Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2069 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 104  Następna
Autor Wiadomość
#461 PostWysłany: 31 Lip 2014 19:22 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
borkowicz napisał(a):
Wie ktoś, ile mniej więcej trzeba czekać na odpowiedź od ich supportu?
Mam dość pilną sprawę i zastanawiam sie, czy dzwonić?

W moim przypadku była to kwestia godzin lub następnego dnia.

Słoneczne połączenie 🌤️👙 Malediwy i Sri Lanka w jednej podróży z Warszawy za 2415 PLN Słoneczne połączenie 🌤️👙 Malediwy i Sri Lanka w jednej podróży z Warszawy za 2415 PLN
Greckie wczasy w 4* hotelu 🇬🇷🏨 All inclusive na Rodos za 2286 PLN Greckie wczasy w 4* hotelu 🇬🇷🏨 All inclusive na Rodos za 2286 PLN
#462 PostWysłany: 31 Lip 2014 19:34 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 14 922
juliaka napisał(a):
używaliście kodów z akcji facebookowej SVOY? przechodziły bez problemów?

Bez problemu. A co, teraz są jakieś?

#463 PostWysłany: 08 Sie 2014 11:53 

Jestem tutaj nowa, więc z góry przepraszam jeśli takie pytanie już było, ale to dla mnie bardzo ważne i potrzebuję szybkiej odpowiedzi. Czy rezerwując na airbnb muszę być przygotowana na jeszcze jakieś dodatkowe płatności-haczyki oprócz tego co widzę na stronie oferty (czyli oprócz opłaty serwisowej)? Jak to tak właściwie jest z tym przewalutowaniem (rezerwuję pokój w Londynie - funty)? Czy zarówno arbnb, jak i bank, w którym mam kartę doliczają swoją opłatę?
 Profil Relacje PM off  

#464 PostWysłany: 08 Sie 2014 12:02 

paula09 napisał(a):
Jestem tutaj nowa, więc z góry przepraszam jeśli takie pytanie już było, ale to dla mnie bardzo ważne i potrzebuję szybkiej odpowiedzi. Czy rezerwując na airbnb muszę być przygotowana na jeszcze jakieś dodatkowe płatności-haczyki oprócz tego co widzę na stronie oferty (czyli oprócz opłaty serwisowej)? Jak to tak właściwie jest z tym przewalutowaniem (rezerwuję pokój w Londynie - funty)? Czy zarówno arbnb, jak i bank, w którym mam kartę doliczają swoją opłatę?

Opłata za wynajem + opłata serwisowa to całość Twoich kosztów. Oczywiście zdarzają się nieuczciwi ogłoszeniodawcy, którzy próbują wmówić, że dochodzą jakieś dodatkowe koszty ale co do zasady to co na stronie tylko Ciebie interesuje.
Przewalutowania dokonuje bank po swoim kursie.
 PM off  

#465 PostWysłany: 08 Sie 2014 12:06 

Nie do końca, w warunkach oferty są czasami jasno wyszczególnione dodatkowe koszty np. za sprzątanie.
Warto poczytać poradnik ze strony głównej:
http://www.fly4free.pl/poradnik-jak-z-g ... zl-bonusu/
 PM off  

#466 PostWysłany: 08 Sie 2014 12:07 

srebrny
w niektórych przypadkach dochodzi jeszcze opłata za sprzątanie...
 Profil Relacje PM off  

#467 PostWysłany: 15 Sie 2014 14:06 

Przepraszam za pytanie, jeśli okaże się tendencyjne :)
Na czym dokładnie polega akcja z tymi kodami ? Wykorzystując kod podany na forum, wygeneruje się nowy, który ja mogę komuś przedstawić? Czy w momencie, kiedy chciałbym ze znajomymi zamówić sobie jakiś apartament to każdy z nas może takim kodem się posłużyć zamawiając nocleg osobno, czy można dokonać tylko jednej łącznej rezerwacji wykorzystując jeden taki kupon ?
Dzięki.

Ostatnio edytowany przez lahcimmm2, 15 Sie 2014 14:12, edytowano w sumie 1 raz
pytanie dotyczy łańcuszka
 Profil Relacje PM off  

#468 PostWysłany: 15 Sie 2014 14:16 

Wystarczy kliknąć na szukaj http://www.fly4free.pl/poradnik-jak-z-g ... zl-bonusu/
 PM off
lahcimmm2 lubi ten post.

#469 PostWysłany: 18 Sie 2014 22:44 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nie chciałem zakładać nowego wątku...
M.in. w airbnb można wynająć dom od celebrytów, np. od Ronaldinho za 15k $ :) https://www.airbnb.com.br/rooms/3115209 czy od Denzela Washingtona za 1500 zł https://www.airbnb.pl/rooms/1905111

Cały artykuł: http://www.travelandleisure.com/article ... -can-rent/
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

#470 PostWysłany: 20 Sie 2014 02:48 

Loty: 68
Kilometry: 135 622
Mam 2 pytania,
zgodnie z tym: https://www.airbnb.pl/help/article/427 wychodzi na to, że nie mogę zarezerwować noclegu dla swojej rodziny jeżeli sam nie będę korzystał z noclegu. Wiecie może jak to wygląda w praktyce ? Czy jeżeli napiszę wcześniej do hosta i on zgodzi się na rezerwację noclegu przeze mnie dla kogoś innego to czy airbnb może jeszcze jakoś całą rezerwację zablokować?
Macie jakieś doświadczenia w rezerwowaniu noclegu dla osoby trzeciej ?

I pytanie 2:
Czy jeżeli założę mamie konto z mojego linka polecającego, przeprowadzę częściową weryfikację (bez tożsamości online), a następnie mama sobie zarezerwuje nocleg, który zostanie opłacony moją kartą (mama nie ma karty w EUR) to czy airbnb nie będzie miało z tym problemów ? Czy nie posądzi mnie o multikonto i wyładzanie zniżek (19eur na start) na podróże ?
 Profil Relacje PM off  

#471 PostWysłany: 20 Sie 2014 09:28 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Musiałbyś trafić na bardzo złego hosta, który doniósł by na Ciebie do Airbnb :D a tak serio to spokojnie, masa osób tak robi, nie masz się czego obawiać. Grunt to powiadomić hosta o całej sytuacji. Druga sprawa to już trochę loteria, jeżeli będą chcieli to będzie podstawa do anulacji, ale jeżeli zmienisz wszystkie dane + IP, a tylko karta ta sama, powinno być ok ;)

#472 PostWysłany: 20 Sie 2014 09:42 

Przeważnie gospodarze nie robią problemów. Sam zarezerwowałem dla moje brata nocleg. Musisz tylko monitorować wiadomości
 Profil Relacje PM off  

#473 PostWysłany: 20 Sie 2014 09:54 

pietia71 napisał(a):

Czy jeżeli założę mamie konto z mojego linka polecającego, przeprowadzę częściową weryfikację (bez tożsamości online), a następnie mama sobie zarezerwuje nocleg, który zostanie opłacony moją kartą (mama nie ma karty w EUR) to czy airbnb nie będzie miało z tym problemów ? Czy nie posądzi mnie o multikonto i wyłudzanie zniżek (19eur na start) na podróże ?

Jak dla mnie prosisz się o problemy i bardzo prawdopodobne usunięcie obu kont z anulowaniem rezerwacji na obu z powodu posądzenia o multinkonto. Kartę możesz wyrobić na mamę np. w BZ WBK mają karty prepaid walutowa Euro (sprawdź w banku lub na allegro), a i tak zapewne nie unikniesz pełnej weryfikacji konta mamy. Podsumowując nie możesz zrobić nic co pozwoli im choćby przypuszczać, że oba konta mogą być tej samej osoby (z tego co piszesz tak de facto jest)
 PM off  

#474 PostWysłany: 20 Sie 2014 11:11 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja tak niestety miałem. Dwa w pełni zweryfikowane konto miałem (moje i narzeczonej), oba też połączone z fejsem (aktywnym). Jeździmy zawsze razem, więc rezerwacje robiłem raz tutaj, raz tutaj tymi samymi kartami. Efekt? Konta zablokowane od 4 miesięcy, choć wprost mi nigdy nie napisali z jakiego powodu. Generalnie jak robię zgloszenie o odblokowanie i pytanie czemu zablokowane to mi zamykają to zgłoszenie bez odpowiedzi...

Teraz napisałem po raz pierwszy po polsku, może nowe polskie wsparcie techniczne wykaże się większą normalnością (bo "wyrozumiałość" to by było nadużycie, przeczytałem regulamin z każdej strony i nie złamałem żadnego punktu...).

Także ryzyko jest, choć moim zdaniem póki się nie wychylasz, nie piszesz na support to konta w miarę bezpieczne. Moje działały przez 1,5 roku równolegle i dopiero napisanie do supportu w innej sprawie ściągnęło ich uwagę.
 Profil Relacje PM off  

#475 PostWysłany: 20 Sie 2014 11:26 

A ja zapytam o zupełnie inną rzecz, interesował się ktoś tematem tych czujników dymu? Podobno od 2015 każdy host będzie musiał mieć swoj dom wyposażony w takie urządzenie, myślicie, że będą to tak restrykcyjnie egzekwować? Może przez to się trochę zmniejszyć liczba fajnych ofert...
 Profil Relacje PM off  

#476 PostWysłany: 20 Sie 2014 11:30 
Awatar użytkownika

niebieski
w każdym pomieszczeniu musi być?
 Profil Relacje PM off  

#477 PostWysłany: 20 Sie 2014 11:49 

niebieski
Czy da się jakoś na stronie airbnb sprawdzić do kiedy ważny jest kod zniżkowy?
 Profil Relacje PM off  

#478 PostWysłany: 20 Sie 2014 11:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Przecież taki czujnik kosztuje 30 zł i jest w pełni samodzielną konstrukcją. Taki za 300 zł (to też nie jest wielki koszt jak na jednorazową inwestycję) to ma już jakieś cudaczne systemy wczesnego wykrywania, powiadamiania SMS i tym podobne. Także wątpię, aby nawet restrykcyjne przestrzeganie tego przepisu cokolwiek zmieniło jeśli chodzi o ilość hostów.
 Profil Relacje PM off  

#479 PostWysłany: 20 Sie 2014 11:55 

Niestety nie da się. Przeważnie podają razem z kodem w mailu. Można tez napisać do supporty
 Profil Relacje PM off  

#480 PostWysłany: 20 Sie 2014 12:33 
Awatar użytkownika

Loty: 65
Kilometry: 157 723
niebieski
Zarezerwowałem noclegi za pomocą kodów/ kuponów zniżkowych. Czy można zrezygnowac z noclegów juz zarezerwowanych i potwierdzonych i w ich miejsce otrzymać ponownie kody? Czy wykorzystany kupon przepada bezpowrotnie w takim przypadku, czy byc moze, indywidualnie airbnb daje nowy kod? Jakie sa zasady w tym zakresie, praktyka?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2069 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 104  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości