Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 74 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 22 Cze 2014 20:15 

srebrny
Tuono napisał(a):
2. Absurdalna cena za pełny bak paliwa płatny z góry (w przeliczeniu ok 8zł/1l przy cenach na stacjach ok 6zł/1l)

Kolejny marudzący, który nie sprawdził wcześniej zasad w wypożyczalni...

Powtórzę po raz kolejny - cena paliwa w większości wypożyczalni jest TAKA SAMA jak na stacjach benzynowych. Co najwyżej może dochodzić opłata za zatankowanie przez wypożyczalnię (tzw. service fee, refuelling fee).
W końcu ktoś z wypożyczalni musi później pojechać na stację benzynową czy dolać z kanistra paliwa do samochodu.

Akurat na stronach Goldcar ta opłata serwisowa jest bardzo ładnie wyszczególniona:

https://www.goldcar.es/en/SDR/
 Profil Relacje PM off  

🔥 TANIO 🔥 17 dni w Sri Lance za jedyne 1947 PLN 😍🏝️ 🔥 TANIO 🔥 17 dni w Sri Lance za jedyne 1947 PLN 😍🏝️
Urlop na Costa del Sol 🌴🏨 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2379 PLN Urlop na Costa del Sol 🌴🏨 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2379 PLN
#42 PostWysłany: 12 Paź 2014 11:26 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 225 398
srebrny
A czy kojarzycie może jakąś dobrą stronę www (poza GoogleMaps) z dokładnymi mapami płatnych autostrad ?

#43 PostWysłany: 23 Gru 2014 14:48 

Czy wypożyczając samochód z urządzeniem do korzystania z autostrad są jeszcze pobierane jakieś opłaty za przejazd autostradami w zależności od kilometrów,odcinków itp.Czy po prostu jak mam te urządzenie to przejazd autostradą jest już bezpłatny?
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 23 Gru 2014 15:23 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 1 229 791
niebieski
Urzadzenie sluzy do pobierania oplat, wiec za kazdy przejazd autostrada zaplacisz i obciaza potem karte kredytowa.

#45 PostWysłany: 23 Gru 2014 15:34 

Aga_podrozniczka napisał(a):
Urzadzenie sluzy do pobierania oplat, wiec za kazdy przejazd autostrada zaplacisz i obciaza potem karte kredytowa.

Orientujesz się może ile kosztuje przejazd 100 km?można gdzieś znależć cennik?Chcę w styczniu jechać z Porto w okolice Fatimy drogami nad oceanem czyli bezpłatnymi ale wrócić do Porto już autostradą.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 23 Gru 2014 15:44 
Awatar użytkownika

HON fly4free
http://oplatydrogowe.eu/oplaty-drogowe/pt
 Profil Relacje PM off
jerzy5 lubi ten post.
jerzy5 uważa post za pomocny.

#47 PostWysłany: 23 Gru 2014 16:04 

correos napisał(a):
http://oplatydrogowe.eu/oplaty-drogowe/pt

Dziękuję bardzo:)
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 08 Sty 2015 10:33 

A czy te urzadzenie do pobierania oplat za autostrady trzeba jakos wlaczac czy nic sie przy nim nie robi?
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 08 Sty 2015 10:41 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 982 936
złoty
lewy70 napisał(a):
A czy te urzadzenie do pobierania oplat za autostrady trzeba jakos wlaczac czy nic sie przy nim nie robi?

TO URZĄDZENIE! Aktywuje obsługa wypożyczalni.

#50 PostWysłany: 08 Sty 2015 10:50 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Hmm, Luzcar powiedział, że "please don't care about hiway tolls, everything is OK", nic się nie płaciło, nic nie ściągali z karty...
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 08 Sty 2015 10:56 
Awatar użytkownika

HON fly4free
ile uplynelo czasu od zwrotu fury?

nas poinformowano, ze rozliczenie za przejazd autostradami ktorych sami nie oplacimy
idac np. na poczte i podajac numer rejestracji wynajmowanej fury
moze trwac do 6 tygodni
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 08 Sty 2015 11:17 

Ale przy tym urzadzeniu nic nie trzeba robic?:)
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 29 Sty 2015 15:28 
Awatar użytkownika

niebieski
ja musiałem je aktywować podczas odbioru ( tzn zapłacić ileś tam ojro ~5)

12.01 stycznia oddałem furę a naliczyło dopiero za przejazdy 27 stycznia :D

#54 PostWysłany: 29 Sty 2015 15:52 

Loty: 42
Kilometry: 42 523
lewy70 napisał(a):
Ale przy tym urzadzeniu nic nie trzeba robic?:)

Nic nie trzeba przy nim robić. A jest wygodne, bo nie tracisz czasu na bramkach i wjeżdżasz specjalnym pasem.
U mnie, w Hertz, kasę za autostrady ściągnęli z karty po jakimś czasie.
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 26 Lut 2015 20:22 

Loty: 142
Kilometry: 220 645
niebieski
dmirstek napisał(a):
Hmm, Luzcar powiedział, że "please don't care about hiway tolls, everything is OK", nic się nie płaciło, nic nie ściągali z karty...

A korzystałeś w ogóle z autostrad?

Właśnie się przymierzam do wypożyczenia w luzcar.com i nie mogę na ich stronie nic odszukać o opłatach?
Będę miał ewentualnie w jedną stronę do przejechania odcinek z Lagos do Hiszpanii (w drugą jednak krajówkami).

Co radzicie w tej kwestii?

#56 PostWysłany: 27 Lut 2015 01:23 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 565
Kilometry: 860 381
Ja dodam swoje 3 grosze po zeszłorocznym pobycie - wjeżdżając z Hiszpanii do Portugalii zatrzymaliśmy się na punkcie easytoll. Podjechaliśmy w wyznaczony punkt, kamerka zarejestrowała numer rejestracyjny samochodu, wsunąłem kartę kredytową do czytnika, odebrałem jakiś kwitek i można było jechać. Przejechaliśmy trzema płatnymi odcinkami, za dwa zostaliśmy skasowani (tzn. ściągnięto opłatę z karty), przy trzecim przejechaliśmy złą bramką i trochę się zestresowaliśmy, że nam przywalą jakąś karę. Po przyjeździe do Porto spytaliśmy o to w hotelu, powiedzieli, żeby się nie stresować, bo pewnie przejazd został zarejestrowany i ściągną z karty z opóźnieniem ale żadnej kary nie naliczą. Końcem końców nie doczekaliśmy się trzeciego obciążenia karty, także system ma luki.
Jeśli ktoś chciałby korzystać z tej opcji przy samochodzie z wypożyczalni, to trzeba pamiętać o wyrejestrowaniu poprzez stronę internetową (o ile dobrze pamiętam potrzebny był kwitek wydany przy rejestracji w easytoll) - karta jest przypisana do numeru rejestracyjnego.

#57 PostWysłany: 27 Lut 2015 08:22 

Loty: 89
Kilometry: 190 775
Jechałem przez Portugalię płatnymi autostradami raz, a 2013 r i placilem po prostu na bramkach.

#58 PostWysłany: 10 Mar 2015 21:06 

Raphael napisał(a):
A czy kojarzycie może jakąś dobrą stronę www (poza GoogleMaps) z dokładnymi mapami płatnych autostrad ?

http://www1.estradas.pt/documents/10295 ... dffe69bde4
http://www.portugaltolls.pt/en/web/port ... agens/home
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 07 Wrz 2015 09:49 
Awatar użytkownika

Loty: 83
Kilometry: 134 504
Mozecie mi pomoc jak wy to rozumiecie:

The car is equipped with a tag, which is attached to the windscreen. Each time a vehicle passes a toll station a fee applies.
At return the supplier will charge € 1.50 per day. This amount is set by the government.
With a maximum charge of 15.00 per rental.
Should you reject this service the daily fee will not be charged. In case you do pass a toll road the fine will be charged by the supplier to your credit card.
An additional administration fee will be charged at the cost of € 30 in case a fine is being charged.
Moving or removing the tag is not allowed and will be fined.

#60 PostWysłany: 07 Wrz 2015 10:18 

niebieski
Na szybie dostajesz taką naklejkę (tag). Za każdym razem jak przejeżdżasz przez bramkę do opłat np. na autostradzie (strzelam, że coś takiego jak nasze via toll), zostaje naliczona opłata 1.50 euro na dzień, maksymalnie 15 euro na cały najem. Jak odmówisz tej usługi (tego taga) to opłata nie będzie oczywiście naliczana, ale jeżeli przejedziesz takim samochodem przez drogę płatną i nie będziesz miał tego taga to naliczą Ci karę administracyjną 30 euro, którą ściągną z karty. Przenoszenie lub usuwanie "tagu" jest niedozwolone.
almal lubi ten post.
almal uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 74 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość