Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 33 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Miasto Luksemburg
#1 PostWysłany: 01 Sty 2015 22:36 

Loty: 129
Kilometry: 292 570
niebieski
pomoc napisał(a):
Świetnie że ktoś się wysilił założyć taki wątek.
Szkoda że nie raczył się doinformować. Najtaniej do Luxemburga można dojechać z powyższych miast (i nie tylko) angielskim przewoźnikiem na M.

Ciekawe. Megabus odjeżdża do Luksemburga z centrów miast, a dla osoby chcącej dostać się z Polski do Luksemburga najtaniej jest polecieć do Charleroi lub Hahn i bezpośrednio flibco za 5 euro. Po co cofać się do Brukseli czy jakiegokolwiek innego miasta?
Malawi lubi ten post.
krasnal uważa post za pomocny.

Wakacje w Maroku z widokiem na Atlantyk 🌊🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2663 PLN ✨ 🥯 Wakacje w Maroku z widokiem na Atlantyk 🌊🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2663 PLN ✨ 🥯
Ksamil 🌊 Albańskie „Malediwy” na start wakacji za 874 PLN 🤯 Loty + hotel i samochód na cały wyjazd 🏖️😍 Ksamil 🌊 Albańskie „Malediwy” na start wakacji za 874 PLN 🤯 Loty + hotel i samochód na cały wyjazd 🏖️😍
#2 PostWysłany: 01 Sty 2015 22:51 

Zbanowany
Mało kto leci do Charleroi tylko żeby pojechać do Luxemburgu i zaraz wraca do PL.o Brukselę też zachacza. I warto pamiętać że obsługuje też Londyn z którego jest także tanio dostać do PL. I w końcu: jest to przewodnik dla ślązaków (do Hahn z Rzeszowa czy Szczecina?), polaków czy ostatecznie dla wszystkich? Radzę spojrzeć na temat o miejscach zamieszkania forumowiczów.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 01 Sty 2015 23:01 

Zrobił się nam wątek o transporcie, fajnie gdyby admin mógł go rozdzielić ;)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 01 Sty 2015 23:05 

Loty: 129
Kilometry: 292 570
niebieski
pomoc napisał(a):
Mało kto leci do Charleroi tylko żeby pojechać do Luxemburgu i zaraz wraca do PL.o Brukselę też zachacza. I warto pamiętać że obsługuje też Londyn z którego jest także tanio dostać do PL. I w końcu: jest to przewodnik dla ślązaków (do Hahn z Rzeszowa czy Szczecina?), polaków czy ostatecznie dla wszystkich? Radzę spojrzeć na temat o miejscach zamieszkania forumowiczów.

To zależy. Osobiście byłem w Brukseli cztery razy i ani razu w Luksemburgu. Dla mnie opcja flibco jest najrozsądniejsza. Zarzucasz, że ktoś jest niepoinformowany, a może po prostu komuś zależy, żeby dostać się tylko Luksemburga, bo tego de facto dotyczy wątek. Nie zwiedzania innych miast tylko konkretnie jednego
Arekkk lubi ten post.

#5 PostWysłany: 01 Sty 2015 23:27 

Ze strony nie wynika, żeby Megabus jeździł z Frankfurtu do Luksemburga. Natomiast tą trasą jeździ jeszcze niemiecki Meinferbnus.

Info z pierwszego tematu. Do Luksemburga można dotrzeć dzięki autobusom flibco z Charleroi w Belgii lub z Frankfurtu( autobus odjeżdża z dworca, a potem przejeżdża m.in. przez główne lotnisko i przez Hahn).
 Profil Relacje PM off
Mikolaj23 uważa post za pomocny.

#6 PostWysłany: 02 Sty 2015 01:12 
Awatar użytkownika

Loty: 695
Kilometry: 938 617
niebieski
Dodam, że Flibco na trasie lotnisko Charleroi - Luksemburg jeździ 11 razy dziennie, a Megabus na trasie Bruksela - Luksemburg jeździ tylko raz dziennie.
Malawi lubi ten post.

#7 PostWysłany: 05 Sty 2015 15:29 

Loty: 509
Kilometry: 900 568
niebieski
Pomoc - zdarzają się tacy ludzie. Na przykład ja :-) Byłem w czerwcu na jednodniówce w Brukseli, a w marcu jadę do Luksemburga na 1,5 dnia. W obu przypadkach przylot na lotnisko Charleroi i transfer autokarami Flibco za całe 10 euro :-)
travellista lubi ten post.
pomoc uważa post za pomocny.

#8 PostWysłany: 24 Paź 2015 10:49 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 200 714
niebieski
Polecam niedzielny wieczorny flibco z Luksemburga. Jechały trzy osoby, przyjechaliśmy 50 minut przed czasem, zdążyłem na wcześniejszy A do centrum. Sam autobus dość wygodny, jest trochę miejsca na nogi.
Z CRL autobus odjeżdża z innego stanowiska, niż do Brukseli.

#9 PostWysłany: 20 Lut 2016 14:01 

srebrny
Również polecam Flibco. Na 2 kursy za każdym razem przyjechaliśmy przed czasem. Wygoda i jakość na duży plus. A bilety już od 5 euro OW.

#10 PostWysłany: 20 Lut 2016 14:17 
Awatar użytkownika

Loty: 552
Kilometry: 1 339 584
niebieski
Malawi napisał(a):
Ze strony nie wynika, żeby Megabus jeździł z Frankfurtu do Luksemburga. Natomiast tą trasą jeździ jeszcze niemiecki Meinferbnus.

Info z pierwszego tematu. Do Luksemburga można dotrzeć dzięki autobusom flibco z Charleroi w Belgii lub z Frankfurtu( autobus odjeżdża z dworca, a potem przejeżdża m.in. przez główne lotnisko i przez Hahn).

Akurat potrzebuje transportu na trasie FRA-LUX i sprawdzilam ten autobus Meinferbnus, ale on chyba jezdzi tylko raz dziennie? Flibco ma niezle ceny i wiecej polaczen. Cos wiecej o komforcie podrozy? Ja patrzylam jeszcze na opcje pociagu Deutsche Bahn z przesiadka w Coblenz albo Lufthansa za 89 euro (w obie strony, lot powrotny bym odpuscila).

#11 PostWysłany: 31 Maj 2016 19:36 

Runo-88 napisał(a):
Pomoc - zdarzają się tacy ludzie. Na przykład ja :-) Byłem w czerwcu na jednodniówce w Brukseli, a w marcu jadę do Luksemburga na 1,5 dnia. W obu przypadkach przylot na lotnisko Charleroi i transfer autokarami Flibco za całe 10 euro :-)

Takich osób jest więcej ;) Sam w czerwcu lecę na Charleroi i stamtąd prosto do Luksemburga na 1,5 dnia. Wcześniej podobny wariant tyle, że z lotniska prosto do Brugii. Brukselę widziałem przy okazji innego tripa. Z Flibco raz już korzystałem i śmiało mogę polecić zwłaszcza jak się upoluje bilety po 5 EUR.

Ktoś się orientuję: jeśli kupiłem bilet na Flibco z konkretnego przystanku to nie będzie problemu jeśli wsiądę na innym przystanku? Dotyczy przystanków w obrębie danego miasta.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 01 Cze 2016 10:19 

Loty: 509
Kilometry: 900 568
niebieski
W Brugii też byłem z Flibco. Wszystko jak najbardziej w porządku.
Z przystankami może lepiej nie kombinować, bo niektórzy kierowcy lubią być strasznie zasadniczy. Z dworca kolejowego w Brugii na lotnisko Charleroi jechałem sam, a mimo to plecak nie mógł leżeć na siedzeniu obok mnie, albo pod nogami. Kierowca ruszył dopiero wtedy, gdy umieściłem go na półce nad głową :)

#13 PostWysłany: 07 Cze 2016 21:07 

Runo-88 napisał(a):
W Brugii też byłem z Flibco. Wszystko jak najbardziej w porządku.
Z przystankami może lepiej nie kombinować, bo niektórzy kierowcy lubią być strasznie zasadniczy. Z dworca kolejowego w Brugii na lotnisko Charleroi jechałem sam, a mimo to plecak nie mógł leżeć na siedzeniu obok mnie, albo pod nogami. Kierowca ruszył dopiero wtedy, gdy umieściłem go na półce nad głową :)

To rzeczywiście zasadniczy. Pytam, bo kupowałem 2 bilety i nie wiem jak ja to zrobiłem, że 1 kupiłem z miejsca X, a 2 bilet z miejsca Y, a chciałem wybrać dwa bilety z tego samego miejsca :) No nic, zaryzykuję. Mam nadzieję, że kilkaset metrów różnicy w odległości nie zaburzy porządku :)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 03 Lut 2017 01:50 

Loty: 142
Kilometry: 286 782
chyba coś pozmieniali na stronie:
https://www.flibco.com/en#/booking

Nie można / nie widzę kupić biletów online ?
Był ktoś ostatnio i korzystał z flibco?
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 03 Lut 2017 08:11 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Ale co mieli pozmieniac ? wszystko ladnie dziala.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 03 Lut 2017 08:37 

Loty: 142
Kilometry: 286 782
poprzednio strona wygladała inaczej i można było kupić bilety.
Na dziś dzien - nie widzę zadnej podstrony do kupna biletów, nie potrafię ich kupić :mrgreen:

jeśli wszystko ładnie działa, to poproszę o link do zakupu :)
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 03 Lut 2017 08:45 
Awatar użytkownika

Wyzej wkleiles link do zakupu. Moze zmien przegladarke ?
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 03 Lut 2017 09:44 
Awatar użytkownika

Kilometry: 241 913
niebieski
Niektórych to trzeba za rączkę poprowadzić ;)
Wybierasz z mapki lotnisko na które chcesz dojechać, zjeżdżasz kursorem na dół, wybierasz miejsce odjazdu, kierunek, datę itd.

Załączniki:
flibco.png
flibco.png [ 108.05 KiB | Obejrzany 10159 razy ]
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#19 PostWysłany: 03 Lut 2017 10:04 
Awatar użytkownika

@‌krasnal‌ wez pod uwage, ze to pytanie moglo byc pod katem lotu na ZNZ...
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 03 Lut 2017 10:07 
Awatar użytkownika

Kilometry: 241 913
niebieski
Domyślam się, że tak jest, ale co to zmienia?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 33 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości