Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Blackall napisał(a):
Jeśli przy gate nikt nie zwróci uwagi, to przejdzie i 50 litrowy, więc takie pytanie jest trochę bez sensu...

Natomiast maksymalna pojemność zgodna z wytycznymi to 40 cm x 20 cm x 25 cm = 20 litrów. A że plecaki zazwyczaj nie są idealnie dopasowane do sizera, to realnie jeszcze mniej. Zupełnie inną kwestią jest natomiast to, że ludzie w większości przypadków mają nieco za duże plecaki bo nikt tego aż tak mocno nie kontroluje (choć to zależy od dnia / lotniska / obsługi / szczęścia itp). Plecak można też ugnieść, a walizkę - niekoniecznie.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2108 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 106  Następna
Autor Wiadomość
#401 PostWysłany: 26 Gru 2011 14:53 

niebieski
Witam, proszę o pomoc. Jak myślicie czy ten plecak przejdzie jako bagaż podręczny w airasia, ryanair?
http://pl-pl.forum.ibood.com/10272-plec ... otebookow/
 Profil Relacje PM off  

Przedświąteczna wycieczka na Lazurowe Wybrzeże 🌊🎄 Loty do Nicei i hotel za 719 PLN 🇫🇷 Przedświąteczna wycieczka na Lazurowe Wybrzeże 🌊🎄 Loty do Nicei i hotel za 719 PLN 🇫🇷
Afryka mniej znana 😎 Loty do Namibii (z bagażem) od 2883 PLN 🔥😍 Afryka mniej znana 😎 Loty do Namibii (z bagażem) od 2883 PLN 🔥😍
#402 PostWysłany: 26 Gru 2011 17:18 

czapla napisał(a):
Witam, proszę o pomoc. Jak myślicie czy ten plecak przejdzie jako bagaż podręczny w airasia, ryanair?
http://pl-pl.forum.ibood.com/10272-plec ... otebookow/

"Zewnętrzne wymiary: 51 x 39 x 25 cm"

#403 PostWysłany: 26 Gru 2011 21:19 
Awatar użytkownika

srebrny
aarongeru napisał(a):
Andi napisał(a):
ktos667 napisał(a):

Ja zakupiłem Forclaza 40 za 29.99zł i uważam że to rewelacyjny zakup - plecak sprawdza się wysmienicie w podróżach.

Gdzie udało Ci się kupić tak tanio ten plecak??

W Decathlonie w Bydgoszczy - sam mieszkam na drugim końcu Polski, ale dzięki uprzejmości kolegi BZG został on zakupiony i przesłany do mnie. Za tą cene rewelacja :-)
 Profil Relacje PM off  

#404 PostWysłany: 28 Gru 2011 03:35 

Rozumiem, że owa promocja już była jakiś czas temu ??
 Profil Relacje PM off  

#405 PostWysłany: 28 Gru 2011 22:47 

nie wie ktos czy sa jeszcze w jakims decathlonie forclazy 40 lub 50 w promocji?
 Profil Relacje PM off  

#406 PostWysłany: 28 Gru 2011 23:25 

Ta promocja juz była dosyć dawno, sam poluję na cos ale narazie bezskutecznie.
 Profil Relacje PM off  

#407 PostWysłany: 29 Gru 2011 00:55 
Awatar użytkownika

srebrny
Cahir napisał(a):
Ta promocja juz była dosyć dawno, sam poluję na cos ale narazie bezskutecznie.

Zgadza się, plecak był kupowany w okolicach wakacji.
 Profil Relacje PM off  

#408 PostWysłany: 30 Gru 2011 00:17 

jutro będę w decathlonie to sprawdzę forclaza :mrgreen:

#409 PostWysłany: 30 Gru 2011 00:18 

jak bedzie w cenie 50-70zl za 40 lub 50l to mozesz mi kupic i dogadamy sie wysylkowo :)
ja niestety jestem z bialegostoku i nie mam u siebie tego sklepu :(
 Profil Relacje PM off  

#410 PostWysłany: 30 Gru 2011 11:26 

niebieski
Nie będzie, kosztuje 119zł, wszystko można sprawdzić na http://www.decathlon.com.pl/

#411 PostWysłany: 30 Gru 2011 17:01 

hehe a w łodz cena f40 - 199 :mrgreen:
słyszałem że ktoś cenę w sklepie wynegocjował, macie jakieś doświadczenie z tym?
sorki za mały OT, ale chodzi mi konkretnie na plecak :mrgreen:

#412 PostWysłany: 30 Gru 2011 17:47 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
we wrocławiu są dwa takie plecaki w kolorze zielonym cena 119,99

http://www.decathlon.com.pl/PL/forclaz-40-173285751/

#413 PostWysłany: 01 Sty 2012 22:15 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Polecam ten plecak Tuan 55 Campusa aktualnie w promocji za 199zł
http://klubsalamandra.pl/?prod=890&cat=81

Do kosza FR wchodzi bez problemu można doczepić coś jeszcze z boku do WIZZa wchodzi ale jeżeli jest mocno wypchany trzeba mu pomóc się zmieścić. Plecak ma mi. przydatny komin którego można użyć do powiększenia plecaka już po przybyciu na miejscu. Bardzo przyjemnie się go nosi - sprawdzony mi. w Tatrach.

#414 PostWysłany: 02 Sty 2012 17:18 

alav napisał(a):
Nie będzie, kosztuje 119zł, wszystko można sprawdzić na http://www.decathlon.com.pl/

pewnie, ze moze byc. decathlon robi okresowe promocje tylko w niektorych marketach i nie ma o tym info na stronie z tego co mi wiadomo.
 Profil Relacje PM off  

#415 PostWysłany: 03 Sty 2012 13:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Żony plecak właśnie się rozpadł po jakiś 3-4 wyjazdach. Na szczęście w Decathlonie nie wnikali w nic, tylko od razu oddali kasę.
Teraz szukam czegoś solidniejszego, ok 40litrów.
Btw. Mój F7 w porównaniu to Decathlonowego Forclaza to niebo a ziemia.

#416 PostWysłany: 05 Sty 2012 16:10 

do mnie jest juz w drodze forclaz 50 w kolorze czarnym. jade do pragi na 2 dni i mam zamiar z dziewczyna w 2 osoby sie spakowac do niego, bo inaczej ona walizke musialaby brac :P
 Profil Relacje PM off  

#417 PostWysłany: 05 Sty 2012 19:38 
Awatar użytkownika

niebieski
Może by tak edytować pierwszego posta w temacie lub napisać jakiegoś najnowszego, który by zawierał króko (lub bardziej rozlegle jak się komuś chce) powiedzmy taki top10 (20?) plecaków mieszczących się w limicie, nie kosmicznie drogich, ciekawych i funkcjonalnych.

Tak żeby ktoś kto chce sobie odświezyć temat, czy jest nowy w temacie nie musiał przeglądać kilkudziesięciu stron dyskusji, tylko zaczynając ją przeglądać miał wszystko pod ręką (1 strona) lub przeglądając od najświeższych stron, znalazł juz po chwili ze stycznia 2012 info kompendium.

Pełna nazwa plecaka, szacunkowa srednia cena (nie jakies mega promocje), link, ew jakies krótko wady zalety, opis, info gdzie mozna kupic.

Ja jedyny plecak jaki zapamietałem i nigdy nie zapomne to

Quechua Forclaz 50, do kupienia w sieci Decathlon za ok 170 zł, miewał on w mojej głowie roznych konkuretnow jednak wlasnie z czasem mi uciekali, a nie chce mi się wertować kilkudziesięci stron :)
 Profil Relacje PM off  

#418 PostWysłany: 07 Sty 2012 14:05 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Viktor44 napisał(a):
Może by tak edytować pierwszego posta w temacie lub napisać jakiegoś najnowszego, który by zawierał króko (lub bardziej rozlegle jak się komuś chce) powiedzmy taki top10 (20?) plecaków mieszczących się w limicie, nie kosmicznie drogich, ciekawych i funkcjonalnych.

Tak żeby ktoś kto chce sobie odświezyć temat, czy jest nowy w temacie nie musiał przeglądać kilkudziesięciu stron dyskusji, tylko zaczynając ją przeglądać miał wszystko pod ręką (1 strona) lub przeglądając od najświeższych stron, znalazł juz po chwili ze stycznia 2012 info kompendium.

Pełna nazwa plecaka, szacunkowa srednia cena (nie jakies mega promocje), link, ew jakies krótko wady zalety, opis, info gdzie mozna kupic.

Quechua Forclaz 50, do kupienia w sieci Decathlon za ok 170 zł, miewał on w mojej głowie roznych konkuretnow jednak wlasnie z czasem mi uciekali, a nie chce mi się wertować kilkudziesięci stron :)

Jeżeli coś takiego przygotujesz na pewno autor pierwszego postu bądź admin umieści to w dobrym miejscu :) Nie piszmy zróbmy tylko zrobię ;]

#419 PostWysłany: 09 Sty 2012 22:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Viktor44 napisał(a):

napisz, to sie wrzuci ;-)
 Profil Relacje PM off  

#420 PostWysłany: 10 Sty 2012 20:44 

plecak forclaz 50 stestowany - chodzilem nim okolo 8h zapakowany dla 2 osob na 2 dni (+2 podrozy). po paru godzinach zmeczenie oczywiscie dalo sie we znaki, bolaly barki, ale to nieuniknione przy bagazu tego typu. wystarczylo przysiasc na piwko i mozna bylo ruszac dalej na dwie godziny :)

a system rozpinania po dlugosci, jak walize - bajka.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2108 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 106  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości