Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 05 Sie 2014 22:30 
Awatar użytkownika

srebrny
Witam jak w temacie wie może ktoś jaki bagaż przysługuje w tej taryfie crazy bilet kupiony w styczniu 2014 r w czasie tego szalonego tygodnia, na stronie lotu nie ma takie taryfy podejrzewam ze będzie to economy simple czyli podręczny do 8 kg ale może jest szansa że będzie jednak jeden rejestrowany ? Wydaje mi się że obecny podział na simple i normalny economy wszedł później. Jakieś koncepcje ?
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Costa del Sol 🌞🏝️ 4* hotel w Benalmadenie za 2069 PLN 😍 Relaks na Costa del Sol 🌞🏝️ 4* hotel w Benalmadenie za 2069 PLN 😍
Niezapomniana wycieczka po Tajlandii 🛺 Bangkok, Phuket i Chiang Mai w jednej podróży z Warszawy za 2716 PLN 🌺 Niezapomniana wycieczka po Tajlandii 🛺 Bangkok, Phuket i Chiang Mai w jednej podróży z Warszawy za 2716 PLN 🌺
#2 PostWysłany: 05 Sie 2014 22:35 

Loty: 312
Kilometry: 479 773
niebieski
max 23 kg jedna sztuka poza tym na bilecie masz pole bagaż i pewnie masz tam napisane 1pcs

#3 PostWysłany: 05 Sie 2014 22:43 

niebieski
Liczą się warunki z chwili zakupu, nie mogą sobie tak po prostu zmienić zawartej już umowy. Masz więc standardowy bagaż rejestrowany. Możesz napisać do nich e-mail żeby wprowadzili dodatkową adnotację do biletu, jeśli się obawiasz. Ja o to poprosiłem i dodali, bo już miałem w Kijowie problem takiej natury, a to mu zapobiegnie.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 06 Sie 2014 06:23 
Awatar użytkownika

srebrny
Dzięki za podpowiedź faktycznie na bilecie elektronicznym w polu bags jest 1 pc :D dla pewności zadzwonię tak jeszcze do nich na infolinię
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 26 Wrz 2014 21:32 
Awatar użytkownika

Loty: 86
Kilometry: 147 286
srebrny
Witam -

jutro mam wylot. Potrzebuje info - mam bilet zakupiony w taryfie NEW FIRST MINUTE.
Jak pamiętam wylot razem z bagażem w cenie do 23 kg.

Nie widzę tego na bilecie. Gdzie to można sprawdzić. Na stronie Lotu po numerze rezerwacji nie ma żadnej informacji.
Nie chciałbym być nie miło zaskoczony.

Proszę o pilne info

Z góry dzięki .......
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 26 Wrz 2014 21:35 

Rejestrowy - 23 kg, więcej info tu: http://m.lot.com/pl/pl/fare
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 26 Wrz 2014 21:43 
Awatar użytkownika

srebrny
Kara napisał(a):
Rejestrowy - 23 kg, więcej info tu: http://m.lot.com/pl/pl/fare

dzięki - to widziałem:
tylko gdzie to jest na bilecie ....... lot wprowadził nowe taryfy bez bagażu i ..... trochę mam niepewność
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 26 Wrz 2014 21:48 

W bilecie wymieniony jest tylko typ taryfy, np. NEW FIRST MINUTE czy ECONOMY SEMI-FLEX/Klasa ekonomiczna z ograniczeniami. Co masz na bilecie?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 26 Wrz 2014 22:06 
Awatar użytkownika

srebrny
na elektronicznym - żadnej taryfy nie widzę
jak wchodzę na Lot i sprawdzam - ECONOMY SIMPLE !!!!
na potwierdzeniu rezerwacji - NEW FIRST MINUTE

na bilecie jest BAG 1 PC - tylko nie wiem czy to rejestrowy czy podręczny. Kojarzę że rejestrowy w cenie był - tylko dla czego jest na stronie Lotu Ekonomy Simple
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 26 Wrz 2014 22:21 

Rejestrowy raczej. Spróbuj jeszcze może ściągnąć ze strony lotowskiej Passenger/ Ticket Receipt. Tam będzie klasa i kod taryfy.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 26 Wrz 2014 22:28 
Awatar użytkownika

srebrny
Kara napisał(a):
Rejestrowy raczej. Spróbuj jeszcze może ściągnąć ze strony lotowskiej Passenger/ Ticket Receipt. Tam będzie klasa i kod taryfy.

gdzie to znależć?

-- 26 Wrz 2014 21:46 --

wszystko gra, dodzwoniłem się na infolinię - dzięki za pomoc
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 26 Wrz 2014 22:52 

O ile dobrze pamiętam, to gdzieś na ekranie z danymi rezerwacji powinien być link - w polskiej wersji będzie w nim chyba słowo "odcinek" albo "kupon". A jak nie, to zaloguj się do Miles & More i tam będzie to osobna opcja zaraz pod danymi konta.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 02 Paź 2014 16:25 

Loty: 57
Kilometry: 112 912
niebieski
Kupiłem bilet WAW-FRA, lot do z LOT, powrót LH. Nigdzie nie potrafię się upewnić, że przysługuje mi bagaż rejestrowany (kupowałem przez pośrednika) - sprawdziłem na lot.com, lufthansa.com, checkmytrip (również classic). Nigdzie nie ma info o bagażu. Na 99,9% bagaż mi przysługuje, jako że nie jest to Economy Simple w pełnym wydaniu (powrót LH), a chyba nie jest możliwym, że bagaż będzie przysługiwał tylko na powrót Lufthansą? Klasa rezerwacji w LOT to U. Dzięki za pomoc.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości