Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 314 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Następna
Autor Wiadomość
#281 PostWysłany: 19 Sie 2014 19:11 

Loty: 129
Kilometry: 292 570
niebieski
Dodam tylko, że miałem podobną sytuacje do poprzednich kiedy mimo dodadani kodu nie został mi on naliczony. Zadzwoniłem na infolinie i dopiero manager zwrócił mi wartość kuponu po odjęciu podatku. Dlatego jeśli komus się przytrafiła podobna sytuacja najlepiej od razu kontaktować się z supervisor lub managerem, wczesniejsza rozmowa nic nie wniosła, poza otrzymaniem voucheru na 30 $, ale na tym mi nie zalezało.

All inclusive w Turcji 🏖️🍹 4* hotel przy plaży Kleopatry za 1912 PLN All inclusive w Turcji 🏖️🍹 4* hotel przy plaży Kleopatry za 1912 PLN
Egzotyka czeka 🌤️👣 10 dni w Sri Lance za 3175 PLN 👙🏖️ Loty Etihad Airways i hotel ze śniadaniami Egzotyka czeka 🌤️👣 10 dni w Sri Lance za 3175 PLN 👙🏖️ Loty Etihad Airways i hotel ze śniadaniami
#282 PostWysłany: 19 Sie 2014 19:15 
Awatar użytkownika

mikerus napisał(a):
Spread przy każdym przewalutowaniu to na ogół ok. 3%, najpewniej bank rozlicza jako CAD->EUR->PLN.

Poza tym, że wypada mieć konta i karty walutowe do podróżowania i robienia rezerwacji, to chyba każdy wie. Ale jest soposób na zakupy w walutach bardziej egzotycznych prawie po kursie średnim. Pierwsze przewalutowanie na EUR/USD idzie przeważnie po kursie organizacji Visa/MC i jest bardzo korzystne (prawie jak kurs średni), a drugie idzie po kiepskim kursie banku. Ale jeżeli płacisz kartą w walucie na którą idzie przewalutowanie organizacji to omijasz to gorsze w banku. Np. u mnie w syncu (teraz T-mobile usługi bankowe...) pierwsza waluta idzie na USD i płacąc kartą w tej walucie prawie minimalizujesz spread bankowy. A walutę oczywiście bierzesz z walutomatu w dużych ilościach jak jest tania :)

Sent from my iPad using Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#283 PostWysłany: 19 Sie 2014 19:51 

platnosc tmobile w PLN byla korzysniejsza niz platnosc tmobile USD :(
 Profil Relacje PM off  

#284 PostWysłany: 19 Sie 2014 19:52 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
kacz0r napisał(a):
mikerus napisał(a):
Spread przy każdym przewalutowaniu to na ogół ok. 3%, najpewniej bank rozlicza jako CAD->EUR->PLN.

Poza tym, że wypada mieć konta i karty walutowe do podróżowania i robienia rezerwacji, to chyba każdy wie. Ale jest soposób na zakupy w walutach bardziej egzotycznych prawie po kursie średnim. Pierwsze przewalutowanie na EUR/USD idzie przeważnie po kursie organizacji Visa/MC i jest bardzo korzystne (prawie jak kurs średni), a drugie idzie po kiepskim kursie banku. Ale jeżeli płacisz kartą w walucie na którą idzie przewalutowanie organizacji to omijasz to gorsze w banku. Np. u mnie w syncu (teraz T-mobile usługi bankowe...) pierwsza waluta idzie na USD i płacąc kartą w tej walucie prawie minimalizujesz spread bankowy. A walutę oczywiście bierzesz z walutomatu w dużych ilościach jak jest tania :)

Szczegóły płatności w CAD, kartą w złotówkach
Przewalutowanie 2,8%
19.58 CAD 13.46 EUR 1 EUR=4.3149 PLN (płatność kartą w Montrealu)
Bank BZWBK

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#285 PostWysłany: 19 Sie 2014 19:52 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja mam dziwną sytuację, gdyż oprócz blokad na wartości noclegów pojawiły się jeszcze 2 blokady po 1$ HOTELS.COM US 800-246-8357 (domyślam się, że dotyczą one autoryzacji karty) oraz jedna bardzo dziwna również na 1$ DELTA AIR LI DL ATLANTA GA (wygląda na autoryzację karty wykonane przez amerykańskie linie Delta, z którymi nigdy nie miałem styczności).
 Profil Relacje PM off  

#286 PostWysłany: 19 Sie 2014 19:58 
Awatar użytkownika

magdairobert napisał(a):

Tzn.?

Profil Relacje PM off  

#287 PostWysłany: 19 Sie 2014 20:03 

Loty: 2
Kilometry: 3 738
Mlody napisał(a):
Jeju, ale macie problemy. Ktoś nie skorzystał, bo za późno, to wylewa żale, a informacja była ogólnodostępna. Brawo dla tych, którzy się załapali. Ja nie potrzebowałem, więc nie skorzystałem.

Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2

brawo, też tak miałem kilka razy poprzednio i żyję. Teraz się obłowiłem.
 Profil Relacje PM off  

#288 PostWysłany: 19 Sie 2014 20:08 

kacz0r napisał(a):
magdairobert napisał(a):

Tzn.?

Tzn ze zaplacilam 2 razy zeby zobaczyc gdzie bedzie wiekszy spred. Niestety USD wyszla gorzej. Czy to juz jasne dla Ciebie?
 Profil Relacje PM off  

#289 PostWysłany: 19 Sie 2014 20:09 
Awatar użytkownika

Loty: 720
Kilometry: 996 938
platynowy
juliaka napisał(a):
JackD napisał(a):

Masz rację. Przepraszam ale akurat 1 hotel rezerwowałem na jutro, stąd to zniecierpliwienie...

Na jutro się nie dało zarezerwować z kodem.

Nie dawało się z kodem US z CA owszem.
 Profil Relacje PM off  

#290 PostWysłany: 19 Sie 2014 20:14 
Awatar użytkownika

magdairobert napisał(a):
Tzn ze zaplacilam 2 razy zeby zobaczyc gdzie bedzie wiekszy spred. Niestety USD wyszla gorzej. Czy to juz jasne dla Ciebie?

Co prawda nie płaciłem nigdy w CAD, ale na innych walutach było raczej odwrotnie. Tak by też wynikało z regulaminu, bo unikasz jednego przewalutowania. Zauważ jeszcze, że teraz masz chyba tylko blokadę środków, a przewalutowanie banku po ich kursie nastąpi dopiero przy zaksięgowaniu transakcji czyli pewnie za 1-3dni.

Profil Relacje PM off  

#291 PostWysłany: 19 Sie 2014 20:17 

to samo mialam w Czechach. Stracilam i teraz place PLN jak jestem gdzies poza strefa EU lub USD - bo takie mam karty.
 Profil Relacje PM off  

#292 PostWysłany: 19 Sie 2014 20:44 

Loty: 270
Kilometry: 536 736
niebieski
Nie wiem, jak Wy to robiliście, ale żaden z kodów ani amerykańskich, ani kanadyjskich mi nie działał. Próbowałem wczoraj w nocy i dziś przed kilkoma godzinami, ale za każdym razem komunikat pokazywał, że albo hotel nie jest objęty promocją, albo że kod jest nieważny z mojej lokalizacji, choć byłem na amerykańskiej/kanadyjskiej wersji strony. Potem już tylko wyświetlało, że kod się wyczerpał. Poza tym nie znalazłem żadnego szczególnie taniego hotelu w miejscach, do których się wybieram, więc pewnie i tak nawet przy tych zniżkach lepiej by mi się hostel opłacił.
 Profil Relacje PM off  

#293 PostWysłany: 19 Sie 2014 20:51 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 14 922
My z kolei nie wiemy jak Ty to robiłeś, że mimo tylu prób się nie udało, skoro połowa forum się obłowiła bez większych trudności :)
2 ludzi lubi ten post.

#294 PostWysłany: 19 Sie 2014 20:52 
Awatar użytkownika

Loty: 107
Kilometry: 199 226
niebieski
@chartsman - ten kod dzialal na ograniczona ilosc hoteli . Faktycznie czasem ciezko bylo ustrzelic taki, ktory by sie kwalifikowal. Mi sie udawalo metoda prob i bledow :)
 Profil Relacje PM off  

#295 PostWysłany: 19 Sie 2014 21:00 

Loty: 270
Kilometry: 536 736
niebieski
korpus napisał(a):
My z kolei nie wiemy jak Ty to robiłeś, że mimo tylu prób się nie udało, skoro połowa forum się obłowiła bez większych trudności :)

Może dlatego, że nigdy dotąd jeszcze nie rezerwowałem hotelu z tyloma gwiazdkami, hahaha.
Zresztą ja praktycznie zawsze rezerwuję noclegi na miejscu. Nadal nie rozgryzłem, na jakiej zasadzie działają powszechne tu "łańcuszki", próbuję tych linków z "poleceń", ale żadna cena się nie obniża na żadnym serwisie... Nie mam chyba szczęścia do hoteli! :D
 Profil Relacje PM off  

#296 PostWysłany: 19 Sie 2014 21:14 
Awatar użytkownika

Loty: 284
Kilometry: 456 536
niebieski
Chyba powinniście przeczytać instrukcje obsługi INTERNETU ;-)

#297 PostWysłany: 19 Sie 2014 21:19 
Awatar użytkownika

HON fly4free
magdairobert napisał(a):
skrzat napisał(a):
Tak czytam te krytyczne opinie, że deal został wrzucony na główną...
Moje spostrzeżenie to "czemu tak późno został wrzucony?", bo wczoraj po 21:00 info było już na wielu znanych forach, blogach itp., a u nas dopiero po 24:00 :)

A gdzie niby byl? Podasz te "super" strony?

Wczesniej ...(wykasowano)

Ostatnio edytowany przez Hubert, 19 Sie 2014 22:13, edytowano w sumie 1 raz
Reklama, promowanie własnych stron internetowych, podawanie linków do innych, konkurencyjnych stron.
 Profil Relacje PM off  

#298 PostWysłany: 19 Sie 2014 21:27 

To dlaczego nie podzieliłeś się tą wiedzą ?
Dopiero Zbyhu to zrobił ?
 PM off  

#299 PostWysłany: 19 Sie 2014 21:29 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Anonymous napisał(a):
To dlaczego nie podzieliłeś się tą wiedzą ?
Dopiero Zbyhu to zrobił ?

Bo zabawiałem nowo narodzoną córkę i zajrzałem do netu dopiero rano, gdy już info wszędzie było :)
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#300 PostWysłany: 19 Sie 2014 21:32 

Może czas to zamknąć? :P
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 314 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości