Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 57  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 11 Lut 2015 17:53 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 102 845
digger napisał(a):
Wlasnie na tym to polega, ze formalnie dorzucasz sie do paliwa a nie placisz za przejazd, stad wg interpretacji Ubera podatek nie powinien miec miejsca - a co za tym idzie nie dostaniesz faktury (no chyba ze kierowca Uber ma dzialalnosc ale wtedy nie bylby Uber;)

BTW po co jezdzisz Uberem skoro bierzesz na firme? Sciepe na WTKe z kolegami tez wrzucasz w koszty reprezentacyjne?

dzieki za odpowiedz. złośliwośc na końcu chyba niepotrzebna - równie dobrze ja sie moge przyczepic, że wspomniane przez Ciebie "koszty reprezentacji" nie mogą być w ogóle kosztem uzyskania przychodów. uber jest tanszy niż taksówka i dlatego z niego korzystam, jako młody przedsiebiorca liczy sie dla mnie czy płacę 25 czy 50 złotych za przejazd (nawet jeśli finalnie wrzucam ten przejazd w koszty)
 Profil Relacje PM off  

Jesienny relaks na Korfu 🏝️ 3* hotel z all inclusive przy dwóch plażach od 2299 PLN Jesienny relaks na Korfu 🏝️ 3* hotel z all inclusive przy dwóch plażach od 2299 PLN
Relaks na Costa del Sol 🌞🏝️ 4* hotel w Benalmadenie za 2069 PLN 😍 Relaks na Costa del Sol 🌞🏝️ 4* hotel w Benalmadenie za 2069 PLN 😍
#102 PostWysłany: 11 Lut 2015 18:08 

niebieski
@lubietenstan

masz racje, przepraszam, nie powinieniem sie wyzlosliwiac, ale Uber dziala na granicy prawa dajac w zamian niskie ceny.

wiecej ciekawych informacji w tym linku:
http://antyweb.pl/mamy-umowe-ubera-z-pr ... -kierowca/

Jak widac, wszystko opiera sie na deklaracjach, ktorych (na to wyglada przynajmniej na razie) nikt nie zamerza weryfikowac.
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 11 Lut 2015 18:35 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 14 922
michzak napisał(a):
Mam pewną wątpliwość, chcę polecić osobie apkę Uber. Zawsze sądziłem, że za polecenie dana osoba dostanie 20 zł na przejazdy, a tutaj na stronie Uber widzę:

Cytuj:
każdy nowy klient, który zapisze się, korzystając z Twojego kodu, otrzyma pierwszy kurs za darmo(...)

Czyli to oznacza, że ogólnie pierwszy przejazd osoba, która skorzystała z polecenia ma za darmo, czy tak jak dalej jest, że 20 zł?

Dają 20 zł na pierwszy kurs. Jeśli kwota za przejazd jest niższa od 20 zł, to reszta przepada, a jeśli wyższa to trzeba dopłacić.

-- 11 Lut 2015 17:36 --

makakpl napisał(a):
Nie ma żadnej możliwości zmiany waluty? Zainstalowałem aplikacje w Budapeszcie i teraz mam konto w HUF, miałem nadzieję, że to korzysta z lokalizacji i po prostu zmieni się w Polsce, ale jednak się przeliczyłem ;)

Jest możliwość. Musisz napisać do supportu i powinni Ci to zmienić.

#104 PostWysłany: 13 Lut 2015 06:59 
Awatar użytkownika

Loty: 31
Kilometry: 69 563
zobaczymy jak działa :) w piątek jestem w Wawie więc spróbuję

#105 PostWysłany: 17 Lut 2015 22:00 
Awatar użytkownika

Loty: 218
Kilometry: 137 159
niebieski
makakpl napisał(a):
Nie ma żadnej możliwości zmiany waluty? Zainstalowałem aplikacje w Budapeszcie i teraz mam konto w HUF, miałem nadzieję, że to korzysta z lokalizacji i po prostu zmieni się w Polsce, ale jednak się przeliczyłem ;)

Jest możliwość. Musisz napisać do supportu i powinni Ci to zmienić.[/quote]

Miałem tak z kontem w USD - napisałem prośbę o zmianę na złotówki i... zostawili mi 10$ a dorzucili jeszcze w bonusie 20 zł. :-) Więc zniżkę mam aktualnie podwójną :-)

#106 PostWysłany: 20 Lut 2015 21:29 

Loty: 129
Kilometry: 292 570
niebieski
Nigdy nie korzystałem z Ubera i teraz mam zamiar skorzystać w...Sao Paulo. Mam kod na 20 R$. Czy przy zamówieniu podaje adres docelowy pojawia się kwota - kupon i wtedy zatwierdzam i auto przyjeżdża? Nie wiem kiedy jest ten ostateczny moment kiedy auto przyjedzie. Kolejna rzecz. Czy po zamówieniu taxi muszę coś jeszcze zatwierdzać online? Korzystam tylko z WIFI. W wycenie mam rozpiętość 30R$ i taka kwotę zapłacę na koniec (karta)

#107 PostWysłany: 20 Lut 2015 21:37 
Site Admin
Awatar użytkownika

Kwota pojawia się po zakończeniu kursu, wtedy masz wyliczoną dokładną kwotę i widzisz ile zapłacisz - stąd warto mieć internet jeszcze na samym końcu.

Zamawianie auta:
1. Klikasz gdzie jesteś
2. Klikasz zamów
3. Szuka kierowcy
4. Pokazuje Ci imię oraz dane kierowcy (nr rejestracyjny i rodzaj samochodu) i nr telefonu jego
5. Pokazuje Ci w apce aktualną pozycję GPS kierowcy

Więc kiedy widzisz na apce, że kierowca zaraz będzie to możesz wychodzić
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 21 Lut 2015 06:00 

Loty: 129
Kilometry: 292 570
niebieski
michzak napisał(a):
Kwota pojawia się po zakończeniu kursu, wtedy masz wyliczoną dokładną kwotę i widzisz ile zapłacisz - stąd warto mieć internet jeszcze na samym końcu.

Zamawianie auta:
1. Klikasz gdzie jesteś
2. Klikasz zamów
3. Szuka kierowcy
4. Pokazuje Ci imię oraz dane kierowcy (nr rejestracyjny i rodzaj samochodu) i nr telefonu jego
5. Pokazuje Ci w apce aktualną pozycję GPS kierowcy

Więc kiedy widzisz na apce, że kierowca zaraz będzie to możesz wychodzić

Dzięki. Wsiadając nie masz mozesz możliwości zmienić ceny ostatecznej? Musisz zapłacić za kurs mimo ze kwota moze przewyższać oszacowana

#109 PostWysłany: 21 Lut 2015 07:48 
Site Admin
Awatar użytkownika

Raczej nie powinna przewyższyc. Nie możesz poznać, bo ona jest obliczana na dwa sposoby - Czy średnia prędkość była większa niż ileś tam. Jeśli tak, to liczą za km, jeśli nie, to za czas, ale o tym na stronie Ubera jest
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 21 Lut 2015 08:31 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
Jeśli zdarzy Ci się jakaś nieprawidłowość zawsze można napisać do Ubera prośbę o skorygowanie ceny. Ja miałem zawyżoną cenę za przejazd w Warszawie, bo gps na przylotach na Okęciu trochę się pogubił i obsługa Ubera bez problemu to skorygowała.
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 21 Lut 2015 11:18 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 337 738
niebieski
Adres do koresponcencji:
pomoc.warszawa@uber.com

Śledźcie mnie na instagramie: https://www.instagram.com/travelela/
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 22 Kwi 2015 09:17 
Awatar użytkownika

Loty: 172
Kilometry: 436 641
niebieski
Nowy kod od UBERa na Warszawę - DZIENZIEMI2015.

Zniżka 20%, lub w przypadku pierwszego kursu -25 pln.

Wszystko z okazji obchodzonego dziś Międzynarodowego Dnia Ziemi. UBER nawiązał współpracę z BMW i dzięki niej można poruszać się dziś po Warszawie elektrycznymi samochodami BMW i3. Kilka takich elektrycznych beemek będą dostępne dzisiaj (22 kwietnia 2015) od godziny 09.00 do 17.00 na terenie całej Warszawy ;)
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 22 Kwi 2015 09:32 
Awatar użytkownika

Kilometry: 1 679
niebieski
o widzę, że nikt nie napisał:

16.04 ruszyli ponoć w Krakowie 8-)
Cytuj:
Rejestrując się możecie użyć kodu - UberInCracow - otrzymacie pierwszy przejazd za 25zł za free

#114 PostWysłany: 22 Kwi 2015 09:34 
Site Admin
Awatar użytkownika

Jest w innym temacie o zniżkach ;)
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 22 Kwi 2015 09:35 
Awatar użytkownika

Kilometry: 1 679
niebieski
aaa faktycznie :oops:

#116 PostWysłany: 22 Kwi 2015 11:07 

Ja zapytam o te kody zniżkowe. Wklepałem dwa lub trzy. Czy mogę gdzieś sprawdzić ile mam środków na przejazdy ? W apce nie widzę takiej opcji.

#117 PostWysłany: 22 Kwi 2015 11:17 

niebieski
Zaloguj się na swoje konto na uber.com. Tam są widoczne wszystkie zniżki.
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 22 Kwi 2015 17:30 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 337 738
niebieski
maci3q napisał(a):
Ja zapytam o te kody zniżkowe. Wklepałem dwa lub trzy. Czy mogę gdzieś sprawdzić ile mam środków na przejazdy ? W apce nie widzę takiej opcji.

W apce w zakładce PŁATNOŚCI (w OiSie)

Śledźcie mnie na instagramie: https://www.instagram.com/travelela/
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 22 Kwi 2015 22:21 

korpus napisał(a):
michzak napisał(a):
Mam pewną wątpliwość, chcę polecić osobie apkę Uber. Zawsze sądziłem, że za polecenie dana osoba dostanie 20 zł na przejazdy, a tutaj na stronie Uber widzę:

Cytuj:
każdy nowy klient, który zapisze się, korzystając z Twojego kodu, otrzyma pierwszy kurs za darmo(...)

Czyli to oznacza, że ogólnie pierwszy przejazd osoba, która skorzystała z polecenia ma za darmo, czy tak jak dalej jest, że 20 zł?

Dają 20 zł na pierwszy kurs. Jeśli kwota za przejazd jest niższa od 20 zł, to reszta przepada, a jeśli wyższa to trzeba dopłacić.

-- 11 Lut 2015 17:36 --

makakpl napisał(a):

Jest możliwość. Musisz napisać do supportu i powinni Ci to zmienić.

Prośba - macie namiar na support - nie mogę znaleźć, a pomoc.warszawa@uber.com nie odpowiada. Mam 200 koron czeskich za kod (chociaż wprowadzałem to u siebie w domu - 30 km od granicy z Czechami :D ), a chciałbym zmienić na PLN. Za 2 dni bedę w Warszawie i nie ukrywam, przyda się dodatkowy bonus.
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 22 Kwi 2015 22:25 
Site Admin
Awatar użytkownika

Może napisz do nich na fb? Firmy ostatnio coraz częściej maja rozwinięta te forme
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 57  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości