Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 78 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 26 Paź 2014 17:02 

niebieski
Te lajki wszystko wypaczają.

Założę się, że nieliczne jednostki, przeklikowują wszystkie, sto kilkadziesiąt zdjęć, żeby wybrać najlepsze. Tak byłoby najuczciwiej. Klikają od razu na zdjęcie znajomego.

Stąd, bardziej sprawiedliwa byłaby, już wcześniej wspomniana, formuła jury od samego początku konkursu. W przypadku zdjęć, dla jury to żaden problem przeklikać nawet i 1.000 zdjęć i coś wybrać. Nie można się tłumaczyć, że sprawdzenie całej puli jest pracochłonne.

Mnie przeklikanie tych stu kilkudziesięciu zajęło 10 minut. 95% prac jest cienka jak barszcz, generalnie jakaś pomyłka w zestawieniu z bardzo atrakcyjną nagrodą, wartą pewnie kilka tysięcy złotych. Niektóre zdjęcia mają tylko bardzo dobry pomysł, niektóre tylko bardzo dobre wykonanie. Naprawdę ciężko znaleźć jedną pracę, która by łączyła te dwie rzeczy. Najbardziej mnie rozbawiło, że mój faworyt, też wcale nieidealny, gdzieś tam ciągnie się w ogonie lajków ;-) To tylko potwierdza, że ludzie nie oglądają wszystkiego. Ludzie oglądają prace swoich znajomych.

W zasadzie prawie wszystkie 25 prac, które mają ponad 100 lajków to jakieś nieporozumienie. Tylko dwie mają świetne artystyczne wykonanie, ale brak w nich pomysłu na RPA. Jedna z kolei ma pomysł, ale jest kiepsko wykonana.

Jeszcze jedna rzecz. Jeśli już muszą być te lajki, to nie ustawiajcie tych zdjęć według lajków. Bo natura lajków jest taka, że są one samospełniającą się przepowiednią. Nawet jak nie mamy znajomych wśród uczestników, to niestety mamy większą skłonność dać lajka pracy, która ma więcej lajków niż pracy, która ma mniej lajków. Głosujemy zatem nie tak jak myślimy, tylko tak, jak nam inni wskażą, że mamy głosować.
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥 Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥
Warto 🔥 Uzbekistan, Kazachstan i Kirgistan w jednej podróży z Warszawy za 1861 PLN 😎😍 Warto 🔥 Uzbekistan, Kazachstan i Kirgistan w jednej podróży z Warszawy za 1861 PLN 😎😍
#42 PostWysłany: 26 Paź 2014 19:16 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Grzegorz40 napisał(a):
Jeszcze jedna rzecz. Jeśli już muszą być te lajki, to nie ustawiajcie tych zdjęć według lajków. Bo natura lajków jest taka, że są one samospełniającą się przepowiednią. Nawet jak nie mamy znajomych wśród uczestników, to niestety mamy większą skłonność dać lajka pracy, która ma więcej lajków niż pracy, która ma mniej lajków. Głosujemy zatem nie tak jak myślimy, tylko tak, jak nam inni wskażą, że mamy głosować.

Więc może niech liczba lajków zostanie słodką niewiadomą do czasu zakończenia głosowania? Skończyłoby się wówczas sztuczne pompowanie lajków last-minute.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#43 PostWysłany: 26 Paź 2014 21:06 

niebieski
Przynajmniej "Noce i dnie" wygrały ;-) Jednak w wersji mocno okrojonej ;-)
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 27 Paź 2014 07:35 
Awatar użytkownika

srebrny
Dziś kierujemy się w stronę Ameryki - Mexico, Mexico :)
Zapraszam do obejrzenia: http://rainbow787.fly4free.pl/zdjecie/6 ... rainbow787

#45 PostWysłany: 27 Paź 2014 22:22 
Awatar użytkownika

Więc może niech liczba lajków zostanie słodką niewiadomą do czasu zakończenia głosowania? Skończyłoby się wówczas sztuczne pompowanie lajków last-minute.[/quote]

o tym nie pomyslalam, a to calkiem dobry pomysl!!! i tak jak ktos napisal wyzej, dobrze byloby by kolejnosc zdjec na stronie nie wynikala z ilosci lajkow,tylko moze daty dodania. bo rzeczywiscie, nikt nie przeglada 100 prac,tylko automatycznie patrzy sie na czolowke i glosuje sie na te prace ktore juz sa dosc wysoko.

-- 27 Paź 2014 22:26 --

wtak napisał(a):
Dziś kierujemy się w stronę Ameryki - Mexico, Mexico :)
Zapraszam do obejrzenia: http://rainbow787.fly4free.pl/zdjecie/6 ... rainbow787

hahahahaha, znowu dziwna praca,szczegolnie ten wąs!!!:D i znowu mi się podoba! masz moj glos!
hmmm, moze w koncu sama tez cos zmajstruję...
 Profil Relacje PM off
wtak lubi ten post.

#46 PostWysłany: 28 Paź 2014 08:45 
Awatar użytkownika

srebrny
maniakalnie napisał(a):

hahahahaha, znowu dziwna praca,szczegolnie ten wąs!!!:D i znowu mi się podoba! masz moj glos!

:P :P
"Praca jest efektem poszukiwań uniwersalnego LOGO Meksyku. Papryczka chili będąca jego głównym elementem oraz sombrero i meksykańskie wąsy to powszechnie rozpoznawalne ikony związane z tym państwem. Czerwony i zielony kolor chili na białym tle przywodzą na myśl barwy narodowe Meksyku. Przesunięcie obrazu względem tła i jego dynamika inspirowana meksykańską falą, symbolizuje potencjał społeczeństwa meksykańskiego. Kod MEX wskazuje zarówno na lotniczy pierwiastek konkursu jaki i miłość Meksykan do piłki nożnej. Czy pod kapeluszem znajduje się samolocik z f4f ? "

#47 PostWysłany: 28 Paź 2014 09:04 

mam pytanie co do punktu

§ 2. Uczestnicy Konkursu

1. W Konkursie mogą brać udział wyłącznie osoby pełnoletnie, posiadające pełną zdolność do czynności prawnych, które mają konto w http://spolecznosc.fly4free.pl i zaakceptowały regulamin konkursu oraz serwisu Fly4free.pl.,a także posiadają paszport ważny nie krócej niż do 30 IX 2015.

jeżeli nie posiadam w chwile obecnej paszportu, ale jest w trakcie wyrabiania bądź też będę go miał np na początku stycznia to mogę wziąć udział w konkursie ?

niezupełnie ten punkt jest dla mnie jasny
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 28 Paź 2014 18:54 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 47 644
niebieski
http://macieqx.fly4free.pl/zdjecie/6850 ... rs-meksyk/

Jeśli ktoś chce oddać głos, to zapraszam :)
wtak lubi ten post.

#49 PostWysłany: 28 Paź 2014 20:13 

jakby kogoś to interesowało, dostałem odpowiedź od Huberta(reszcie adminów też dziękuję) i chodzi o paszport w dniu ewentualnego lotu, także jeżeli ktoś tak jak ja nie ma dokumentu dokładnie w tym momencie, i tak może się zgłaszać :)

przy okazji wpisu sobie zareklamuje, bo jest już prawie wtorek-noc a natrudziłem się przy tym prawie cały dzień :)

http://spolecznosc.fly4free.pl/zdjecie/ ... rs-meksyk/
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 29 Paź 2014 13:16 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Żebrania o lajki ciąg dalszy, tym razem wzbogacone o trochę mielonki:
http://niepodam.pl/message.php?id=17181613

Plus na deser koszmarek ortograficzny (ze: http://konkursowicz.pl/potrzebuje-twojego-glosu.html)

Załączniki:
koszmarek.png
koszmarek.png [ 7.43 KiB | Obejrzany 1075 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#51 PostWysłany: 29 Paź 2014 23:36 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 47 644
niebieski
krasnal napisał(a):
Żebrania o lajki ciąg dalszy, tym razem wzbogacone o trochę mielonki:
http://niepodam.pl/message.php?id=17181613

Plus na deser koszmarek ortograficzny (ze: http://konkursowicz.pl/potrzebuje-twojego-glosu.html)

:lol: Dobra robota krasnal ;)
Nie mówię tego jako konkursowicz, ale jako użytkownik forum.

#52 PostWysłany: 30 Paź 2014 00:24 
Site Admin

Pierwszą osobę nagrodziłem banem za bezczelność, drugą przydało by się nagrodzić słownikiem ale nie mamy na składzie ;)
Gaszpar lubi ten post.

#53 PostWysłany: 01 Lis 2014 14:02 
Awatar użytkownika

wtak napisał(a):
maniakalnie napisał(a):

:P :P
"Praca jest efektem poszukiwań uniwersalnego LOGO Meksyku. Papryczka chili będąca jego głównym elementem oraz sombrero i meksykańskie wąsy to powszechnie rozpoznawalne ikony związane z tym państwem. Czerwony i zielony kolor chili na białym tle przywodzą na myśl barwy narodowe Meksyku. Przesunięcie obrazu względem tła i jego dynamika inspirowana meksykańską falą, symbolizuje potencjał społeczeństwa meksykańskiego. Kod MEX wskazuje zarówno na lotniczy pierwiastek konkursu jaki i miłość Meksykan do piłki nożnej. Czy pod kapeluszem znajduje się samolocik z f4f ? "

interpretacja tak samo udana jak i praca :D za poczucie humoru juz powinienes wygrac bilet :P moj glos juz masz, jednakze teraz jestesmy konkurentami,bo wlasnie dodalam swoja prace:) moze dodawanie pracy na ostatnia chwile nie ma za wielkiego sensu,ale probowac zawsze mozna...

prezentuje moj MEXICAR:) glosujcie jesli sie wam podoba.

http://rainbow787.fly4free.pl/zdjecie/6 ... rainbow787
 Profil Relacje PM off
wtak lubi ten post.

#54 PostWysłany: 03 Lis 2014 00:56 
Awatar użytkownika

srebrny
Wrzucaj @maniakalnie pracę na Tajlandię.
Nie można zasypiać gruszek w popiele ;)
I dzięki za docenienie mojego logosa.
Najbardziej się napracowałem, żeby wytłumaczyć dlaczego tak :D

-------------------------------------------------------------------------

Jako, że nie mam fejsbuka, to po raz kolejny nieudolnie próbuję się lansować na fly4free ;)
Zobaczcie, co w Tajlandii słychać.

http://spoleczenosc.fly4free.pl/zdjecie ... tajlandia/

Tylko się proszę nie dziwić :lol:

#55 PostWysłany: 03 Lis 2014 09:17 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
wtak masz ode mnie lajka ;)

i chętnych zapraszam do obejrzenia smacznej Tajlandii :)
http://rainbow787.fly4free.pl/zdjecie/7 ... tajlandia/

teraz do pierwszej 20 potrzeba ... sporo lajków :)
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 03 Lis 2014 09:57 

HON fly4free
Cytuj:
§ 2. Uczestnicy Konkursu

1. W Konkursie mogą brać udział wyłącznie (1) osoby pełnoletnie, (2) posiadające pełną zdolność do czynności prawnych, które (3) mają konto w http://spolecznosc.fly4free.pl i (4) zaakceptowały regulamin konkursu oraz serwisu Fly4free.pl.,a także (5) posiadają paszport ważny nie krócej niż do 30 IX 2015.
helter skelter napisał(a):
jakby kogoś to interesowało, dostałem odpowiedź od Huberta(reszcie adminów też dziękuję) i chodzi o paszport w dniu ewentualnego lotu, także jeżeli ktoś tak jak ja nie ma dokumentu dokładnie w tym momencie, i tak może się zgłaszać :)

szanowny Hubercie (i reszta adminów) - czy macie może jakąś opinię prawną co do takiej wykładni?
wg mojego rozeznania, ten punkt niestety nie może być w ten sposób interpretowany. on nie dotyczy zwycięzców, lecz uczestników konkursu i jasno stanowi, że mogą to być wyłącznie osoby, które spełniają łącznie wszystkie warunki (1-5), czyli osoba nie mająca paszportu ważnego nie krócej niż do 30 IX 2015 nie może być uczestnikiem tego konkursu z definicji.
 Profil Relacje PM off
wtak lubi ten post.

#57 PostWysłany: 03 Lis 2014 10:27 
Awatar użytkownika

srebrny
suszek napisał(a):
wtak masz ode mnie lajka ;)
(...)
teraz do pierwszej 20 potrzeba ... sporo lajków :)

No to masz jednego więcej ode mnie ;)

#58 PostWysłany: 03 Lis 2014 10:38 

pemat napisał(a):
Cytuj:
§ 2. Uczestnicy Konkursu

1. W Konkursie mogą brać udział wyłącznie (1) osoby pełnoletnie, (2) posiadające pełną zdolność do czynności prawnych, które (3) mają konto w http://spolecznosc.fly4free.pl i (4) zaakceptowały regulamin konkursu oraz serwisu Fly4free.pl.,a także (5) posiadają paszport ważny nie krócej niż do 30 IX 2015.
helter skelter napisał(a):

szanowny Hubercie (i reszta adminów) - czy macie może jakąś opinię prawną co do takiej wykładni?
wg mojego rozeznania, ten punkt niestety nie może być w ten sposób interpretowany. on nie dotyczy zwycięzców, lecz uczestników konkursu i jasno stanowi, że mogą to być wyłącznie osoby, które spełniają łącznie wszystkie warunki (1-5), czyli osoba nie mająca paszportu ważnego nie krócej niż do 30 IX 2015 nie może być uczestnikiem tego konkursu z definicji.

Czy możesz mi powiedzieć o co ci chodzi? za wszelką cenę chcesz wszystkim wszystko utrudnić? Powinieneś się cieszyć ze zapis jest tak interpretowany, a może liczysz na to że jakiś zwycięzca nie ma paszportu i będziesz mógł się wbić za niego? żałosne...
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 03 Lis 2014 10:59 

HON fly4free
dan.bilzer napisał(a):
Czy możesz mi powiedzieć o co ci chodzi? za wszelką cenę chcesz wszystkim wszystko utrudnić? Powinieneś się cieszyć ze zapis jest tak interpretowany, a może liczysz na to że jakiś zwycięzca nie ma paszportu i będziesz mógł się wbić za niego? żałosne...

żałosne (i niebezpieczne, bo może prowadzić do paranoi) jest dopatrywanie się wszędzie jakiegoś drugiego dna - ja nie biorę udziału, co zresztą sam mógłbyś łatwo sprawdzić...
zwracam jedynie uwagę na błędne interpretowanie przez administrację (własnych) zapisów regulaminu
a czym taka dowolna interpretacja regulaminu może się skończyć przekonali się niedawno bankowcy z BNP viewtopic.php?p=460989#p460989
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 04 Lis 2014 18:07 

Witam,

Zachęcam do głosowania na moją pracę. Wykonałem ją tylko z produktów kuchni tajskiej ( ryż dziki, ryż biały, kurkuma, cynamon, anyż, goździki, limonka, krewetka, sól, pieprz, papryka, owoc jałowca). Praca przedstawia dokładnie odwzorowane godło Tajlandii- ptaka Garudę, jedno z bóst w hinduizmie i buddyzmie. Wierzchowiec boga Wisznu. Z czerwienią w wielu kulturach tej części świata związane są pozytywne konotacje. Dla Tajów jest to symbol wolności i nadziei na lepsze jutro.

Cała praca wykonana była pęsetą- niestety ziarenka ryżu, soli i innych nie są zbyt wdzięcznymi materiałami. Z tego powodu poświęciłem jej bardzo dużo czasu, z zakładanego jednego dnia zrobiło się kilka, dlatego zaczynam spóźniony. Mam nadzieję, że wam się spodoba.

Prośba do amina- jako laik komputerowy najpierw wrzuciłem kilka zdjęć, myśląc, że wyskoczą w formie slajdu. Proszę o ich usunięcie. Chce aby był widoczny jedynie poniższy link.

Oto link do mojej pracy:

http://rainbow787.fly4free.pl/zdjecie/7278/Konkurs-Rainbow-Tours-Tajlandia/?c=rainbow787
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 78 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: jaras724 oraz 7 gości