Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Kwi 2014 16:18 
Site Admin

Ok, nikt nie powiedział że będzie łatwo ale.. czy zna ktokolwiek jakiekolwiek rozwiązanie na zakup biletu online będąc obcokrajowcem (i nie posiadając CPF)? Znalazłem jednego pośrednika który udostępnia taką opcję (brasilbybus) ale automatycznie jak się wybierze zakup bez CPF to zmienia walutę na USD (według przelicznika z kosmosu - bilety nagle drożeją o 70% w przeliczeniu na złotówki..). A planuję przejazd nocny od razu w dniu przylotu, a z tego co widzę bilety wyprzedają się na ok 4 dni przed :/

edit z 17.04

Ha, doznałem dziś iluminacji i wiem jak kupować bilety na busy!
Na brasilbybus zaznaczamy że jesteśmy Brazylijczykami, idziemy do zapłaty i mamy brzydką stronę z brzydkim CPF. ALE jeśli damy płatność przez paypal to nie będziemy musieli wpisywać żadnych danych :) a na voucherze który wymieniamy na nasze bilety nie ma żadnej informacji o narodowości :) czy będzie wszystko ok sprawdzę już 5 maja.

Mam nadzieję że ktoś skorzysta z triku

Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️🏖️ Hongkong + Filipiny za 2674 PLN 🌴 💛 Loty w sezonie ✨ Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️🏖️ Hongkong + Filipiny za 2674 PLN 🌴 💛 Loty w sezonie ✨
❗SUPERCENA ❗Przedłużony weekend w Hiszpanii od 225 PLN 🥘 🌴 Loty do Barcelony, Walencji lub Madrytu 🏰🇪🇸 ❗SUPERCENA ❗Przedłużony weekend w Hiszpanii od 225 PLN 🥘 🌴 Loty do Barcelony, Walencji lub Madrytu 🏰🇪🇸
#2 PostWysłany: 20 Paź 2014 12:37 

Hej,

Możesz powiedzie czy udało Ci się z tym "trikiem" ?
Też szykuje się do kupna biletów i chce założyć sobie konto na PayPal'u
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 20 Paź 2014 14:08 
Site Admin

Tak, wszystko odbyło się bez najmniejszego problemu :)

#4 PostWysłany: 20 Paź 2014 14:21 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja bedac w hostelu w Sao Paulo poprosilem recepcjoniste zeby mi zarezerwowal bilet telefonicznie. Nie bylo z tym zadnego problemu, a pozniej tylko odebralem i oplacilem bilety w kasie przed wyjazdem, po normalnej cenie. Bilet kosztowal 129reali, a przez posrednika kosztowalby 185.
m3lm4k uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 20 Paź 2014 15:01 

Dzięki za info!

-- 20 Paź 2014 15:06 --

Myślicie, że bilety lotnicze też można by było przez kogoś z Brazylii kupić?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 06 Lis 2014 11:18 

Mam zakupione dwa bilety na autobus i za każdym razem otrzymałem kod (voucher) i teraz pytanie
gdzie wymieniam te kody na bilet? Czy wystarczy takie potwierdzenie okazać kierowcy?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 10 Lis 2014 23:05 

Loty: 84
Kilometry: 163 237
To zależy chyba jakiego masz przewoźnika. Ja wydruk ze strony pokazałem panu z obsługi na peronie i ten zaprowadził nas do "biura" przewoźnika, gdzie wystawiono nam właściwy bilet w obie strony (trasa Rio - Arraial do Cabo, przewoźnik "1001"). Wydaje mi się, że większość przewoźników działa tak samo, ale głowy nie dam :) Najlepiej będzie dowiedzieć się na miejscu - Brazylijczycy są mega pomocni, choć niezbyt często znają angielski ;)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 23 Sty 2015 10:45 

Loty: 129
Kilometry: 292 570
niebieski
Poszukuje biletów z Rio do Sao Paulo. Jest bardzo duzo przewoźników polecacie jakiegoś?
Największy problem zakup biletów. Sposób Washingtona się sprawdza cena jest obnizona.

#9 PostWysłany: 28 Gru 2015 17:36 

Loty: 4
Kilometry: 17 154
niebieski
Niestety nie umiem sobie poradzić z tym zakupem biletu na brazil by bus
1.przechodząc do płatności -czy muszę podać imię i nazwisko? czy muszę podać nr paszportu lub dane jakiegoś brazylijskiego dokumentu?
2.Pózniej rozumiem klikam na zielone pagamento national , ale tam jest podane ,że muszę mieć paypal Brazil , czyli co, trzeba od nowa otworzyć paypal na brazylijskiej stronie? paypal.com nie przechodzi?
3. Gdzie zaznaczyc ,że jesteśmy brazylijczykami?
4.bilety próbowałem kupic 2 razy...na stronie brazil by bus pokazuja sie jako zajete , ale ja nie mam zadnego potwierdzenie na mailu , ani transakcji na paypal.
dziękuję za podpowiedzi
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 28 Gru 2015 18:17 
Site Admin

Spróbuj wejść na stronę na przeglądarce z tłumaczem, np chrome, łatwiej będzie Ci nawigować się po stronie. Płacąc w realach domyślnie stajesz się Brazylijczykiem, nie musisz nigdzie tego zaznaczać. Wypełniasz wszystkie dane o które Cię proszą. Na szczęście paypal to paypal, jeśli masz już konto nie musisz zakładać żadnego innego, po prostu się logujesz i płacisz.
samaki9 lubi ten post.
samaki9 uważa post za pomocny.

#11 PostWysłany: 28 Gru 2015 18:30 

niebieski
ok , czyli mam wpisac swoje dane i numer paszportu..A pózniej kliknąc na platnośc national czy international?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 29 Gru 2015 17:49 

niebieski
Dobra udało się. Trzeba wpisać numer paypal przy płatności international.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości