Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 40 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 02 Paź 2014 14:08 

ktoś coś? :?:
 Profil Relacje PM off  

Luksusowy wypoczynek w tureckim Side 🏖️🌴 Ultra all inclusive w 5* hotelu za 2399 PLN 🍹 Luksusowy wypoczynek w tureckim Side 🏖️🌴 Ultra all inclusive w 5* hotelu za 2399 PLN 🍹
Super 🤩 Mediolan z weekendem od 152 PLN 😍💚🤍❤️ Loty z 5 miast 🔥 Super 🤩 Mediolan z weekendem od 152 PLN 😍💚🤍❤️ Loty z 5 miast 🔥
#22 PostWysłany: 05 Lut 2015 12:42 

Loty: 52
Kilometry: 69 877
Podczas zeszłorocznej wizyty w Maladze nocowaliśmy w mieszkaniu wynajętym via Airbnb.

Gorąco polecam hosta jak i sam apartament, który jest ulokowany prawie, że w samym centrum Malagi:

https://www.airbnb.pl/rooms/1335047

Wszystkie atrakcję pod ręką:
- Muzeum Picassa 300 metrów
- Ruiny amfiteatru Rzymsiego "Teatro Romano" wraz z wejściem na zamek Gibralfaro około 850 metrów
- Najbliższa plaża około 2km

Dodatkowo w pobliżu przystanek autobusowy, którym dojedziemy do kolejki na lotnisko, piekarnia, sklep spożywczy.

Gorąco polecam!
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 29 Lip 2015 13:52 
Awatar użytkownika

srebrny
Ktoś może ma do polecania nocleg na 10-12 dni w Maladze lub okolicach na październik

Preferuję jakąś agoturystykę, pensjonat itp. Ważne jest aby śniadanie było w cenie, Żona nie chce gotować ;) Na bookingu znajduję mi głównie hotele z milionem pokoi, ja wolałbym jedank spokój i ciszę.

Image
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 28 Sie 2016 21:01 

Cześć!
za niecały tydzień lecę sama do Malagi. Poleci ktoś jakieś niedrogie noclegi?
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 18 Gru 2017 22:07 
Awatar użytkownika

Loty: 251
Kilometry: 475 688
niebieski
Podczas ostatniej wizyty w Maladze mogę śmiało polecić:

https://www.booking.com/hotel/es/aparta ... lo.pl.html

Bardzo blisko do supermarketu Dia, Aldika i Lidla. Do centrum również parę metrów. :)
Apartamenty bardzo czyste, świetnie urządzone i obsługa była bardzo miła. :)

#26 PostWysłany: 13 Lip 2018 01:00 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 562
Kilometry: 858 234
Grudniowy pobyt w Maladze – przystępne ceny miały Ibisy: pierwszą noc spędziliśmy w Ibis Bugdet Malaga Centro, a dwie kolejne w Ibis Malaga Centro Ciudad.

Ibis Budget Malaga Centro, Calle Calvo no. 4
Przydatny kiedy potrzbujemy tylko łóżka i prysznica, bo wiele więcej tam nie znajdziemy. Lustro, wieszak, stołeczek. Ale przynajmniej pokój nie był malutki. Łazienka znośna, ale widać znak czasu. Obsługa bardzo dobra. Lokalizacja w porządku. Nocowaliśmy tam, bo w zwykłym Ibisie stawka akurat na ten dzień była bardzo wysoka, a przylatywaliśmy dość późno i nie było sensu przepłacać za jedną noc. Zapłaciliśmy 47 euro za dwójkę.
Załącznik:
IbisBudgetMalaga.jpg
IbisBudgetMalaga.jpg [ 272.76 KiB | Obejrzany 7975 razy ]

Ibis Malaga Centro Ciudad, Calle Cerrojo, 1
Bardzo przyjemny hotel jak za cenę 42 euro (bez śniadań) za pokój dwuosobowy. Centrum Malagi zaczyna się zaraz za kładką znajdującą się tuż przy hotelu. Bardzo uprzejma i komunikatywna obsługa. Pokój – standardowy Ibis z półotwartą szafą, biurkiem pod oknem. Łazienka w porządku. Podłogi na korytarzu nieco skrzypiały. Na śniadania polecamy np. Casa Aranda (churros z gorącą czekoladą) obok bazaru Atarazanas. W naszej ocenie, przy tej cenie hotel ze świetnym stosunkiem cena/jakość.
Załącznik:
IbisMalagaCentro.jpg
IbisMalagaCentro.jpg [ 250.44 KiB | Obejrzany 7975 razy ]
krzysiekk86 lubi ten post.

#27 PostWysłany: 04 Sie 2018 11:55 
Awatar użytkownika

Loty: 146
Kilometry: 358 646
niebieski
Czy ktoś korzystał z noclegów z Torremolinos? Chcemy wypożyczyć samochód i nie wiem czy lepiej w Maladze czy pod Malagą

#28 PostWysłany: 04 Sie 2018 12:54 

Zbanowany
niebieski
-- 04 Sie 2018 13:25 --

Jak pamiętam Torremollinos to wielka noclegownia Polaków. Sporo biur podróży tam się ulokowało pod naszych rodaków. Posprawdzaj oferty wypożyczalni i znajdziesz odpowiedz :P :P :P

-- 04 Sie 2018 13:54 --

Pomyliłem najwyraźniej wątek bo chodzi o...nocleg a nie wypożyczenie samochodu :lol: Odpowiedz podobna. Jak lubisz rodaków i dojeżdżać ewentualnie całkiem dobrą trasą do Malagi to bierz Torremollinos oczywiście sprawdzając ceny. Jak wolisz piękne miasto niż betonową wysoką zabudowę to zdecydowanie Malaga. :P
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 05 Sie 2018 09:54 

Loty: 4
Kilometry: 3 825
niebieski
Oszukani napisał(a):
Czy ktoś korzystał z noclegów z Torremolinos? Chcemy wypożyczyć samochód i nie wiem czy lepiej w Maladze czy pod Malagą

Moim zdaniem tylko poza Malagą. Ja mieszkałem w Torremolinos jak i Benalmadednie/Fuengiroli i Torremolinos mi najmniej pasowało. Bardzo dużo ludzi stłoczonych na w sumie małej przestrzeni, koło bulwaru to takie typowa betonowa zabudowana, mnóstwo Brytyjczyków, Holendrów i innych obcokrajowców. Hiszpanów prawie w ogóle. Z autem, gdy nie masz zagwarantowanego parkingu, to jest spory problem z parkowaniem. Ja bym poszukał czegoś pomiędzy Fuengirolą a Benalmadeną. Jak masz auto, to nie jest to problem, a jest tam mniej tłoczno. Obok Miljas, Benalmadena Pueblo ze świetnym widokiem.
 Profil Relacje PM off
radziu89 uważa post za pomocny.

#30 PostWysłany: 13 Sty 2020 01:29 

Oszukani napisał(a):

W Maladze, jak to w dużym mieście gorzej z parkowaniem, więc polecam Torremolinos który z Malagą Centro jest swietnie skomunikowany (20 minut pociągiem podmiejskim Renfe Cercanias).
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 13 Sty 2020 10:03 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
niebieski
PaulinaTyl napisał(a):
Malaga

Paulina, rozumiem, że poczułaś wenę twórczą i udzielasz się pod każdym postem o południu Hiszpanii. Ale zwracaj też uwagę na daty postów na które odpowiadasz.

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 15 Wrz 2020 21:26 

Loty: 224
Kilometry: 572 860
niebieski
Zdecydowanie polecam nocleg w https://www.booking.com/hotel/es/villa-aguilas-del-mar-guest-house-malaga.pl.html
Image

Za 2 noce zapłaciliśmy 230 zł ze śniadaniami, a widok na śniadaniu bezcenny:) 15 min autem od samego centrum Malagi
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#33 PostWysłany: 23 Maj 2023 07:46 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
W marcu zatrzymałem się we Funegirolii, w obiekcie Boliches Apartment.

https://www.booking.com/hotel/es/bolich ... da.pl.html

Lokalizacja: jedna przecznica od plaży. W okolicy dużo sklepów oraz restauracji i barów.
Apartament składa się z dwóch sypialni, dwóch łazienek, kuchni, salonu i balkonu.

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 24 Cze 2023 21:56 
Awatar użytkownika

Nie wiem czy to aż tak bliska okolica, ale jednak niecała droga z Malagi w stronę Gibraltaru. Obrzeża Estepony. Nocleg dla 4 osób ze śniadaniem ( wieeeelki stół szwedzki rozciągnięty na 4 sale :P ), darmowym basenem, siłownią ( da się zrobić trening, rarytasów nie ma ), w mega klimatycznym miejscu - 5 dni, mieszkanie dla 4 osób, dwie osobne sypialnie, dwie łazienki, 2 tys zł.

https://www.onahotels.com/

Gdyby ktoś chciał, w całej sieci jest zniżka na hasło : WELCOMETRAVELER ( 5 % )
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 25 Cze 2023 17:28 
Awatar użytkownika

Loty: 612
Kilometry: 958 331
niebieski
W Maladze polecam hotel Vincci Selección Posada del Patio.
https://www.booking.com/Share-gK0QRG
W samym centrum przy rzece, 5 minut spacerem do portu.
Hotel jest nieźle oceniany, ma na dachu maly basen, a pod parterem pozostałości średniowiecznych murów obronnych miasta (można zwiedzać!). Super patio, oczywiście.
Pokoje są całkiem spore, nowocześnie urządzone i bardzo czyste. Dobre śniadania. Miła obsługa.
Parking podziemny tuż obok.

Także = również / też
Tak że = więc / zatem / dlatego
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 27 Paź 2023 00:00 

niebieski
Kiedyś wypożyczałem od nich samochód:

We want to give you the opportunity to come to Malaga with your loved ones to enjoy an incredible ACCOMMODATION 🏡 and the CAR 🚗 you've been longing for, absolutely FREE.

Are you interested? If so, don't hesitate to participate in the GIVEAWAY we are running on our social media. It won't take you even a minute, and the prize could be yours!

https://www.facebook.com/Marbesol/

The giveaway ends on October 30th, and if you win, we'll let you know the same day.
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 22 Lis 2023 17:17 
Awatar użytkownika

Loty: 54
Kilometry: 101 706
Obok Malagi -10/15 min taksówką od lotniska polecić mogę https://www.essencehotel.es/en/ . Blisko plaża, blisko komunikacja do samej Malagi. Za weekend na początku listopada niecałe 700 zl za pokój via booking.
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 18 Cze 2025 15:07 
Awatar użytkownika

Loty: 106
Kilometry: 164 594
niebieski
Polecam 20 minut autem od lotniska w Maladze - miasteczko Mijas. Pueblo blanco - piękne, zadbane, acz mocno turystyczne.
A w nim - Hotel Macdonald La Ermita Resort
https://g.co/kgs/PkuaXX8
https://www.booking.com/hotel/es/macdon ... en-gb.html

Dosłownie 2 minuty spacerem od głównego placu.
3 baseny - 2 odkryte, jeden kryty.
Z apartamentów piękny widok na Fuengirole i morze - jesteśmy na zboczu góry wysoko nad miastem.
Duże apartamenty (np. 2 sypialnie + salon z kuchnią i ogromnym tarasem z leżakami), czysto, parking podziemny w cenie, miła obsługa.
Baseny czynne 9.00-20.00.

Istotne - w maju i czerwcu, a więc pewnie i jesienią jest promocja na przedłużenie pobytu. Normalnie pokój kosztował np. 200€/noc, a przedłużenie 110€/noc za rodzinę 2+2 bez wyżywienia (limit to chyba 2 dodatkowe noce i nie więcej niż X nocy w sumie - nie wczytałem się w warunki, ale znacznie taniej wychodziła rezerwacja na 1 noc i dobranie 2 nocy na miejscu).

Załączniki:
199541821.jpg
199541821.jpg [ 68.81 KiB | Obejrzany 414 razy ]
 Profil Relacje PM off
Kashpir lubi ten post.

#39 PostWysłany: 20 Cze 2025 16:48 

A możesz rozwinąć temat, dlaczego polecasz? Mijas to miasteczko maleńkie, w zasadzie punkt, który warto obejrzeć, nawet dziecko na osiołka posadzić (jest taka atrakcja), ale żeby tam nocować, to chyba przesada. Hotel jest dobry, tylko czy to najważniejsze? Nie lepiej poszukać czegoś bezpośrednio nad morzem? No i żeby w 20 minut z lotniska tam dojechać nie ma szans, tym bardziej, jak na drodze za zjazdem za Torreblancą zrobi się korek. W sumie z lotniska masz (jak pokazuje gógiel) 26 kilometrów. Chyba nie jest to ciekawa opcja.

Mała uwaga - jeśli ktoś ma samochód, to może kierować się na wschód od Malagi. Tam spokojniej, no i sporo taniej. Może Torre del Mar, z odwiedzeniem domu autora Don Kichota w Vélez-Málaga? Na pewno ciekawsze tereny, niż ładowanie się w ładne, ale mimo wszystko trochę małe Mijas. A co do Torre del Mar to ja mam miłe wspomnienia z BQ Andalucía Beach Hotel. Dziwne, ale tam nie tylko śniadania, ale i kolacje były przepyszne, a to się rzadko dzisiaj zdarza w takich hotelach.

No chyba, że ktoś samochodu nie ma, to może faktycznie coś na trasie pociągu. Przy czym raczej nie Torremolinos (tłok), ale może bliżej Fuengirolli, Może warto coś w Los Boliches znaleźć? A do Mijas, bo warto przejechać się na jedno przedpołudnie autobusem. I zrobić sobie z osiołkami zdjęcia.
 Profil Relacje PM off
katka256 lubi ten post.

#40 PostWysłany: 24 Cze 2025 13:03 
Awatar użytkownika

Loty: 106
Kilometry: 164 594
niebieski
@DziadekJanusz
Czemu polecam?
Bo miasteczko małe i ładne, a hotel fajny, spokojny, nie zatłoczony, z fajnymi dużymi apartamentami z widokiem na "dolinę" i morze no i w samym centrum choć jednocześnie na uboczu.

Mijas jakoś wyjątkowo przypadło mi do gustu, ale to też kwestia podróżowania z małymi dziećmi - miasteczko w sam raz do połażenia z nimi. Jest główny plac, uliczki, osiołki, arena walki z bykami z biletem za bodaj 3€ a wszystko w zasięgu kilkuset metrów.

O 7 rano z hotelu do punktu oddania auta Marbesol przy lotnisku jechaliśmy 21 minut. Ze wschodu Malagi do lotniska (które jest położone na zachód od Malagi) pewnie nie jest wiele dłużej, a też już bliżej godziny.
 Profil Relacje PM off
rw30 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 40 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość