 25 Cze 2014 14:10 
Awatar użytkownika

Czy ktoś ma już może wiadomości w sprawie lotów z Tbilisi do Mestii/Mestii do Tbilisi?

Dorzucam kolejne numery, gdyby ktoś miał możliwość przedzwonić do obsługi: http://upper-svaneti.blogspot.com.es/20 ... light.html

Dodatkowo, pytanie do tych którym lot udało się już zorganizować: czy w przypadku lotu z Mestii do Tbilisii w jedną stronę (planuje objechać wschód Gruzji i dopiero z Mestii uderzyć do Tbilisi, nie odwrotnie) bilety można kupić na lotnisku?

Z góry dzięki za odpowiedź :)

EDIT.
Właśnie znalazłem kilka dodatkowych informacji, ale znów nic konkretnego. Ostatni wpis jest o tym, że regularne kursy helikopterów mają powrócić 'w lecie', ale autor postu nie podaje ani źródła ani konkretnych dat.
https://www.lonelyplanet.com/thorntree/ ... helicopter
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 25 Cze 2014 15:15 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
pytajcie bezposrednio w next travel :) Oni zoorganizowali mój przelot i myślę że jeżeli tam nic nie wiadomo to nie wiadomo w ogole .
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 25 Cze 2014 15:17 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 5 374
niebieski
Co do lotów na tej trasie to przed wyjazdem (12 czerwca) dostaliśmy odpowiedź z biura nexttravel.ge, że "The flights are canceled."
z.

#35 PostWysłany: 30 Cze 2014 15:53 

Witam, będę w Gruzji w sierpniu i zastanawiałem się jak wygląda kwestia bagażu. Doczytałem się, że za bagaże>5kg w tych samolocikach trzeba bylo placic drugie 75 GEL. Wie ktoś może, ile by mnie kosztowało wzięcie na pokład plecaka 80l? Rozumiem, że campigazu tez nie mozna wziac na poklad?

Pozdro
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 02 Lip 2014 05:27 
Awatar użytkownika

Witajcie!

Mam dobre wiadomości; jest bardzo prawdopodobne, że we wrześniu będą już regularne loty z Tbilisi do Mestii i odwrotnie. Dostałem dwie odpowiedzi na maila od dwóch właścicieli pensjonatów (jeden z Mestii, drugi z Ushguli), że loty mają być wkrótce wznowione, "a we wrześniu to już na pewno będą latać". Gospodarz z Mestii nawet zaoferował się do pomocy przy rezerwacji.

ziemek94 napisał(a):
Witam, będę w Gruzji w sierpniu i zastanawiałem się jak wygląda kwestia bagażu. Doczytałem się, że za bagaże>5kg w tych samolocikach trzeba bylo placic drugie 75 GEL. Wie ktoś może, ile by mnie kosztowało wzięcie na pokład plecaka 80l? Rozumiem, że campigazu tez nie mozna wziac na poklad?

Pozdro

Te ograniczenia wprowadził przewoźnik, który nie działa już na tym odcinku. Zmieniła się również maszyna (z samolotu na helikopter) i cena (z 75gel do 50gel). Prawdopodobnie zlikwidowany został też limit bagażu, bo ktoś ostatnio wrzucał foty z helikoptera załadowanego bagażami przez mieszkańców Swanetii, którzy przywożą swoim rodzinom dobrobyt z Tbilisi
 Profil Relacje PM off
ziemek94 lubi ten post.

#37 PostWysłany: 08 Sie 2014 11:34 
Awatar użytkownika

*Z gory (a wlasciwie z Hiszpanii) przepraszam za brak polskich znakow*

Nastal dobry dzien dla wszystkich fanow sportow ekstremalnych, do ktorych z pewnoscia zaliczyc mozna latanie radzieckim helikopterem z Tbilisi do Mesti:

LOTY (NAJPRAWDOPODOBNIEJ) ZOSTALY WZNOWIONE!

Informacje otrzymalem od Shoreny Gvarliani (jesli potrzebujecie e-mail, piszcie na PW), Shorena napisala, ze loty odbywaja sie obecnie w czestotliwosci 3 razy na tydzien (na pewno jednym z nich jest piatek, nie jestem pewien co do pozostalych dni, ale wydaje mi sie ze rozklad jest podobny do tego co przed rokiem) oraz ze moze dokonac dla mnie rezerwacji na wrzesien.

Cena to wedlug Shoreny 65 Lari (nie wiem czy zawiera jej prowizje czy po prostu w tym roku ja podniesiono) a limit bagazu 15 kg. Wedlug Shoreny nie mozna tez dokonac rezerwacji przez internet. Zeby Shorena mogla zrobic rezerwacje dla nas, nalezy podac jej numer paszportu, imie, nazwisko i kraj pochodzenia.

Zanim napiszesz do Shoreny:
Shorena jest wlascicielka jednego z domow goscinnych w Mestii, znalazlem ja przez internet pytajac o loty Mesti, a ta zaoferowala mi pomoc. Co wiecej, nie polecam dokonywania zadnych przelewow w celu ´potwierdzenia rezerwacji´ jesli wyplynie od niej taka propozycja – ani ja ani Wy nie znamy osobiscie tej osoby, dlatego byloby to zbyt ryzykowne. Nie jest to bowiem zadna osoba powiazana z firma organizujaca loty, wiec jej wszelka pomoc nalezy traktowac jako dzialanie woluntaryjne, totez nie nalezy wywierac na niej zadnej presji. Co wiecej, uwazam ze dobrym odwdzieczeniem byloby wynajecie pokoju u Shoreny, jesli rezerwacja dojdzie do skutku i jesli okaze sie, ze nie brala za to zadnych pieniedzy.

EDIT:
Przy rezerwacji nie trzeba za nic placic ´z gory´, Shorena po prostu rezerwuje lot na wasze nazwisko a wy kupujecie bilet przy kasie ;)
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 06 Wrz 2014 19:54 

Cześć,
siedzę właśnie w Gruzji i próbuje się dowiedzieć czegoś więcej o lotach helikopterem. Tutaj w Tbilisi jesten odsyłany od jednego człowieka do drugiego, część nie wie o co chodzi, a część mi wciska samolot. Niestety jako nowy użytkownik nie mogę wysłać PW do Ciebie Merllock. Mógłbyś mi wysłać kontakt do Shoreny?

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 04 Paź 2014 20:08 

Cześć,
Planuję podróż do Gruzji w Październiku. Czy ktoś ma może jakieś informacje o lotach z Tibilisi (lub Mestii) i gdzie można rezerwować. W jakie dni latają.
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 10 Mar 2015 19:08 
Awatar użytkownika

niebieski
Korzystał ktoś w 2015 ?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 45 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość