Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 27 Paź 2014 19:10 

Pytanie do starych wyjadaczy!

W jakich granicach cenowych można mówić o tanich lotach Europa - Australia? Losowy lot z Lufthansy kosztuje >1200 euro. Fikuśniejsze kombinacje mi wyskakują po 840 euro. Jak szukam na f4f to rekordami są ~500 euro.

Jakieś opinie na ten temat? Ma ktoś jakieś wesołe doświadczenia?

Czy warto kombinować z LCC? Np Pegasus do Dubaiu, potem AirArabia do Singapuru i AirAsia do Perth?
 Profil Relacje PM off  

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#2 PostWysłany: 27 Paź 2014 19:29 

Z tego co się orientuję to cena poniżej 4000zł jest już atrakcyjna, a im niżej tym lepiej : )

Sam w następnym roku będę prawdopodobnie szukać biletów na antypody, z małym stop over w KUL.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 27 Paź 2014 19:43 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
niebieski
Opcje z LCC są często przydatne w przypadku lotów w jedną stronę, bo tacy przewoźnicy nie robią wielkich różnic czy się kupuje RT czy OW. W dwie strony bardziej może opłacać się lot tradcyjnymi liniami, ewentualnie z przesiadką na low-cost dopiero w KUL/BKK/SIN.

Drobna uwaga - Air Arabia o ile wiem nie lata do Singapuru, ogólnie z Dubaju do Azji Pd-Wsch nie jest za różowo wcale z LCC, zwłaszcza w przypadku OW. Na loty w dwie strony dobre ceny z Emiratów ma Jet Airways przez Indie. Ostatecznie w przypadku lotów RT może się jednak już nie koniecznie opłacać, OW to już co innego...

No chyba, że trafisz Dubaj powiedzmy za 1000 zł (lub mniej), potem Singapur za 750 i potem Scoot/Air Asia w jakimś promo.
Wtedy może się teoretycznie udać w okolicy 2500 zł RT, ale przesiadek wtedy 4 - to na plus lub minus jak kto woli ;)

-- 27 Paź 2014 18:50 --

No chyba, że będzie promo UIA do BKK w okolicach 1500 pln i potem Air Asia/Scoot
 Profil Relacje PM off
Kmail uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 27 Paź 2014 20:15 

warto kombinowac z LCC jezeli masz gap year i chcesz pozwiedzac co tylko mozliwe po drodze.. inaczej leciec 24h LCC to az strach :)

wg mnie ponizej 4000zl (zakladajac z dolotami i dojazdami) to cena dobra
ponizej 3000zl to bardzo dobra
ponizej 2000zl to HIT
 PM off  

#5 PostWysłany: 27 Paź 2014 22:20 

Dzięki wielkie za opinie!

Obecnie najtańsze połączenia "klasyczne" na lipiec-sierpień 2015 oscylują w granicach 3400 pln z Londynu. Z kolei szalone kombo lcc (Berlin - Istambuł - Dubaj - Bombaj - Singapur - Perth - Sydney) wychodzi po ok 3800 pln... i w dodatku tłucze się człowiek 4 dni do i 3 dni z powrotem:)

Ach! I faktycznie AirArabia nie lata zbyt daleko. FlyDubai też szału nie robi. Dzięki wielkie za zwrócenie mojej uwagi na Jet Airways. To bodaj jedyny rozsądny przewoźnik Dubaj - Azja południkowo-wschodnia.

Jak pojawi się coś godnego uwagi to wrzucam do tego wątku.

Lekko off topic - ogromna nadzieja w Pegasus Air. Potrafią być tak tani, że aż człowiek zastanawia czy to scam, czy to prawda. We wrześniu leciałem Biszkek - Barcelona za 88 euro! Z Biszkeku taxi parę godzin i oficjalnie jesteśmy w Chinach <500 pln. Aż się odważę powiedzieć, że taniej się nie da.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 27 Paź 2014 22:27 

Na kwiecień można jeszcze znaleźć dobre ceny z Dublina do Melbourne, Brisbane, Sydney, oczywiście w obie strony. Razem do lotem do Dublina wyszło jakieś 3300 pln, w tym bagaż rejestrowany w Rayanerze i w dalszej cześci lotu po 30 kg na głowę. Chyba nie jest tak źle, lot przez Dubaj.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 27 Paź 2014 23:16 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
z własnego doświadczenia mogę podpowiedziec lot z promocji do Singapuru i dalej np. Garudą lub emirates/Qantas - w tej kombinacji i ze stop overem 4dni na Bali oraz OJ wyszło mnie 3500zł, lot Emirates kosztowałby ok 3700zł bez stopa.

też rozważałam promo stawki z Dublina, ale doloty i dodatkowe noclegi na lotnisku w Dublinie prowadziły do cen ok 3500zł. Przy promo z Dublina ok 2600zł do AU rozważyłabym, ale przy cenach ok 3000zł niewarto. Chyba że ktoś leci z podręcznym.

#8 PostWysłany: 05 Sty 2015 12:55 

LCC to można lecieć jak masz na tą wycieczkę np. pół roku i przy okazji chcesz zobaczyć trochę Azji nie spiesząc się jak chcesz przede wszystkim Australię i masz tak miesiąc lub mniej to polowałabym na okazje tradycyjnymi liniami czasami się one zdarzają - w okolicach 2600 np.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 28 Sty 2015 15:08 

Ja szukam biletów na najdroższy termin czyli święta BN (wylot od 18.12. do max 26.12.) i pobyt 4 tygodnie, docelowo SYD choć jak będzie dobra cena to może być MEL czy BNE.
Wiem, że tanio nie będzie ale może cudem uda się zmieścić w 4-4,5k?
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości