Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Gru 2011 23:56 

Szukam lotu do Budapesztu z Warszawy w okolicach 27 stycznia (+/- 3 dni) z powrotem w okolicach 5 lutego (mogą być trzy dni wcześniej). Dla dwóch osób.
Dodam,ze mam do wykorzystania ok 30 000 mil w programie miles&more. Nie starczy mi na dwa bilety LOTem,ale może mogę tym opłacić opłaty i podatki,tylko nie wiem jak to sprawdzić (po zalogowaniu na stronę LOTu wyświetla mi sie tylko opcja kupienia biletu za mile i opłacenia podatków z karty kredytowej).
Pomożecie mi?
 Profil Relacje PM off  

Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎 Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎
Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛 Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛
#2 PostWysłany: 22 Gru 2011 00:54 

co do rezerwacji biletow za mile:

-> zaloguj sie na miles and more
-> zakladka wykorzystywanie mil
-> przeloty
-> rezerwacja biletu-nagrody
-> wprowadzasz interesujaca cie trase oraz daty podrozy
-> wybierasz pasujace daty, u dolu pojawia sie kwota za podatki i oplaty lotniskowe

niestety w interesujacym cie terminie koszt jednego biletu-nagrody to 30 000 mil (podatki kolejne 15 000 mil lub okolo 300 pln)

#3 PostWysłany: 22 Gru 2011 01:53 

No własnie pojawia się cena samego biletu (tylko w milach) + opłaty (w milach lub złotówkach).
A ja chciałabym sie dowiedzieć ile kosztowałby bilet za który zapłace złotówkami a tylko podatki zapłace z mil.

Wyświetla mi się (jak wchodzę nie zalogowana w miles&more)
2 dorosły (dorośli) x (279,00 + 263,39) = 1 084,78 PLN.
Te 263 to są opłaty. Pomnożone przez 2 dają całkiem sporą sumę,za która chce zapłacić milami.

Ale jak sie zaloguje w m&m to cena samego biletu wyświetla się tylko w milach i nie umiem sprawdzić ile kosztuje w złotówkach.

Chyba,że LOT nie jest taki chytry i cena jest taka sama. Ale obawiam się ze jak płacę milami tylko za podatki,to bilety w cenie 279 zl nie sa dostępne.

A opieram to na fakcie,że aktualnie można kupić normalnie bilet do Larnaki za ok 300 zl z podatkami. Natomiast jak się chce zapłacić milami tylko podatki od tego biletu to też wychodzi 300 zl.
Także normalny użytkownik płaci 300 zl, a posiadacz mil (teoretycznie uprzywilejowany) tez płaci 300 zl. Niezły przywilej:P
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 22 Gru 2011 02:05 

z tego co sie orientuje to nie ma takiej mozliwosci, aby zaplacic za taryfe wlasnymi srodkami, a za podatki milami.

promocja milowa nie zawsze sie oplaca, ale jak sprawdzalem z miesiac temu, to np. do takiego amsterdamu mozna poleciec z 1-2 tygodniowym wyprzedzeniem za 10-15k mil + podatki (ok. 250-300 pln). takiej taryfy nie dostaniesz z tak krotkim wyprzedzeniem.

rowniez ciulam sobie mile, ale wymienie je na jakis egzotyczny kierunek. pamietam, ze na wiosne byl egipt za kilkanascie tys. mil + podatki. ew. wykorzystam na jakis lot "last minute", rezerwowany na krotko przed wylotem.

co do taniego dotarcia do budapesztu to jest autobus z krakowa - http://www.orangeways.com/en na pasujacy tobie termin kosztuje okolo 120-130zl/os w obie strony

#5 PostWysłany: 22 Gru 2011 10:29 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
Milami można zapłacić za sam bilet, a podatki też, ale tylko na loty europejskie i pod warunkiem, że bierzesz sam bilet za mile.

Nie ma opcji zapłacenia samych podatków.

Najwcześniej dwa tygodnie przed wylotem możesz nabyć tzw. Flysmart - za połowę mil niż normalnie. Podatki dochodzą, no i kwestia dostępności miejsc.

Myślę, że w miarę tanio możesz pokombinować Wizzairem - np. 5 lutego możesz w tej chwili wrócić z Budapesztu do W-wy przez Skavstę za ok. 70 zł (w Wizzclubie) lub ok. 110 zł (cena dla wszystkich)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], peter7712 oraz 3 gości