Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 427 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 22  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: walizka Dunlop
#321 PostWysłany: 17 Paź 2014 09:39 

Trzeba było celować w ten sztywny dunlop 17", który linkowałem wyżej.
Ogólnie za tą cenę to nie ma co płakać nad 19/22 bo bez problemu znajdziesz chętnych wśród znajomych.
 Profil Relacje PM off  

Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy od 3143 PLN Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy od 3143 PLN
Luksus na Lofotach za 2309 PLN 🌌🌠⛰️ Loty Lufthansą, domek z sauną i elektryk na pobyt Luksus na Lofotach za 2309 PLN 🌌🌠⛰️ Loty Lufthansą, domek z sauną i elektryk na pobyt
#322 PostWysłany: 17 Paź 2014 09:46 
Awatar użytkownika

srebrny
polaj turisto napisał(a):
Ogólnie za tą cenę to nie ma co płakać nad 19/22 bo bez problemu znajdziesz chętnych wśród znajomych.

No przecież nad 22 cali nikt nie płacze bo to rewalacyjny zakup np. na podęczny Ryanair, Norwegian, czy duży podręczny Wizzair.
Nad 19 cali również nie płaczę bo koszty na szczęście niewielkie. Chodzi raczej o sam fakt, że ktoś zamieszał, wprowadził ludzi w błąd, a potem przepadł z tego wątku jak kamień w wodę bez jakichś wyjaśnień. Tak po prostu nie wypada robić wśród "znajomych" z forum.
 Profil Relacje PM off  

#323 PostWysłany: 17 Paź 2014 09:49 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
OK po raz kolejny wiemy, że rzeczywistość rozminęła się z teorią, ale może przejdźmy nad tym do porządku.
Co się stało to się nie odstanie i nie ma co płakać.
 Profil Relacje PM off  

#324 PostWysłany: 17 Paź 2014 09:54 

Loty: 105
Kilometry: 141 758
niebieski
Witam,
dwie sprawy:

Nie płaczcie już tak nad tymi 19stkami. Może i nie wchodzą do małego koszyka wizza ale za taką cenę dla mnie jest to świetny organizer w bagażniku na jednodniowy wypad. Sam miałem kilka tych walizek na zbyciu i bez problemu się rozeszły wśród znajomych. Sam lecąc na jeden nocleg służbowo chętnie zabiorę 19stkę na pokład (zamiast brać większą 22kę).

Druga sprawa to próba brania tej 19stki jako mały wizzerowy. Właśnie wróciłem z Rzymu i kilka osób musiało płacić bo ich bagaż wystawał mniej więcej o tyle co ta walizka. Osobiście bym nie ryzykował - no chyba, że tak jak ktoś napisał: W razie kontroli reklamówka a walizka ad kosz.

#325 PostWysłany: 17 Paź 2014 09:55 

sawiet napisał(a):
Wspominalem juz wczesniej, ze moja mala walizka Dunlop przechodzila na styk jako maly podreczny Wizz. Ktos zauwazyl, ze pewnie mam 16'' a nie 19'' i nikt nie podjal dyskusji. A na zdrowy rozum - skoro 16'' byla na styk, to 19'' sila rzeczy nie mogla byc mniejsza... No coz, wygral hurraoptymizm uzytkownikow Fly4Free :D

Co poniektórzy zdjęcia zamieszczali kompletu Dunlop, który kupili, by pokazać, iz w komplecie mają 19 która pasuje jako mały podręczny wizzair.
Cytowany kolega również jest niezły, można zakłamywać rzeczywistość, ale szczytem jest wmawianie forumowiczom, że nie napisał tego co napisał i że tak naprawdę sami sobie jesteśmy winni.
Podsumowując kupiłem 19, żalu jako takiego nie mam (może krótkie sorry by było na miejscu, bo gdyby nie troje forumowiczów wprowadzających w błąd to bym jej nie kupił), poczekam może kiedyś będą dostępne 16

A i proszę pisać o faktach (zmierzyłem 17 pasuje jako jako mały podręczny wizzair, a nie np. prawdopodobnie pasuje bo "prawdopoodobnie" to można sobie włożyć .....między bajki)
 PM off  

#326 PostWysłany: 17 Paź 2014 10:00 
Awatar użytkownika

srebrny
Anonymous napisał(a):
Cytowany kolega również jest niezły, można zakłamywać rzeczywistość, ale szczytem jest wmawianie forumowiczom, że nie napisał tego co napisał i że tak naprawdę sami sobie jesteśmy winni.
Podsumowując kupiłem 19, żalu jako takiego nie mam (może krótkie sorry by było na miejscu, bo gdyby nie troje forumowiczów wprowadzających w błąd to bym jej nie kupił)

I właśnie o to tylko mi chodzi, każdy może się przecież pomylić ale trzeba umieć zachować się w takiej sytuacji jak należy.

Ostatnio edytowany przez maczala1, 17 Paź 2014 10:02, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#327 PostWysłany: 17 Paź 2014 10:01 

Loty: 105
Kilometry: 141 758
niebieski
Anonymous napisał(a):
A i proszę pisać o faktach (zmierzyłem 17 pasuje jako jako mały podręczny wizzair, a nie np. prawdopodobnie pasuje bo "prawdopoodobnie" to można sobie włożyć .....między bajki)

No i to jest sedno problemu. Kupiłem kilka walizek 19stek ale wśród nich mimo jednakowych wymiarów część była ometkowana jako 17stki. Trochę producent/dystrybutor namieszał i to mogło być początkiem całego tego zamieszania.
pozdrawiam wszystkich zadowolonych oraz nie zadowolonych właścicieli 19stek :)

#328 PostWysłany: 17 Paź 2014 10:13 

niebieski
część walizek 19tek ma metki "17" i tam podane są wymiary wewnętrzne, podobnie z 22tkami - niektóre mają metki "20" i tez wymiary wewnętrzne.
Dlatego trzeba jeszcze zawsze zmierzyć samemu.

#329 PostWysłany: 17 Paź 2014 10:19 
Awatar użytkownika

srebrny
Teraz sytuacja z wymiarami zamieszała się kompletnie i jak ktoś to potem będzie czytał to nic nie zrozumie, a wygląda to tak:

1. czarne "miękkie" walizki Dunlopa:
- walizka 22" (wcześniej dostępna jako 20") - pasuje jako podręczny Ryanair i duży podręczny Wizzair
- walizka 19" (wcześniej dostępna jako 17") - nie pasuje jako mały podręczny Wizzair
- obecnie niedostępna (wcześniej dostępna jako 16") - wchodzi na styk na wysokość jako mały podręczny Wizzair (tą właśnie walizkę parę osób błędnie zarekomendowało jako obecną 19")

2. srebrne "twarde" walizki Dunlopa:
- walizka 17" - wchodzi na styk na wysokość jako mały podręczny Wizzair - tego sam nie sprawdzałem ale kolega, który zamówił zobowiązał się do zamieszczenia zdjęć jak mu przyślą nowty egzemplarz bez rozlanego w środku płynu do kąpieli :)
http://pl.sportsdirect.com/39xo/dunlop- ... e=70820589
Walizka jest dosyć cienka więc nie wykorzystuje się pełnej grubości małego bagażu podręcznego Wizzair.

Mogę teraz napisać doktorat z tematu "Walizki Dunlopa, a kwestia bagażu podręcznego w tanich liniach lotniczych" :)

Ostatnio edytowany przez maczala1 17 Paź 2014 11:04, edytowano w sumie 3 razy
 Profil Relacje PM off  

#330 PostWysłany: 17 Paź 2014 10:21 

niebieski
A wracając do kwestii idealnej walizki na bagaż podręczny to może ktoś ma kontakty na Dalekim Wschodzie i mógłby zamówić w Chinach walizki zrobione na zamówienie z odpowiednimi wymiarami?

Mógłbym nawet zainwestować w taki biznes bo na forum + allegro bez wielkiego trudu można by sprzedać setki takich walizek.

#331 PostWysłany: 17 Paź 2014 13:32 

cichyy napisał(a):
A wracając do kwestii idealnej walizki na bagaż podręczny to może ktoś ma kontakty na Dalekim Wschodzie i mógłby zamówić w Chinach walizki zrobione na zamówienie z odpowiednimi wymiarami?

Mógłbym nawet zainwestować w taki biznes bo na forum + allegro bez wielkiego trudu można by sprzedać setki takich walizek.

Z tymi "setkami walizek" to nieźle przesadziłeś :lol: Jeśli tak naprawdę uważasz to weź się za ten biznes. Mógłbyś też eksportować do krajów gdzie lata W6.

Powtarzam się, ale na 100% jako mały podręczny Wizz PASUJE idealnie walizka sztywna Bubule i jest świetnej jakości, choć dość droga (225 zł).
Czekam na swoją wymarzoną, wyśnioną walizkę dunlop 17", a na razie latam z plecakiem Arpenaz 30 i jest OK. Ale na niektóre sytuacje to chciałbym walizeczkę.
 Profil Relacje PM off  

#332 PostWysłany: 17 Paź 2014 14:44 

niebieski
Śmiej się, śmiej - skoro masz lepsze rozeznanie rynku to OK. :lol: :D

Proponujesz najnowsze Ferrari komuś kogo stać na starą Skodę :-D
Na tej zasadzie to można znaleźć niejedną walizkę która pasuje idealnie - tylko cenę ma mniej idealną.

#333 PostWysłany: 17 Paź 2014 14:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Cześć, te walizki są jeszcze w promocyjnych cenach? Prosiłbym o konkretną odpowiedź z linkiem

interesuje mnie dokładnie ta:

- walizka 22" (wcześniej dostępna jako 20") - pasuje jako podręczny Ryanair i duży podręczny Wizzair

2 sztuki

Jeśli ktoś też jest na nie chętny to niech się wpisuje poniżej to może zrobimy wspólne zamówienie jeśli nazbiera się 10 sztuk (czy ile tam potrzeba żeby wysyłka była gratis)
 Profil Relacje PM off  

#334 PostWysłany: 17 Paź 2014 14:59 

kittycate napisał(a):
Cześć, te walizki są jeszcze w promocyjnych cenach? Prosiłbym o konkretną odpowiedź z linkiem

2 sztuki

Jeśli ktoś też jest na nie chętny to niech się wpisuje poniżej to może zrobimy wspólne zamówienie jeśli nazbiera się 10 sztuk (czy ile tam potrzeba żeby wysyłka była gratis)

Ktoś tu wyłączył myślenie, z str. 1 postu 1 tego tematu:
http://pl.sportsdirect.com/dunlop-troll ... e=70804291
 PM off  

#335 PostWysłany: 17 Paź 2014 15:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Anonymous napisał(a):
kittycate napisał(a):

2 sztuki

Ktoś tu wyłączył myślenie, z str. 1 postu 1 tego tematu:
http://pl.sportsdirect.com/dunlop-troll ... e=70804291

Patrzcie go jaki kąśliwy :lol:

Widzę że przy 7 sztukach koszt wysyłki spada o 50% i wynosi 17,12 PLN
Czy jest jeszcze ktoś chętny na wspólne zamówienie 7 sztuk?
Najlepiej z Warszawy/okolic

Razem wyjdzie za walizkę 30,85 PLN + wysyłka/transport do podziału na liczbę walizek.

http://pl.sportsdirect.com/dunlop-trolley-suitcase-708042?colcode=70804291
 Profil Relacje PM off  

#336 PostWysłany: 17 Paź 2014 16:06 

cichyy napisał(a):
Śmiej się, śmiej - skoro masz lepsze rozeznanie rynku to OK. :lol: :D

Proponujesz najnowsze Ferrari komuś kogo stać na starą Skodę :-D
Na tej zasadzie to można znaleźć niejedną walizkę która pasuje idealnie - tylko cenę ma mniej idealną.

No dobra. Jeśli "można znaleźć niejedną walizkę która pasuje idealnie" - to proszę Cię bardzo: znajdź taką (mowa o wymiarach na mały Wizz) i pochwal się na Forum. Mnie się nie udało, może będziesz skuteczniejszy.... :o

Tylko proszę, nie gadaj, a znajdź.
 Profil Relacje PM off  

#337 PostWysłany: 17 Paź 2014 21:10 

Ma ktoś walizkę za dużo? :)
 Profil Relacje PM off  

#338 PostWysłany: 18 Paź 2014 13:29 
Awatar użytkownika

srebrny
oli napisał(a):
Ma ktoś walizkę za dużo? :)

Ja mam jedną, wchodzi idealnie w koszyk Ryanair. Zainteresowany ?

Image
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#339 PostWysłany: 18 Paź 2014 19:28 

niebieski
maczala1 ja jestem chętna, niezależnie od ceny :D
 Profil Relacje PM off  

#340 PostWysłany: 18 Paź 2014 19:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Vintage
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 427 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 22  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość