Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Jedna sztuka bagażu oznacza dokładnie jedną sztukę bagażu. Torebka damska, laptop lub futerał na aparat również klasyfikują się jako jedna sztuka bagażu.

Ryanair:
https://help.ryanair.com/hc/pl/articles ... ch%20opcji

Każdy pasażer może bezpłatnie wnieść na pokład jedną sztukę bagażu o maksymalnych wymiarach 40 x 30 x 20 cm

Pasażerowie, którzy chcą zabrać w podróż dodatkowo duży bagaż podręczny mają do wyboru dwie opcje:
- wykupienie usługi "Pierwszeństwo oraz 2 Bagaże Pokładowe " (lub Plus / Flexi / Family ticket lub bilet lotniczy na łączone loty) pozwalającej na zabranie 1 dodatkowej torby/plecaka/walizki o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm, która musi zmieścić się w koszu do mierzenia bagażu. Waga bagażu ma nie przekraczać 10 kg. Do sprzedaży dostępne jest 95 usług pierwszeństwa na lot.
- wykupienie „Torby do odprawy 10 kg”. Bagaż do odprawy 10 kg (80x120x120 cm) musi zostać oddany na stanowisku odprawiania bagażu przed przejściem przez kontrolę bezpieczeństwa. W tym bagażu podróżni mogą przewozić płyny powyżej 100 ml.

Wizzair:
https://www.wizzair.com/pl-pl/centrum-p ... -podreczny

Maksymalne wymiary torby podręcznej: 40 x 30 x 20 cm.
Maksymalna waga: 10 kg
Podane wymiary nie obejmują uchwytów/kółek bagażu; jednakże kółka mogą zwiększać wymiary bagażu maksymalnie o 5 cm.

Pasażerowie, którzy chcą zabrać w podróż dodatkowo duży bagaż podręczny mają do wyboru dwie opcje:
- wykupienie usługi WIZZ Priority (lub posiadania prawa do niej na podstawie pakietu WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO lub WIZZ Plus) daje prawo do wniesienia na pokład dodatkowej jednej sztuki bagażu (maks. wymiary: 55 x 40 x 23 cm, maks. waga 10 kg).
- wykupienie bagażu rejestrowanego 10 kg (maks. wymiary 171 x 149 x 119 cm). W tym bagażu podróżni mogą przewozić płyny powyżej 100 ml.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 107  Następna
Autor Wiadomość
#641 PostWysłany: 30 Maj 2014 23:01 

no to ja nie chce go brać na pokład tylko tam do schowka , czyli mogę śmiało brać ? i przejdzie ?
 Profil Relacje PM off  

City break we Włoszech 🍝 Loty do Bari i hotel za 609 PLN 🇮🇹 City break we Włoszech 🍝 Loty do Bari i hotel za 609 PLN 🇮🇹
Rewelacja 🔥 Loty na Azory z Warszawy od 1158 PLN 😍 Również na wakacje ☀️ Rewelacja 🔥 Loty na Azory z Warszawy od 1158 PLN 😍 Również na wakacje ☀️
#642 PostWysłany: 30 Maj 2014 23:06 

jak do schowka, czyli luku bagażowego tj. wykupując bagaż rejestrowany to TAK (we wcześniejszym poście też to jasno napisałem), wykupując bagaż rejestrowany przysługuje ci dodatkowo mały bagaż podręczny 42cmx32cmx25 cm do zabrania na pokład samolotu
 PM off  

#643 PostWysłany: 30 Maj 2014 23:10 
Site Admin
Awatar użytkownika

czarny napisał(a):
Witam,

Mianowicie kiedyś pisałem że potrzebuję kupić dla SZWAGRA bilet jednodniówkę tak żeby się tylko chłop przeleciał.- w ramach prezentu.
Kupiłem Tour de Pologne czyli GDA-WRO-MOD-GDA i sam dla siebie też.

teraz ja mam takie pytanie:
muszę kupić jakieś torby na podręczny bagaż do Ryanaira dla siebie i dla szwagra.

Z waszego doświadczenia lepiej kupić zbliżone do wymiarów Ryanaira czy Wizzaira - bo chyba będą kupowane częściej bilety.

Wiem że to dość ogólnikowe pytanie ale może ktoś miał taki sam dylemat i ma jakąś alternatywę.
Z góry dzięki

Czarny

Torby z Ryanair nie zmieszczą się do wizzair, ale torba z wizzair jak nie wypchana wejdzie jako mała podręczna do Ryanair ;)

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#644 PostWysłany: 30 Maj 2014 23:12 

okej dzięki , to zamawiam juz ją ;)
 Profil Relacje PM off  

#645 PostWysłany: 30 Maj 2014 23:19 

daniupierug napisał(a):
okej dzięki , to zamawiam juz ją ;)

jak już musi być w wskazanej w linku strony to na bagaż rejestrowany ta się bardziej nadaje
http://www.vitay.pl/katalog-Vitay/nagro ... ,1150.html
 PM off  

#646 PostWysłany: 04 Cze 2014 20:57 

Mam taką samą walizkę ja na tym forum na zdjęciu
Jak się ją ścićsnie to ma szerokości 20cm, a bez stelaża ma 55cm
Czy ktoś może miał taki problem?
Czy trzeba demontować stelaż?
 Profil Relacje PM off  

#647 PostWysłany: 08 Cze 2014 19:02 

Lecę Ryanairem z bagażem podręcznym, moja walizka ma z wystającymi elementami 56 x 37 x 17, czyli jest centymetr wyższa od limitu.
Dałam znajomej do sprawdzenia w koszu na lotnisku, bez problemu mieści się (chyba kosz jest trochę większy), ale ciągle niepokoi mnie ten centymetr. Myślicie, że będę miała przez to problemy?
 Profil Relacje PM off  

#648 PostWysłany: 08 Cze 2014 19:05 

niebieski
littleme napisał(a):
Lecę Ryanairem z bagażem podręcznym, moja walizka ma z wystającymi elementami 56 x 37 x 17, czyli jest centymetr wyższa od limitu.
Dałam znajomej do sprawdzenia w koszu na lotnisku, bez problemu mieści się (chyba kosz jest trochę większy), ale ciągle niepokoi mnie ten centymetr. Myślicie, że będę miała przez to problemy?

Nie będziesz mieć problemu. Przyjemnego lotu ;)
 Profil Relacje PM off  

#649 PostWysłany: 13 Cze 2014 19:09 

mam takie pytanie otoz bagaz podreczny moge sobie rownie dobrze dac jako rejestrowany, tylko interesuje mnie czy w bagazu rejestrowanym takze nalezy miec kosmetyki zapakowane w przezroczysty woreczek, czy moge wtedy miec kosmetyk o pojemnosci 120ml czy zostanie on w jakis sposob wykryty? prosze o szczegolowa odpowiedz:)
 Profil Relacje PM off  

#650 PostWysłany: 13 Cze 2014 19:13 
Awatar użytkownika

Loty: 650
Kilometry: 837 895
niebieski
kamila2912 napisał(a):
mam takie pytanie otoz bagaz podreczny moge sobie rownie dobrze dac jako rejestrowany, tylko interesuje mnie czy w bagazu rejestrowanym takze nalezy miec kosmetyki zapakowane w przezroczysty woreczek, czy moge wtedy miec kosmetyk o pojemnosci 120ml czy zostanie on w jakis sposob wykryty? prosze o szczegolowa odpowiedz:)

W bagażu rejestrowym można mieć pojemniki z płynami o pojemności większej niż 100 ml i nie trzeba ich pakować w przezroczysty woreczek.

#651 PostWysłany: 13 Cze 2014 19:13 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
Możesz mieć dowolnie duże płyny.
 Profil Relacje PM off  

#652 PostWysłany: 13 Cze 2014 19:17 

dzieki za szybka odpowiedz:) a co jesli chcialabym zabrac te kosmetyki do zwyklej torebki ktora chcialabym zwniesc do samolotu ( chodzi o to zeby zwolnic miejsce sobie w bagazu i miec troche wiece na ubrania )? bo moge miec torebke 35x20x20? czy wtedy juz musze miec to w tej kosmetyczce i okazac przy odprawie?
 Profil Relacje PM off  

#653 PostWysłany: 13 Cze 2014 19:30 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
W bagażu podręcznym kosmetyki muszą już być w plastikowym woreczku i jedna sztuka może mieć najwyżej 100 ml.

#654 PostWysłany: 13 Cze 2014 19:32 
Awatar użytkownika

niebieski
kamila2912 napisał(a):
dzieki za szybka odpowiedz:) a co jesli chcialabym zabrac te kosmetyki do zwyklej torebki ktora chcialabym zwniesc do samolotu ( chodzi o to zeby zwolnic miejsce sobie w bagazu i miec troche wiece na ubrania )? bo moge miec torebke 35x20x20? czy wtedy juz musze miec to w tej kosmetyczce i okazac przy odprawie?

Woreczek można mieć tylko jeden niezależnie od tego ile bagaży podręcznych ma się ze sobą, a okazuje się go podczas kontroli bezpieczeństwa, a nie przy odprawie...

#655 PostWysłany: 13 Cze 2014 19:57 

czyli nie na odprawie celnej tylko przy kontroli typowo np Ryanaira?
 Profil Relacje PM off  

#656 PostWysłany: 13 Cze 2014 20:06 
Awatar użytkownika

niebieski
kamila2912 napisał(a):
czyli nie na odprawie celnej tylko przy kontroli typowo np Ryanaira?

W trakcie kontroli bezpieczeństwa. Więcej informacji na temat kontroli bezpieczeństwa znajdziesz na przykład tutaj:
http://www.krakowairport.pl/pl/pasazer,c70/podroz,c72/kontrola-bezpieczenstwa,a192.html

#657 PostWysłany: 13 Cze 2014 20:16 

Przepraszam za być może dla was już banalne pytania ale lece pierwszy raz dlatego wole wszystko wiedziec dokladnie :) hmm tylko zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz otoz jesli mam torbe o wymiarach 55x40x20 oczywiscie nie przekraczajacej 10kg ( chodzi tu o linie Ryanair), jesli dam ja jako bagaz rejestrowany to przynajmniej z taka sytuacja sie spotkalam Pani nie zabrala tej torby od razu tylko torba byla zabrana przez pasazera do kontroli bezpieczenstwa wiec wtedy musze juz miec ten woreczek przezroczysty, a czy jest mozliwosc zeby pracownik od razu zabral mi ta torbe a do odprawy bezpieczenstwa zebym mogla pojsc tylko z torebka?
 Profil Relacje PM off  

#658 PostWysłany: 13 Cze 2014 20:19 

kamila2912 napisał(a):
Przepraszam za być może dla was już banalne pytania ale lece pierwszy raz dlatego wole wszystko wiedziec dokladnie :) hmm tylko zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz otoz jesli mam torbe o wymiarach 55x40x20 oczywiscie nie przekraczajacej 10kg ( chodzi tu o linie Ryanair), jesli dam ja jako bagaz rejestrowany to przynajmniej z taka sytuacja sie spotkalam Pani nie zabrala tej torby od razu tylko torba byla zabrana przez pasazera do kontroli bezpieczenstwa wiec wtedy musze juz miec ten woreczek przezroczysty, a czy jest mozliwosc zeby pracownik od razu zabral mi ta torbe a do odprawy bezpieczenstwa zebym mogla pojsc tylko z torebka?

oczywiście TAK, o ile wykupisz bagaż rejestrowany 15 kg (innej opcji nie ma)
 PM off  

#659 PostWysłany: 13 Cze 2014 20:25 

no wlasnie tylko chodzi o to ze jak moj chlopak lecial to mial wlasnie taka zwykla torbe podreczna (tez lecial pierwszy raz wiec poszedl do tej odprawy bagazu gdzie Pani nakleila mu ta karteczke czyli tak jakby byl to rejestrowany bagaz przynajmniej ja to tak rozumiem a nie mial na bilecie wykupionej tej opcji bo bagaz byl do 10kg) i pozniej po naklejeniu poszedl normalnie z ta torba do odprawy dlatego pytam bo tego nie rozumiem
 Profil Relacje PM off  

#660 PostWysłany: 13 Cze 2014 20:42 

Zapytaj chłopaka jak to uczynił, bo jak dla mnie takie rzeczy są tylko możliwe na gate po kontroli bezpieczeństwa przy dużym obłożeniu lotu, gdy częśc bagaży podręcznych z powodu braku miejsc trafia do luku bagażowego, tyle w tej sprawie bo gdzieś tam coś, komuś, ale nie do końca wiadomo co słyszałaś
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 107  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] oraz 4 gości