Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 427 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 22  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: walizka Dunlop
#301 PostWysłany: 05 Paź 2014 23:18 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
niebieski
Kurde, dopiero teraz trafiłem na ten temat (nie wiem jakim cudem) :(
Ma ktoś jedną 22" za dużo?
Jestem z Trójmiasta, jakby to coś miało zmienić.
 Profil Relacje PM off  

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#302 PostWysłany: 06 Paź 2014 10:26 

niebieski
Fajna ta skorupa, tylko znowu - jak wymiary nie przekraczają maksymalnych to któryś musi być zaniżony (18 zamiast 25).
Bezsensu :-(

#303 PostWysłany: 06 Paź 2014 14:16 

mateusz323 napisał(a):
creo napisał(a):
mateusz323 napisał(a):
Gdyby ktoś na sile szukał to w Tesco w granicach 120 zł można znaleźć twarda walizkę pod bagaż podręczny wizz

Duży podręczny, czy mały podręczny?

mały podręczny. Jednak wypadałoby sprawdzić w bramkach bo z wymiarów było na styk

Autorytatywnie stwierdzam: ww wskazanym przez mateusza323 Tesco Gocław, nie ma takich walizek-sprawdzone dziś rano.
 Profil Relacje PM off  

#304 PostWysłany: 09 Paź 2014 19:28 

http://pl.sportsdirect.com/39xo/dunlop- ... e=70820589
cichyy napisał(a):
Fajna ta skorupa, tylko znowu - jak wymiary nie przekraczają maksymalnych to któryś musi być zaniżony (18 zamiast 25).

Ma spory zamek więc jak ją załadujesz to myślę, że tak realnie pod 20 cm.
Miałem ją w łapach, rzeczywiście fajna. Cena też jest spoko.
 Profil Relacje PM off  

#305 PostWysłany: 09 Paź 2014 19:50 

srebrny
creo napisał(a):
mateusz323 napisał(a):
creo napisał(a):
mateusz323 napisał(a):
Gdyby ktoś na sile szukał to w Tesco w granicach 120 zł można znaleźć twarda walizkę pod bagaż podręczny wizz

Duży podręczny, czy mały podręczny?

mały podręczny. Jednak wypadałoby sprawdzić w bramkach bo z wymiarów było na styk

Autorytatywnie stwierdzam: ww wskazanym przez mateusza323 Tesco Gocław, nie ma takich walizek-sprawdzone dziś rano.

Musiały się sprzedać, mam jedynie zdjęcie kodu kreskowego z ceną :D
 Profil Relacje PM off  

#306 PostWysłany: 09 Paź 2014 20:04 

Loty: 95
Kilometry: 229 882
codriver napisał(a):
Ma ktoś jedną 22" za dużo?.

Mam jeszcze kilka w Warszawie gdyby ktoś potrzebował.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#307 PostWysłany: 12 Paź 2014 13:11 

Loty: 2
Kilometry: 3 770
polaj turisto napisał(a):
http://pl.sportsdirect.com/39xo/dunlop-hard-suitcase-silver-708205?colcode=70820589
cichyy napisał(a):

ta walizka zmieści sie na maly bagaz wizzair?
 Profil Relacje PM off  

#308 PostWysłany: 12 Paź 2014 15:04 

srebrny
Prawdopodobnie tak.
 Profil Relacje PM off  

#309 PostWysłany: 13 Paź 2014 10:05 

Fiki wysłałbyś tę walizkę do Poznania?
 Profil Relacje PM off  

#310 PostWysłany: 13 Paź 2014 10:35 

lizack napisał(a):
http://pl.sportsdirect.com/39xo/dunlop-hard-suitcase-silver-708205?colcode=70820589
cichyy napisał(a):

Będę ją miał w tym tygodniu (sportsdirect), więc jak przymierzę do kosza na Okęciu, to nie omieszkam wysłac fotki.
 Profil Relacje PM off  

#311 PostWysłany: 13 Paź 2014 22:38 

Loty: 49
Kilometry: 84 728
creo napisał(a):
lizack napisał(a):
cichyy napisał(a):

Będę ją miał w tym tygodniu (sportsdirect), więc jak przymierzę do kosza na Okęciu, to nie omieszkam wysłac fotki.

Podpowiedz też jak to wygląda w środku. bo w 19stce z serii czarnych walizek materiałowych w środku szyny zabierały 1/3 miejsca w walizce...

#312 PostWysłany: 13 Paź 2014 23:46 
Awatar użytkownika

srebrny
A liczysz, że będzie więcej miejsca w jeszcze mniejszej walizce ? W środku jest podobnie jak w czarnej 19-tce, tylko ta srebrna jest trochę niższa, tak że powinna zmieścić się w koszu pomiarowym. Niestety żadna walizka nie wykorzysta dobrze wymiaru małego podręcznego. Pozostaje do wyboru albo komfort z malutką walizeczką albo targanie torby szytej na wymiar ale wtedy 25 cm głębokości potrafi pomieścić naprawdę sporo rzeczy.
 Profil Relacje PM off  

#313 PostWysłany: 14 Paź 2014 00:20 

Fiki napisał(a):
codriver napisał(a):
Ma ktoś jedną 22" za dużo?.

Mam jeszcze kilka w Warszawie gdyby ktoś potrzebował.

Korzystając z okazji, że to mój pierwszy post - dzień dobry wszystkim.

Fiki - jeśli masz jeszcze dwie na stanie również chętnie wszedłbym w ich posiadanie.
 Profil Relacje PM off  

#314 PostWysłany: 14 Paź 2014 00:51 

Loty: 86
Kilometry: 126 541
maczala1 napisał(a):
Nie chcę wskazywać palcem ale dwóch forumowiczów powinno się solidnie wybatożyć na rynku głównym za pitolenie farmazonów na forum i wprowadzanie ludzi w błąd.
pieerx napisał(a):
19" siada w koszyku i nic nie wystaje, kółka chowają się poniżej rurek.
W KTW trafiliśmy na upierdliwego gościa i sprawdzał to szczegółowo.

tabo89 napisał(a):
19' bez problemu rozsunięta wchodzi w mały sizer wizz - sprawdzone w Londynie gdzie ją zakupiłem i wróciłem z nią a następnie na kilku innych lotach stosowana.

Widać, że sami nie wiedzą co kupili i tylko sieją dezinformację. Oni mieli stare mniejsze modele (prawdopodobnie 16 cali). Teraz to widać, bo na zdjęciu pieerx-a z miarką, walizka jest mniejsza i ma blaszkę z napisem Dunlop w innym miejscu.
Co do 22 cali to faktycznie zakup bardzo dobry, a co do 19-tki to w sumie bez sensu.

Wspominalem juz wczesniej, ze moja mala walizka Dunlop przechodzila na styk jako maly podreczny Wizz. Ktos zauwazyl, ze pewnie mam 16'' a nie 19'' i nikt nie podjal dyskusji. A na zdrowy rozum - skoro 16'' byla na styk, to 19'' sila rzeczy nie mogla byc mniejsza... No coz, wygral hurraoptymizm uzytkownikow Fly4Free :D

#315 PostWysłany: 15 Paź 2014 21:19 

Loty: 2
Kilometry: 3 770
czy teraz mamy pewnosc ze 16 cali na pewno wejdzie :D ?
 Profil Relacje PM off  

#316 PostWysłany: 15 Paź 2014 21:32 

Loty: 49
Kilometry: 84 728
sawiet napisał(a):
maczala1 napisał(a):
Nie chcę wskazywać palcem ale dwóch forumowiczów powinno się solidnie wybatożyć na rynku głównym za pitolenie farmazonów na forum i wprowadzanie ludzi w błąd.
pieerx napisał(a):
19" siada w koszyku i nic nie wystaje, kółka chowają się poniżej rurek.
W KTW trafiliśmy na upierdliwego gościa i sprawdzał to szczegółowo.

tabo89 napisał(a):
19' bez problemu rozsunięta wchodzi w mały sizer wizz - sprawdzone w Londynie gdzie ją zakupiłem i wróciłem z nią a następnie na kilku innych lotach stosowana.

Widać, że sami nie wiedzą co kupili i tylko sieją dezinformację. Oni mieli stare mniejsze modele (prawdopodobnie 16 cali). Teraz to widać, bo na zdjęciu pieerx-a z miarką, walizka jest mniejsza i ma blaszkę z napisem Dunlop w innym miejscu.
Co do 22 cali to faktycznie zakup bardzo dobry, a co do 19-tki to w sumie bez sensu.

Wspominalem juz wczesniej, ze moja mala walizka Dunlop przechodzila na styk jako maly podreczny Wizz. Ktos zauwazyl, ze pewnie mam 16'' a nie 19'' i nikt nie podjal dyskusji. A na zdrowy rozum - skoro 16'' byla na styk, to 19'' sila rzeczy nie mogla byc mniejsza... No coz, wygral hurraoptymizm uzytkownikow Fly4Free :D

Tylko ze fakt ze masz 16stke wyszedł dopiero wtedy jak ktoś wsadził zamówiona 19stke do kosza wizz : ]

#317 PostWysłany: 16 Paź 2014 08:50 

Mi wysłano także jedną walizkę 20 cali, zamiast 22 - więc jeśli jest ktoś chętny to mogę odsprzedać.
Zastanawiam się także na odsprzedażą walizki Kangol, 22 cale sztywnej, tej brązowej:
http://pl.sportsdirect.com/hdk6/kangol- ... e=70805090
 Profil Relacje PM off  

#318 PostWysłany: 16 Paź 2014 17:38 

creo napisał(a):
lizack napisał(a):
cichyy napisał(a):

Jakiś niefart mam z tymi małymi walizkami :evil:
Najpierw kupiłem 2 x 19" bo wielce szanowni forumowicze twierdzili, że przymiarzai ją i wchodzi do małego kosza Wizz.
Dla pewności kupiłem dodatkowo taką małą 16" do laptopa na kółkach. Okazało się, że obie walizki są o kant d...
Teraz zamówiłem sztywną 16" dunlop na kółkach. Wczoraj kurier mnie nie zastał.
A dzisiaj zastał, ale ponieważ zamówiłem razem jeszcze inne rzeczy, m.in. płyn pod prysznic za 0.75Ł, to ten płyn się wylał i wszystko zalał. Nie przyjąłem całej paczki...
Jakieś fatum, czy co :evil: :evil: :evil:
 Profil Relacje PM off  

#319 PostWysłany: 17 Paź 2014 09:03 

niebieski
Parę dni temu patrząc jakie torby i walizki ludzie zabierają na mały bagaż w Wizz stwierdziłem, że zaryzykuję.
Będę latać z tą 19tką, jak mi gdzieś nie przejdzie to ją otworzę, wyjmę zawartość (będzie w jakiejś reklamówce) i ją zwyczajnie zostawię.

Maczala - ja mam jedną torbę z allegro której wymiary wchodzą idealnie w kosz Wizza i jest spoko, tylko, że jak jest ciężka to się ją średnio nosi w ręce czy na pasku na ramieniu, zwłaszcza jeśli musisz z nią chodzić cały dzień. Moja żona korzysta dodatkowo z jakiejś zwykłej torby -dodawanej chyba kiedyś do gazety, jest duża i niekształtna ale wypełniona w 70% mieści się w koszu a potem pozwala dopakować jeszcze kilka rzeczy.

#320 PostWysłany: 17 Paź 2014 09:10 
Awatar użytkownika

srebrny
creo napisał(a):
Jakiś niefart mam z tymi małymi walizkami :evil:
Najpierw kupiłem 2 x 19" bo wielce szanowni forumowicze twierdzili, że przymiarzai ją i wchodzi do małego kosza Wizz.

Dokładnie to dwóch szanownych forumowiczów - "pieerx" oraz "tabo89", żeby nie wymieniać ich z nazwiska :)
Są już na samym szczycie mojej prywatnej czarnej listy.

creo napisał(a):
Teraz zamówiłem sztywną 16" dunlop na kółkach. Wczoraj kurier mnie nie zastał.
A dzisiaj zastał, ale ponieważ zamówiłem razem jeszcze inne rzeczy, m.in. płyn pod prysznic za 0.75Ł, to ten płyn się wylał i wszystko zalał. Nie przyjąłem całej paczki...
Jakieś fatum, czy co :evil: :evil: :evil:

No jest jeszcze kilka dalszych możliwości. Możesz na przykład bujać się teraz miesiącami z SD o zwrot kasy. Może jednak przyślą Ci nową walizkę ale przy pierwszym locie jakiś upierdliwy pracownik kontroli stwierdzi, że jest ona za wysoka o 0,5 cm i będziesz musiał dokonać dopłaty do bagażu na lotnisku. Życie ma na prawdę bardzo szeroki wachlarz takich rozwiązań :)

cichyy napisał(a):
Maczala - ja mam jedną torbę z allegro której wymiary wchodzą idealnie w kosz Wizza i jest spoko, tylko, że jak jest ciężka to się ją średnio nosi w ręce czy na pasku na ramieniu, zwłaszcza jeśli musisz z nią chodzić cały dzień.

No ja też mam takie dwie torby na wymiar i mam takie same odczucia (pojemne ale niewygodne). Dlatego teraz chciałem za rekomendacją wspomnianych forumowiczów, kupić dwie wygodne walizeczki, które będę mógł zabierać na krótsze wypady, jednak tym sposobem wzbogaciłem się tylko o dwa zupełnie nieprzydatne graty. No może jak ktoś już proponował na zakupy do warzywniaka będą dobre :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 427 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 22  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości