Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Sie 2014 15:51 

Witam

Wybieramy się razem z moim mężczyzną (ja 32,on 30) na tydzień w powyższe rejony. Lądujemy w Salonikach i....no właśnie, poczytałam trochę o tym mieście i większość napotkanych opinii nie była pochlebna, stad tez pomysł na obranie kierunku na Macedonie, i w zwiazku z tym pytanie, jak najlepiej się po niej poruszać? Trafiłam na strony połączeń kolejowych, autobusowych i wydają się całkiem konkretne, ale czy transport jest tam czasowy? trzeba się liczyć z opóźnieniami?

Zazwyczaj podróżjemy wynajmując auto w danym kraju i w ten sposób się przemieszczając, ale skoro ten kraj jest dosyć mały, może to odpuścić? Myśleliśmy również o zachaczeniu o Albanie, i tu pytanie, czy wynajmując auto w Macedonii będziemy mogli bez problemu poruszać się nim na terenie sąsiedniego państwa, mam na myśli oczywiście ubezpieczenie.

a może ktos z drogich forumowiczów będzie w tym czasie w okolicach, zawsze możemy połączyć siły;)

pozdrawiam
Aneta

Wakacje w Maroku z widokiem na Atlantyk 🌊🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2663 PLN ✨ 🥯 Wakacje w Maroku z widokiem na Atlantyk 🌊🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2663 PLN ✨ 🥯
Ksamil 🌊 Albańskie „Malediwy” na start wakacji za 874 PLN 🤯 Loty + hotel i samochód na cały wyjazd 🏖️😍 Ksamil 🌊 Albańskie „Malediwy” na start wakacji za 874 PLN 🤯 Loty + hotel i samochód na cały wyjazd 🏖️😍
#2 PostWysłany: 16 Sie 2014 10:40 

Kierunek dosc interesujacy,jakkolwiek przy ilosci osob w liczbie 4 samochod bedzie najtanszym i najbardziej komfortowym rozwiazaniem w kwestii zaoszczedzenia czasu .Jest tylko pytanie czy na auto wypozyczone w Salonikach bedzie zgoda na przekroczenie granicy.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 16 Sie 2014 11:00 

Z Avis tak, choć dość drogo - http://www.avis.gr/avisonline/gr-gb/avi ... rvice,help - ceny są podane w zakładce About renting > Can I take the car abroad?
 PM off
Monty lubi ten post.

#4 PostWysłany: 19 Sie 2014 14:24 

Dziękuję za odpowiedzi;)

min 100 euro dopłaty nie byłoby takim nadwyrężeniem budżetu gdyby rozłożyć to na 4 osoby, we dwoje raczej się na to nie zdecydujemy.

A czy ktoś z drogich forumowiczów wypożyczał auto w Macedonii? Z tego co widziałam, są tylko 4 miasta, w których można je wziąć i niewiele wypożyczalni. Może ktoś już ma z którąś doświadczenie? Czy do ceny jaką widzę, należy dołożyć min 50 euro za pełne ubezpieczenie jak to jest w innych krajach europejskich, czy jest taniej/drozej?

Może jeszcze komuś się przyda-Link do strony z pociagami międzykrajowymi:

http://w3.srbrail.rs/zsredvoznje/?lang=en

Z góry dziękuję za pomoc;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości