Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 28 Maj 2014 11:55 
Awatar użytkownika

platynowy
cześć,

FlyDubai to w zasadzie low-cost, ale w dziale o tym segmencie nie ma osobnego tematu o kl. biznes, więc podaję tu. Otóż, widzę, że mają bardzo atrakcyjne ceny na tą właśnie klasę, np. Bukareszt - Dubai - Male za niecałe 2.800 zł. w dwie strony, a Bukareszt - Dubai - Colombo za ok. 2200 zł. Taką cenę znalazłem na ITA Matrix na kilka terminów w styczniu i lutym, ale podejrzewam, że tak samo tanio jest też w innych terminach i na inne trasy z siatki FZ. Zainteresowani na pewną znajdą ;) .
Co prawda, ich kl. biznes - z tego, co wynika z opisu na ich własnej stronie (http://www.flydubai.com/en/business/?banner_source=flydubai.com&banner_medium=fz_banner&banner_campaign=Default-DXB-J-Class&banner_content=612x400_homepage_banner_eng - przypomina bardziej premium economy w liniach tradycyjnych (albo kl. biznes w starym wydaniu), ale i tak można pozazdrościć Rumunom, Ukraińcom, Serbom i innym z siatki połączeń FZ takich fajnych możliwości. Nawet jednak, gdy dorzuci się koszt dolotu do OTP, czy BEG, nadal jest to chyba dość ciekawa alternatywa.

Jeszcze drobne uzupełnienie - do kupienia chyba tylko na bravofly...
Na razie, Bartek
 Profil Relacje PM off  

City break w Salonikach 🏛️🌞 Odkryj grecki klimat na wiosnę za 719 PLN City break w Salonikach 🏛️🌞 Odkryj grecki klimat na wiosnę za 719 PLN
Weekend w Mediolanie za 375 PLN 😍 Loty (sobota-niedziela) i hotel 😎 Weekend w Mediolanie za 375 PLN 😍 Loty (sobota-niedziela) i hotel 😎
#2 PostWysłany: 31 Maj 2014 14:16 

Zastanawiam się nad zakupem ale odstrasza mnie to bravofly.Jest to chyba błąd w ich systemie rezerwacyjnym bo na stronie FZ te bilety np do cmb są po 6000 zł.Boję się,że odrzucą rezerwację i pieniądze będą zwracać przez 3 miesiące.Jak myślicie?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 31 Maj 2014 18:28 
Awatar użytkownika

platynowy
Moim zdaniem, to niekoniecznie musi być błąd na bravofly, bo przecież pokazuje to też ITA Matrix, a ten chyba nie bierze danych z wyszukiwarek, tylko ma dużo bardziej skomplikowany system znajdowania połączeń. Ale wiadomo, jakieś tam ryzyko pewnie jest...

Pozdrawiam,Bartek
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 31 Maj 2014 21:28 
Awatar użytkownika

platynowy
swiezak napisał(a):
z tym, że to jest stary biznes, czyli nowe premium economy, więc nie wiem, czy rzeczywiście warte swojej ceny

wspomniałem o tym w pierwszym poście :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 31 Maj 2014 21:31 

Lepszy ten stary biznes niż upchnięcie jak śledzia w EK.A cena,no cóż w sumie koszt zamknął by się w 3100 zł z dolotem do Bukaresztu a EK na razie trzyma cenę strasznie około 3800 za economy i podejrzewam,że jak zrobią promocję to na 3000 zł.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 31 Maj 2014 21:43 

HON fly4free
To jest standardowa kabina C jaka ma wiele linii na krótkich i średnich dystansach a nie żadne premium Y. Układ w C A330 EK nie jest dużo lepszy, pomijając wide body.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 31 Maj 2014 23:15 

HON fly4free
Ja mówię o przeciętnym standardzie C w wielu liniach na 738, i tylko do tego porównuje. Akurat produkt AA na 321 na wybranych trasach to nie jest przeciętny standard w tego typu maszynach. No i oczywiście wiadomo, że lepiej do zatoki lecieć w C 787 QR albo A380 EK niż 738 FZ
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 31 Maj 2014 23:47 

marek2011 napisał(a):
Ja mówię o przeciętnym standardzie C w wielu liniach na 738, i tylko do tego porównuje. Akurat produkt AA na 321 na wybranych trasach to nie jest przeciętny standard w tego typu maszynach. No i oczywiście wiadomo, że lepiej do zatoki lecieć w C 787 QR albo A380 EK niż 738 FZ

NO oczywiście,że lepiej w C EK ale to już nie ta cena co w FZ.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości