Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 136 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Dublin
#61 PostWysłany: 26 Lis 2013 12:44 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
sawiet napisał(a):
Podbijam za Zeusem - Free Walking Tour - zazwyczaj omijam z daleka wszelkie wycieczki z przewodnikiem, ale na te dalem sie skusic i nie zaluje :) Szczegoly tutaj: http://www.hostelsfreetour.com/dublin/?q=node/6

czy trzeba się wczesniej zapisywać? czy po prostu przychodzimy na punkt zbiórki?i jesli nie mieszkamy w hostelu to możemy wziąć udział?:)

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#62 PostWysłany: 26 Lis 2013 12:47 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

tak samo masz tu
http://www.newdublintours.com/daily-tou ... -tour.html ;)
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 26 Lis 2013 14:44 

Loty: 86
Kilometry: 126 541
maxima napisał(a):
sawiet napisał(a):
Podbijam za Zeusem - Free Walking Tour - zazwyczaj omijam z daleka wszelkie wycieczki z przewodnikiem, ale na te dalem sie skusic i nie zaluje :) Szczegoly tutaj: http://www.hostelsfreetour.com/dublin/?q=node/6

czy trzeba się wczesniej zapisywać? czy po prostu przychodzimy na punkt zbiórki?i jesli nie mieszkamy w hostelu to możemy wziąć udział?:)

Nie ma zapisow, a wycieczka jest otwarta dla wszystkich chetnych. Tour startuje o 11, jak przyjdziesz o 10.45 to zalapiesz sie na darmowa kawe i ciastko. Zwiedzanie trwa 3 godz. z 20-minutowa przerwa w pubie na Temple Bar ;) Na koniec przewodnik przyjmuje napiwki :)

#64 PostWysłany: 10 Gru 2013 13:52 

srebrny
Już po powrocie. Parę uwag :)

Guinness Storehouse ok, szału nie ma, ale ciekawe doświadczenie, można powąchać składniki, nauczyć się pić ich piwo i poogladac Dublin.
Dublin Castle - bez szału, jak ktoś był w Buckingham to można odpuścić :) przejście po chyba 4 pokojach, szału nie ma:)
book of Kells - drogi wstęp, fajna biblioteka, a sama księga nie powala :) IMO lepsze Chester Beatty :) robi wrażenie, dużo ciekawych pamiątek - za darmo

Jeśli ktoś się nastawia na Penneys (vel. Primark) to słabo wypadło na tle tego w Londynie czy choćby we Frankfurcie. Dość mały sklep.

tanie jedzenie - all you can eat za 7eur na Abbey Street. W okolicy pubu Temple Bar obiad za ok 15 eur

Polecam kupić na lotnisku w SPAR bilety od razu na powrót. Powrót musieliśmy kupic u kierowcy - 3,05 eur, a 90-minutowy za 2,6eur.
Miasto idealne tak na 1,5 dnia (lepiej od rana, większość atrakcji czynnych do 17)

#65 PostWysłany: 10 Gru 2013 14:01 

srebrny
dlatego mowilem wczesniej, miasto nie ciekawe.
ciekawe okolice :)
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 10 Gru 2013 14:33 

srebrny
michcioj napisał(a):
dlatego mowilem wczesniej, miasto nie ciekawe.
ciekawe okolice :)

miasto to fajna odskocznia od Warszawy - ciepło (w weekend było ok 10C?), niska zabudowa, miło. Inaczej niż u nas, podobne do angielskich wiosek :)
zawsze coś innego :)
Mimo wszystko Dublin mi się podobał ;)

#67 PostWysłany: 11 Gru 2013 00:20 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 174 534
srebrny
ja tez wrocilem, nic nie zwiedzałem tylko pilem Guinnesa i mi się tez podobalo :)

Maxima jak moglas przegabic np. Howth, Wicklow, Malahide, Phoenix Park,
wyprawa do poprawki latem !

#68 PostWysłany: 11 Gru 2013 00:54 

srebrny
no byliśmy na miejscu ledwie 24h, bo lot z WMI był opóźniony ;( no i teraz ciemno jest już przed 17, więc nie ma co jechać za miasto o tej porze...
to było pierwsze liźnięcie, więc takie akurat :)

#69 PostWysłany: 17 Lip 2014 01:45 

Loty: 27
Kilometry: 41 527
niebieski
Jak najszybciej dojade do Howth z lotniska? Najpierw stacja o'connel i stamtąd dartem? I czy na lotnisku można kupić bilet calodniowy na dart i miejskie? Bo jak dwa tygodnie temu byłem to w automatach nie kojarze żeby były.
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 17 Lip 2014 07:47 

niebieski
Najszybciej bez kombinowania na Howth dostaniesz jesli z lotnistka wezmiesz autobus 102 jedzie on do miasteczka Sutton a z tamtad 20 min marszu i jestes na Howrh albo 2 min jazda dartem.Autobus zatrzymuje sie przy stacji darta.

#71 PostWysłany: 19 Lip 2014 17:42 
Awatar użytkownika

Loty: 54
Kilometry: 85 890
niebieski
Wybieram się do Dublina w październiku na 3 dni (pomijając przylot i wylot). Lecę do znajomych więc myślę, że oni mi doradzą jeśli chodzi o transport itd, ale powiedzcie mi co warto w tym czasie zobaczyć, a co lepiej sobie odpuścić? Chciałabym coś zaplanować :)

#72 PostWysłany: 20 Lip 2014 00:41 
Awatar użytkownika

srebrny
orchidea04 napisał(a):
Wybieram się do Dublina w październiku na 3 dni (pomijając przylot i wylot). Lecę do znajomych więc myślę, że oni mi doradzą jeśli chodzi o transport itd, ale powiedzcie mi co warto w tym czasie zobaczyć, a co lepiej sobie odpuścić? Chciałabym coś zaplanować :)

Howth (klify), Wicklow(gorki), Malahaide (zamek), Phoenix Park (park), + piwko na Temple Bar - wiadomo jakie:)
orchidea04 lubi ten post.
olajaw uważa post za pomocny.

#73 PostWysłany: 21 Lip 2014 20:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzięki :) a czy w samym Dublinie nie ma nic ciekawego do zobaczenia? Oczywiście poza barami i piciem Guinessa ;)

#74 PostWysłany: 21 Lip 2014 21:03 

niebieski
Jeśli interesują cie Muzea to możesz śmiało uderzać wejście darmowe.
Archaeology
Decorative Arts & History
Natural History

#75 PostWysłany: 22 Lip 2014 23:35 
Awatar użytkownika

srebrny
orchidea04 napisał(a):
Dzięki :) a czy w samym Dublinie nie ma nic ciekawego do zobaczenia? Oczywiście poza barami i piciem Guinessa ;)

O'Conell Street i szpila, St. Stephen Greens, Grafton - to najbardziej znane miejsca w centrum

#76 PostWysłany: 22 Lip 2014 23:49 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
lahcimmm2 napisał(a):
orchidea04 napisał(a):

O'Conell Street i szpila, St. Stephen Greens, Grafton - to najbardziej znane miejsca w centrum

Polecam dodatkowo zwiedzanie starej fabryki Guinessa. Mi się bardzo podobało a dodatkowo piwko w cenie biletu na górze w barze, który obraca się i jest całkiem ładny widok na miasto.
olajaw uważa post za pomocny.

#77 PostWysłany: 23 Lip 2014 10:20 
Awatar użytkownika

niebieski
Irlandia ma chyba jeszcze inne piwa poza Guinessem? Wiem, ze zaraz mi powiecie, ze jetem kobieta wiec sie nie znam, ale Guiness jest dla mnie za gorzki ;)
Bileciki juz mam wiec ciesze sie jak dziecko ;) no i czy ktos moglby mi naswietlic jak wyglada pogoda w pazdzierniku? Zniose wszystko (choc przestawienie sie z cieplej Malty nie bedzie proste juz w Polsce) byle nie padal snieg ;)

#78 PostWysłany: 23 Lip 2014 10:30 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Polecam jeszcze Destylarnie Jamesona, piwko w Temple Bar, Katedra Św. Patryka, więzenie Kilmainham Gaol, biblioteka w Trinity College z najstarsza książką Irlandii: Book of Kells no i jak będzie mecz hurling (Gaelicki football) albo rugby warto się tam wybrać.

Co do piw, jest dobry lager Harp, cream ales Kilkenny, Czerwony Muprhys no i Calsberg :P
 Profil Relacje PM off

#79 PostWysłany: 31 Lip 2014 15:09 

niebieski
Gaszpar napisał(a):
lahcimmm2 napisał(a):
orchidea04 napisał(a):
Polecam dodatkowo zwiedzanie starej fabryki Guinessa. Mi się bardzo podobało a dodatkowo piwko w cenie biletu na górze w barze, który obraca się i jest całkiem ładny widok na miasto.
Dodam od siebie, ze to piwko to można sobie samemu nalać w czasie szybkiego kursu nalewania Guinessa bodajże na 3 piętrze, choć mogę sie mylić. Tworzone są grupki, które razem z "opiekunem" który objaśnia krok po kroku jak zrobić użytek z "kija", mają okazję na chwilę wejść w rolę barmana.

#80 PostWysłany: 29 Sie 2014 20:09 
Awatar użytkownika

niebieski
A czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak wyglądają wydatki w Dublinie? Pomijam kwestię zakwaterowania. Chodzi mi o autobusy, bilety do muzeów czy wspomnianych zamków, jakiś obiad w knajpie itd.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 136 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości