Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Podróż do Paryża
#1 PostWysłany: 13 Lis 2011 22:01 

Witam,

przymierzam się do organizacji kilkudniowego wypadu do Paryża (z Poznania) w okolicach maja/czerwca i w związku z tym mam ogromną prośbę do wszystkich doświadczonych podróżników.

Nigdy jeszcze nie leciałam samolotem (patrz: nie szukałam, nie rezerwowałam, nie kupowałam biletów lotniczych), więc prosiłabym o wskazówki:
- kiedy mogą pojawić się promocję na ten okres (czy w ogóle mogą się pojawić się promocję do tak obleganego miejsca w okresie, który jest początkiem sezonu?), a może we wskazanym okresie nie mam co liczyć na ceny poniżej 200-300 zł/os?
- jak efektywnie szukać tanich połączeń?
- w jaki sposób można obniżyć koszty zakupu biletów na tej trasie (karty zniżkowe, kredytowe, klubowe itp.)?

Jeśli ktoś ma jakieś informację na temat podróży Poznań-Paryż (z przesiadkami czy dojazdami), która byłaby najkorzystniejsza cenowo, będę niezmiernie wdzięczna. Biorę pod uwagę wylot z innego miasta niż Poznań i dojazd z Brive-La-Gaillarde (BVE) do Paryża, ale na razie gubię się w gąszczu wszystkich możliwości, żeby odnaleźć coś sensownego.

Z góry dziękuję za wszystkie wskazówki!!!
 Profil Relacje PM off  

Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️ Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️
Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛 Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛
#2 PostWysłany: 13 Lis 2011 23:20 

niebieski
Sprawdź easy jet z Krakowa - ja bukowałam na początek czerwca - długi weekend, za ok.250 za osobę, latają też z Berlina? chyba, możesz mieć bliżej. LAtają na CDG - bliżej do miasta i tańszy dojazd, niż z BEauvais, gdzie latają inne tanie linie. Taniej złapiesz z pewnością, ale tą opłatą za dojazd z Beauvais (80km) dobijesz różnicę w cenie a poza tym stracisz więcej czasu na dostanie się do/z miasta.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 13 Lis 2011 23:25 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
z Poznania do Paryża Beauvais lata również wizzair, ale na jego promocje to jeszcze zdecydowanie za wcześnie
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 13 Lis 2011 23:55 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 46 097
niebieski
W tym roku obserwowałam ceny lotów do Paryża Beauvais i np. w maju można było polecieć Wizz Airem w obie strony za ok. 100 zł. Sama mam nadzieję, że w przyszłym roku, wiosną ceny będą podobne ;)
Jeśli chodzi o czerwiec, to na wielkie promocje bym nie liczyła, po pierwsze - to już wysoki sezon, a po drugie - Euro.

Moje podróże: https://podroze-podroze-podroze.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 14 Lis 2011 00:02 

http://www.fly4free.pl/paryz-w-5-dni-po ... raktyczny/
tu masz wiele ciekawych wskazówek.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 14 Lis 2011 01:43 

Po pierwsze moim zdaniem czerwiec na pewno nie będzie miesiącem polowania na okazje. Już teraz widać (np. po cenach LOTu) że ceny w okresie Euro 2012 będą okropnie wysokie.

Natomiast w maju myślę, że powinnaś brać dwie opcje: z Poznania WizzAir do Paryża Beauvais (stamtąd trzeba doliczyć 15 euro na dojazd do Paryża). W tym wypadku ciężko określić kiedy można spodziewać się niskich cen. Pewnie w okolicach marca/kwietnia.

Można też skorzystać z taryfy First Minute LOT. Na dzień dzisiejszy można złożyć kilka możliwości na trasie Poznań - Paryż CDG (bliżej centrum, tańszy dojazd) za 434,93 PLN w dwie strony. Przykładowe daty:
12-15.05
13-18.05
15-22.05
itd.

#7 PostWysłany: 15 Lis 2011 19:50 

Jesteście nieocenieni. Właśnie wczoraj dowiedziałam się, że niestety chyba będę zmuszona wstrzymać się z wyjazdem. Ale co się odwlecze to nie uciecze, więc wszystkie wasze wskazówki skrupulatnie zanotowałam i wykorzystam w odpowiednim czasie.

Jeszcze raz wielkie dzięki!!!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 4 gości