Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 64 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 14 Lis 2014 10:32 

Zbanowany
limaK napisał(a):
Mixer napisał(a):
Kiedyś wieźli jedna osobę na trasie Poznań-Szczecin :lol:

No właśnie takich tras za nic nie mogłem zrozumieć. :)

"Prawdziwe pieniądze zarabia się tylko na drogich, słomianych inwestycjach" ;)
2 ludzi lubi ten post.

Portugalia w pigułce za 518 PLN 🇵🇹 Lizbona, Azory i Porto w jednej podróży ✈️ Portugalia w pigułce za 518 PLN 🇵🇹 Lizbona, Azory i Porto w jednej podróży ✈️
Ponad 2500 odwołanych lotów w weekend i tysiące opóźnień, a to tylko początek! Nadchodzi lotniczy chaos za oceanem Ponad 2500 odwołanych lotów w weekend i tysiące opóźnień, a to tylko początek! Nadchodzi lotniczy chaos za oceanem
#22 PostWysłany: 14 Lis 2014 20:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzisiejszy piątkowy popołudniowy lot waw-Bydg i mniej niz połowa pasażerów, a to chyba najbardziej obciążony termin.
Na ten odcinek nie udało sie wygenerować karty pokladowej i odbierałem przy gate, nawet na stanowisku lotu nie mogli. Takie detale wpływające na chęc korzystania z tego połączenia.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

#23 PostWysłany: 14 Lis 2014 20:44 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
BrunoJ napisał(a):
Na ten odcinek nie udało sie wygenerować karty pokladowej i odbierałem przy gate, nawet na stanowisku lotu nie mogli. Takie detale wpływające na chęc korzystania z tego połączenia.

To jak w takim przypadku przechodzi się przez kontrolę bezpieczeństwa? U mnie prawie zawsze skanowali kod kreskowy przed security w WAW.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 14 Lis 2014 21:19 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
To może odwracając:

W zeszły piątek leciałem U2 na trasie Basel - Montpellier. Full.
W środę FR FNI-CRL - 186 (?) paxów. A myślałem, że gdzieś pośpię w całym rzędzie :D
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 14 Lis 2014 22:01 
Awatar użytkownika

srebrny
limaK napisał(a):
Mixer napisał(a):
Kiedyś wieźli jedna osobę na trasie Poznań-Szczecin :lol:

No właśnie takich tras za nic nie mogłem zrozumieć. :)

No ale OLT to latał w innym celu :)

#26 PostWysłany: 14 Lis 2014 23:48 
Awatar użytkownika

niebieski
krasnal napisał(a):
BrunoJ napisał(a):

To jak w takim przypadku przechodzi się przez kontrolę bezpieczeństwa? U mnie prawie zawsze skanowali kod kreskowy przed security w WAW.

Przylecialem z Sofii wiec wchodziłem "od środka". Sam sie zastanawiałem jak to bedzie bo spoza Schengen i tak jest dodatkowa kontrola po drodze. W Schengen wchodzi do terminalu i idziesz od razu do gate bez kontroli.
Poza tym wyglądało ze byliśmy odprawieni bo karty czekały juz wydrukowane i mieli pozaznaczane ktos skąd przylatuje.
Tylko ze jak masz ok godzinę na przesiadke to ja osobiście wole mieć kartę pokładowa w ręku.
Generalnie wszystko poszło gładko ale jakos mimo wszystko niepotrzebnie to jest skomplikowane.

#27 PostWysłany: 14 Lis 2014 23:59 

srebrny
BrunoJ napisał(a):
Dzisiejszy piątkowy popołudniowy lot waw-Bydg i mniej niz połowa pasażerów, a to chyba najbardziej obciążony termin.

To chyba sukces na tej trasie. Ja wracałem do Warszawy w niedzielę i to po finale żużlowego mundialu, gdy trochę ludzi się do Bydgoszczy zjechało. Wsiadamy, a stewardessa pyta pilota, czy przy dziewięciu osobach wyważenie jest istotne (już tu o tym wspominałem).
 Profil Relacje PM off
rw30 lubi ten post.

#28 PostWysłany: 15 Lis 2014 00:05 
Awatar użytkownika

niebieski
No niby sukces. Chociaz jeszcze dwa lata temu w piatek było zawsze blisko kompletu. Fakt ze pojazd mniejszy.
A co do wyważenia to kiedyś leciałem w naście osób cygarem (e145) i wszyscy siedzieli z przodu. Stewardesa zaczęła molestować po kolei ludzi czy nie chcieliby sie przesiąść do tylu. I nikt nie chciał i wtedy wyszedł pilot i powiedział ze nie polecimy. O dopiero sie ludzie ruszyli. Hehe.

#29 PostWysłany: 17 Lis 2014 17:22 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 151 564
Nietypowa jak na LH trasa CAG-FRA, na początku maja. 6 pasażerów w E-195.
Image
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 17 Lis 2014 17:35 

farmer napisał(a):
Krk-Wro by OLT na AT7 3 osoby łącznie. Jeden bagaz rejestrowany, fajnie sie czekało przy prywatnej karuzeli;)

to w takim razie lecielismy razem ;)
 PM off  

#31 PostWysłany: 21 Lis 2014 17:21 

Loty: 386
Kilometry: 569 051
niebieski
DY WAW-LGW 19.11
Dosłownie kilka osób, dziwi fakt, że bilety można kupić już od 149 zł.
W czasie podróży można korzystać z bezpłatnego dostępu do internetu.

Załączniki:
IMG_0642a.jpg
IMG_0642a.jpg [ 25.81 KiB | Obejrzany 1850 razy ]
IMG_0643b.jpg
IMG_0643b.jpg [ 24.66 KiB | Obejrzany 1850 razy ]
 Profil Relacje PM off
rw30 lubi ten post.

#32 PostWysłany: 21 Lis 2014 17:57 

HON fly4free
Mnie i tak nikt nie pobije, śmiem twierdzić :D
W 2012 leciałem rejsowym FireFly z Kuala Lumpur do Malakki, w AT7 byłem jedynym paxem :D 8-) :lol: i miałem do dyspozycji dwie stewardesy, które były rozbawione sytuacją tak samo, jak i ja :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#33 PostWysłany: 21 Lis 2014 20:22 

niebieski
marek2011 napisał(a):

no ilościowo, to nie;

pierwsza praca, pierwsza samolotowa podróż służbowa i powrót Alitalią z Mediolanu (samolot jakiś DC lub MD), pierwszy raz widziałem stewarda mężczyznę (wcześniej zawsze tylko kobiety) i nikogo oprócz naszej grupki chyba 6 osób;

integracja z personelem pokładowym, wszystkie małpki do naszej dyspozycji i wspólne fajki pokoju, mimo że od dawna już wtedy nie wolno było palić na pokładzie;

czasy, gdy młodszych czytelników forum nie było na świecie :D
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 25 Lut 2015 18:13 
Awatar użytkownika

Loty: 53
Kilometry: 142 596
niebieski
Przewieźliśmy bardzo dużo powietrza Air Seychelles z Dar es Salaam na wyspę Mahe, obłożenie ok 5-10%.

PS Kozacka linia, mega obsługa, dużo miejsca na nogi, każdy ma swój system rozrywki! Widać inwestycję Etihad'a.

Załączniki:
zdjęcie-15.JPG
zdjęcie-15.JPG [ 110.53 KiB | Obejrzany 1277 razy ]

#35 PostWysłany: 25 Lut 2015 19:14 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja kiedys lecialem K2 z WRO do LWO i było kilku paxów. Nie pamietam ilu, ale tak 5-8.
Trase zlikwidowali ...linie tez.
Wysłane z telefonu. Przepraszam za brak polskich znaków.

#36 PostWysłany: 26 Lut 2015 23:08 

Często można trafić lot przez Atlantyk np w środku tygodnia prawie pusty - głownie na trasie LHR - JFK/EWR/IAD. W sumie dziwnie sie leci 777-300 z około 100 osobami wliczając załogę. Kilka razy trafiłem na prawie pustego 747 a raz mi sie trafił lot na 757 jeszcze Continental. Wylot z JFK do LHR w środku nocy i jakies może 30-40 osob na pokładzie.
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 26 Lut 2015 23:25 

Wrocław- Frankfurt Hahn, stare połączenie Ryanair. Było nas 9, słownie dziewięć osób. Bilet kupiłem za 1 euro centa. O tempora, o mores.
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#38 PostWysłany: 27 Lut 2015 02:38 

Loty: 967
Kilometry: 1 513 887
niebieski
marek2011 napisał(a):
W 2012 leciałem rejsowym FireFly z Kuala Lumpur do Malakki, w AT7 byłem jedynym paxem :D 8-) :lol: i miałem do dyspozycji dwie stewardesy, które były rozbawione sytuacją tak samo, jak i ja :)

Nie rozumiem dlaczego linia nie odwołuje takich lotów..? Przecież chyba bardziej by im się opłacało zapłacić ileś tam odszkodowania dla paxa niż ponosić bez porównania większy koszt całego lotu. :?:
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 27 Lut 2015 04:53 

niebieski
DMW napisał(a):
marek2011 napisał(a):

Nie rozumiem dlaczego linia nie odwołuje takich lotów..? Przecież chyba bardziej by im się opłacało zapłacić ileś tam odszkodowania dla paxa niż ponosić bez porównania większy koszt całego lotu. :?:

Ano dlatego że często obłożenie lotu powrotnego jest 100%. Miałem tak na trasie Moskwa-Ufa. Naa pokładzie TU-154 było nas 3 osoby. Na lot powrotny był chyba komplet bo widziałem olbrzymie stado czekające na boarding.
Kupowałem też ostatnio lot na AZ z KRK do FCO na termin tuż przed wielkanocą. Po cenach było widać że obłożenie w drugą stronę było olbrzymie a zakupiony przeze mnie bilet był tańszy niż w FR czy W6. Podobnie jest na innych emigracyjnych kierunkach w okolicach świąt albo przy pierwszym locie nowouruchomionego kierunku.

#40 PostWysłany: 27 Lut 2015 08:46 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Zbanowany
WRO-WAW, piątek, ostatni lot, jakoś w roku 2002. Tylko ja i jakiś facet, każdy miał jedną stewardessę tylko dla siebie :)
namteH lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 64 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 60 gości