Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 40 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Kraków - Budapeszt
#1 PostWysłany: 02 Lip 2014 13:08 

Mam do was pytanie jaki jest możliwie najtańszy transport do Budapesztu w terminie 15.09.2014-18.09.2014, patrząc na loty to w dwie osoby ok 500-600zł zł trzeba liczyć a mniej wyjdzie podróż autem.
PKP to ok 200zł w jedną strone to też chyba dużo jak na tak nie daleką podróż.
Są autokary to chyba najtaniej jest, i tu taki przewoźnik orangeways (120zł w jedną strony za 2 os.)ale znów poczytałem sporo negatywnych opinii o tych liniach i teraz trochę się boję.

Jakieś propozycję?
 Profil Relacje PM off  

Loty Etihad Airways do Singapuru z Warszawy od 2556 PLN ✈️🧳 Oferta first minute Loty Etihad Airways do Singapuru z Warszawy od 2556 PLN ✈️🧳 Oferta first minute
Wakacje w sercu południowej Transylwanii 🦇🏰 Wycieczka już od 497 PLN ✈️🛌 Wakacje w sercu południowej Transylwanii 🦇🏰 Wycieczka już od 497 PLN ✈️🛌
#2 PostWysłany: 02 Lip 2014 13:15 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
jarekrk napisał(a):
Mam do was pytanie jaki jest możliwie najtańszy transport do Budapesztu w terminie 15.09.2014-18.09.2014, patrząc na loty to w dwie osoby ok 500-600zł zł trzeba liczyć a mniej wyjdzie podróż autem.
PKP to ok 200zł w jedną strone to też chyba dużo jak na tak nie daleką podróż.
Są autokary to chyba najtaniej jest, i tu taki przewoźnik orangeways (120zł w jedną strony za 2 os.)ale znów poczytałem sporo negatywnych opinii o tych liniach i teraz trochę się boję.

Jakieś propozycję?

Eurolines.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 02 Lip 2014 13:18 

Loty: 434
Kilometry: 719 327
hej,

zdecydowanie bardziej od orangeways polecam eurolines.hu
Faktycznie ostatnimi czasy orangeways "niepowaznie" traktuja klientow.

http://www.eurolines.hu/hu/menetrend/ne ... i?search=1
We wrzesniu eurolines jezdzi w: w kazdy poniedziałek, srode, sobote. Ceny biletow w obie strony podobne - okoo 130 PLN.

#4 PostWysłany: 02 Lip 2014 13:28 
Awatar użytkownika

niebieski
volanbusz.hu
przejazd w dwie strony 15-20.09 kosztuje tylko 7900 HUF/osobę

Co do orangeways to jechałem nimi tydzień temu... Jedynym plusem było to, że przyjechał do Budapesztu na czas ( w drodze powrotnej opóźnienie 45minut). W drodze do Budapesztu przyjechał średnio wysłużony autokar ( nie licz na tego ze zdjęcia na orangeways), mało miejsca na nogi, klimatyzacja średnio dawała radę, brak gniazdek itd. po prostu zwykły autokar.
W drogę powrotną zabrał nas podobny autokar z tym, że miał dodatkową atrakcję- był nieszczelny. Woda się lała do autobusu przez szczeliny między oknami i kapało z sufitu i to nie tylko w jednym miejscu, a na długości połowy autokaru.
www.okruszek.org.pl
www.pustamiska.pl
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 02 Lip 2014 13:48 
Awatar użytkownika

Car pooling ewentualnie. Pamiętam, że ostatnio dość sporo osób jeździło na tej trasie. Sprawdź stronki typu blablacar itp.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 02 Lip 2014 13:53 

Dzięki koledzy,

Student ciesze się, że przeczytałem twoja relację na pewno odpuszczam pomarańcze.
Blablacar wychodzi tanio tylko zawsze jest ryzyko czy znajdzie się ktoś w tym terminie co nam zależy a jednak fajnie wychodzi tymi liniamii co podaliście.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 11 Lip 2014 19:56 

Loty: 76
Kilometry: 215 741
Miałem okazję podróżować ostatnio Orangeways na trasie Kraków-Budapeszt. O ile na trasie do Budapesztu przyjechał znacznie przed czasem rozkładowym, bo ok. 5:00, tak w drodze powrotnej spóźnił się 40 minut z hakiem, przez co nie zdążyłem na pociąg przesiadkowy i musiałem gonić go autobusem REGIO.

Ogromnym minusem była toaleta, która w obu autokarach (dwóch zupełnie różnych) była po prostu zamknięta na stałe. Świetna sprawa - toaleta na krakowskim MDA zamknięta z racji późnej godziny, więc liczysz chociaż na tę w autokarze. Wsiadasz, a na pytanie o toaletę słyszysz, że najbliższy postój za 3 godziny. :shock: Radzę dobrze zaplanować swoją fizjologię przed podróżą z tym przewoźnikiem :evil:

Mała ilość miejsca na nogi staje się w tej sytuacji pomniejszą niedogodnością...
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 12 Lip 2014 22:41 
Awatar użytkownika

Loty: 394
Kilometry: 700 800
niebieski
Mam pytanie, gdzie dokładnie w Budapeszcie zatrzymuje się Eurolines? Daleko od centrum? Będę tam w pon o 22 i zależałoby mi na dotarciu do najbliższego hostelu żeby następnego dnia z rana ruszyć na lotnisko ;)

#9 PostWysłany: 12 Lip 2014 22:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Najtańsze PKP masz za 29euro dzienny i 39e nocny. http://intercity.pl/pl/site/pojedz-za-g ... cyjna.html

#10 PostWysłany: 28 Lip 2014 10:08 

niebieski
Miałem ostatnio okazję pojeździć volanbuszem na trasie KRK-BUD i określę to jako dość ryzykowne połączenie jeżeli macie coś dalej jeszcze. ja miałem do stambułu i trochę trzymałem kciuki by dojechał. I dojechał choć kierowcy momentami dziwnie patrzyli na siebie i na kontrolki. Natomiast z powrotem autobus zdechł zaraz za granicą polską. Kierowcy naprawili go po godzinie.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 28 Lip 2014 10:24 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
kubap1 napisał(a):
Miałem ostatnio okazję pojeździć volanbuszem na trasie KRK-BUD i określę to jako dość ryzykowne połączenie jeżeli macie coś dalej jeszcze. ja miałem do stambułu i trochę trzymałem kciuki by dojechał. I dojechał choć kierowcy momentami dziwnie patrzyli na siebie i na kontrolki. Natomiast z powrotem autobus zdechł zaraz za granicą polską. Kierowcy naprawili go po godzinie.

To wyglada na to, ze zaczeli brac zly przyklad z OrangeWays.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 28 Lip 2014 10:28 

niebieski
Pawel_T napisał(a):
kubap1 napisał(a):

To wyglada na to, ze zaczeli brac zly przyklad z OrangeWays.

Zastanawiam się co z powrotem do Budapesztu. Przyjechaliśmy ok 14:30, a o 15:00 mieli powrót - 7h. Tak pisze na wszelki wypadek, bo sam lubię autobusami podróżować, tylko że w odróżnieniu od lotów, ryzyko awarii, czy opóźnień jest spore. Z KRK nie ma fajnych połączeń do Budapesztu, autobus to fajna alternatywa niemal do centrum Budapesztu.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 31 Mar 2015 15:36 

Czy jest możliwość zapłaty za bilety z Volanbusza w innej walucie niż HUF?
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 31 Mar 2015 15:55 

niebieski
Zle spojrzałem na datę postu!
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.

#15 PostWysłany: 31 Mar 2015 16:01 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Powiedzmy ze wszystko kupujesz w ofercie:
PB Kraków-Warszawa-Kraków 4PLN
W6 Warszawa-Budapeszt-Warszawa 78PLN

=82 PLN, parę godzin podróżowania no i tylko podręczny bagaż

Eurolines:
Załącznik:
Budapest.PNG
Budapest.PNG [ 19.92 KiB | Obejrzany 9344 razy ]

5900HUF = 80 PLN, szybciej z Krakowa no i bagaż rejestrowany
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 31 Mar 2015 18:42 

Loty: 40
Kilometry: 24 863
niebieski
W zeszłym roku jechałem Orangem i byłem w lekkim szoku, bo spodziewałem się maszyny jak w Polskim Busie, ale dało radę, choć to był czerwiec. Z powrotem miał opóźnienie jak przedpiszący. Skoro Volanbusz też niehalo to trzeba będzie szukać Euroline, choć te które kursują na wschód to jakieś rewelacyjne nie są.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 31 Mar 2015 19:25 

Volanbusz to Eurolines.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 05 Maj 2015 18:46 

Loty: 2
Kilometry: 4 884
niebieski
Volanbusz/Eurolines - mam pytanie do tych, którzy już jechali. Kupując bilet trzeba wpisać numer dowodu osobistego/paszportu. Jak wnikliwie to później sprawdzają? Sytuacja jest taka, że mojej narzeczonej zmieni się numer dowodu i paszportu przed wyjazdem, a bilety chcę kupić wcześniej.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 04 Sie 2015 12:02 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 1 679
niebieski
Aktualnie najtańsza opcja na Budapeszt -> Kraków to Lux Express za 58zł ?

#20 PostWysłany: 04 Sie 2015 12:06 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Sprawdź eurolines.hu no i ewentualnie (nie polecam) orangeways.hu
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 40 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości