Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 50 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 02 Gru 2011 17:58 

Jeśli chcecie dostać za darmo mobilny internet (karte+modem) należy skorzystać z dwóch okazji:

1) zamówić karte od telekomunikacyjnej spółki Aero2, która udostępnia darmowy internet
o tym pisałem już w tym temacie:
Kod:
http://fly4free.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=5220

2) założyć konto w Deutsche Banku do 18 grudnia i spełnić wymagania regulamniu promocji, czyli głównie:
- do 7 dni roboczych po otwarciu konta trzeba wpłacić na nie minimum 1500zł
- utrzymać przez kolejne 14dni saldo równe minimum 1500zł
- konto trzeba utrzymać przez rok czasu (ale jest darmowe i Deutsche Bank zobowiązał sie nie wprowadzać zmian powodujących jakiekolwiek dodatkowe opłaty w tym czasie)

<w skrócie trzeba przechować u nich przez niecały miesiąc 1500zł nie ponosząz żadnych kosztów>

od Deutsche Banku dostajemy wtedy starter Play i modem (bez simlocka)... starter Play (z 1GB) można wykorzystać i np. wywalić do kosza :D, a włożyć kartę Aero2 która daje nam darmowy dostęp do internetu :)
 Profil Relacje PM off  

M-E-G-A‼️🔥😱 Wyspy Kanaryjskie bezpośrednio od 73 PLN (w jedną stronę) 😍🔥👏 M-E-G-A‼️🔥😱 Wyspy Kanaryjskie bezpośrednio od 73 PLN (w jedną stronę) 😍🔥👏
M-E-G-A❗ Japonia z wylotem z Polski od 1612 PLN 😲🚅🎎🍙 M-E-G-A❗ Japonia z wylotem z Polski od 1612 PLN 😲🚅🎎🍙
#2 PostWysłany: 02 Gru 2011 18:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Cytuj:
Jakie urządzenie umożliwia korzystanie z Usługi Bezpłatnego Dostępu?

Urządzenia telekomunikacyjne współpracujące z kartą SIM Bezpłatnego Dostępu do Internetu oferowanego przez Aero2.
Zgodnie z zapisami w Regulaminie Bezpłatnego Dostępu do Internetu urządzenie telekomunikacyjne umożliwiające za pośrednictwem karty SIM korzystanie z Bezpłatnego Dostępu do Internetu to terminal kategorii 10, obsługujący transmisję danych w technologii HSPA+ w paśmie 900 MHz (pasmo 8) lub kategorii 3 obsługujący transmisję danych w technologii TD-LTE w paśmie 2500MHz (pasmo 38).

Lista obsługiwanych urządzeń: http://aero2.pl/pdfs/Urzadzenia_telekom ... jne_v3.pdf

Cytuj:
Nagroda gwarantowana – zestaw PLAY
Online na Kartę składający się z modemu
Huawei E173U-2 bez blokady sim-lock oraz
zestawu startowego „PLAY Online na Kartę 1
GB (karta SIM/USIM z zaszytym limitem
transferu danych w wysokości 1 GB) o wartości
125 PLN brutto.

https://www.dbnet24.pl/pliki/Regulamin_ ... udzien.pdf

pozdrawiam ;)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 02 Gru 2011 19:22 

Spokojnie Blackall, działać będzie.

Aero podało takie wymagania tylko po to by nie mieć problemów z klientami (i ich problemami technicznymi), bo im na tym nie zależy żeby dużo ludzi z tego korzystało, bo na tym nie zarabiają... Udostępniają tego neta, bo ich umowa z UKE do tego zobowiązuje. Dostali częstotliwość 2,6 GHz, pod warunkiem między innymi, że każdy obywatel Polski do któregoś tam roku będzię miał dostęp do neta za free.
Wiele modemów, których nie ma na liście Aero zostało już przetestowanych i chodzą (najczęściej po zmianach ustawień), a niektóre są tańsze od tych zalecanych przez Aero, tak więc wymaganiami Aero nie nalezy się przejmować...

W tym linku masz opis konfiguracji tego mogemu od Deutsche Banku:
Kod:
http://jdtech.pl/2011/08/aero2-i-huawei-e173u-2-problem-rozwiazany.html
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 03 Gru 2011 12:25 
Awatar użytkownika

niebieski
zwracam w takim razie honor,

dodam tez, ze zakladajac w tej chwili rowniez konto oszczednosciowe https://www.deutsche-bank-pbc.pl/index. ... sciowe_24h dostajemy aż 8.10% NETTO do 10 tys do konca lutego. Chocby z tego powodu warto, najlepsze lokaty sa na podobnym poziomie (ale brutto..)!
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 04 Gru 2011 21:25 

a ten darmowy internet to na jak długo darmowy? gra warta świeczki? żeby po miesiącu się nie okazało, że zmienili zasady i np. trzeba za coś płacić, oddać modem, itp. ???
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 04 Gru 2011 23:02 
Awatar użytkownika

niebieski
flighter napisał(a):
a ten darmowy internet to na jak długo darmowy? gra warta świeczki? żeby po miesiącu się nie okazało, że zmienili zasady i np. trzeba za coś płacić, oddać modem, itp. ???

a moze warto przeczytac regulamin, w którym jest odpowiedź? ;)

Cytuj:
Prędkość transmisji danych dla każdego Korzystającego jest na poziomie nie większym niż 256 kb/s w ciągu pierwszych 12 miesięcy liczonych od Daty Uruchomienia Bezpłatnego Dostępu do Internetu oraz nie większym niż 512 kb/s w okresie kolejnych 24 miesięcy

Cytuj:
Data Uruchomienia Bezpłatnego Dostępu do Internetu – 10 maja 2011r.
2.5 Data Wygaśnięcia Bezpłatnego Dostępu do Internetu – dzień, w którym upływa 36-miesięczny okres Bezpłatnego Dostępu do Internetu, liczony od Daty Osiągnięcia Zobowiązania Pokryciowego dla Bezpłatnego Dostępu do Internetu dla Urządzenia Telekomunikacyjnego 2500 MHz i Daty Osiągnięcia Zobowiązania Pokryciowego dla Urządzenia Telekomunikacyjnego 900 MHz. opublikowana na stronie internetowej Operatora.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 05 Gru 2011 21:00 

flighter napisał(a):

na pytania o Aero Blackall już odpowiedział, a modem dostajesz (na zawsze, na własność) jak spełnisz wymagania regulaminu promocji DeutscheBanku... ale nic tam podejrzanego nie ma (regulamin nie jest długi, najlepiej przeczytaj sam)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 05 Gru 2011 21:10 
Awatar użytkownika

niebieski
travel4fun napisał(a):
flighter napisał(a):

na pytania o Aero Blackall już odpowiedział, a modem dostajesz (na zawsze, na własność) jak spełnisz wymagania regulaminu promocji DeutscheBanku... ale nic tam podejrzanego nie ma (regulamin nie jest długi, najlepiej przeczytaj sam)

jedyne co, to to, ze trzeba miec konto aktywne przez rok, a DB moze nagle wymyslic oplaty typu 2 dychy za prowadzenie konta.. ale zdecydowanie watpie, aby tak postąpili :)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 05 Gru 2011 21:17 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
mBank dla nowych daje modem i internet za darmo przez rok.http://samcik.blox.pl/2011/12/mBank-dop ... net-i.html

#10 PostWysłany: 05 Gru 2011 21:28 

Blackall napisał(a):
travel4fun napisał(a):
flighter napisał(a):

jedyne co, to to, ze trzeba miec konto aktywne przez rok, a DB moze nagle wymyslic oplaty typu 2 dychy za prowadzenie konta.. ale zdecydowanie watpie, aby tak postąpili :)

Bank jakiś czas temu zagwarantował, że nie wprowadzi opłat do końca 2013 roku...

Modemy są rozdawane, bo pewnie mają ich zbyt duży zapas (a takie rzeczy szybko tracą na wartości).. Play pewnie dał te modemy za grosze DeutcheBankowi, bo liczy że przynajmniej część osób doładuje tą ich kartę zamiast włożyć darmowe Aero...
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 05 Gru 2011 21:42 
Awatar użytkownika

niebieski
travel4fun napisał(a):
Blackall napisał(a):
travel4fun napisał(a):

Bank jakiś czas temu zagwarantował, że nie wprowadzi opłat do końca 2013 roku...

masz gdzies linka pod reka?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 05 Gru 2011 21:48 

niebieski
Jak wprowadzą opłaty to będzie się to wiązać ze zmianą regulaminu a wówczas przysługuje Wam prawo do odstapienia od umowy bez żadnych kosztów - więc zabezpieczenie jest.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 05 Gru 2011 21:51 

Kamil napisał(a):
mBank dla nowych daje modem i internet za darmo przez rok.http://samcik.blox.pl/2011/12/mBank-dop ... net-i.html

Moim zdaniem oferta DBanku połączona z Aero2 wypada lepiej od tej mBanku
mBank ma warunki trudniejsze do spełnienia:
-trzeba zamówić kartę (płacić nią miesięcznie minimum 100zł)
-przez ostatnie 5 miesięcy umowy mieć co miesiąc wpływ na konto przynajmniej 1000zł
i dostajemy wtedy internet na rok, co i tak Aero daje za darmo na 3 lata... (chyba że Play lepiej działa niż Aero to na plus mBanku... ale kiedyś korzystałem z netu Playa i nie byłem zadowolony, nie wiem jak jest obecnie.. może się poprawili)
Oczywiście warunków mBanku nie trzeba spełnić, ale sie wtedy płaci, co już się na pewno nie opłaca...
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 05 Gru 2011 22:00 

Zbanowany
travel4fun napisał(a):
chyba że Play lepiej działa niż Aero to na plus mBanku... ale kiedyś korzystałem z netu Playa i nie byłem zadowolony, nie wiem jak jest obecnie.. może się poprawili

To chyba nie wiesz jakie warunki ma internet od Aero2... Oni oferują max 256kbit w obie strony, sesja zrywana co godzinę, ale bez limitów. W Playu masz 1Mbit/384kbit (chyba takie są limity w mBankowej promocji) z limitem transferu. Zasięg Playa jest moim zdaniem znacznie większy. Ja bym brał Playa, ale niestety mam już konto w mBanku.

#15 PostWysłany: 05 Gru 2011 22:12 

Cytuj:
Cytuj:

masz gdzies linka pod reka?

ja to bardziej z reklam kojarzę, w regulaminie tego nie widzę, a nie mam teraz już czasu dalej szukać
ale na stronie przy zakładaniu wielkimi literami jest napisane "Gwarancja niezmiennych warunków do końca 2013r."
Kod:
https://www.dbnet24.pl/otworz-konto/?landing=31528
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 05 Gru 2011 22:20 

ms93 napisał(a):
travel4fun napisał(a):
chyba że Play lepiej działa niż Aero to na plus mBanku... ale kiedyś korzystałem z netu Playa i nie byłem zadowolony, nie wiem jak jest obecnie.. może się poprawili

To chyba nie wiesz jakie warunki ma internet od Aero2... Oni oferują max 256kbit w obie strony, sesja zrywana co godzinę, ale bez limitów. W Playu masz 1Mbit/384kbit (chyba takie są limity w mBankowej promocji) z limitem transferu. Zasięg Playa jest moim zdaniem znacznie większy. Ja bym brał Playa, ale niestety mam już konto w mBanku.

Play jak patrzyłem kiedyś na podawane parametry wydawał się być ok.. w Warszawie mi chodził dobrze, ale ja go kupiłem z myślą o wyjazdach, a tam parametry z oferty nijak się miały do rzeczywistości... ale może się teraz zmieniło...
Jak dostanę modem postaram się w kilku miejscach porównać działanie obu.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 05 Gru 2011 22:26 

Zbanowany
Korzystam z neta od Aero i modemu (należy go odpowiednio skonfigurować w zależności od posiadanego systemu operacyjnego - u mnie działa na Windows7 i Vista) który oferuje DB. Net nie jest rewelacyjny, ale do przeglądania stron się nadaje :D
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 08 Gru 2011 11:06 

niebieski
A czy doczytaliście do tego:

"Nagroda gwarantowana zostanie wydana przed
upływem terminu, o którym mowa w punkcie
1 lit. c powyżej"

A punkt 1c mówi o utrzymaniu konta przez 12 miesięcy...

Dostał ktoś ten modem od razu?
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 08 Gru 2011 17:23 
Moderator forum

wntl napisał(a):
Po jakim czasie się dostaje modem ? dostał już ktoś ?

Po 11 m-cach, jesli dobrze pamietam z regulaminu

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 08 Gru 2011 17:44 

niebieski
Myślałem że modem dają od razu a potem ewentualnie mogą żądać zwrotu :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 50 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości