Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Holidaylettings
#1 PostWysłany: 31 Sty 2015 21:24 

Witam
Zamawiał już ktoś apartament przez ten serwis? Czy jest to pewny portal, czy jeśli znalazłem interesujący apartament to czy mogę od razu rezerwować, czy muszę pisać maila i czekać na akceptację? Czy kwota podana łącznie za cały pobyt jest ostateczna?
W pierwszej kolejności sciągane jest booking deposit?
Udało mi się znaleźć coś takiego:
http://www.holidaylettings.co.uk/rentals/rome/5601576
Wydaje mi się, że jest to jakiś błąd - przynajmniej ja to rozumiem tak, że dla 7 gości za cały pobyt koszt wynosi 375euro/4noce. Na ich stronie tyle kosztuje jeden pokój... Zrobiłem rezerwacje i czekam na potwierdzenie. Jeśli miał ktoś do czynienia z tym serwisem, to proszę o jakieś podpowiedzi
 Profil Relacje PM off  

All inclusive w sercu Costa Blanca 🏝️ 🌊 4* hotel 50m od plaży za 2318 PLN All inclusive w sercu Costa Blanca 🏝️ 🌊 4* hotel 50m od plaży za 2318 PLN
Słoneczne połączenie 🌤️👙 Malediwy i Sri Lanka w jednej podróży z Warszawy za 2415 PLN Słoneczne połączenie 🌤️👙 Malediwy i Sri Lanka w jednej podróży z Warszawy za 2415 PLN
 Temat postu: Re: Holidaylettings
#2 PostWysłany: 22 Lut 2015 17:12 

niebieski
Holidaylettings ma bardzo złe opinie w necie
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 23 Lut 2015 21:24 

Daj znać jak już zrealizujesz rezerwacje czy było wszystko ok, a może już zrezygnowałeś z tego
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 12 Kwi 2015 12:54 
Awatar użytkownika

srebrny
Jak to działa, ktoś to sprawdzał?

Mam cenę Subtotal 300€, i info Pay only €80 booking deposit.
Podobno biorą jakąś kaucję, w razie jak bym coś rozwalił, ale jak nie rozwalę to kaucja po 10 dniach od wymeldowania trafia do mnie.
Czyli jak? Te 80€ to ta kaucja i do tego płacę 300€?
Czy 80€ to zaliczka i na miejscu lub przelewem płacę 220€, a kaucje to właściciel na miejscu po obejrzeniu mnie stwierdzi, że chce?

http://help.holidaylettings.co.uk/faq/v ... travellers

W FAQ przy tym mieszkaniu jest napisane:

Cytuj:
How do damage deposits work?
For this property, we’ll collect, hold and return your damage deposit. You pay the damage deposit when settling the full balance for your holiday. 10 days after you check out from your stay(...)

I

Cytuj:
How do I pay the balance of my holiday?
If you’ve paid a booking deposit, we’ll send you an email to remind you when the balance is due. Go to Manage your holiday booking to pay the balance - you can do this earlier if you’d like.

It’s not possible for the balance payment to be split into instalments.

Wychodzi mi, że 80e to kaucja zwrotna, ale pewien nie jestem :|

Może ktoś pomoże?

Tylko nie piszcie proszę, żebym zapytał właściciela, bo gdyby to było takie proste to dawno bym to zrobił ;)

#5 PostWysłany: 12 Kwi 2015 14:16 

Holidaylettings to tylko pośrednik. Najlepiej wybierać oferty, za które da się zapłacić przez PayPal lub kartą kredytową.

Co do szczegółowych pytań - jeśli Twoje ogłoszenie ma opcję "Check prices and book", to wypełnij pola dt liczby nocy i gości, a potem kliknij na "Book now", na następnym ekranie będziesz miał podsumowanie, np.

Price summary

Rental cost: £709.50

Total to pay:£709.50
Damage deposit:
£200.00

Full payment
Due now £909.50

Owner's cancellation policy
Guests will receive:

a 50% refund of the total cost (minus the booking fee £64.5) if they cancel at least eight weeks before the start of the holiday; or
a 25% refund of the total cost (minus the booking fee) if they cancel up to four weeks before the start of the holiday.

Warunki zwrotu kaucji (damage deposit) wyjaśnione są szczegółowo w FAQ.

Zgaduję, że booking deposit będzie pobierany wtedy, gdy nie płaci się przez sieć (PayPal/ karta), czyli np. gotówką po przyjeździe albo przelewem. Ponieważ HL pobiera swoją prowizję za każde ogłoszenie krótkoterminowe - od 5 do 15% ceny, to może być właśnie ten komponent. Szukaj rozbicia ceny albo warunków (details/ policy/ contract/ T&C) w formatce rezerwacji.
 Profil Relacje PM off
horacy19 uważa post za pomocny.

#6 PostWysłany: 07 Maj 2015 11:04 
Awatar użytkownika

I jak sytuacja z rezerwacją ?Pytam gdyż sam jestem zainteresowany skorzystaniem z ich oferty ale nie znalazłem jeszcze osoby która wynajełaby pokoje za pomocą tego portalu.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 30 Sie 2015 17:14 

Witam

Ktoś ma doświadczenia z rezerwacja przez ten portal. Szukam pilnie noclegu dla 4 osób w okolicach Florencji.
Znalazłem już interesująca ofertę ale właściciel domu podaje mi cenę 2 razy większą.....
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 30 Sie 2015 17:21 

srebrny
Obowiazuje cena, którą poda właściciel
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości