Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 692 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 35  Następna
Autor Wiadomość
#281 PostWysłany: 26 Lut 2015 11:36 

Mysle ze bardzo dobry, bylam kilkukrotnie na palmie (malo mamy tnaich kierunkow z poznania w cieple rejeony.... ) i okolice alcudia i port alcudia mysle ze idealnie spelniaja twoje zalozenia. nie ma tam takich tlumow jak w okolicach palmy, plaze chyba ladniejsze a miasteczka fajne do poogladania, powloczenia sie.

jak by nie bylo w 10 dni jestescie w stanie samochodem objechac cala wyspe ale taka baza wypadowa to moim zdanie mdobry pomysl
 Profil Relacje PM off
19elnino20 uważa post za pomocny.

Wycieczka na egzotyczny Mauritius za 2981 PLN ☀️🌴 Loty + 11 noclegów niedaleko plaży 😎💙 Wycieczka na egzotyczny Mauritius za 2981 PLN ☀️🌴 Loty + 11 noclegów niedaleko plaży 😎💙
All inclusive na greckiej wyspie Korfu za 1806 PLN ☀️💙 Tydzień w 4* hotelu przy plaży 🏝️😎 All inclusive na greckiej wyspie Korfu za 1806 PLN ☀️💙 Tydzień w 4* hotelu przy plaży 🏝️😎
#282 PostWysłany: 26 Lut 2015 11:45 

niebieski
Jedyne co mnie odstrasza to aktualne ceny hoteli na ten okres, podejrzewam że na Majorce "sezon" jest przez większość roku, jednak oglądałem przykładowo 1 hotel i cena w okresie ostatni tydz sierpnia/pierwszy września jest prawie o 1800 zł wyższa niż na ten sam okres w np. maju. Czy ceny będą w miarę czasu w niektórych ośrodkach spadać czy może być jeszcze gorzej?
 Profil Relacje PM off  

#283 PostWysłany: 26 Lut 2015 11:56 

Niestety z moich obserwacji wynika, że sezon wysoki trwa od czerwca do końca września. Moim zdaniem nie masz co liczyć, że ceny będą spadać. Lipiec sierpień to obłożenia po 90% i zostają tylko drogie noclegi. Jeżeli szukasz czegoś taniego to rozważ Hotel Moreyo w Cala Bona- bardzo dobry stosunek jakości do ceny - Tydzień w sierpniu 1158 zł za 2 osoby. Tuż obok 5 - 10 min spacerem promenadą jest bardzo popularna miejscowość turystyczna Cala Millor z świetną plażą.

http://www.hotelscombined.com/Hotel/Sea ... nded%253D0
 PM off
marcino86 lubi ten post.

#284 PostWysłany: 26 Lut 2015 12:24 
Awatar użytkownika

Loty: 157
Kilometry: 186 837
niebieski
19elnino20
Port d'Alcudia to bardzo dobry wybór, ale ceny zakwaterowania w sezonie w tym rejonie do najtańszych nie należą, byłem na początku października 12 dni, hotel udało mi się złapać w dobrej cenie z HB 3 dni przed wylotem na http://www.doyouspain.com chyba mają najniższe ceny w Hiszpanii
 Profil Relacje PM off  

#285 PostWysłany: 26 Lut 2015 12:58 

Witam,

mam pytanie odnośnie ceny biletów lotniczych na przełomie sierpnia i września. Z Krakowa Ryanairem bilet w dwie strony wychodzi ok. 550 PLN/osoba - czy jest to cena "znośna" czy raczej czekać na jakieś ewentualne obniżki? Ktoś podzieli się informacją w jakich cenach bookował lot w tym terminie?
 Profil Relacje PM off  

#286 PostWysłany: 26 Lut 2015 17:34 

Loty: 4
Kilometry: 3 825
niebieski
Cena biletów nie jest zła. Wiadomo, że można trochę taniej ale jest ok. Jeśli bliżej września niż sierpnia, to w przypadku KRK, ja bym polecał się wstrzymać. W zeszłym roku w kwietniu-maju, a potem nawet jeszcze w lipcu były obniżki na większość kierunków południowych, bo przeszacowali popyt. Majorka to już nie jest taki rarytas jak parę lat temu + jest obecny w innych portach. Ja płaciłem za podróż na Majorkę we wrześniu w granicach 400 PLN RT. Taniej można polecieć za pomocą jakieś składaka w innych portach.
 Profil Relacje PM off  

#287 PostWysłany: 28 Lut 2015 18:58 

Witam, Jaka jest aktualna cena paliwa na Majorce?
 Profil Relacje PM off  

#288 PostWysłany: 28 Lut 2015 19:35 

niebieski
19elnino20 napisał(a):
Prosiłbym o małą pomoc, wybieram się z dziewczyna na przełomie sierpnia/września na 10 dni, będziemy mieć wynajęte auto, chcemy spędzić pobyt na zasadzie 1 dzień na plażowanie, 1 na zwiedzanie itd. Jaką spokojniejszą miejscowość/region byście polecili? Myślałem nad okolicami Port d'Alcudia ze względu na (z tego co zdołałem wyczytałem i sprawdziłem) długie fajne plaże. Dobry wybór czy jakieś inne propozycje? :)

Wg mnie rejon Port d'Alcudia/Can Picafort jest bardzo fajny, dużo ciszej i spokojnie niż przy Palmie. Plaże bardzo szerokie, piaszczyste. Blisko do niewątpliwych atrakcji: Formentor, Rezerwat Przyrody S'Albufereta jeśli kogoś takie klimaty interesują (sporo osób z lornetkami do oglądania ptaków widziałem), Sa Calobra też niedaleko....zresztą Majorka nie jest olbrzymią wyspą, więc gdzie byście nie byli, to dojazd autem nie jest problemem. W górach malownicze drogi, wiele serpentyn. Z punktu widzenia logistycznego pewnie lepiej robić objazdówkę autem a nie wracać do "bazy". Ja co prawda byłem przed sezonem, bo w połowie kwietnia, ale wtedy cenowo fajnie wypadały apartamenty ze stron niemieckich (po ok 10Euro/os bez wyżywienia). Na przełomie sierpień/wrzesień w Can Picafort widzę teraz po 30Euro/os, może będzie taniej.
 Profil Relacje PM off  

#289 PostWysłany: 02 Mar 2015 11:19 
Awatar użytkownika

Loty: 98
Kilometry: 159 548
mi to się zarówno północ jak i południe średnio podobały... takie kurorty turystyczne uniwersalne bez wyrazu, południe w okolicach lotniska to wogóle syf :-/
port d`alcudia średniawka, co prawda dużo atrakcji - nawet osiągalnych spacerem (stara część Alcudii) lub znakomitych plaż (np https://goo.gl/maps/XlocE) ale osobiście wolę na kszątanie się wschodnich, górskich rewirach(Deia) a plażing zachód, połódniowy-zachód (np cala D`or lub mniejsze cala Santanyi)
 Profil Relacje PM off  

#290 PostWysłany: 02 Mar 2015 11:48 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 137 396
niebieski
Ja przyznam szczerze, że zachwycony byłem samą Palmą - piękne miasto, sporo do zobaczenia, wspaniały klimat. Chociaż byłem poza sezonem, ciężko powiedzieć jak jest w gorącym okresie ;)

#291 PostWysłany: 02 Mar 2015 12:06 
Awatar użytkownika

Loty: 98
Kilometry: 159 548
filipk90 napisał(a):
Ja przyznam szczerze, że zachwycony byłem samą Palmą - piękne miasto, sporo do zobaczenia, wspaniały klimat. Chociaż byłem poza sezonem, ciężko powiedzieć jak jest w gorącym okresie ;)

sama Palma fajna, równiez polecam! ale już plaże przy niej nie ;-)
 Profil Relacje PM off  

#292 PostWysłany: 03 Mar 2015 10:31 

Cześć!

Wybieramy się na tydzień Majorkę na przełomie lipca i sierpnia.
Chcielibyśmy zwiedzić wyspę - wypożyczonym autem.

Tak orientacyjnie - ile $$ wydaliście na wyjazd?
 Profil Relacje PM off  

#293 PostWysłany: 03 Mar 2015 12:52 
Awatar użytkownika

Loty: 601
Kilometry: 686 519
niebieski
Zadajesz dość ogólne pytanie, bez szczegółów. Mallorca to dość droga wyspa i ceny w sezonie są generalnie wysokie. Ale pytanie postawiłaś - nam na tydzień, przy wypożyczeniu auta na 2 dni oraz z hotelami, dość drogim (ale dobrym) jedzeniem wyszło około 2000 na osobę, bez ceny biletu lotniczego.
Przelicz sobie wypożyczenie auta, wybierz hotel i dorzuć z 20-30 Euro dziennie na jedzenie + paliwo to będziesz mieć przybliżoną kwotę :)

#294 PostWysłany: 03 Mar 2015 13:07 
Awatar użytkownika

Loty: 102
Kilometry: 182 263
Kasiak999 napisał(a):
Cześć!

Wybieramy się na tydzień Majorkę na przełomie lipca i sierpnia.
Chcielibyśmy zwiedzić wyspę - wypożyczonym autem.

Tak orientacyjnie - ile $$ wydaliście na wyjazd?

Pytanie trochę dziwne tylko dlatego bo wszystko zalezy od tego co i jak sobie zarezerwujesz , jak wiele i jakich atrakcji chcesz zoabczyc. Czy wolisz restauracje lepsze czy wystarczą Ci przeciętne albo pizza. Wszystko da się wyliczyć na kartce :)
Na przełomie sierpnia i września byłem 2 tygodnie. Z noclegami różnie , trochę w hotelu, trochę z airbnb, trochę pod chmurką. Ogólnie płatne noclegi ~ 1200zł
Auto na 6 dni ~ 600zł + beznyna 200zł (zwiedziliśmy około 70% wyspy wzdłuż wybrzeży).
Atrakcje ~ 600zł
Restauracje, zakupy, sery, chorizo, sangria i hiszpańskie wina, :) ~ 1500 zł
Bilety ~ 700zł
z grubsza 4800 /2 osoby
 Profil Relacje PM off  

#295 PostWysłany: 03 Mar 2015 13:14 
Awatar użytkownika

Październik 2014 r. - tydzień.
Wszystko na własną rękę.
Lot Ryanair Krk-Palma-Krk
Hotel 3 gwiazdkowy w Palmie z opcją all inclusive (hotel, jedzenie, bar - wyśmienite wszystko)
Zwiedzanie Palmy (transport + kom. miejska) a tak lenistwo.
Koszt na osobę około 1.600 zł.
 Profil Relacje PM off  

#296 PostWysłany: 03 Mar 2015 13:34 

Loty: 82
Kilometry: 97 797
niebieski
ja za 4 dni we wrześniu :
lotów nie liczę bo były z promocji AFT ^^
700 pln samochód z pełnym bakiem
noclegi w samochodzie :D
jedzenie jakieś 200 pln
w sumie 900/2os.
450/os.

jak widać wszytko zależy od tego co kto oczekuje od wyjazdu.
 Profil Relacje PM off
Aśkax lubi ten post.

#297 PostWysłany: 04 Mar 2015 00:12 

Loty: 40
Kilometry: 66 987
niebieski
5 dni w sierpniu 2014:
Hotel: 250E
Auto + benzyna: 200E
Na miejscu wydaliśmy ok 400E
Całość na 2 osoby :)
 Profil Relacje PM off  

#298 PostWysłany: 06 Mar 2015 11:43 

Czy uważacie że dobrym pomysłem jest nocleg w Palma Nova przed pobytem w Alcudii na 2 noce? ląduje ok 13 w niedzielę, czy do wtorku da się zwiedzić Palmę de Mallorca i Marineland (2dzieci)? Jak Waszym zdaniem powinnam rozplanować zwiedzanie, czy może warto zostać jeden dzień dłużej na zachodzie? Cały pobyt na Majorce to 10 dni, niskobudżetowo. Na 2 dni zamierzam wynająć auto i objechać Formentor, Sa Calobra, Soller i Valdemossę a następnie jaskinie, park Mondrago i es Trenc. Taki plan nakreśliłam na podstawie relacji poprzedników i google maps ;)
 Profil Relacje PM off  

#299 PostWysłany: 06 Mar 2015 12:17 

Loty: 47
Kilometry: 49 067
niebieski
Rok temu byłem 11 dni z 2 dzieci (4 i 6 lat), pierwsze 7 nocy spaliśmy w Alcudii, następne 4 w Can Pastilla (3 pełne dni na zwiedzanie Palmy). Do obiadu siedzieliśmy na plaży, a potem autobusem jeździliśmy do Palmy.
Myślę, że udało nam się ją zwiedzić wystarczająco dobrze wliczając w to zwyczajne włóczenie się uliczkach Palmy.
Wg mnie 2 dni wystarczą (nie wiem ile spędzicie w Marineland).

W tym roku również jedziemy z dziećmi, na Palmę przeznaczamy 1 dzień, między innymi żeby zjeść "smażoną pizzę" przy Placa de la Porta Pintada ;)
 Profil Relacje PM off  

#300 PostWysłany: 06 Mar 2015 12:23 
Awatar użytkownika

Loty: 102
Kilometry: 182 263
Droga Emirko,
Moim zdaniem kwestia rozważenia łatwości dojazdu do Palmy z miejsca noclegu, szczególnie jeżeli dopiero później wynajmujecie samochód. Przylatując o 13 realnie będziesz w Palmie około 15. W zależności od bagaży itp. można poświecić trochę czasu na zapoznanie się z miastem. Wyprawa do Marineland to ładnych kilka godzin (szacuj około 5) - sprawdzcie na stronie Marineland o jakich godzinach są spektakle, warto zaplanować zwiedzanie żeby wszystkie zobaczyć. Plan na objazd chyba dobry, chociaż napięty ;)

- Pamiętajcie, że w niedziele większość sklepów- również spożywczych jest zamknięta.
- Wybierając się do Marineland (w sumie do innych atrakcji też) warto sprawdzić i wydrukować zniżki ze strony internetowej lub poczytać broszurki itp - można oszczędzić kilka € / osobę za wejście. Ja korzystałem ze zniżki pokazując kartę pokładową Ryanair'a - chyba 4€ rabatu:)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 692 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 35  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości