Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 670 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 34  Następna
Autor Wiadomość
#281 PostWysłany: 06 Lis 2014 17:57 

@Eryk @Kamil

Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Na szczęście rezerwowałam przez Airtickets24, więc u mnie rezerwacja nadal jest. Zmieniali mi tylko godziny przelotów (trzykrotnie). Martwi mnie info o FD i o ew. dopłatach na którymś z odcinków, ale trudno, będzie co ma być.

Współczuję Wszystkim tym, którzy mieli dokonane rezerwacje hoteli, innych lotów, itp..

Pozdrawiam,
Beata
 Profil Relacje PM off  

Urlop w Egipcie 🌴 5* resort z all inclusive i aquaparkiem nad Morzem Czerwonym za 1960 PLN 👙 Urlop w Egipcie 🌴 5* resort z all inclusive i aquaparkiem nad Morzem Czerwonym za 1960 PLN 👙
City break na Sycylii 🏙️🍕 Loty i 4* hotel ze śniadaniami w centrum Palermo za 609 PLN 🔥 City break na Sycylii 🏙️🍕 Loty i 4* hotel ze śniadaniami w centrum Palermo za 609 PLN 🔥
#282 PostWysłany: 06 Lis 2014 18:08 

już 15 stron się uzbierało, ciekawie kiedy to się skończy
 Profil Relacje PM off  

#283 PostWysłany: 06 Lis 2014 18:09 

Powiedzcie mi na jaki adres wysyłacie odpowiedzi na wiadomość ebookers.ie?

#284 PostWysłany: 06 Lis 2014 18:22 

niebieski
Beata1983 napisał(a):
Na szczęście rezerwowałam przez Airtickets24, więc u mnie rezerwacja nadal jest. Zmieniali mi tylko godziny przelotów (trzykrotnie). Martwi mnie info o FD i o ew. dopłatach na którymś z odcinków, ale trudno, będzie co ma być.

Ważna informacja na przyszłość - chyba nikt o tym nie napisał - jeżeli znacząco zmieni się rozkład któregoś z lotów na przykład ze względu na zmianę rozkładu) i będzie potrzebne ponowne wystawienie biletu, to jest bardzo duża szansa, że to się nie uda. Te bilety zostały wystawione tylko dlatego, że proces był w pełni zautomatyzowany (pośrednik prawdopodobnie nie miał o tych biletach pojęcia przez kilka tygodni po wystawieniu). Ponowne, ręczne wystawienie biletów ze zmianami, raczej nie wchodzi w grę i to niezależnie, czy kupowaliśmy na ebookers, seat24, czy u innego pośrednika.

To kolejna różnica między biletami z dumpami paliwowymi, a normalnymi.
 Profil Relacje PM off  

#285 PostWysłany: 06 Lis 2014 18:43 

@Blasto

"Ważna informacja na przyszłość - chyba nikt o tym nie napisał - jeżeli znacząco zmieni się rozkład któregoś z lotów na przykład ze względu na zmianę rozkładu) i będzie potrzebne ponowne wystawienie biletu, to jest bardzo duża szansa, że to się nie uda. Te bilety zostały wystawione tylko dlatego, że proces był w pełni zautomatyzowany (pośrednik prawdopodobnie nie miał o tych biletach pojęcia przez kilka tygodni po wystawieniu). Ponowne, ręczne wystawienie biletów ze zmianami, raczej nie wchodzi w grę i to niezależnie, czy kupowaliśmy na ebookers, seat24, czy u innego pośrednika.

To kolejna różnica między biletami z dumpami paliwowymi, a normalnymi."

Informacyjnie tylko, dwukrotnie zmienili mi rezerwację tylko o 5 minut, natomiast za trzecim razem dokonali zmiany, jak poniżej (dotyczy lotu powrotnego z GOI):
6 LH1610L 01MAY MUCWAW UN3 0640 0810 (cancelled)
7 LH1612L 01MAY MUCWAW TK3 1055 1225 (proposed)

Zgodziłam się na zmianę, bilety wystawili ponownie. 17.10 poinformowali mnie o powyższej propozycji, miałam 7 dni na przyjęcie zmiany w locie lub jeśli nie wyraziłabym zgody anulowaliby rezerwację i oddali pieniądze. Tak więc, wydaję mi się, że jednak w tym konkretnym przypadku pośrednik musiał chyba "ręcznie" wystawić bilet.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#286 PostWysłany: 06 Lis 2014 18:51 

niebieski
Beata1983 napisał(a):
@Blasto

"Ważna informacja na przyszłość - chyba nikt o tym nie napisał - jeżeli znacząco zmieni się rozkład któregoś z lotów na przykład ze względu na zmianę rozkładu) i będzie potrzebne ponowne wystawienie biletu, to jest bardzo duża szansa, że to się nie uda. Te bilety zostały wystawione tylko dlatego, że proces był w pełni zautomatyzowany (pośrednik prawdopodobnie nie miał o tych biletach pojęcia przez kilka tygodni po wystawieniu). Ponowne, ręczne wystawienie biletów ze zmianami, raczej nie wchodzi w grę i to niezależnie, czy kupowaliśmy na ebookers, seat24, czy u innego pośrednika.

To kolejna różnica między biletami z dumpami paliwowymi, a normalnymi."

Informacyjnie tylko, dwukrotnie zmienili mi rezerwację tylko o 5 minut, natomiast za trzecim razem dokonali zmiany, jak poniżej (dotyczy lotu powrotnego z GOI):
6 LH1610L 01MAY MUCWAW UN3 0640 0810 (cancelled)
7 LH1612L 01MAY MUCWAW TK3 1055 1225 (proposed)

Zgodziłam się na zmianę, bilety wystawili ponownie. 17.10 poinformowali mnie o powyższej propozycji, miałam 7 dni na przyjęcie zmiany w locie lub jeśli nie wyraziłabym zgody anulowaliby rezerwację i oddali pieniądze. Tak więc, wydaję mi się, że jednak w tym konkretnym przypadku pośrednik musiał chyba "ręcznie" wystawić bilet.
Pozdrawiam

Takie niewielkie zmiany, zostały prawdopodobnie przeprowadzone automatycznie, bez wystawiania nowego biletu. Mam na myśli sytuację w której jeden z lotów zmieni się na tyle, że przesiadka będzie niemożliwa lub lot w danym dniu zostanie usunięty z rozkładu.
 Profil Relacje PM off  

#287 PostWysłany: 06 Lis 2014 18:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Mi zmienili routing i wystawili nowy bilet o innym numerze (airickets24) po tym, jak automaty pomieszały moje odcinki.
 Profil Relacje PM off  

#288 PostWysłany: 06 Lis 2014 19:00 

niebieski
jobi napisał(a):
Mi zmienili routing i wystawili nowy bilet o innym numerze (aitoickets24)

Zdarza się i tak czasami, choć nie jest regułą (sam kiedyś zmieniałem bilet z dumpem w klasie biznes 3 razy, dodając stopovery, nowe daty itp.). Natomiast jeśli ta luka zostanie zamknięta (na niektórych innych stronach już została) to raczej nie będzie na to szans.

To ogólna informacja dla osób, którym przyjdzie do głowy np. lecieć z dumpem w podróż poślubną, czy wymarzone wakacje z rodziną. Te bilety dają mniej możliwości niż zwykłe w takich niestandardowych sytuacjach.

Ostatnio edytowany przez blasto, 06 Lis 2014 19:03, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#289 PostWysłany: 06 Lis 2014 19:03 

@Blasto,

w tym rzecz, że wystawili mi nowy bilet z datą 23.10 (oryginalne loty i pierwszy e ticket z dnia 6.10)
 Profil Relacje PM off  

#290 PostWysłany: 06 Lis 2014 19:07 

niebieski
Beata1983 napisał(a):
@Blasto,

w tym rzecz, że wystawili mi nowy bilet z datą 23.10 (oryginalne loty i pierwszy e ticket z dnia 6.10)

To super. Już wyżej wspomniałem, że to jest informacja ogólna odnosząca się do lotów z dumpami paliwowymi i Twój konkretny przypadek niczego nie zmienia. To o czym piszę, to jedna z ewentualności na które trzeba być przygotowanym i warto wziąć ją pod uwagę podczas kupna biletu i planowania podróży.
 Profil Relacje PM off  

#291 PostWysłany: 06 Lis 2014 19:40 

hej!

mój wylot 06.11.2014 z www.ebookers.ie nie został anulowany, tylko raz zmienili mi trasę.

Niestety i tak NIE POLECIAŁEM, gdyż BLS nie wyrobił mi wizy papierki wysłane 23.10.2014 i dopiero dzisiaj odebrali paszport z ambasady, a wylot miałem zaplanowany na godzinę 07:05......

Także ja akurat żałuję, że mi nie anulowali ;(

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#292 PostWysłany: 06 Lis 2014 19:58 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 122
srebrny
spamy1 napisał(a):
hej!

mój wylot 06.11.2014 z http://www.ebookers.ie nie został anulowany, tylko raz zmienili mi trasę.

Niestety i tak NIE POLECIAŁEM, gdyż BLS nie wyrobił mi wizy papierki wysłane 23.10.2014 i dopiero dzisiaj odebrali paszport z ambasady, a wylot miałem zaplanowany na godzinę 07:05......

pozdrawiam

Po 15 stronach znalazł się poszukiwany z pierwszą datą wylotu i taka wiadomość.
 Profil Relacje PM off  

#293 PostWysłany: 06 Lis 2014 20:27 

polski BLS to banda darmozjadow. Mi kiedys nie chcieli wystawic wizy na 6 miesiecy. Bo nie. Musialem to zalatwiac w Pekinie bez najmniejszego problemu i to w 3 dni
 Profil Relacje PM off  

#294 PostWysłany: 06 Lis 2014 20:39 

o nie, o nie!!! to nie może być prawda :cry:

spamy1 napisał(a):
hej!

mój wylot 06.11.2014 z http://www.ebookers.ie nie został anulowany, tylko raz zmienili mi trasę.

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#295 PostWysłany: 06 Lis 2014 22:49 

Loty: 44
Kilometry: 147 937
Wklejam treść maila jakiego od nich otrzymałem:

Thank you for your email.

We apologise for the inconvenience caused and truly understand the frustration.

Unfortunately, due to a third party technical error affecting our ticketing process, your flight reservation was offered at a low price which was incorrect. It will not be possible for you travel as currently ticketed unless the additional fare amount of €467.62 per ticket is paid

Failure to make the payment by the date 10 Nov 14,will result in the cancellation of your booking and a full refund will be provided for you.

In the meantime we thank you for your patience.

Yours sincerely,
ebookers

Wydaje mi się, że nic się nie zyska, mają klienta w ......, a sami są złodziejami i takie są fakty. Chodziło tylko o to, żeby jak najdłużej obracać nie swoją kasą i tyle. Pewnie wszystkim nam anulują te bilety 10 listopada, wtedy trzeba to wziąć na klatę i omijać ich szerokim łukiem.
Pozdrawiam wszystkich, którzy z sensem próbowali pomóc, wyjaśnić, a pozostałym "pieniaczom", patrzącym tylko na datę rejestracji i liczbę postów mówię ....... (dodajcie sobie co tam chcecie;) )

Ostatnio edytowany przez lahcimmm2, 07 Lis 2014 00:20, edytowano w sumie 1 raz
wykropkowałem co trzeba, dzięki użytkownikowi za zgłoszenie
 Profil Relacje PM off  

#296 PostWysłany: 06 Lis 2014 23:16 

Loty: 213
Kilometry: 278 320
niebieski
Dostałem taką samą odpowiedź na mojego e-maila do nich. Widzę, że opisują te same formułki do wszystkich.
 Profil Relacje PM off  

#297 PostWysłany: 07 Lis 2014 04:55 

Loty: 967
Kilometry: 1 513 887
niebieski
kanapek napisał(a):
Błagam tylko niech NIKT absolutnie NIKT nie dzwoni do airtickets24 czy tripsta.de z pytaniem "ej wy mi też anulujecie bilety bo ebookers wszystkim anulował"....

Przecież pracownicy airtickets czy tripsy tez czytają to forum czy inne i sami doskonale znają temat.
 Profil Relacje PM off  

#298 PostWysłany: 07 Lis 2014 07:42 

Loty: 127
Kilometry: 271 716
A ja myślę że airtickets24 ponieważ sprzedał tych biletów zdecydowanie mniej, a opinie o tej firmie są raczej złe, może skorzystać ze sposobności, uznać te bilety i być wychwalanym pod niebiosa na tym forum. :D

#299 PostWysłany: 07 Lis 2014 09:29 

Zbanowany
Myślę że bicie piany nie ma sensu - ta sama sytuacja (może nie w zakresie okresu zakup- anulacja) miała miejsce z Karaibami 2 lata temu.
Tripsta utrzymała rezerwacje, airticket24 anulował - ile był krzyku że doprowadzimy do upadku, w sądach ich zniszczymy i jak widać - działają, sprzedają a my kupujemy.
 Profil Relacje PM off  

#300 PostWysłany: 07 Lis 2014 10:28 

czy jeżeli te same bilety w podobnej cenie można było kupić ponad tydzień później, po tym jak zniknęły one w systemie rezerwacyjnym ebookers.ie, to w takim razie jak możemy tutaj mówić o błędzie cenowym?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 670 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 34  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Navek oraz 3 gości