Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 670 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 34  Następna
Autor Wiadomość
#461 PostWysłany: 15 Lis 2014 14:43 

Wlasnie na innej stronie wyczytalam o nowych anulacjach od Airtickets24 i seat24.
 Profil Relacje PM off  

Alicante od piątku do niedzieli w idealnych godzinach 😍☀️ Loty + 2 noce w hotelu za 669 PLN 🔥 Alicante od piątku do niedzieli w idealnych godzinach 😍☀️ Loty + 2 noce w hotelu za 669 PLN 🔥
Tajlandia w sezonie za 2705 PLN 🌴🌺 Plażowanie na Ko Chang 🏝️ + zwiedzanie Bangkoku 🛕 Loty Etihad Airways i transfery 🔥 Tajlandia w sezonie za 2705 PLN 🌴🌺 Plażowanie na Ko Chang 🏝️ + zwiedzanie Bangkoku 🛕 Loty Etihad Airways i transfery 🔥
#462 PostWysłany: 15 Lis 2014 15:16 

Zbanowany
@froggy89 a na jakieś, jakiś link może?
Na pudelku i na fakcie też wiele rzeczy piszą.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#463 PostWysłany: 15 Lis 2014 15:18 

sobo napisał(a):
ma ktoś nadal bilety (do ebookers.ie) ?

ja mam, bilety dalej sa confirmed.
 Profil Relacje PM off  

#464 PostWysłany: 15 Lis 2014 15:38 

niebieski
Z ciekawości dzwoniłem do LOTu i Lufthansa.

*** Informacje od Lot
Bardzo dziwna sytuacja. Rezerwacja została anulowana przez pośrednika, a jeżeli była opłacona to nie można było tego zrobić.
Takie coś może zrobić tylko klient. Podobno istnieje techniczna możliwość przywrócenia rezerwacji. Oczywiście sugerują kontakt z ebookers.

*** Informacje od Lufthansa
Jest jakaś afera z "ebookers". Postąpili niezgodnie ze wszystkimi zasadami, bo nie mieli prawa anulować biletów.
Oni nie mogą nic zrobić, bo bilety były wystawione na Jet Airwayes. Podobno nie ma technicznej możliwości przywrócenia rezerwacji.
Oczywiście sugerują kontakt z ebookers.
 Profil Relacje PM off  

#465 PostWysłany: 15 Lis 2014 15:44 
Awatar użytkownika

niebieski
Szkoda tylko że nie ma kontaktu z ebookers.ie, chyba że telefoniczny ale trzeba wysłuchiwać co chwile pytania, "czy anulować pani/panu bilety ?" ale i tak nic konkretnego się nie ustali.

Ciekawa sprawa, jak nie mieli prawa a zrobili ;)

#466 PostWysłany: 15 Lis 2014 16:03 

Zbanowany
W ebookers.ie nie pracują głupcy. Mleko się rozlało, widmo potężnej straty zajrzało w oczy i w pośpiechu trzeba było coś wymyśleć. Wymyślili, że nielegalnie anulują rezerwacje, bo nawet jak 1 na 10 klientów pójdzie do sądu i dostanie należność z odsetkami to i tak starta będzie mniejsza niż, gdyby uznali prawidłowość wszystkich transakcji.
Powtarzam, w ebookers.ie nie pracują głupcy. Użyli pokerowego zwrotu "sprawdzam" i teraz w napięciu czekają ilu śmiałków wyśle im pozew, a ilu wyleje swoje żale na forach i machnie ręką na to wszystko.
 Profil Relacje PM off  

#467 PostWysłany: 15 Lis 2014 16:22 

srebrny
ppppp napisał(a):
W ebookers.ie nie pracują głupcy. Mleko się rozlało, widmo potężnej straty zajrzało w oczy i w pośpiechu trzeba było coś wymyśleć. Wymyślili, że nielegalnie anulują rezerwacje, bo nawet jak 1 na 10 klientów pójdzie do sądu i dostanie należność z odsetkami to i tak starta będzie mniejsza niż, gdyby uznali prawidłowość wszystkich transakcji.
Powtarzam, w ebookers.ie nie pracują głupcy. Użyli pokerowego zwrotu "sprawdzam" i teraz w napięciu czekają ilu śmiałków wyśle im pozew, a ilu wyleje swoje żale na forach i machnie ręką na to wszystko.

Jest zapewne tak jak piszesz. Dodatkowo sprzyjal im fakt, ze na stoku hindusow byly etixy.
Jak skipperek napisal, z innymi liniami,ktore obsluguja czesc trasy,anulacja moglaby tak latwo nie pojsc. Choc pewnie sa swieci,bo ich nie dotyczy problem,gdyby stok byl LH, czy LO to pewnie inaczej by spiewali.
 Profil Relacje PM off  

#468 PostWysłany: 15 Lis 2014 16:29 

Loty: 64
Kilometry: 111 587
niebieski
Co tutaj duzo mowic, trzeba bylo wziac to pod uwage rezerwujac podejrzanie niska cene i na przyszlosc wyciagnac wnioski zeby zawsze miec karte w EUR na koncie na taka ewentualnosc. Jesli 1 na 10 razy sie straci a reszte okazji sie uda zrealizowac to i tak jest przeciez swietnie ; )

#469 PostWysłany: 15 Lis 2014 17:21 

Pani z LOTu skontaktuje się z ebookersami jako, że nam nie chcą udzielać rzetelnych informacji, ale wg tego co mi powiedziała to LOTowi koło :evil: :evil: lata co nam obiecali i czy dostaliśmy zwroty czy nie, nikt tych rezerwacji nie anuluje jak mamy record locatory :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Będę im tak cisnął, że polecę, jak nie do Indii to chociaż do Monachium :mrgreen:

Ponawiam pytanie - dostał ktoś record locator z Lufthansy? Bo ja mam tylko na LOT i Jet Airways. Jak ktoś je ma to niech się ze mną skontaktuje albo napisze tutaj, moim zadniem w takiej sytuacji sprawa jest praktycznie przesądzona niezależnie od tego co tam pieprzą ebookers.ie

Do Jet Airways idę w poniedziałek osobiście w Warszawie, mam record locatory, zamierzam im powiedzieć, że lecę a jak mnie nie wpuszczą na pokład to ich zmiażdżę w sądzie. Ktoś jest za? :mrgreen: Tylko z tą Lufą mam problem, no bo nie mam potwierdzenia rezerwacji.

W sumie mam wrażenie, że nam Irlandczycy zarezerwowały wszystkie loty oprócz Lufy i dlatego nie ma record locatora, dobrze mówię? Jakim cudem nikt nie uznał tego za podejrzane wcześniej?

I przepraszam za język, ale inaczej niż brzydko ich nazwać nie można w świetle tego jak operują: https://www.trustpilot.com/review/www.ebookers.ie

Stalin by się nie powstydził.

Ostatnio edytowany przez Washington 18 Lis 2014 20:40, edytowano w sumie 3 razy
Wypowiedź niekulturalna/obrażająca innych/używanie słów wulgarnych, obraźliwych.
 Profil Relacje PM off  

#470 PostWysłany: 15 Lis 2014 17:28 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Idź na spacer, będzie większy pożytek...
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#471 PostWysłany: 15 Lis 2014 17:35 

Loty: 51
Kilometry: 152 915
archivedb napisał(a):
Pani z LOTu skontaktuje się z ebookersami jako, że nam nie chcą udzielać rzetelnych informacji, ale wg tego co mi powiedziała to LOTowi koło :evil: :evil: lata co nam obiecali i czy dostaliśmy zwroty czy nie, nikt tych rezerwacji nie anuluje jak mamy record locatory :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Będę im tak cisnął, że polecę, jak nie do Indii to chociaż do Monachium :mrgreen:

Ponawiam pytanie - dostał ktoś record locator z Lufthansy? Bo ja mam tylko na LOT i Jet Airways. Jak ktoś je ma to niech się ze mną skontaktuje albo napisze tutaj, moim zadniem w takiej sytuacji sprawa jest praktycznie przesądzona niezależnie od tego co tam pieprzą ebookers.ie

Do Jet Airways idę w poniedziałek osobiście w Warszawie, mam record locatory, zamierzam im powiedzieć, że lecę a jak mnie nie wpuszczą na pokład to ich zmiażdżę w sądzie. Ktoś jest za? :mrgreen: Tylko z tą Lufą mam problem, no bo nie mam potwierdzenia rezerwacji.

W sumie mam wrażenie, że nam Irlandczycy zarezerwowały wszystkie loty oprócz Lufy i dlatego nie ma record locatora, dobrze mówię? Jakim cudem nikt nie uznał tego za podejrzane wcześniej?

I przepraszam za język, ale inaczej niż brzydko ich nazwać nie można w świetle tego jak operują: https://www.trustpilot.com/review/www.ebookers.ie

Stalin by się nie powstydził.

Jak coś wywalczysz daj znac ruszy lawina i inni też skorzystają

Ostatnio edytowany przez Washington 18 Lis 2014 20:41, edytowano w sumie 2 razy
Wypowiedź niekulturalna/obrażająca innych/używanie słów wulgarnych, obraźliwych.
 Profil Relacje PM off  

#472 PostWysłany: 15 Lis 2014 17:45 

kemot napisał(a):
Idź na spacer, będzie większy pożytek...

Wiesz tu nie chodzi o pieniadze, ale o sam fakt, jestem tylko malym czlowieczkiem, w tej chwili 0.1% najbogatszych Amerykanow ma wiecej, niz 90% najbiedniejszych a sytuacja z roku na rok sie pogarsza, jak pozwolimy sie tak traktowac firmom ktore obracaja setkami milionow jesli nie miliardami dolarow to moze wejdzie im to w krew. A ja swoj honor mam, bilet kupilem, bilet otrzymalem, nic mnie nie obchodzi blad sprzedawcy. Tym bardziej, ze na te wyprawe ciulalem pieniadze kilka lat a teraz jeszcze mam do tego doplacac, bo ktos sie gdzies pomylil. To niech placi.
 Profil Relacje PM off
ppppp lubi ten post.

#473 PostWysłany: 15 Lis 2014 18:01 

SAYMON_G napisał(a):
@froggy89 a na jakieś, jakiś link może?
Na pudelku i na fakcie też wiele rzeczy piszą.

Jak odp ze konkurencyjnej to skonczysz z glupimi docinkami?
 Profil Relacje PM off  

#474 PostWysłany: 15 Lis 2014 18:39 

Loty: 144
Kilometry: 297 591
niebieski
Głupie pytanie. Jak sprawdzić "record locator"?

#475 PostWysłany: 15 Lis 2014 19:02 

Loty: 316
Kilometry: 398 384
niebieski
Ściąga z Checkmytrip: Numer rezerwacji można znaleźć na bilecie i na potwierdzeniu otrzymanym od biura podróży. Numer rezerwacji jest czasem nazywany "PNR" lub "lokalizatorem rekordu". Jeśli nie masz numeru rezerwacji, skontaktuj się z biurem podróży.

Numer rezerwacji składa się z 6 znaków alfanumerycznych, czyli liter i cyfr.
 Profil Relacje PM off
ferges uważa post za pomocny.

#476 PostWysłany: 15 Lis 2014 20:06 

Loty: 44
Kilometry: 147 937
Powiem tylko tyle. Rzeczywiście pretensje można mieć do siebie, bo nikt mnie nie zmuszał do zakupu tych biletów. W zasadzie nie byłoby żadnego problemu, gdyby nie fakt, że większość osób które te bilety zarezerwowała traci na nich +/- 200zł, ja też. Może nie są to olbrzymie pieniądze, ale mnożąc przez ilość osób suma jest spora. Portal jest ogólnodostępny, korzysta z niego masa ludzi, tych "wyjadaczy", tych mniej lub w ogóle nie znających tematu do których sam się zaliczałem kilka dni temu...Z tego względu uważam, że Kamil, który tego wątpliwego deala zareklamował i wrzucił na główną stronę nie ostrzegając, że może być coś nie tak, powinien chociaż powiedzieć przepraszam. Mam ogromny żal do pośrednika, który jest bezkarny. Mam również żal do F4F i uważam, że umywacie ręce od problemu, a przecież moglibyście coś z tym zrobić, doradzić, siedzicie w tym od lat, a ucierpiały nie jednostki a dziesiątki, jeżeli nie setki ludzi. Śmieszą mnie wypowiedzi "wyjadaczy", którzy wiedzieli, że to nie przejdzie, że cena za niska itp. Za darmo te bilety rozdawali? Teraz można kupić bilety w okolicach 2 tyś do Indii. Z Londynu można było kupić za ok 600zł Indie, wrzucaliście Seszele za 1350zł, gdzie nominalna cena to ok. 3-4 tyś zł. Jak zapytałem czy też to może być lipa to żaden "wyjadacz" się nie odezwał. Ale jak ludzie pokupowali, i są problemy, to zaraz wszystkich olśniło i wiedzieli od razu. Umiesz liczyć, licz na siebie...i tyle w temacie. Pozdrawiam.

Ostatnio edytowany przez Washington, 18 Lis 2014 20:42, edytowano w sumie 1 raz
Nieaktualna lub błędna treść zawarta w poście - aktualizacja lub poprawa danych.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#477 PostWysłany: 15 Lis 2014 20:13 

Loty: 87
Kilometry: 290 754
niebieski
Też dostaliście maila z informacją o anulacji i o pełnym zwrocie kosztów z długą listą adresów innych osób? Trochę to niepoważne...
 Profil Relacje PM off  

#478 PostWysłany: 15 Lis 2014 20:57 

HON fly4free
Starzy wyjadacze otrzegali redakcję o prawdopodobnych skutkach rozprzestrzeniania tego deala. Redakcja przejęła jednak nową, własną definicję dumpa i uznała, że deal nadaje się na sprzedaż bo dumpem nie jest.
Natomiast trduno winić redakcję czy OTA za stratę kasy na przewalutowaniu. Trzeba świadomie używać kart i wiedzieć jakie są zasady obciążania kart w innych walutach, jakie są koszty tych operacji i jakie są różnice kursowe w bankach.
 Profil Relacje PM off  

#479 PostWysłany: 15 Lis 2014 21:02 

Dokładnie. To tak jak z żalami kredytobiorców we franku. Żal do wszystkich dookoła tylko nie do siebie.
Ja jestem zdania, że jeśli czujemy się wolni i chcemy być traktowani jako wolni, myślący ludzie, musimy brać na siebie odpowiedzialność za swoje decyzje. Jeśli ktoś zawierzył jakiejś stronce z neta, anonimowym ludziom z internetu, newsom z forum to była tylko i wyłącznie jego decyzja-nikt jej za niego nie podjął. I odpowiedzialność powinien wziąć na klatę.
 Profil Relacje PM off
ppppp lubi ten post.

#480 PostWysłany: 15 Lis 2014 21:21 

Nie obwiniałem f4f do tej pory, ale jeżeli takie rzeczy działy się za kulisami, to na pewno nie jest im wesoło zważywszy na to co napisali:

Z rezerwacją hoteli zalecamy wstrzymać się aż do momentu otrzymania biletu elektronicznego (etix). (ludzie mieli etixy i porezerwowali, tak jak zalecaliście... skoro teraz wszyscy wiedzą, że była w regulaminie możliwość anulacji nawet po wydaniu etixa i record locatora dlaczego tak duża firma jak f4f wprowadziła nas w błąd?)

Zalecamy płatność tylko kartą, gdyż tak super niskie ceny mogą szybko zniknąć. (ilu przeciętnych Polaków prowadzi rachunki w EURO i ma do nich karty? co 99% Polaków zrozumie przez "zapłać kartą?". Ja mam kartę euro, ale do rachunku w innym banku, niż własciwy, więc musiałbym przerzucać środki 1 dzień - po co czekać, taka okazja może się nie powtórzyć! - dałem się porwać hasłu).

Najsmutniejsze, że w komentarzach jakaś starsza osoba (po 60) pyta czy da radę za to zapłacić normalną kartą debetową mBanku, bo się nie zna i to pierwszy taki zakup w jej życiu :(

Jeżeli f4f dostawało takie sygnały i je zignorowało to po prostu smutne. Co ciekawe w jednej z ofert (są 2 i tej akurat nie widziałem):

Ważne!
Przed transakcja jak i po prosimy o niekontaktowanie się z pośrednikiem lub linią lotniczą. Rezerwację finalizujemy poprzez płatność kartą płatniczą.

Gdybym to przeczytał to bym pewnie nie kupił, ale serio cena nie wydawała mi się _podejrzanie_ niska, bo tak jak pisałem - do Ameryki Południowej ludzie latają taniej, teraz Kenia jest za 9 stów i to czarterem, nic nie wzbudziło moich podejrzeń.

Well, człowiek uczy się na błędach, oby i f4f się nauczyło.

Ostatnio edytowany przez archivedb, 15 Lis 2014 21:27, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
madfunk lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 670 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 34  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości