Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Blackall napisał(a):
Jeśli przy gate nikt nie zwróci uwagi, to przejdzie i 50 litrowy, więc takie pytanie jest trochę bez sensu...

Natomiast maksymalna pojemność zgodna z wytycznymi to 40 cm x 20 cm x 25 cm = 20 litrów. A że plecaki zazwyczaj nie są idealnie dopasowane do sizera, to realnie jeszcze mniej. Zupełnie inną kwestią jest natomiast to, że ludzie w większości przypadków mają nieco za duże plecaki bo nikt tego aż tak mocno nie kontroluje (choć to zależy od dnia / lotniska / obsługi / szczęścia itp). Plecak można też ugnieść, a walizkę - niekoniecznie.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2108 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 106  Następna
Autor Wiadomość
#381 PostWysłany: 12 Gru 2011 01:20 

http://www.hi-tec.com.pl/Raul%2055l.html

Ktos pytal o Hi tec'a, zatem moge powiedziec, ze polecam powyzszy model. Po skompersowaniu komina plecak bez wiekszego problemu miesci sie w ryanair'owskich wymiarach. Lecialam z nim jak do tej pory 4 razy, nigdy nie kazali mi go nie sprawdzali pod tym katem. Waga niecałe 2kg i mozna go wyhaczyc za ok 160zł
 Profil Relacje PM off  

Teneryfa z wyżywieniem za 1979 PLN 🌤️⛰️🏖️ Leć na zasłużony odpoczynek Teneryfa z wyżywieniem za 1979 PLN 🌤️⛰️🏖️ Leć na zasłużony odpoczynek
Zanzibar z all inclusive za 3891 PLN 👙👣🌊 Loty z Warszawy i ⭐⭐⭐⭐ hotel przy plaży 🏖️🍸 Zanzibar z all inclusive za 3891 PLN 👙👣🌊 Loty z Warszawy i ⭐⭐⭐⭐ hotel przy plaży 🏖️🍸
#382 PostWysłany: 16 Gru 2011 20:59 

witam, wiem, że ten temat ma już tyle stron, ale w zasadzie nie mogę znaleść żadnej satysfakcjonującej odpowiedzi.

czy ktoś może polecić jakiś dobry plecak, w cenie tak do 100-150 zł, będący w miare lekki i wygodny do dłuższych podróży, no i oczywiście maksymalnie wykorzystujący możliwe wymiary?
większośc linków w tym temacie na allegro jest już nieaktualna więc byłbym wdzięczny za jakieś przykłady :). może najlepszym pomyslem, byłoby zamówienie cabin max z amazon.co.uk?
 Profil Relacje PM off  

#383 PostWysłany: 18 Gru 2011 23:25 

Ja bym na twoim miejscu celował w coś typu Quechua Forclaz.
 Profil Relacje PM off  

#384 PostWysłany: 19 Gru 2011 11:33 
Awatar użytkownika

srebrny
hnaciu napisał(a):
Ja bym na twoim miejscu celował w coś typu Quechua Forclaz.

Ja tez polecałbym Forclaza (40 albo 50)
 Profil Relacje PM off  

#385 PostWysłany: 19 Gru 2011 17:24 
Awatar użytkownika

rafal.is napisał(a):
czy ktoś może polecić jakiś dobry plecak, w cenie tak do 100-150 zł, będący w miare lekki i wygodny do dłuższych podróży, no i oczywiście maksymalnie wykorzystujący możliwe wymiary?

Ja też bym polecał coś z Hi-Tec, tak jak Hella. Widziałem że mają modele w tym przedziale cenowym. Co do Quechua to jakoś nie mam zaufania do tej marki.
 Profil Relacje PM off  

#386 PostWysłany: 19 Gru 2011 18:02 
Awatar użytkownika

srebrny
wiesmak napisał(a):
rafal.is napisał(a):

Ja też bym polecał coś z Hi-Tec, tak jak Hella. Widziałem że mają modele w tym przedziale cenowym. Co do Quechua to jakoś nie mam zaufania do tej marki.

A szkoda, bo plecak super się sprawdza w podróżach :-)
 Profil Relacje PM off  

#387 PostWysłany: 19 Gru 2011 20:05 

przyznam ze robilam dosc spory rekonesans w plecakach (z miarką :P), kazdy z nich pakowalam w sklepie, przymierzalam i z tego co pamietam to plecaki Quechua niestety po spakowaniu nijak nie spełniały wymogów bagazu podrecznego, w jedna strone był zapas a w drugą o wiele przekraczał norme, a hi tec dobrze sie wypełnia, dlugosc stelaza to idealnie 55 cm, a w zapasie zawsze mamy komin, w pozostałe strony mozna go modelowac sciagaczami. Dodatkowo hi tec dostaje duzego plusa za boczne kieszonki z siatki ktore idealnie nadaja sie do wsadzenia butelki wody itp, super funkcjonalne. Poza tym w hi tecu bardzo fajnie sprawdza sie sposob dzielenie komory, do gornej czesci jest dostep z boku plecaka (i rzecz jasna z gory), a dolna mniejsza otwiera sie w calosci, no i dla fanów łażenia po deszczu mamy tez pokrowiec przeciwdeszczowy u mnie w bardzo gustowym żółtym kolorze (przynajmniej bedziecie widzoczni na drodze :P), ktorego forclaz chyba nie ma.
 Profil Relacje PM off  

#388 PostWysłany: 20 Gru 2011 00:21 

odradzam hi tec. mi sie bardzo szybko popsul (mniej niz 20 wypadow na pare dni na wakacje, wyjazd do innego miasta etc.). po kilkukrotnyn napelnieniu na maxa sprula sie wewnetrzna przegrodka (zaszylem, ale teraz powoli jest to samo), a boczne kieszonki z siateczki tez juz ledwo zipia.

plecak raczej ladniejszy niz praktyczny, przy wytezonym uzytkowaniu moze sie szybko popsuc.

/wersja bez stelaza, pojemnosc bodaj 25-35 litrow/

#389 PostWysłany: 20 Gru 2011 09:45 

Loty: 14
Kilometry: 20 013
niebieski
Hella napisał(a):
przyznam ze robilam dosc spory rekonesans w plecakach (z miarką :P), kazdy z nich pakowalam w sklepie, przymierzalam i z tego co pamietam to plecaki Quechua niestety po spakowaniu nijak nie spełniały wymogów bagazu podrecznego, w jedna strone był zapas a w drugą o wiele przekraczał norme

E tam, no i co z tego że przekroczysz normę o 1-2 cm ? Ważne, żeby upchać do koszyka. Na wysokość z wypełnionym kominem jest 55cm, na szerokość dużo mniej niż norma, a głębokość zależy głównie od ciebie.
 Profil Relacje PM off  

#390 PostWysłany: 20 Gru 2011 12:49 

Co do plecaków Quechua - mam forclaz 50, dziewczyna ma forclaz 40. Do koszyka Wizzara, żaden nie wchodził luzem, problemem była głębokość ale mieścić się mieściły ;) Nosiłem ostatnio ten plecak przez 7 dni z około 10 kg obciążeniem. Jedyne do czego mogę się doczepić to za krótkie i wąskie szelki w obu modelach (z tego co widziałem w F60 są już "normalne"), co może być niewygodne na dłuższą metę, gdyż paski będą uwierać... i faktycznie trochę brakuje bocznych kieszonek, a więc butelkę ładujemy pod klapę albo do ręki ;) Jeśli ktoś lata tylko Ryanem to spokojnie F50, lecąc do Wrocławia widziałem nawet 2 osoby z Forclazem 60, więc bez obaw ;D
 Profil Relacje PM off  

#391 PostWysłany: 21 Gru 2011 11:29 

niebieski
Mam Forclaza 40 i butelkę można przecież przymocować z boku plecaka, używając regulowanych pasków.

#392 PostWysłany: 21 Gru 2011 11:47 

Ja jeszcze raz polecę plecaki firmy Osprey, o których pisałem an str. 36 (ostatni post na tej str.).
Co prawda są trochę, ale można często je kupić w promocji.
 Profil Relacje PM off  

#393 PostWysłany: 22 Gru 2011 00:24 

alav napisał(a):
Mam Forclaza 40 i butelkę można przecież przymocować z boku plecaka, używając regulowanych pasków.

Teoretycznie tak, w praktyce butelka w zależności od kształtu może się wyślizgnąć...
 Profil Relacje PM off  

#394 PostWysłany: 22 Gru 2011 00:43 
Awatar użytkownika

Adina 40, pisałem już o nim wiele razy, kolega z forum SieGGe tez się skusił, w GoSporcie teraz jest za 99 zł, tani i bardzo dobry plecaczek- polecam!

#395 PostWysłany: 22 Gru 2011 01:53 

Cytuj:
i butelkę można przecież przymocować z boku plecaka, używając regulowanych pasków

i bedziesz za kazdym razem zdejmowal plecak zeby przymocowac butelke? imho - niepraktyczne

Co do upychania plecaka zgadzam sie hi tecowi tez troche trzeba "pomoc". po prostu wydaje mi sie ze model raul 55 jest zblizony do dopuszczalnych rozmiarów w kazda strone a forclaz jest wg mnie troszke "niekształtny" w kontekscie tych rajanowych boxów ;].
Wszystko co pisalam jest moja z pewnoscia mocno subiektywna opinia, wrzucilam info o tym plecaku bo chyba nikt o nim nie pisal, a z pewnoscia jest on jakas alternatywa i to sprawdzona w praktyce.
 Profil Relacje PM off  

#396 PostWysłany: 22 Gru 2011 13:41 
Awatar użytkownika

srebrny
ktos667 napisał(a):
alav napisał(a):

Teoretycznie tak, w praktyce butelka w zależności od kształtu może się wyślizgnąć...

Ja zakupiłem Forclaza 40 za 29.99zł i uważam że to rewelacyjny zakup - plecak sprawdza się wysmienicie w podróżach.
 Profil Relacje PM off  

#397 PostWysłany: 22 Gru 2011 14:12 

Za cenę 29 pln faktycznie nic lepszego nie znajdziesz i to jest pewne:-D nawet w regularnej cenie quechua nie ma zbyt wielu konkurentów, jest wart swojej ceny. Szczególnie fajne jest to, ze otwiera sie jak torba, można sobie ładnie upchać np namiot złożony w kostkę:-p
 Profil Relacje PM off  

#398 PostWysłany: 25 Gru 2011 23:04 
Awatar użytkownika

Loty: 221
Kilometry: 533 413
niebieski
Andi napisał(a):
ktos667 napisał(a):

Ja zakupiłem Forclaza 40 za 29.99zł i uważam że to rewelacyjny zakup - plecak sprawdza się wysmienicie w podróżach.

Gdzie udało Ci się kupić tak tanio ten plecak??

#399 PostWysłany: 25 Gru 2011 23:50 

aarongeru napisał(a):
Andi napisał(a):
ktos667 napisał(a):

no właśnie?
w Łodzi 23 XII 149 zł

#400 PostWysłany: 25 Gru 2011 23:54 
Awatar użytkownika

niebieski
sebalodz napisał(a):
aarongeru napisał(a):
Andi napisał(a):

no właśnie?
w Łodzi 23 XII 149 zł

z tego co pamietam bylo promo w niektorych decathlonach i wyprzedawali je
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2108 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 106  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości