Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 174 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 02 Sie 2014 14:27 

No i elegancko, dzięki za dobre info ! :)
 Profil Relacje PM off  

Ale cena 😮❗️ Wycieczka do Gruzji za 288 PLN 🔥 Loty do Kutaisi i hotel w cenie 😎 Ale cena 😮❗️ Wycieczka do Gruzji za 288 PLN 🔥 Loty do Kutaisi i hotel w cenie 😎
Stambuł i Goa za 1297 PLN 🔥⚡ Egzotyka na wyciągnięcie ręki i w supercenie 👋☀️🌴 Stambuł i Goa za 1297 PLN 🔥⚡ Egzotyka na wyciągnięcie ręki i w supercenie 👋☀️🌴
#102 PostWysłany: 03 Sie 2014 23:22 

marcino123 napisał(a):
(..) Kto się zatem piszę już konkretnie ? :)

jestem w 1oo% zdeterminowany na wyjazd, jakby znany już był terminarz mógłbym kupować bilety lotnicze w tym momencie..

z urlopem nie wierzę, żebym miał poważniejsze kłopoty.. finansowo jestem już przygotowany na kilkudniowy, intensywny wyjazd.. eboli póki co się jeszcze nie boję..

tylko, że dla mnie kluczową kwestią jest obecność na finale (czyli powrót 9 lutego) oraz wspólny pobyt na miejscu, czyli potrzebuję osób/osoby, z którymi ułożymy plan "miast" i na miejscu będziemy się wspólnie poruszać zarówno po stadionach jak i między meczami.. :)

wyjazd indywidualny, gdzie spotkamy się tylko na meczach, a tak każdy by bawił się indywidualnie w zwiedzanie, dla mnie kuszący nie jest..

przypominam taki luźny plan, który kiedyś zaproponowałem..
1 luty - przylot / ćwierćfinał w Agadir - na 60% będą wtedy grać
2 luty - zwiedzania miasta
3 luty - wypad na pustynię i wodospad
4 luty - półfinał w Marrakeszeu - będą grać 4 lub 5 lutego
5 luty - zwiedzanie Marrakeszu
6 luty - zwiedzania Casablanci
7 luty - zwiedzanie Rabatu
8 luty - finał w Rabacie
9 luty - powrót
 Profil Relacje PM off
muminux lubi ten post.

#103 PostWysłany: 05 Sie 2014 17:33 
Awatar użytkownika

platynowy
Mogę już chyba ogłosić, że wśród uczestników tego tripu, będzie również ktoś z doświadczeniem kilku poprzednich edycji PNA ! :)
W wyniku tych wypraw do Afryki powstała książka, która jest lekturą obowiązkową przed Naszym styczniowym wyjazdem do Maroka: http://afrykagola.pl/ :)

Image
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 05 Sie 2014 18:58 

zdecydowanie przeczytam.. ! :)
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 05 Sie 2014 20:05 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
marcino123 napisał(a):
buleczker napisał(a):
Bedziemy (3 os.) w Marakeszu od 13.01.15 do 20.01.15 interesowałby nas mecz otwarcia moze ? Jest szansa dostać jakies bilety na mecz ?

Mecz otwarcie (17 stycznia) to ciężki temat. Grać będą gospodarze, więc trybuny będą zapełnione, a dodatkowo mecz rozgrywany będzie zapewne w Rabacie (stolicy). W Marrakeszu rozgrywać swoje mecze będzie jedna z grup i w dniu meczu, możecie spokojnie atakować stadion, bo nie powinno być kłopotów z nabyciem biletów z marszu.

Ponoć grupa A ma grać w Marrakeszu i tam będzie mecz otwarcia.
http://www.bbc.com/sport/0/football/27172921
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 05 Sie 2014 20:19 
Awatar użytkownika

platynowy
krasnal masz rację, Grupa A z gospodarzem gra w Marrakeszu

Image
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 07 Sie 2014 20:17 

Witam,
jedziemy z bratem z Krakowa.Lot mamy z Warszawy przez Paryz do Marakeszu w dniu 22.01 a powrotny na tą samą trasę 30.01.Wstepny plan zakłada zobaczenie wszystkich uczestników mistrzostw.Bedzie troszke jeżdzenia ale byłem już na trzytygodniowej włóczędze po Maroku wiec tym razem priorytetem bedzie futbol.Dedukując za oficjalną stroną mistrzostw:
23.1.Rabat - dwa mecze
24.1Tanger -dwa mecze
25.1Marakesz-dwa mecze (mam nadzieje ze jeden z grupy A i jeden z B)
26.1Agadir-dwa mecze (mam nadzieje,ze jeden z grupy B i jeden z A)

Wydaje mi sie,ze jesli w ostatniej trzeciej rundzie spotkan grupowych maja byc dwa mecze o tej samej porze a są tylko cztery stadiony,to taka opcja jest jak najbardziej mozliwa.Po emocjach pilkarskich pozostaje trzy i pół dnia na podziwianie Antyatlasu bądź nadoceanicznych i pustynnych atrakcji z dala od Agadiru

Pozdrawiam,
Artur
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 08 Sie 2014 14:08 

niebieski
adamuw napisał(a):

przypominam taki luźny plan, który kiedyś zaproponowałem..
8 luty - finał w Rabacie
9 luty - powrót

Podoba mi sie ten plan.
A co z drugim polfinalem ?
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 11 Sie 2014 13:07 
Awatar użytkownika

platynowy
Oczywiście o f4f też wspomniałem ;)

http://ekstraklasa.net/news/polscy-kibi ... 53666ca63a

Image
 Profil Relacje PM off
Legion1 lubi ten post.

#110 PostWysłany: 11 Sie 2014 22:19 

Cytuj:
8 luty - finał w Rabacie
9 luty - powrót

pisał bym sie proszę o info na PW odnosnie biletow lotniczych.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 11 Sie 2014 22:31 
Awatar użytkownika

niebieski
Cały czas mam wątpliwości czy kupować bilety lotnicze, na szczęście jeszcze trochę czasu jest na bilety. A przyczyną moich wątpliwości jest ta cała ebola. Jeśli sytuacja się nie uspokoi to wątpię, aby impreza odbyła się w pierwotnym terminie. Z epidemiologicznego punktu widzenia każda impreza masowa jest tragedią. A impreza masowa na kilkadziesiąt tysięcy ludzi, odbywająca się dzień w dzień przez ponad tydzień, w kilku miastach i gromadząca ludzi z wielu państw to już prawdziwa epidemiologiczna katastrofa. Ale myślę, że z biletami lotniczymi tak ze 2 miesiące jeszcze spokojnie się można wstrzymać.
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 12 Sie 2014 00:09 

dyneck napisał(a):
Podoba mi sie ten plan.
A co z drugim polfinalem ?

dużo zależy od kalendarza rozgrywek, jak się mecze rozłożą geograficznie.. nie wiadomo, gdzie będzie drugi półfinał..

finał na 1oo% w rabacie, półfinał na 90% w marrakeszu.. ale gdzie mecz o 3 miejsce i drugi półfinał to nie wiem.. czy będą chcieli 4 ostatnie mecze umieścić tylko w rabacie i marrakeszu, czy też rozlokować po 1 meczu na każdej arenie mistrzostw to w tej chwili sprawa otwarta..

ale myślę, że trudno będzie być na meczach na 4 stadionach, chyba, że byśmy się decydowali na "krążenie" po kraju..
pierwotnie proponowana trasa agadir - marrakesz - rabat układa się w ładnie w "liniową" trasę z południa na północ..

-- 12 Sie 2014 00:15 --

kiew napisał(a):
(..)myślę, że z biletami lotniczymi tak ze 2 miesiące jeszcze spokojnie się można wstrzymać.

optymalne ceny powinny być 3-4 miesiące przed wylotem, czyli w październiku.. prognozowanie do tego czasu, czy bilety będą droższe, czy tańsze jest chyba czystym hazardem..

a nawet gdyby miały być 1oo zł tańsze to warto to poświęcić na lepsze rozeznanie w terminarzu rozgrywek i ewentualnego rozwoju sytuacji wirusowej, w tym brać pod uwagę komplikacje z podróżami do afryki zachodniej..
ale wizja epidemii raczej nie wzmoże popytu europejczyków na urlopy w maroku i tym samym na wysokie ceny biletów.. :)
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 12 Sie 2014 02:40 
Awatar użytkownika

Loty: 43
Kilometry: 67 658
Ok.
Ja tez sie piszę na pewno. Do mnie jednak przemawia bardziej opcja fazy grupowej aczkolwiek runda pucharowa w każdym wypadku też wchodziła by w grę.
Mieszkam w Wielkiej Brytanii i najprawdopodobniej wyruszył bym z Bristol albo Londynu. widziałem w tym temacie, ze jeden kolega dewoj też leciał by z Londynu wiec możemy sie zgadać. Oczywiście z Polski mógłbym tez wyruszyć (przyjeżdżając wczesniej do PL na urlop) z dowolnego miasta. Myśle ze moglibyśmy sie zorganizować większa grupa z np Warszawy czy z jakiegokolwiek innego miasta.

Kilka mam pytań dot wyjazdu. Kiedy kupujcie bilety? Myśle ze mozna to ogarnąć po losowaniu grup 26.11 chociaż ceny lotów pewnie zdążą pójść niezle w gore do tego czasu.
Dwa: jak dostać bilety na same mecze, atakować stronę FIFA czy będzie szansa dostać je na miejscu.
Zarówno mi tak jak i adamuw zależy na wspólnym pobycie. W kupie raźniej. Lecę sam ale nie chce sam sie błąkać po Afryce bez znajomosci języka w pierwszej wizycie na Czarnym Lądzie ;P

a z życzeń PNA to strasznie chciałbym zobaczyć Algierię w akcji ;)
 Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 12 Sie 2014 08:50 

FIFA nie ma nic wspólnego z tą imprezą, jeżeli już to CAF. Ale na miejscu na 99% będą bilety na większość meczów.
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 12 Sie 2014 11:05 

Loty: 107
Kilometry: 135 181
Cały czas śledzę temat i wciąż jestem napalony na wyjazd. Z nowych wiadomości już wiem, że będę musiał wrócić jeszcze w styczniu, więc tygodniowy pobyt muszę zmieścić między 17 a 31 stycznia. Najprawdopodobniej namówię jednego kumpla, fana Burkina Faso i Prezesa Nakoulmy na wyjazd. Z uwagą patrzę na rozwój epidemii. Jeśli nie zablokuje ona całego turnieju to powinna skutecznie odstraszyć wielu turystów z Europy co wpłynie na ceny. W temacie noclegów chyba faktycznie warto zaryzykować jazdę w ciemno. Tu decyzję warto podjąć przed samym wylotem, zobaczymy jakie będzie zainteresowanie turniejem, jakie ceny. Na teraz hostel w centrum Marakeszu i pokój 6 - osobowy na koszt 24 zł za dobę/osoba. Tu nie będzie dramatu cenowego na pewno. Słowa uznania dla organizatora za rozreklamowanie wypadu w mediach! Będą wywiady w Eurosporcie, czuję!

#116 PostWysłany: 12 Sie 2014 23:40 

cześć, natknąłem się na ta inicjatywę przez ekstraklasa.net i w spód mi się spodobała, jestem bardzo chętny na ten wyjazd taka przygoda, później będzie co opowiadać dzieciom :mrgreen: Ja mieszkam koło Rzeszowa i najprawdopodobniej bym leciał z Warszawy, dobrze by było się z kimś ugadać wiadome, że razem zawsze raźniej, a tym bardziej tam w Afryce, bo wiadome jak jest ani języka się nie zna ani tym bardziej miasta. Jak ktoś wyżej napisał o tym 6-osobowym pokoju to nie głupi pomysł można razem mieszkać, zwiedzać i pić :P jak ktoś jest z tych rejonów co ja niech da znać na priva. Na wyjazd jestem zdecydowany na 70-80%, bo muszę coś hajsu ogarnąć, bo jeszcze się uczę. ;) Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 13 Sie 2014 21:07 
Awatar użytkownika

platynowy
Zamysł wspólnego pobytu na miejscu był moją myślą przewodnią kiedy zakładałem ten temat. i obecnie boje się, że troszkę się rozjedziemy po całym Maroku w trakcie tego turnieju :(

natenczas napisał(a):
Kilka mam pytań dot wyjazdu. Kiedy kupujcie bilety? Myśle ze mozna to ogarnąć po losowaniu grup 26.11 chociaż ceny lotów pewnie zdążą pójść niezle w gore do tego czasu.

i tu jest największy problem :( kalendarz gier nie zostanie z pewnością ogłoszony wcześniej, niż przed losowaniem grup finałowych pod koniec listopada. Wkurza fakt, że nie ma kalendarza typu info jaka grupa w jakim mieście (wyjątek to A w Marrakeszu), jakiego dnia jaki mecz i dalej drabinka fazy pucharowej tak samo ! Taka sytuacja strasznie przeszkadza w planowaniu tego tripu ! :(

Osobiście tak mi się sprawy poukładały, że mój pobyt to 26 stycznia - 5 lutego (bilety kupione), więc: ostatnia runda gier w grupach, ćwierćfinały i półfinał (1 może 2), niestety nie zdołam "dotrwać" do finału. Ląduje i wracam z Marrakeszu.

Bilety na same mecze to dwie opcje:
1. bardziej prawdopodobna: bilety na miejscu w Maroku, przed samymi meczami
2. cały czas trzeba pilnować też tematu sprzedaży w necie, co nieustannie czynie wraz z pomocą kilku zaprzyjaźnionych już przez moją stronkę na fb, Marokańczyków, którzy podsyłają info na bieżąco :D

Jak wspomniałem wcześniej ląduje w Marrakeszu 26, ale zakładam, że już dzień później trzeba będzie jechać na mecz do Agadiru w związku z tym oraz info, które przewija się z każdej relacji z Maroka na tym forum czyli: "w Maroku to nocleg znajduje Ciebie" na tę chwilę nie zaprzątam sobie głowy tematami pt. gdzie, za ile i ile nocy spędzę.
Może kiedy poznamy terminarz gier, będzie można zmierzyć się z tym tematem.

Kolejny powód, dla którego zależy mi na naszym wspólnym podróżowaniu to sama komunikacja: koszta wypożyczenia auta, czy też wynajęcia 5-6 osobowej grand taxi rozkładające się na kilka osób są naprawdę śmiesznie niskie (po negocjacjach oczywiście :) ), I tu dochodzimy do kosztów całego wyjazdu. Jakie są Wasze wstępne analizy ? Osobiście uważam, że 2000pln za 7-10 dni w zupełności wystarczy (wraz z samolotem).

Oczywiście, kiedy już będziemy w Maroku i będzie przerwa w turnieju lub też mecz będzie rozgrywany zbyt daleko zakładam jakieś turystyczne 1-dniowe wypady. Wrzućcie w google takie hasła jak: Ait Ben Haddou oraz Ouzoud czy Merzuoga :D

Na końcu napiszę raz jeszcze, to co najważniejsze: każdy z Nas ma z pewnością odrobinę odmienne spojrzenie na temat, tego wyjazdu i będzie mógł pojawić się w Maroku w nieco rozbieżnych terminach, ale szukajmy za wszelką cenę możliwości zgrania się w terminie wspólnych dni, meczy i miast, w których moglibyśmy się spotkać ! :) nawet kosztem nagięcia pierwotnych planów.

Image
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 14 Sie 2014 09:27 
Awatar użytkownika

Loty: 43
Kilometry: 67 658
Spoko Maroko!
Bilety kupione
26.01 - 05.02!

Do zobaczenia na miejscu :)
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 14 Sie 2014 09:41 
Awatar użytkownika

platynowy
natenczas napisał(a):
Spoko Maroko!
Bilety kupione
26.01 - 05.02!

Do zobaczenia na miejscu :)

No to jest już Nas 4 w tym terminie :D
Dawać, dawać, kto jeszcze ? :)

Image
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 14 Sie 2014 23:23 

Na razie tylko tyle wiadomo:

The distribution of groups between the host cities of the tournament was also formalized. Group A will be based in Marrakech, the city that will host the opening match. Group B will be based in Agadir. Group C will be in Rabat which will also host the final match of the tournament while Group D will be Tangier.

The final draw for the 30th edition of AFCON will be held in Rabat on 26 November 2014.

The adjustment in dates has been necessitated by the decision of the Organizing Committee to play the semi-finals on separate dates. Previously, the semi-finals have been played on one date. At Orange AFCON Morocco 2015, the semi-finals will be played on 4th February and 5th February 2015.

Further, Day One which will have the Opening Ceremony in Marrakech will only have one fixture – the Opening Match of Group A. The second fixture of Group A will be played on 18th January which will also have two matches of Group B.

25.1 chcemy byc na meczach w Marakeszu a 26.1 w Agadirze(lub odwrotnie).Potem nastepuja 3 lub 4 dni przerwy i wtedy rzeczywiscie mozna wynajac jakis pojazd i gdzies wyruszyc.

-- 15 Sie 2014 00:00 --

Przepraszam za skrót myślowy :) Pisząc 4 wolne dni miałem na mysli nasz prywatny harmonogram,bo oczywiscie w dniach 27 oraz 28 beda jeszcze mecze w Rabacie i Tangerze(ale druzyny grające w tych miastach chcemy obejrzec we wczesniejszej,drugiej rundzie gier)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 174 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości