Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Sty 2012 15:28 
Awatar użytkownika

Loty: 68
Kilometry: 170 743
niebieski
Hej, w czwartek lecimy z wawy do kijowa, w piatek mamy lot z kijowa do bangkoku. Zastanawiamy sie jak nadac bagaz w wawie - czy do bangkoku od razu, czy z odbiorem w kijowie. Jak nadamy do bkk, to obawiamy sie ze przy tak dlugim czasie (prawie doba w kijowie) okradna nam. Z drugiej strony, lepiej byloby nie dzwigac zbednych kilogramow po kijowie.. Pomozcie wybrac lepsza opcje, inaczej robimy losowanie ;)

Zobacz Nowy Jork i odpocznij na Bahamach🛳️✈️ Loty z Warszawy i rejs za 4969 PLN 🍹🍺☕ Zobacz Nowy Jork i odpocznij na Bahamach🛳️✈️ Loty z Warszawy i rejs za 4969 PLN 🍹🍺☕
Słoneczna majówka na Costa Dorada od 1965 🇪🇸🌊 Tydzień w 4⭐ hotelu z wyżywieniem 🏖️ Słoneczna majówka na Costa Dorada od 1965 🇪🇸🌊 Tydzień w 4⭐ hotelu z wyżywieniem 🏖️
#2 PostWysłany: 17 Sty 2012 15:54 

Loty: 178
Kilometry: 400 854
niebieski
Ja bym odebrala.
Poza tym ciezki bagaz to sie ma wracajac a nie lecac ;)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 17 Sty 2012 16:01 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja zostawiłem plecak na dobę w Moskwie. Cenne rzeczy do podręcznego, no i faktycznie nie warto brać połowy szafy, wszystko kupisz na Khao San ;)
Jeśli lecisz z walizką, to kłódka może się przydać.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 17 Sty 2012 16:31 

niebieski
Spotkalam sie z opinia, ze szczegolnie atakuja bagaze z klodkami - skoro zamkniete to znaczy, ze jest co ukrasc ;)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 17 Sty 2012 17:05 
Awatar użytkownika

srebrny
mrowka napisał(a):
Spotkalam sie z opinia, ze szczegolnie atakuja bagaze z klodkami - skoro zamkniete to znaczy, ze jest co ukrasc ;)
Ja też, ale wtedy już można zgłaszać uszkodzenie bagażu i dostać jakieś $$$ czy to od przewoźnika, czy z jakiegoś własnego ubezpieczenia. Zresztą ja co prawda leciałem przez SVO z plecakiem, ale leciały ze mną 2 osoby z walizkami zabezpieczonymi kłódką - nic się złego nie stało.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 17 Sty 2012 17:16 
Awatar użytkownika

niebieski
Poki co mamy wiecej glosow za nadaniem do Bkk, ale poczekam jeszcze na inne opinie ;)
Ciekawe czy "zakokonowanie" bagazu zmniejsza ryzyko kradziezy :))

#7 PostWysłany: 17 Sty 2012 17:55 

Byłem w Kijowie-Żulany kilka lat temu (wątpię by wiele się zmieniło)
Ukraina to mimo wszystko trzeci świat. Te ich "lotniska" wyglądają jak dworce PKP z czasów PRL, szybciej sprawdzą ci paszport jak dasz chłopowi w łapę albo wódę, siedzi stary facet śmierdzący jak szambo nachalnie chcąc żebyś dał mu kasę. Aż smutek człowieka ogarnia jak widzi to.
Do czego dążę:
Ukraina to nie UE, ja nie ryzykował bym po tym co widziałem ale to tylko moja opinia a ty może lądujesz na innym lotnisku.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 17 Sty 2012 23:10 

niebieski
Kijow raczej jest gorszy niz Moskwa.
Na zwrot pieniedzy od Aerosvitu bym za bardzo nie liczyla. Obawiam sie, ze wiecej kosztowaloby to nerwow niz bylo warte. No chyba ze ma sie dodatkowo ubezpieczony bagaz.
Skoro klodka zwieksza ryzyko (sledzilam temat przed wylotem i duzo osob pisalo, ze wlasnie wsrod rozbebeszonych bagazy przewazaly te pozamykane) to zakokonowanie tez.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 18 Sty 2012 08:08 
Awatar użytkownika

niebieski
Dziekuje Wam za odpowiedzi.. Lecimy na Borispol. Osobiscie chyba jednak sklaniam sie do odebrania w Kijowie. Ostatni dzien na decyzje :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości