Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 174 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 03 Lip 2014 11:10 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
niebieski
MarioWWA napisał(a):
Dzisiaj rano, Pan Grzegorz w Warszawie (którego tydzień temu chwaliłem) NIE PRZYJECHAŁ po mnie. Szczegóły opiszę później. Na samolot zdążyłem tylko dzięki tradycyjnej taxi...

Uuuu to dziwna sprawa... A to faktycznie Pan Grzegorz i jego współpracownicy mieli "ogarniać kurs" Na warszawskim rynku działa kilku przewoźników. Otrzymałeś informacje ze ten kurs miał wykonywać kierowca powiązany z Panem Grzegorzem?

Ja w zeszły piątek miałem inną historię. Odbierał mnie kierowca powiązany w jakiś sposób z firmą Pana Grzegorza.
Jedziemy przez centrum i nagle kierowca dostał telefon. Zdenerwował sie potwornie.. tłumaczył że zapomiał o jakiejś sprawie (facet był tak zdenerwowany że aż mu ręce się trzęsły) zaczął w panice podjeżdżać do taksówkarzy aby załatwić mi kurs na lotnisko , gdyż stwierdził ze nie może jechać. Po jakiś 10 min znalazł takse przerzucił moje bagaże do taksówki, zapłacił kierowcy za kurs , przeprosił i pojechał. Ponieważ miałem sporo czasu i nie stresowałem sie lotem a widziałem że gość jest na poważnie zdenerwowany wrzuciłem na luz. Jadąc w taksówce dzwonił do mnie Pan Grzegorz z pytaniem co się stało. Suma sumarum zaproponował mi w ramach rekompensaty kurs ekstra w dowolne miejsce w warszawie , który został wykonany (po za blacklane - jako prywatny). Wykorzystałem w powrocie z WAW do domu.

Myślę ze powinieneś zadzwonić do niego i wyjaśnić sprawę. - Może uda Ci sie wytargować lepszy kurs , na lepsza / dłuższą trasę niz wskazywałby voucher. (reklamacja w blacklane) np. Warszawa - WMI

Beztroski tydzień w Szarm el-Szejk 😍🏊‍♂️ 5* resort z aquaparkiem za 2028 PLN 😎 Beztroski tydzień w Szarm el-Szejk 😍🏊‍♂️ 5* resort z aquaparkiem za 2028 PLN 😎
Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 1047 PLN 😍 Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 1047 PLN 😍
#82 PostWysłany: 03 Lip 2014 20:28 

lendziro napisał(a):
MarioWWA napisał(a):
Dzisiaj rano, Pan Grzegorz w Warszawie (którego tydzień temu chwaliłem) NIE PRZYJECHAŁ po mnie. Szczegóły opiszę później. Na samolot zdążyłem tylko dzięki tradycyjnej taxi...

Uuuu to dziwna sprawa... A to faktycznie Pan Grzegorz i jego współpracownicy mieli "ogarniać kurs" Na warszawskim rynku działa kilku przewoźników. Otrzymałeś informacje ze ten kurs miał wykonywać kierowca powiązany z Panem Grzegorzem?

Ja w zeszły piątek miałem inną historię. Odbierał mnie kierowca powiązany w jakiś sposób z firmą Pana Grzegorza.
Jedziemy przez centrum i nagle kierowca dostał telefon. Zdenerwował sie potwornie.. tłumaczył że zapomiał o jakiejś sprawie (facet był tak zdenerwowany że aż mu ręce się trzęsły) zaczął w panice podjeżdżać do taksówkarzy aby załatwić mi kurs na lotnisko , gdyż stwierdził ze nie może jechać. Po jakiś 10 min znalazł takse przerzucił moje bagaże do taksówki, zapłacił kierowcy za kurs , przeprosił i pojechał. Ponieważ miałem sporo czasu i nie stresowałem sie lotem a widziałem że gość jest na poważnie zdenerwowany wrzuciłem na luz. Jadąc w taksówce dzwonił do mnie Pan Grzegorz z pytaniem co się stało. Suma sumarum zaproponował mi w ramach rekompensaty kurs ekstra w dowolne miejsce w warszawie , który został wykonany (po za blacklane - jako prywatny). Wykorzystałem w powrocie z WAW do domu.

Myślę ze powinieneś zadzwonić do niego i wyjaśnić sprawę. - Może uda Ci sie wytargować lepszy kurs , na lepsza / dłuższą trasę niz wskazywałby voucher. (reklamacja w blacklane) np. Warszawa - WMI

Już opisuję.
Tydzień temu w czwartek kupiłem WAW - AOK, wylot o 5:55, ostatni check-in o 5:00.
Przez blacklane zamówiłem taksę na 4:15 rano (z Bemowa, trochę do przejechania jest).
Tego samego dnia dostałem potwierdzenie, że wszystko OK. Myślę luzik.
Czekam tydzień. Dzisiaj w nocy o 2:59 dostaję smsa i maila, że wszystko potwierdzone, moim kierowcą będzie Grzegorz G.
O 4:10 wychodzę z żoną przed blok i pana G. nie ma (wcześniej jak z nim jechałem był 10 minut wcześniej). Czekam do 4:20 i nic.
Dzwonię do niego. Koleś odbiera zaspany i mówi, że jest w domu, za chwilę oddzwoni. Dzwoni po 5 minutach i ściema, że "kierowca, który jedzie ma kontrolę policyjną"... Ja mówię, że spóźnię się na samolot. Jednocześnie zamawiam normalną taxi, która przyjeżdża po kilku minutach. I jak już sobie jadę jak człowiek, dzwoni Pan G. (bodajże o 4:40), że kontrola się skończyła i kierowca będzie za ... 10 minut. Dla mnie jest to bulwersujące. Na Okęciu tłok. Zdążyłem w ostatniej chwili. Check-in robiłem jako ostatni, później kontrola, a na odprawę biegłem... Już pominę, że za normalne taxi zapłaciłem 70 zł, a za sen Pana G. 28 euro...

Zrozumiałbym jeszcze, gdyby Pan G. powiedział, zaspał i jest mu przykro, czy coś. Ale po co ściema o policji itd. Nawet gdyby, to pół godziny by kogoś kontrolowali. No ja przepraszam.

Generalnie jestem pozytywnie nastawiony do ludzi (podróże dodatkowo to u mnie budują), ale usług tego Pana SZCZERZE TERAZ NIE POLECAM.
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 04 Lip 2014 08:18 
Awatar użytkownika

niebieski
MarioWWA napisał(a):
lendziro napisał(a):
MarioWWA napisał(a):

Generalnie jestem pozytywnie nastawiony do ludzi (podróże dodatkowo to u mnie budują), ale usług tego Pana SZCZERZE TERAZ NIE POLECAM.

Niby tak.... ale za bardzo nie mamy wpływu kto po nas podjedzie. To kierowca wybiera trase a nie pasażer kierowce....

Ps. Jechal ktos ostatnio czarnym volvo? Z takim panem sympatycznym w srednim wieku?ostatnio trafiam tylko na panaGrzegorza i zastanawiam sie czy nie zmonopolizowal rynku warszawskiego?

#84 PostWysłany: 04 Lip 2014 08:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja własnie ostatnio wracałam z Okęcia do domu czarnym mercedesem :) Trafiłam na niesamowicie sympatycznego Pana w średnim wieku i cała podróż upłynęła w super miłej i przyjaznej atmosferze. Pan Szofer zachował sie jak prawdziwy gentelman :) Otwierał i zamykał mi drzwi, pomagał z walizką i w ogóle był ujmująco miły :) Chyba mogłabym się do tego przyzwyczaić :)
Nadmienię tylko, że przejazd był całkowicie za darmo dzięki wykorzystaniu kodu na 20 euro :) Dziękuję f4f po raz chyba setny :)
Zrobiłam też małą niespodziankę przyjaciołom. Kiedy wyszliśmy z hali przylotów na ich również czekał Pan w limuzynie. Chyba nie muszę mówić jakie było ich zdziwienia? :)
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 04 Lip 2014 08:27 

niebieski
lendziro napisał(a):
Ps. Jechal ktos ostatnio czarnym volvo? Z takim panem sympatycznym w srednim wieku?ostatnio trafiam tylko na panaGrzegorza i zastanawiam sie czy nie zmonopolizowal rynku warszawskiego?

Może nie ostatnio, ale ze dwa miesiące temu jechałem Volvo (nie pamiętam koloru) s60 chyba z WAW. Kierowca był w średnim wieku, krótkie włosy, okulary. Mało rozmowny, ale bardzo kulturalny (otworzył drzwi, pomógł zapakować walizki).

#86 PostWysłany: 04 Lip 2014 14:49 

Ostatnio korzystałem 2 raz z przejazdu blacklane w Krakowie i spotkała mnie dosyć śmieszna sytuacja. W obydwu wypadkach kontakt był do Pani Patrycji, natomiast było 2 różnych kierowców. Za 1 razem w czasie rozmowy kierowca oznajmił, że pierwotny kierowca się rozchorował i on przejął ten kurs by nie przepadł, a generalnie jest właścicielem firmy. Pomyślałem, że fajnie dbają o klienta itp. W poniedziałek znów zamówiony kurs, inny kierowca, standardowa rozmowa o blacklane i nagle kierowca mówi to co usłyszałem podczas pierwszego kursu czyli, że kierowca się rozchorował i on jako właściciel go zastępuje :lol: Czy ktoś z was usłyszał taką samą historię? :)
kuba201 lubi ten post.

#87 PostWysłany: 04 Lip 2014 14:57 

Zbanowany
niebieski
slk99 napisał(a):
Ostatnio korzystałem 2 raz z przejazdu blacklane w Krakowie i spotkała mnie dosyć śmieszna sytuacja. W obydwu wypadkach kontakt był do Pani Patrycji, natomiast było 2 różnych kierowców. Za 1 razem w czasie rozmowy kierowca oznajmił, że pierwotny kierowca się rozchorował i on przejął ten kurs by nie przepadł, a generalnie jest właścicielem firmy. Pomyślałem, że fajnie dbają o klienta itp. W poniedziałek znów zamówiony kurs, inny kierowca, standardowa rozmowa o blacklane i nagle kierowca mówi to co usłyszałem podczas pierwszego kursu czyli, że kierowca się rozchorował i on jako właściciel go zastępuje :lol: Czy ktoś z was usłyszał taką samą historię? :)

Zazwyczaj imie, nazwisko, numer telefonu nalezy do wlasciciela firmy przewozowej, a nie bezposrednio do kierowcy.
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 04 Lip 2014 15:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Jechałem ostatnio z p. Grzegorzem. Kurs z Dworca Wsch. był 20min. wcześniej. Generalnie miło, uprzejmie, kulturalnie ale kurs miałem zamówiony w pierwszej klasie a podjechał biznes. Tłumaczenie, że auto zostało użyte do innego kurs trochę dziwne. Gdybym faktycznie zapłacił za usługę 28e. to bym się zdenerwował ale jako, że za darmo to nawet nie wspomniałem, że powinien to być kurs s-classą.

#89 PostWysłany: 04 Lip 2014 16:02 
Awatar użytkownika

niebieski
pawelos napisał(a):
Jechałem ostatnio z p. Grzegorzem. Kurs z Dworca Wsch. był 20min. wcześniej. Generalnie miło, uprzejmie, kulturalnie ale kurs miałem zamówiony w pierwszej klasie a podjechał biznes. Tłumaczenie, że auto zostało użyte do innego kurs trochę dziwne. Gdybym faktycznie zapłacił za usługę 28e. to bym się zdenerwował ale jako, że za darmo to nawet nie wspomniałem, że powinien to być kurs s-classą.

Niby tak ale pan G dostal kase za s classe. Wiec wiecej.. to jest slabe i świadczy o tym ze gosc ma za nic wytyczne firmy. Rzeczywistosc warszawska niestety uczy aby zamawiac najniższa klase bo i tak loteria co podjedzie ... lacznie ze starym wanem

#90 PostWysłany: 10 Lip 2014 12:04 

Zbanowany
niebieski
pawelos napisał(a):

Pisz reklamacje do blacklane. Ten pseudo szofer robi to notorycznie.
Po mojej reklamacji otrzymalem kolejny voucher na przejazd.
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 11 Lip 2014 13:04 
Awatar użytkownika

niebieski
Tak jako ciekawostka... dzisaj pan Grzegorz z warszawy podstawil mi kierowce afroamerykanina... )) smiesznie. Auto klasa bez zastrzeżeń ;).. za kazdym razem mnie zadziwia ten gosc albo pozytywnie albo negatywnie.... nigdy nie ma normalnie ;)

#92 PostWysłany: 11 Lip 2014 14:11 

Loty: 525
Kilometry: 1 165 771
srebrny
ja jechałam 1.07. na lotnisko z p. Piotrem - auto klasa:) Mercedes S69 AMG ;) wszystko kulturalnie i bezproblemowo. Choć kierowca wyglądał na spiętego ;)
Jutro kolejny przejazd na lotnisko.

#93 PostWysłany: 11 Lip 2014 14:15 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 53 654
Również jechałem z p. Piotrem. Super sprawa.

#94 PostWysłany: 11 Lip 2014 14:20 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
maxima napisał(a):
ja jechałam 1.07. na lotnisko z p. Piotrem - auto klasa:) Mercedes S69 AMG ;) wszystko kulturalnie i bezproblemowo. Choć kierowca wyglądał na spiętego ;)

Też to zauważyłem, z rozmowy wynikało, że dopiero zaczyna w branży.
Pełna kulturka i fajnie się pompuje fotel na zakrętach ;)
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 11 Lip 2014 14:48 

niebieski
maxima napisał(a):
Mercedes S69 AMG ;)

S63 AMG ;)

Jakie tempo przejazdu zostało narzucone?
1. Emeryt po mszy niedzielnej
2. Rozsądne czyt. zgodnie z przepisami
3. Ciężka noga
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 11 Lip 2014 14:51 
Awatar użytkownika

srebrny
Wybieram mocne 2, ze wskazaniem momentami w kierunku 1 ze względu na stres. ;)
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 11 Lip 2014 14:57 
Awatar użytkownika

niebieski
mashacra napisał(a):
maxima napisał(a):

To był przejazd w Warszawie ? Jestem ciekaw ile firm obsługuje BL. Ostatnio miałem 3 przejazdy w Poznaniu i z rozmów z kierowcami wiem, że są dwie. Jednak żadna nie żyje tylko z BL, robią też jako normalne taksówki albo prywatne dla firm z którymi na stale współpracują. Jeden z kierowców mówił, że na chwilę obecną to kursy są ale dlatego, że BL je dotuje a potem to nie wiadomo jak będzie jeśli chodzi o Poznań.

#98 PostWysłany: 11 Lip 2014 15:03 

niebieski
mashacra napisał(a):
Wybieram mocne 2, ze wskazaniem momentami w kierunku 1 ze względu na stres. ;)

Albo ceny paliwa. Trzeba czymś zalać 8 garnków i napoić ponad 500KM ;)
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 11 Lip 2014 15:06 
Awatar użytkownika

srebrny
Tak Warszawa, te firmy z rozmów z kierowcami wynika, że obsługują od lat imprezy/przejazdy dla firm, ambasad... BL robią z doskoku dla zapachnięcia wolnych terminów i wolnych mocy przerobowych.
Stąd taka "różnorodność" modeli jednego pana.
 Profil Relacje PM off  

#100 PostWysłany: 11 Lip 2014 16:41 
Awatar użytkownika

HON fly4free
mashacra napisał(a):
maxima napisał(a):

Też to zauważyłem, z rozmowy wynikało, że dopiero zaczyna w branży.
Pełna kulturka i fajnie się pompuje fotel na zakrętach ;)

Miałem też przyjemność poczuć to pompowanie. Bez problemu kierowca zaczekał na mnie, bo pociąg którym jechałem się spóźnił
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 174 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości