Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 05 Lis 2014 10:08 

Ponoć od jutra -przez 4dni-strajkują niemieccy kolejarze;
(domagają się 5proc podwyżki i skrócenia czasu pracy)
W związku z tym na dworcach w całych Niemczech może wystąpić chaos i paraliż komunikacyjny...
 Profil Relacje PM off  

All inclusive nad Morzem Czerwonym 🏝️ 4* hotel z aquaparkiem za 1914 PLN All inclusive nad Morzem Czerwonym 🏝️ 4* hotel z aquaparkiem za 1914 PLN
Loty do Alicante w megacenie od 160 PLN❗🔥 Zamień kiepską pogodę na słońce Costa Blanca ☀️😎 Loty do Alicante w megacenie od 160 PLN❗🔥 Zamień kiepską pogodę na słońce Costa Blanca ☀️😎
#2 PostWysłany: 05 Lis 2014 12:49 
Awatar użytkownika

Loty: 518
Kilometry: 1 246 312
niebieski
Znowu? http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-29903224

Warto dodac, ze to oznacza rowniez problemy komunikacyjne w miastach, Berlinie i Monachium, nie wiem jakgdzie indziej. W pazdzierniku nie pojechalam z tego powodu do centrum Monachium, bo pociagi podmiejske (S-Bahn) jezdzily co 40-60-100 minut, zamiast co 20.

#3 PostWysłany: 05 Lis 2014 15:19 
Awatar użytkownika

srebrny
Byłem w Berlinie w weekend 18-19 października, kiedy był dwudniowy strajk. Rozmawiałem z dyżurnym ruchu na stacji, to powiedział, że strajk nie przewidywał zmian w kursowaniu autobusów i pociągów dalekobieżnych. I rzeczywiście, np. linia TXL na Tegel jeździła jak zawsze czyli czasami po 2-3 autobusy na raz.
W S-Bahnie niektóre linie nie kursowały wcale, inne tylko w jednym kierunku, a niektóre bardzo ograniczoną częstotliwością.
Z racji, że był to weekend nie można było spotkać się z żadnym chaosem czy paraliżem. Duże kolejki były tylko w Reisezentrum DB.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 05 Lis 2014 18:08 

Loty: 207
Kilometry: 431 453
niebieski
Helmutom w dupach się chyba poprzewracało... :roll:
Przez ten ich niemiecki "Ordnung" nie zdążyłbym na TXL i musiałem anulować bilet na eIC do Berlina. Pociągi dojeżdżają tylko do Rzepina, a stamtąd podstawiają busy, które przyjeżdżają do Berlina z ok. 1,5-godzinnym opóźnieniem.

#5 PostWysłany: 05 Lis 2014 18:12 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
cavani napisał(a):
Helmutom w dupach się chyba poprzewracało... :roll:
Przez ten ich niemiecki "Ordnung" nie zdążyłbym na TXL i musiałem anulować bilet na eIC do Berlina. Pociągi dojeżdżają tylko do Rzepina, a stamtąd podstawiają busy, które przyjeżdżają do Berlina z ok. 1,5-godzinnym opóźnieniem.

a nie uprzedzili Cie o tym? tam ponoć to standard... 8-)
Klebek lubi ten post.

#6 PostWysłany: 05 Lis 2014 21:38 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
W piątek rano przyjeżdżam planowo PB do Berlina o 6:10. Wylot z SXF mam około 12, myślałem żeby skoczyć do miasta na wursta. Myślicie, że może być w takim razie problem z dostaniem się na lotnisko?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 06 Lis 2014 08:29 

Strona Berlin Airport sugeruje, że coś takiego może mieć miejsce - http://www.berlin-airport.de/de/unterne ... /index.php
Wydaje mi się, że krótka wycieczka do centrum powinna się udać, ale trzeba wziąć pod uwagę bardziej zatłoczone autobusy i założyć dłuższe czasy jazdy z/do lotniska.
 PM off  

#8 PostWysłany: 06 Lis 2014 09:22 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 583
Kilometry: 1 242 867
Do samego centrum bym się raczej nie wybierał, ale do Treptower park (35min sbahnem) powinieneś zdążyć nawet gdyby kursowały rzadko.

#9 PostWysłany: 06 Lis 2014 09:41 

niebieski
Wysiadamy z Polskiego Busa na ZOB o godz 11tej czy uwzględniając strajki damy radę dostać się S-Bahn do Reichstagu na godz 12tą ?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 06 Lis 2014 10:13 

Sprawdźcie dokładnie gdzie ten strajk ma być. Właśnie wróciłem z Monachium i tam wszystko działa pomimo ostrzeżeń. Podobno plan strajku i dotknięte nim odcinki są na stronie www niemieckiej kolei.

Sorry, wprowadziłbym Was w błąd. Teraz dowiedziałem się, że w Monachium również jest strajk. Niezły bałagan informacyjny skoro nawet miejscowi nie są pewni...
 PM off  

#11 PostWysłany: 06 Lis 2014 16:21 

startaczerr napisał(a):
Wysiadamy z Polskiego Busa na ZOB o godz 11tej czy uwzględniając strajki damy radę dostać się S-Bahn do Reichstagu na godz 12tą ?

Polecam sprawdzic na stronie internetowej. niektore sbahny jezdza, tylko rzadziej. prawdopodobnie z ZOB (o ile nie pomylilam stacji :mrgreen: ) bedziesz jechal s7 lub s5 ktore jezda co ok. 15-20min. powinienes zdazyc o ile Polski Bus bedzie na czas.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 07 Lis 2014 14:15 

niebieski
ok, dzięki. Sprawdzę to jutro na własnej skórze, w razie czego powiadomię o stanie faktycznym ; )
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 13 Lis 2014 02:56 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
S-Bahn na SXF jako tako kursował.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości