Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Lut 2015 22:23 

Chciałbym nawiązać kontakt z osobą,osobami ,parą którzy w lecie planują wakacje na wyspach greckich a dokładniej Cykladach. Po raz czwarty mam zamiar wybrać się na taki trip, na conajmniej 5 wysp. Preferuję małe urocze wysepki jak Folegandros,Anafi,Milos. Na wielu już byłem, ale to nie znaczy ,że nie spędzę tam następnych kilku dni. Zawsze podróżuję z plecakiem a przeprawy między wyspami pokonuję tanimi promami,które układam jeszcze w domu. Część noclegów rezerwuję, ale przeważnie wybieram w porcie po przybyciu promu.
W tym roku w grę wchodzi cały lipiec/ najlepiej początek/ lub przełom sier/wrze. Wstepnie mam zamiar polecieć na Milos a wrócić z Mykonos. Podczas tripu zahaczyć o Folegandros,Anafi,Ios,Amorgos,Paros którąś z Małych Cyklad i inne. Przeprawy promowe układają się dobrze Milos>Folegandros>Santorini>Anafi>Santorini>Amorgos>Paros>Mykonos. Wszystko zależy od dnia tygodnia i poukładania rejsów w/g rozkładu którego jeszcze nie ma. Znalazłem przeloty z Warszawy na Milos z powrotem z Mykonos do Berlina/przesiadki Ateny i Rzym/ za ok 450 zł na lipiec za os. Lot na Milos Aegeanem w okazyjnej cenie 235 zł z bagażem rejstrowanym 5 lipca w niedzielę. Na kupno powrotnego jeszcze był poczekał ,zawsze się coś trafi.
Wstępnie jestem gotowy na wyjazd na max 18-20 dni w podanych terminach.
Koszt takiej eskapady zależy w dużej mierze od cen noclegów, które to np.w lipcu za 30-35 e/doba za 3 os od oferujących w porcie.Nie jestem za bardzo zwolennikiem campingów i namiotu.Wolę kwatery z tarasem,grilem i zimnym Mythosem wieczorami.
Całość pobytu zawsze liczę max 12-15 e za nocleg, czyli ok 250 e za osobę lub taniej + ok 30 e na jedzenie i atrakcje dziennie, czyli max 550 e oraz dodatkowo ok 80 e na promy.
Jesli są chętne osoby o podobnych zainteresowaniach i chcące tak spędzić urlop, to zapraszam i proszę o kontakt też na PW.
 PM off  

Ksamil 🌊 Albańskie „Malediwy” na start wakacji za 874 PLN 🤯 Loty + hotel i samochód na cały wyjazd 🏖️😍 Ksamil 🌊 Albańskie „Malediwy” na start wakacji za 874 PLN 🤯 Loty + hotel i samochód na cały wyjazd 🏖️😍
Ostatni wakacyjny przystanek: Majorka ✈️🏖️ Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel ze śniadaniami za 1422 PLN 🤩 Ostatni wakacyjny przystanek: Majorka ✈️🏖️ Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel ze śniadaniami za 1422 PLN 🤩
#2 PostWysłany: 13 Lut 2015 00:10 

A na ile szacujesz koszty przepraw promowych? Pięć wysp to w sumie trochę grosza może kosztować.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 13 Lut 2015 04:51 

Tak jak pisałem, szacuję na ok 80 e za kilka przepraw. Bilet np. na zwykły prom z Milos na Anafi F/B Kornaros kosztuje teraz 20 e . Na Santorini 17 e . Z Anafi na Santorini 8 e. Na Amorgos z Santorini na Express Skopelios 12,5 e . Paros - Mykonos 14e . Większość tanich promów między wyspami tak kosztuje.Jeden warunek ,trzeba tak ustalić trasę aby pasowała do rozkładu tanich promów ale wcześniej trzeba mieć zabukowany powrót. Zamierzam jednak się na wylot na Milos 5 lipca i powrót z Mykonos na 23 lipca
 PM off  

#4 PostWysłany: 14 Lut 2015 21:28 
Awatar użytkownika

Loty: 17
Kilometry: 51 816
a nie lepiej wziąć jacht na taką trasę - bo te wyspy o których piszesz to stała rozkładówka 2 tygodniowych rejsów po cykladach z szablonowymi milos, folegandros, ios i anafi albo małe cyklady
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 14 Lut 2015 21:58 

@andrzejdz możesz dać namiary/nazwy tych tanich promów.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości