Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 22 Lut 2015 12:15 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 200 504
Czy w Turkish Airlines istnieje możliwość wcześniejszego wyboru miejsc w samolocie, czy trzeba czekać do odprawy on-line, czyli 24 godziny przed godziną odlotu?
 Profil Relacje PM off  

🚨Słońce i luksus na każdą kieszeń 💸🌅 Loty i 5🌟 hotel na Teneryfie za 1359 PLN 🔥🌴 🚨Słońce i luksus na każdą kieszeń 💸🌅 Loty i 5🌟 hotel na Teneryfie za 1359 PLN 🔥🌴
Południe Włoch okołoweekendowo za 879 PLN 😍 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel ze śniadaniami 🍴 Południe Włoch okołoweekendowo za 879 PLN 😍 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel ze śniadaniami 🍴
#2 PostWysłany: 22 Lut 2015 22:38 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 151 564
drmariusz napisał(a):
Czy w Turkish Airlines istnieje możliwość wcześniejszego wyboru miejsc w samolocie, czy trzeba czekać do odprawy on-line, czyli 24 godziny przed godziną odlotu?

Online nie ma takiej możliwości, ale podobno można zadzwonić i poprosić o rezerwację, jest bezpłatna. Próbowałem ok. rok temu, ale nie byłem w stanie się dogadać po turecko-angielskim i odpuściłem. Przy online checkin wybrałem dobre miejsca, nie było problemu.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 22 Lut 2015 22:42 
Awatar użytkownika

Loty: 970
Kilometry: 2 125 130
HON fly4free
Ja napisałem maila do polskiego biura i mi przydzielili.

#4 PostWysłany: 23 Lut 2015 11:21 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
Nic się nie zmieniło?
Wg ich strony:
Cytuj:
How do I select my seat during the online booking process?
On Turkish Airlines flights, on the confirmation page you will be displayed interactive seat map to make a seat preference 100 days prior to flight only in Business Class for domestic flights and in both Business and Economy Classes for international flights. You can make your seat selection according to your seat preferences.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 23 Lut 2015 13:27 
Awatar użytkownika

Nie widziałem żadnej mapy miejsc podczas potwierdzenia rezerwacji.
Mam nadzieję, że będziemy z żoną siedzieli chociaż obok siebie.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 23 Lut 2015 13:39 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 151 564
Chodzi o to, że jeśli rezerwujemy loty bezpośrednio na stronach TK i jest mniej niż 100 dni do odlotu, to mamy możliwość wybrania miejsc online. Natomiast opcji wyboru miejsc nie było jeszcze w ubiegłym roku przy podglądaniu już istniejącej rezerwacji.

Można również zasymulować nową rezerwację, aby podejrzeć, jakie miejsca są nadal wolne na taki lot i ocenić, czy jest sens gdzieś dzwonić czy mailować. U mnie nie było takiej potrzeby, na kilka dni przed odlotem zarezerwowanych było może 20% miejsc, mimo że samolot leciał pełny. Szybki wybór miejsc tuż po rozpoczęciu online checkin więc wystarczył.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 23 Lut 2015 21:50 
Awatar użytkownika

Ja nie miałem właśnie takiej możliwości. Bilet kupowałem miesiąc temu, a wylatuję 7 marca. Mam nadzieję, że zdążę podczas oprawy online zarezerwować dobre miejsce. A będę odprawiał się w Pradze, bo stamtąd lecę.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 06 Mar 2015 18:02 
Awatar użytkownika

Wlasnie dokonalem odprawy online. Niestety moge odprawic sie tylko na lot do Stambulu. Nie moge odprawic sie na kolejny lot po przesiadce. Fakt, ze zostali do niego jeszcze ponad 24 godziny. To znaczy, ze musze zrobic drugi raz online check in za kilka godzin?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 06 Mar 2015 18:05 
Awatar użytkownika

HON fly4free
A musisz w ogóle odprawiać się online?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 06 Mar 2015 18:11 
Awatar użytkownika

Chcialbym siedziec obok zony i boje sie, ze nie zdaze. Odprawa online mojego drugiego lotu zaczyna sie o 01:10.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 06 Mar 2015 18:24 

złoty
Jeśi lecisz z przesiadką na jednym bilecie i tym samym przewoźnikiem to poproś agenta odbierającego bagaż w Pradze. On na pewno będzie miał możliwość wyboru miejsc i pewnie wydrukuje Ci też karty pokładowe na drugi lot.

#12 PostWysłany: 06 Mar 2015 19:09 
Awatar użytkownika

HON fly4free
drmariusz napisał(a):
Chcialbym siedziec obok zony i boje sie, ze nie zdaze. Odprawa online mojego drugiego lotu zaczyna sie o 01:10.

Przecież podczas odprawy na lotnisku też dostaniesz oba miejsca obok siebie...
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 20 Lip 2015 14:49 

Loty: 1
Kilometry: 6 847
Witam,

Mam pytanie dotyczące możliwości wykupienia miejsc siedzących przy oknie... Jak rozumiem jest możliwość wykupienia miejsc przy oknie tylko czy to podlega jakiejś dodatkowej opłacie? Mam wykupiony lot liniami Turkish Airlines z WAW -> IST -> KUL. Przesiadka w Stambule (postój ok 6h). Chciałbym wykupić miejsca przy oknie zarówno na przelot z WAW do IST jak również z IST do KUL. Dodatkowo jak oceniacie linie i flotę samolotową tego przewoźnika? Będę wdzięczny za informację zwrotną dla obu pytań

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 20 Lip 2015 14:53 
Awatar użytkownika

srebrny
1) Nie wiem jak jest w TK, ale skoro piszesz, ze jest mozliwosc wykupienia takiego miejsca to podlega to oplacie. Generalnie kupujac cokolwiek w zyciu to z definicji podlega to oplacie (inaczej nie nazywalibysmy tego kupnem) :D

A teraz na powaznie: podczas kupowania biletu/odprawy mozesz wybrac sobie miejsce.

2) Linia TK jest oceniana bardzo dobrze, ale uzyj search.php by dowiedziec sie wiecej.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 20 Lip 2015 15:10 

Loty: 1080
Kilometry: 1 068 671
platynowy
Opłatą mogą być objęte "lepsze" miejsca, np. z większą przestrzenią na nogi. Każda linia ma swoją politykę w tym zakresie - nie wiem, czy i jakie miejsca są płatne w TK, ale nie sądzę, aby za miejsce przy oknie trzeba było płacić.

Z tego co czytałem, to można sobie u nich zarezerwować miejscówkę, jednakże nie wcześniej niż 100 dni przed lotem. I tylko dzwoniąc lub osobiście w ich biurze - nie ma podobno opcji uczynienia tego online.

#16 PostWysłany: 20 Lip 2015 18:42 

W momencie odprawy online czyli 24 h przed odlotem mozesz wybrac miejsce. Te przy oknie nie sa dodatkowo platne ale jak oblozenie samolotu bedzie rowne 100% system nie pozwoli Ci zmienic miejsca. Mozesz wtedy nie konczyc odprawy online i sprobowac pogadac przy tradycyjnej odprawie, moze sie udac. Gdy kupujesz bilet na ich stronie zaznacz ze preferujesz miejsca przy oknie. Jest spora szansa ze system da Ci takie automatycznie. Linie i flote tego przewoznika oceniam bardzo dobrze. Lec bez zadnych obawien :-)

Wysłane z mojego X2_Twin przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 29 Lip 2015 00:50 

Bardzo dziękuje wszystkim za odpowiedź, podpowiedź odnośnie rezerwacji :-)
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 29 Lip 2015 01:28 

Nie ma co czekac do odprawy. Jesli zależy Ci na oknie zadzwoń do ich warszawskiego biura i przypiszą Ci miejsce w kilkadziesiąt sekund. Jeśli zależy Ci na jakims konkretnym miejscu to tez mozesz im to podac. Ja podyktowalem konkretne numery miejsc na kazdy z segmentow. Turkisha oceniam bardzo dobrze jak na europejska linie a lemoniada i sok pomaranczowy wymiata.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 11 Sie 2015 13:39 

Loty: 60
Kilometry: 225 127
Witam,
ja rezerwowałam dziś telefonicznie w biurze TA w Warszawie (bezpłatnie) miejsca w samolocie na trasie W-wa-Istambuł-Male i z powrotem wylot 21.10. a bilety kupiłam w czerwcowych promocjach. Podpatrzyłam przy zakupie, że rezerwacja miejsc dostępna będzie od 29-07 i tak było. Rozmowa z pracownikiem TA miła, szybka i treściwa wystarczy podać nr rezerwacji.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 16 Sie 2015 00:55 

Jeszcze raz dzięki !
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości