Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 19 Wrz 2014 08:32 

Witam serdecznie, nie wiem do końca czy akurat w dobrym dziale piszę , ale wiele podróżuję i często obserwuję sytuacje, kiedy kilka osób ma taką samą walizkę i jest problem z jej identyfikacją, kilka razy niestety pomyliłam bagaż. Zastanawiałam się wielokrotnie, jak mogłabym wyróżnić swój bagaż i wpadłam na pomysł, żeby wyróżnić bagaż indywidualnie projektowaną etykietą i jakoś fajnie zamieścić ja na walizce. Wie ktoś , czy projektowanie etykiet jest możliwe przez internet? Chciałabym jakoś wyróżnić swój bagaż i nie mieć więcej pomyłek? Najlepiej gdybyście polecili jakąś firmę zajmującą się projektowaniem etykiet, gdzie wszystko można załatwić bez wychodzenia z domu:)
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Florydzie za 3234 PLN 🌤️👙⛱️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Miami Beach Relaks na Florydzie za 3234 PLN 🌤️👙⛱️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Miami Beach
Wakacyjne loty na Maltę z Polski od 263 PLN (w obie strony) 🌤️😎 Wakacyjne loty na Maltę z Polski od 263 PLN (w obie strony) 🌤️😎
#2 PostWysłany: 19 Wrz 2014 08:46 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
niebieski
Wystarczy dołączyć do uchwytu jakiś breloczek lub wiszący gadżet widoczny z daleka i po temacie. :lol:
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 19 Wrz 2014 08:51 
Awatar użytkownika

Loty: 90
Kilometry: 159 207
niebieski
Kup na Allegro pokrowce lub nalepki na bagaż i z głowy ;)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 19 Wrz 2014 10:26 

niebieski
Używam elastycznego pokrowca o nadruku kolumny głośnikowej właśnie z jakiegoś taniego portalu. Główny powód to ochrona samej walizki, która i tak odróżnia się od innych. Pewnie ma to również jakieś znaczenie przeciwkradzieżowe, bo mając tylko chwilę na penetrowanie bagażu, ktoś raczej wybierze sobie inną.

Swoją drogą tylko raz w życiu sprawdzano mi zgodność banderoli na bagażu z naklejką z karty pokładowej (chyba Odessa).
A tak to można łapać z pasa cokolwiek i w nogi.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 23 Wrz 2014 20:14 

Spotkałem się też z elektronicznymi zamkami, ale to już nieco wyższy koszt, znacznie pewnie przewyższający cenę pokrowca. Zależy też, ile latasz, bo może się okazać, że Tobie się opłaci taka inwestycja. Cały mechanizm polega na tym, że przy zamku instaluje się elektroniczny zatrzask i czytnik specjalnego zegarka, który nie tylko zabezpiecza przed kradzieżą, ale i pozwala na namiar walizki przez GPS. Ty masz zegarek, na którym wszystko kontrolujesz, a walizka ma czytnik. Ale to droga zabawa.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 29 Wrz 2014 13:49 

Zbanowany
Na wielu stronach można zamówić własne tzw wlepki lub inne naklejki na podstawie własnego projektu graficznego lub zdjęcia. Myślę, że to całkiem dobry pomysł i tani, a jak się jedna naklejka znudzi to zawsze można ją tanio zamówić. Po co bawić się w jakieś drogie etykiety :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 29 Wrz 2014 14:03 

Własnoręcznie projektowane etykiety, naklejki i wlepki to nic nowego. Na pewno jeśli ktoś ma talent do projektowania, to może w łatwy sposób wyróżnić swój bagaż. W sumie niegłupim pomysłem jest chyba nalepienie na walizkę własnego zdjęcia :) albo nawet jeśli nie zdjęcia z twarzą, to zdjęcia zrobionego na wakacjach, albo fotografię swojego domowego zwierzaka. W każdym razie coś, co będzie niepowtarzalne i z daleka da się to wyłapać.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 29 Wrz 2014 14:06 
Awatar użytkownika

Nie wiem jak bardzo nieuważnym trzeba być, żeby wziąć nie swój bagaż, skoro na naklejce jest wydrukowane nazwisko pasażera.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#9 PostWysłany: 29 Wrz 2014 21:53 
Awatar użytkownika

srebrny
dowolna zawieszka do bagażu z własnym imieniem i nazwiskiem, imieniem kota bądź zakodowanym algorytmem md5 adresem domowym dziadków powinna moim zdaniem dość skutecznie załatwić sprawę

nie ma za co!

p.s. tak, wiem, my ludzie po polibudzie jesteśmy mało romantyczni, za to jesteśmy skuteczni
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#10 PostWysłany: 29 Wrz 2014 22:10 
Awatar użytkownika

niebieski
Tylko tłumacz potem pani na lotnisku jak ma wygenerować hasha adresu by potwierdzić że to Twoja walizka :lol: :lol:
 Profil Relacje PM off
rw30 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości